The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 11 september 2017
Redwoods, Mount Tamalpais zonder titanen en de Pacific
Zoals elke nacht ben ik een paar keer wakker geweest. Om half 7 maar opgestaan en Jacky was al op. We hebben weer ontbeten met koffie en broodjes. Omdat Emma gisteren aardig verbrand was zijn we eerst naar een CVS gereden om after sun te halen. De winkel ging om 8 uur open en we stonden om 8 uur binnen.
Ons eerste doel vandaag was Muir Woods National Monument. We hebben de NPS jaarpas nog van afgelopen maart dus we konden zo naar binnen. We waren vroeg en het was er daardoor nog rustig. We hebben tot de 3e brug gelopen en aan de andere kant van de creek terug. Het was mooi om deze statige hoge bomen zo te zien. Indrukwekkend. De zon kwam gelukkig op een bepaald moment uit en dan ziet het er nog mooier uit.

    

    

    

    

De volgende stop was Mount Tamalpais SP, hier moesten we natuurlijk naartoe vanwege Percy en het gevecht tegen de Titanen. Maar, he kicked their butts dus ze waren er niet. En het was stralend weer toen we eindelijk boven kwamen. We hebben eerst onze broodjes gegeten en wat gedronken en hebben toen de Verna Dunshee Trail gelopen, een loop om de top. Het was een prachtig pad met gewťldige vergezichten, over een meer en heuvels, over de baai, de stad en de oceaan. Dit was werkelijk een van de mooiste wandelingen die we hebben gedaan!

    

    

    

    

    

    

Toen de berg weer af, we hebben highway 1 gereden maar dan richting noord en de Panorama Highway. Erg mooi, we reden langs een lagoon, overal heuvels en enorme eucalyptussen. We zagen ook een grote groep zeeleeuwen in de lagoon. In Stinson Beach hebben we nog wat te drinken en eten gekocht.

De weg naar Point Reyes Lighthouse was mooi, lang en slecht onderhouden. Vanaf de parking was het een stukje lopen maar boven aangekomen bleek het een hele lange trap naar beneden te zijn naar de lighthouse zelf. Omdat Jacky last heeft van haar knieŽn vandaag, en ook omdat het maar een klein vuurtorentje ging, besloten we om het bij het uitkijkpunt te laten.

    

    

    

Toen met de auto over een smalle weg, tussen de loslopende koeien door, naar de Elephant Seal Overlook trailhead. We stonden over de baai te kijken en hoorden steeds geluiden en dachten dat er iemand beneden bij het strand was. Maar toen we goed keken zagen we een groep Elephant Seals liggen, heel mooi!

    

    

Hierna reden we terug naar Fairfax via een mooie weg. We besloten toch nog door te rijden naar een mall in San Rafael om Chinees te eten in de foodcourt. We hadden chicken teriyaki en shrimp teriyaki, natuurlijk was het weer te veel. En toen naar huis. Oef wat was het hier overal druk op de weg!

Het valt ons op dat het hier veel duurder is (winkels e.d.) dan b.v. in Tucson. Ook de benzine is hier errug duur.
Thuis ingepakt en opgeruimd, morgen vertrekken we heel vroeg naar Road Bear en dan begint de echte road trip, akelig hoor, die camper.....

Wildlife vandaag: 4 wilde kalkoenen, hagedisjes (dappertjes), een kolibri, elephant seals, witte reigers, pelikanen en veel roofvogels.
Het weer: zonnig en 35 graden!

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 12-9-17