wie zijn wijv.l.n.r.: Renée, Mariecke, René, Jacky en Emma

Jacky (1960)
Jacky heeft ruim 18 jaar gewerkt voor de SNS-bank in Nederland. Sinds augustus 2004 is zij o.a. verantwoordelijk voor de Franse inkoopadministratie van L'Etournerie, zowel SARL als SCI. Tevens voor alle privé zaken op administratief gebied.

Renée (1963)
Renée heeft 16 jaar gewerkt als secretaresse/adm. medewerkster en 4 jaar als medew. crediteurenbeheer. Sinds augustus 2004 is zij verantwoordelijk voor de website van L'Etournerie, het maken van overige websites, PR, marketing en relatiebeheer, de verkoopadministratie van Camping L'Etournerie en het gehele beheer van de planning en reserveringen van de camping en vakantieaccommodaties.

René (1963)
René lijdt helaas sinds zijn 18e aan een chronische ziekte en is hierdoor afgekeurd. De laatste 10 jaar in Nederland werkte hij halve dagen in de Sociale Werkvoorziening. Omdat hij handig is zorgt hij voor reparaties in en om het huis.

Emma (1994)
Emma heeft tot en met groep 6 in Nederland gedaan en is in 2004 in Frankrijk ingestroomd in CM2. Vanaf september 2014 studeert zij aan de Université de Nantes. Ze studeert LLCE (Langues, Litérature et Cultures Étrangères) Engels en Duits. Van september 2016 tot juni 2017 studeerde ze haar 3e jaar in het kader van een International Exchange, aan UVic, de University of Victoria, British Columbia, Canada.
Aan de université de Nantes heeft ze "Engelse taal, literatuur en culturen gestudeerd", waarvan 1 jaar op Vancouver Island, Canada. Daarna heeft ze aan de universiteit van Angers de Engelstalige Master "Tourism & Hospitality Management" gedaan. In 2020 is ze afgestudeerd.
Tijdens haar studie heeft ze twee zomers gewerkt bij de Office de Tourisme in Mareuil sur Lay en Luçon, zes maanden stage op een 5* camping in Lacanau Océan en 2 maanden op een 4* camping aan de Loire.
In 2021 begon ze aan een baan bij een 4* camping op Île de Ré waar ze nog steeds werkt.

Mariecke (1997)
Mariecke heeft in Nederland tot en met groep 3 gedaan. In Frankrijk is ze in 2004 ingestroomd in CP. In september 2016 is ze begonnen aan dezelfde studie Engels als haar zus, ook aan de Université de Nantes. Dit beviel haar niet en daarna heeft ze een studie BTS Tourisme in Luçon gedaan. Ze is in 2020 afgestudeerd. Tijdens haar studie heeft ze een korte stage gedaan bij een hotel aan de kust en een langere stage bij de Office de Tourisme in Mareuil sur Lay en Luçon. Vanaf de zomer van 2020 werkte ze op een 5* camping in Avrillé (Vendée). Vanaf mei 2022 werkt ze op een andere 5* camping waar ze nu een vaste baan heeft.

Het roer om
In januari 2004 hadden Jacky en ik (Renée) nogal wat problemen op het werk. Wij zijn toen gaan onderzoeken of er misschien een mogelijkheid bestond om Nederland te verlaten en in Frankrijk iets voor onszelf te beginnen.
In februari zijn we verschillende huizen gaan bekijken in de Bourgogne en Allier. Door omstandigheden en "toevalligheden" zijn we in april echter gaan kijken naar L'Etournerie in de zuidelijke Vendée. Dit was precies wat we zochten, mede omdat opa en oma (ouders van Jacky en Renée) ondertussen hadden besloten om mee te emigreren. Zij zijn ondertussen terug verhuisd naar Nederland.
Toen de koop eenmaal gesloten was, moesten we 3 huizen in Nieuwstadt (Limburg) verkopen, en alweer "toevallig" lukte dit binnen 16 dagen.

De datum van emigratie was 6-8-2004.
Op L'Etournerie, gemeente Château Guibert, zijn wij nu de trotse bezitters van een kleine camping met verwarmd zwembad, blokhut en vakantiewoningen (doelgroep: alleen volwassenen).
Wij vinden nog steeds dat we in het paradijs wonen, en anders iets wat er heel veel op lijkt. Wij wonen als God in de Vendée!

Deze heerlijke plek delen wij met onze poezen Sammie, Sientje, Flupke, Fleurtje, Pruumke en Grummelke, een bende kippen en ganzen. Helaas is Polleke er niet meer.


Ons eigen paradijsje in de Vendée: L'Etournerie