LONDON 

april 2009 / oktober 2009

 

Vrijdag 23 januari 2009
Hoezo economische crisis??
Hoera!! We gaan weer naar Londen. Waarom? Gewoon omdat de Engelse Pond zo ontzettend goedkoop is nu en natuurlijk omdat we zin hebben om te gaan.
Wij, de meisjes in ons huishouden, vliegen op 12 april vanaf La Rochelle met RyanAir naar London Stansted en op 15 april vliegen we weer terug. Zoals we de laatste 3 keren ook hebben gedaan, verblijven we in het London Elizabeth Hotel. De ligging van dit hotel is gewoon perfect. En daarnaast vinden we het een heel leuk hotel, mooie kamers en een goed ontbijt. Dus waarom zouden we dan ergens anders slapen? Voor ons vieren hebben we een familiekamer gereserveerd.
Voor Emma zal dit de 2e keer worden, voor Mariecke de 3e keer en voor Jacky en mij de 30e keer of zo.

Omdat René nooit ergens naar toe kan zonder één van ons, gaat ook hij naar Londen. In oktober gaan wij samen (René en Renée dus) van 19 tot 23 oktober ook naar het London Elizabeth Hotel. Voor René wordt dit de eerste echte keer dat hij naar Londen gaat.
Wij hebben de Welcome Break gekozen, een mooie 2 persoonskamer met als extraatjes een rondrit door de stad, een champagne cocktail en een diner in het hotel.

Maandag 30 maart 2009
Boarding Pass
Jacky heeft gisteren via de RyanAir website ingecheckt voor ons allevier. Alleen de heenreis, de terugreis kan pas over een paar dagen.

Zaterdag 11 april 2009
Alles klaar
We hebben allemaal ons handbagagekoffertje klaar op de laatste kleine dingen na. Ik heb er ontzettend veel zin in en volgens de laatste weersvoorspellingen zou het in elk geval droog blijven. We hebben niet echt een planning behalve dat we op maandagmorgen (Paasmaandag) eerst naar het British Museum willen gaan. Voor de rest gaan we wat rondlopen, winkels kijken en misschien wat kopen en gewoon lekker Londen opsnuiven.

(Paas) Zondag 12 april 2009
Dag van vertrek
Ja, wat doe je op zo'n dag als het vliegtuig pas op het eind van de middag vertrekt? Zitten wachten en jezelf vervelen. We zijn uiteindelijk maar om 14.50 uur vertrokken naar La Rochelle Airport. We hebben zowaar de afslag gemist en zaten bijna op Île de Ré, dat is ons nog nooit gebeurd.....
Op het vliegveld was het behoorlijk druk, ik neem aan omdat het paasvakantie is. Daarbij kwam nog dat er 2 vluchten vóór ons vertrokken, eentje naar Lyon en eentje naar Southampton. Maar het leek ook zo druk omdat het aeroport de La Rochelle niet echt bijster veel voorstelt en geen faciliteiten voor passagiers en ophalende mensen heeft.
Ons vliegtuig zat helemaal vol. Jammer genoeg.
Doordat redelijk wat passagiers te laat kwamen aankakken zijn we een kwartier te laat vertrokken. Vanuit de lucht zagen we La Tranche, Les Sables en de eilanden Yeu en Noirmoutier. Ook Manche in Normandië zagen we heel mooi.
Om 18.40 uur zijn we geland op Stansted. Aangezien we alleen handbagage koffertjes hadden konden we zo naar de trein lopen. Eerst de tickets voor de Stansted Express uit de machine gehaald. Om 19.20 vertrok de trein en om 20.30 waren we al in ons hotel.
Ze hadden iets fout gedaan en i.p.v. een familiekamer kregen we 2 losse kamers waarvan eentje was ge-upgrade naar een luxe kamer. Die was wel mooi, ruim en had airco, geen overbodige luxe want de andere kamer was een stuk kleiner en benauwd warm. We hadden kamers 440 en 444 op de 4e verdieping.
We zijn meteen weer met de bus naar Picadilly Circus gegaan. Vanaf hier zijn we gaan lopen naar Leicester Square en gaan zoeken naar een restaurant om iets te eten. Alles was propvol en overal was het poepiedruk. Waarschijnlijk omdat het Paaszondag was. Uiteindelijk hebben we de ondergrondse maar terug genomen naar Oxford Circus en zijn we beland bij MacDonalds op Oxford Street. We hebben wat gehaald om in het hotel op te eten want zitplaatsen waren er niet. Het viel ons op hoe goedkoop het was. Voor ons vieren maar
£ 15. Lang leve de goedkope pond! Om 23.50 zijn we gaan slapen.


ons hotel

(Paas) Maandag 13 april 2009
British Museum, Covent Garden en shoppen
Om half 8 zijn we opgestaan en gaan ontbijten. Het Japanse meneertje bij het ontbijt kende ons nog van 2 jaar geleden. Grappig.
We zijn als eerste naar het British Museum gegaan met de bus. Voor mij en Mariecke was dit eerste keer in dit museum. We hebben de Egyptische beelden en mummies gezien. Toen vonden we het wel weer genoeg.

