Parijs 2011

Dinsdag 12 januari 2010
Paspoorten
Sinds een tijdje is het Nederlandse consulaat in Nantes gesloten. Voor ons betekent dit dat we voor het verlengen van onze paspoorten naar Bordeaux of Parijs moeten gaan.
Jacky moet in 2011 een nieuw paspoort en wij viertjes een jaar later. We hebben besloten dat het handiger is als we ze allemaal in één keer laten verlengen, dan hoeven we tenminste maar 1 reis te maken.
Emma wil al langer eens naar Parijs. René en Mariecke willen ook wel, alleen ik niet. Maar goed, het zal moeten. We hebben in elk geval besloten om er dan maar een paar dagen van te maken, want op en neer op dezelfde dag, dat redden we niet. Dus we gaan in oktober 2011 een paar daagjes Parijs verkennen met waarschijnlijk een dagje Disneyland erbij.

   

Vrijdag 13 augustus 2010
Verblijf geregeld
Tja... nog steeds ons motto: het kan maar geregeld zijn!!!
Een appartement in Parijs vinden met parkeerplaats is niet zo heel simpel en daarom zijn we maar eens gaan kijken in de buurt van Disneyland. Daar is de afgelopen jaren heel wat bijgebouwd aan hotels, vakantiewoningen en appartementen. We hebben vandaag een mooi en groot appartement geboekt op nog geen kilometer van Disneyland en een paar honderd meter van een treinstation met een direkte verbinding naar hartje Parijs.
Disneyland willen we niet gaan doen want we gaan tenslotte een paar maanden erna naar het ECHTE Disney in Orlando. Dit is wat we hebben geboekt: http://www.homeaway.nl/vakantiewoning/p412007

Lekker ruim en geen gezeur met het rijden door de stad Parijs. Gewoon via de autoroute tot bijna bij het appartement en met een parkeerplaats onder het gebouw. Wat willen we nog meer?

    

Vrijdag 23 september 2011
Transport ook geregeld
Nog een maandje en dan zijn we in Parijs. Om preciezer te zijn in Montévrain, waar we het appartement hebben.
En om het onszelf wat makkelijker te maken hebben we de Paris Visite Card besteld (en inmiddels ontvangen). Nu hoeven we ter plaatse niet meer moeilijk te doen over tickets voor de RER en Métro. Onze kaartjes zijn 2 dagen geldig en ook vanaf het station Val d'Europe. Tevens krijgen we met deze kaartjes korting op diverse attracties zoals een boottochtje over de Seine en entree tot de Arc de Triomphe.
De planning over wat we gaan zien en doen is ook klaar.

Zaterdag 22 oktober 2011
Nog 1 nachtje slapen
We zijn bezig met de laatste dingetjes in de 2 weekendtassen te gooien. We nemen niet veel mee voor die 3 dagen. Een krat en een boodschappentas met wat spullen voor in het huis, voor ontbijt, spaghetti voor morgenavond, wat te drinken etc.
Jacky en ik hebben net bij de Intermarché wat sandwiches gekocht voor morgen tussen de middag.
René gaat dadelijk een stoel uit de auto halen en de stoelen op de middelste rij verplaatsen, eentje gaat dan achterin zitten en twee in het midden. Emma zal het stuk vanaf Angers tot ongeveer Chartres gaan rijden, dat levert minimaal 200 km op voor haar rij-ervaring.
De weersvooruitzichten zijn werkelijk geweldig! Thuis kunnen we nog elke dag in zomerkleren lopen en genieten we van zon en warmte, maar ook in Parijs zou het 16-17 graden zijn, mét zon. Wow. Dat is wat we willen natuurlijk. We nemen de jassen alleen mee voor als het weer zou omslaan. Morgen staan we heel vroeg op en hopen dan rond 12.00 uur in Montévrain te zijn. A demain!

Zondag 23 oktober 2011
Kilometers en Katten
Vanochtend zijn Jacky, René en ik tussen 5.30 en 5.45 uur opgestaan. De poezen hebben hun eerste zakje eten gekregen en wij onze koffie. We hoefden verder niet veel te doen en om 6.21 uur zijn we vertrokken. Het eerste stuk tot achter Angers heb ik gereden. Vanaf de péage achter Angers heeft Emma gereden tot voorbij Chartres. Onderweg hebben we een paar keer gestopt: voor een ontbijtje, koffie en te tanken. Jacky heeft het laatste stuk gereden over de Francilienne naar ons huis in Montévrain. We kwamen daar om 12.05 al aan. De poetsvrouw was nog bezig en 2 minuten later kwam de mevrouw die ons binnen liet. We hebben de spullen binnen kunnen zetten. Daarna zijn we meteen weer vertrokken naar het Parc des Félins in Nesles.