Toevallig had het net geregend toen we binnen waren. Toen we buiten kwamen was het weer droog. Later kwam de zon zelfs uit.
Lopend zijn we naar Covent Garden gegaan. Eerst zijn we bij een Marks & Spencer gaan shoppen. En alweer valt het ons op hoe goedkoop alles is. Dat belooft nog wat.
We geluncht bij de Pizzahut op Covent Garden, en lekker ook!

    

Vanaf de Strand hebben we de bus genomen naar Oxford Street waar we zijn gaan shoppen, voor de meisjes hebben we een Ipod Shuffle gekocht voor hun verjaardag.
We waren nu ontzettend moe en zijn teruggegaan naar het hotel (bus 94 of 390) om wat uit te rusten. Later hebben we in het hotel nog een afternoon tea gehad.
Nadat we weer wat puf hadden hebben we de bus naar Marble Arch genomen en zijn we weer naar Marks & Spencer geweest waar we nog wat hebben gekocht. Als eten hebben we Kentucky (Fried Chicken) gehaald om in het hotel op te eten. Wederom goedkoop. We hebben tv gekeken en gingen laat slapen. Ook hebben we nu van kamer gewisseld zodat we allemaal eens in de grote koele kamer konden slapen.

Dinsdag 14 april 2009
Eindelijk Westminster Abbey
Na het ontbijt zijn we om 9.15 uur met de bus naar Oxford Street gegaan waar we bij alweer een andere Marks & Spencer zijn gaan winkelen. Mariecke moest een nieuwe bikinibroek hebben. Natuurlijk bleef het daar niet bij.
Aangezien Mariecke naar Westminster Abbey wilde sinds ze daarover heeft geleerd op school, hebben we de bus daarheen genomen. Het verkeer zat COMPLEET vast. We hebben er bijna 2 uur over gedaan. Wel leuk om mensen te kijken!

    

Bij Westminster Abbey hebben we alleen wat foto's genomen (Mariecke hoefde niet naar binnen) en zijn we doorgelopen naar St. James' Park. Hier hebben we in het restaurant/café geluncht met sandwiches. Dit viel qua prijs vreselijk tegen en was behoorlijk duur.

    

Vervolgens zijn we via Whitehall naar Strand gelopen om de bus naar het hotel te pakken. Bij het hotel zijn Mariecke en ik nog even in Hyde Park de eendjes/duiven gaan voeren met het brood dat we nog hadden.
We waren alweer heel erg moe. Ik heb zelfs nog 2 uur geslapen.
Rond 18.00 uur hebben we de bus naar Bond Street genomen en zijn vandaar gaan lopen naar Oxford Circus. We hebben gegeten bij Garfunkel's. Lekker, nachos voor Emma, een burger voor Jacky, pizza voor Mariecke en ik had een wrap.
Op de terugweg zijn we lopend over Oxford Street gegaan. Toch nog een winkel gevonden met schoenen en tassen. Emma heeft een paar Converse en een schooltas gekocht, Mariecke een schooltas en ik ook een tas om als handbagage te gebruiken.
In het hotel hebben we CSI gekeken.

woensdag 15 april 2009
Weer naar huis
Na het ontbijt hebben we uitgecheckt en zijn we met de ondergrondse naar Liverpool Street Station gegaan. We zijn met de Standsted Express van 10.10 uur naar het vliegveld gegaan. Natuurlijk waren we te vroeg.
Op het vliegveld hebben we sandwiches van Pret à Manger gegeten, goedkoop en ontzettend lekker!
Ook heeft Mariecke toch nog Converse schoenen gevonden, de oude schoenen hebben we maar meteen daar gelaten.
Omdat de incheck-Miep aan het begin van de gate diverse boardingpasses (waaronder die van Jacky en Emma) NIET had verwerkt klopte het aantal passagiers in het toestel niet. Ze hebben het diverse keren moeten controleren en hebben ons daarna maar eens omgeroepen of we eigenlijk wel in het toestel zaten. We werden zelfs al als security risk beschouwd en ze waren al naar onze bagage in het ruim aan het zoeken (die we niet hadden). Tja, dat krijg je ervan als zo'n Miep haar werk niet goed doet. Wel met als gevolg dat onze vlucht 40 minuten te laat vertrok. Ook nu was het toestel weer helemaal vol.
Om 19.15 waren we weer op L'Etournerie.