    

Het was niet heel erg druk maar er waren genoeg mensen. We hebben eerst een sandwich gegeten op de parkeerplaats en zijn toen naar binnen gegaan. Het was een groter park dan we hadden verwacht. De ruimten voor de katten waren groot en we hebben op een enkele kat na, die zich verstopt had, alle dieren goed kunnen zien. Prachtig om die grote katten zo dichtbij te zien. En wat ons echt is opgevallen is dat onze 4 katten echt zijn zoals hun grote neefjes en nichtjes. Ze hebben dezelfde handelingen, bewegingen en maniertjes. Vooral onze Sammie lijkt wat slapen betreft heel veel op zijn grote neven: heel erg languit, op de rug en poten uit elkaar. Erg leuk om te zien.

    

    

    

Rond 16.00 uur waren we weer thuis en hebben we de tassen uitgepakt en even alles bekeken. We hadden voor vandaag spaghetti meegenomen maar we hadden allemaal zin om naar Disney Village te gaan. Dus, waarom niet?
We liggen perfect ten opzichte van Disney. Het is zo'n 5 minuten rijden naar een grote parkeergarage naast Disney Village en de ingang van de Disney parken. De prijzen zijn behoorlijk hoog daar, vergelijk dat met Disney in Florida en je broek zakt ervan af. Om nou € 18,50 te betalen voor een simpele burger, pfffff. We zijn doorgelopen naar de Earl of Sandwich. We hebben er heeeeeeerlijk gegeten. We hadden geen idee wat we moesten verwachten van de hoeveelheden of maat van de sandwiches. We hebben 5 Best BLT's gehad en ieder nog een andere sandwich of wrap. We hadden toetjes erbij gepakt maar een deel van het eten en de toetjes is mee naar huis gegaan.
Na het eten zijn we de Disney Store in geweest. Mariecke werd helemaal lijp (Mag ik please wat kopen, dude???) van alle spullen van Jack Skellington die ze zag. Nou, we hebben de dude een plezier gedaan, ze heeft een mooi zwart vest met een groot wit Jack Skellington hoofd erop gekocht. Emma een lekkere zachte sjaal met Mickey's erop.

    

Daarna zijn we naar huis gegaan, waar ik het verslagje heb getypt en we op tijd naar bed zijn gegaan.
Het was vandaag schitterend weer, zon, blauwe lucht en korte mouwen weer.
Overigens lukt het niet om verbinding met internet in het huis te krijgen. =/

Maandag 24 oktober 2011
Paspoorten en heel veel lopen
De wekker stond weer vroeg en na een niet zo'n verfrissende nacht (slecht geslapen) stonden we op. Na een simpel ontbijtje van een bakje cereal of een beschuitje zijn we naar het RER station Val d'Europe gelopen. Bij station Nation zijn we overgestapt op de metro waarna we zijn uitgestapt bij Sèvre-Lecourbe. Toen we naar de ambassade liepen zagen we de Tour Eiffel voor de eerste keer!
Onze eerste stop was echter de Nederlandse ambassade. Toen we aankwamen was het zelfs nog gesloten, maar na een minuut of 2 ging de deur open. Er staat een fotohokje waar we om de beurt pasfoto's hebben laten maken. Ze zijn niet mooi maar voldoen aan de eisen. Alleen René moest nog een keer opnieuw want meneer z'n hoofd was te groot op de foto......
Na alle formulieren, vingerafdrukken en overige administratieve zaken te hebben afgehandeld zijn we vertrokken. Al met al kostte het al gauw een uurtje en zo'n 300 euri!! Als het goed is komen de paspoorten over een week of 2 thuis per post.

    

Vanaf de ambassade zijn we naar de Tour Montparnasse gelopen, nog best een eindje. Deze toren is ruim 200 meter hoog en je hebt werkelijk een geweldig uitzicht over Parijs, rondom. Echt SUPER!!! Het was prachtig weer en daardoor hebben we volop kunnen genieten en foto's kunnen maken. Toen we hier klaar waren was de halve dag al voorbij en zijn we wat gaan eten bij MacDo. En even de voetjes laten rusten.

    

    

    

Na het eten hebben we de metro genomen richting Tour Eiffel. Toen we eenmaal bij het park bij de Eiffel Toren kwamen was het wel even "wow". Het is een machtig mooi bouwwerk, apart, gigantisch groot en gewoon heel indrukwekkend. We konden niet stoppen met foto's maken.
We hadden gelukkig gekozen om de Tour Montparnasse op te gaan want de rijen bij de Eiffel Toren waren ongelofelijk lang, rijen voor de kaartjes en rijen voor de liften. Echt absurd. De prijs was bij Montparnasse ook nog een stuk vriendelijker. We kregen met onze metrokaartjes (Paris Visite) ook nog een behoorlijke korting.

    

    

Toen we bij de Seine aankwamen stelde ik voor om vandaag met de boot te gaan (ook hier kregen we weer korting op) omdat het zulk geweldig weer was en we best weer moe waren. We zaten lekker in de zon aan de buitenkant van de boot. Prachtige gebouwen en bruggen. Een uurtje echt genieten!

    

    

Na de boottocht zijn we naar Trocadero gelopen, maar dit viel tegen omdat de fonteinen in de steigers stonden, wat jammer zeg! We hebben 2 bakjes churros gekocht die we op een trapje hebben opgegeten. Toen met de metro naar het Louvre want dat wilden we nog graag zien (de pyramide). We hoopten in het louvre koffie te kunnen drinken en naar de wc te kunnen gaan. Maar ook daar stond een giga-rij om binnen te komen dus dat was een vieze tegenvaller. Het gebouw én de pyramides zijn erg mooi, dat wel. Maar geen plasje plegen en geen koffie drinken.

    

We waren allemaal zo ontzettend moe dat we de metro en trein terug naar huis hebben genomen, we waren tenslotte al 8 uur op stap. Thuis op de bank. Moe, pijn in de voeten...... Zelfs geen puf meer om nog naar Disney Village te gaan om te eten, dus, wat chippen en dergelijke gesnackt. Ik heb de foto's op de laptop gezet daarna hebben we de "Fast and the Furious 5" en "Transformers 3"gekeken.
We hebben afgesproken dat we morgen niet de stad in gaan. Het weer zou slechter worden en om nou de hele dag in de regen rond te lopen... liever niet. Bovendien hebben we allemaal 2 korte nachten en hele vermoeiende dagen gehad. Dus morgen wat uitslapen (tenminste: geen wekker), een lekker ontbijtje maken en alles op ons gemak doen. Dan willen we het winkelcentrum hier eens gaan bekijken en naar Disney Village, hopelijk is het morgen overdag wat minder druk.

Wat mij is opgevallen in Parijs: mooie gebouwen, veel groen, alles is verzorgd, zelfs de buitenwijken waar we met de trein doorkwamen zagen er goed uit. Mensen waren vriendelijk. Ik voelde me veilig. De attracties zijn voornamelijk gebouwen, die op flinke afstanden van elkaar liggen. Winkels heb ik niet gezien, niet zoals in Londen, dat je in elke straat winkels ziet. Londen en Parijs lijken in bepaalde opzichten wel op elkaar maar in veel opzichten totaal niet. De volgende keer misschien een hop on hop off bus doen. Ik denk dat dat weer anders is.

Dinsdag 25 oktober 2011
Shoppen en Disney
Vannacht hebben we wat beter geslapen en ook wat langer (behalve Jacky dan). Jacky heeft een lekker ontbijt gemaakt, bacon en eggs. Toen we allemaal klaar waren zijn we naar shopping center Val d'Europe gegaan. De eerste stop was Swatch, beide dames wilden graag een horloge en waarom dan niet Swatch. Mooie horloges, Emma heeft een witte en Mariecke een paarse, niet dezelfde soort (of prijs.....). Toen zijn we door de outlet gelopen, pffff, niet aan ons besteed al die merken. Helaas hadden ze ons favoriete merk (Walmart) niet. We hebben daarna nog wat te drinken gekocht bij een jumbo Auchan en zijn vervolgens naar Disney Village gereden. Daar hebben we eerst geluncht bij de Earl of Sandwich. Toen zijn we een rondje om het meer gelopen en naar de hotels van Disney. Op de weg terug in Disney Village, geheel tegen onze principes in, bij Starbucks iets gehaald. Wat een &%#@zaak is dat toch! Waarom dat iedereen daar zo lyrisch over is, we hebben er geen idee van.
Hierna zijn we naar huis gereden. Ik heb wat foto's bij het verslag gezet en strakjes gaan we nog even naar MacDo, wat eten halen en kijken of ik toch even op internet kan.

Ondanks de weersvoorspelling viel het reuze mee, we hebben zonder vest kunnen lopen en het is aardig blauw geweest. Vanmiddag, toen we thuis waren heeft het wel even geregend en geonweerd.
Morgenvroeg gaan we weer naar huis.