We hebben ontzettend geboft met het weer, we konden zonder jas buiten en hebben geen regen gehad, behalve toen we binnen waren in het museum. We vonden het helemaal geweldig dat de prijzen nu zo laag waren.
Voor wat betreft de vakantie van René en mijzelf in oktober heb ik besloten dat ik niet naar het London Elizabeth wil. Ik ga het annuleren en waarschijnlijk boek ik een kamer in het Royal Lancaster Hotel wat er tegenover ligt. Het heeft ruimere moderne kamers en de ligging blijft goed. Wordt vervolgd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maandag 20 april 2009
Nieuw hotel geboekt
Gisteren heb ik wat hotels opgezocht op TripAdvisor en daar ben ik wel wat uurtjes mee zoet geweest. Ik wilde een ander hotel uitzoeken voor René en mij in oktober. Uiteindelijk bleven er 3 over: The London Lodge, The Royal Lancaster en het Holiday Inn Express Swiss Cottage. We zijn voor de laatste gegaan. Slechts
£ 308 inclusief ontbijt voor 4 nachten. De kamers zien er goed uit en ze hebben bijna alleen goede beoordelingen. De andere 2 hotels zagen er ook mooi uit maar kosten met ontbijt ruim £ 200 meer en dat bedrag kunnen we mooi gebruiken voor kaartjes voor de Big Bus Tour en de London Eye en dan blijft er nog genoeg over om van te eten.
De ligging is iets verder uit het centrum maar slechts 4 stops van Bond Street en een rechtstreekse verbinding naar Liverpool Street Station. De ondergrondse ligt tegenover het hotel evenals een winkelcentrum met supermarkten en eetgelegenheden. We zijn benieuwd.

Donderdag 3 september 2009
Het begint op te schieten
Ons hoogseizoen is weer voorbij. De tijd gaat nu best snel en over 6½ week gaan we al naar Londen. Wat we gaan doen en zien is in elk geval een tour met de Big Bus Company, Covent Garden, Whitehall, Piccadilly Circus, Leicester Square, the London Eye en gewoon lopen, shoppen en lekker eten.
Nu langzamerhand begin ik er wel zin in te krijgen.

Maandag 21 september 2009
Koffertje
Vandaag over 4 weken vertrekken we. Ik heb maar vast een koffertje naar binnen gehaald en heb wat dingen ingepakt. Verder heb ik alle papieren doorgelopen en die zijn in elk geval compleet en liggen klaar.

Zondag 4 oktober 2009
Nog maar 2 weken te gaan
Alle spulletjes liggen nu zo'n beetje klaar.
Gisteren hebben we met de buskaart en plattegrond van Londen zitten aanstrepen wat we willen doen. Er zijn 3 buslijnen die we kunnen doen waarmee we eigenlijk langs de bekendste punten komen. Aangezien we travelcards hebben voor het openbaar vervoer, gaan we dit doen i.p.v. de Big Bus Company. Die is toch wel behoorlijk duur en je krijgt er niks meer mee.
Ik heb een 50% kortingsbon gevonden voor de Pizzahut. Dus we gaan minstens 1 keer eten bij de pizzahut. Ze hebben er heerlijke pastagerechten maar ook pizza's en salades.
Ook willen we kijken dat we eens gaan high tea'en in de crypte van St. Martin in the Fields op Trafalgar Square. En eigenlijk zou ik ook wel eens graag willen eten in een pub, dat heb ik in alle keren dat ik in Londen ben geweest (meer dan 30 keer) nog nooit gedaan!!

Dinsdag 6 oktober 2009
Update
Vanochtend heb in on-line ingecheckt en meteen zowel voor de heen- als de terugreis de boardingpassen geprint.

Maandag 19 oktober 2009
Vetrek naar Londen
We zijn vrij vroeg naar het vliegveld van La Rochelle gegaan. Of we nou thuis zitten te wachten of daar en zo kon Jacky tenminste weer op tijd thuis zijn nadat ze ons had gebracht.
Het vliegtuig vertrok, zoals altijd bij RyanAir, mooi op tijd.
Het was onbewolkt en tot onze grote verbazing vlogen we over L'Etournerie en konden we ons huis, de camping en het meer prachtig zien. Dat was echt geweldig!! Natuurlijk zat het fototoestel in mijn koffertje dus ik heb geen foto's kunnen maken. BALEN!!!!!
Boven Engeland was het al aardig donker en ik herkende op een gegeven moment Hyde Park, Green Park en Regent's Park in Londen, en toen zagen we de London Eye. Leuk hoor.
We hebben lekker op ons gemak gedaan, de Stansted Express naar Liverpool Street Station genomen en nadat we daar een Latte hebben gedronken, zijn we met de ondergrondse, de Metropolitan Line, naar Finchley Road Tube Station gegaan. Het hotel ligt er zo'n 100 meter vandaan, ideaal dus.
Ons hotel is een modern hotel met een mooie lobby, 2 snelle en moderne liften, alles strak in de verf en vloerbedekking. Een verademing in Londen want de meeste hotels zien er niet zo verzorgd uit.
Onze kamer was super netjes, heerlijke badkamer en naast ons bed was er ook een 2-zits bedbank waar we nog konden zitten. We hadden kamer 207.
Nadat we nog wat tv hebben gekeken zijn we gaan slapen.


onze kamer 207

Dinsdag 20 oktober 2009
London Eye en Tower
We zijn rond 8 uur opgestaan en zijn naar het ontbijt gegaan. Ook dit zag er goed uit. Er was genoeg keuze: sapjes, thee- en koffiesoorten, melk, water, broodjes, brood, mini croissantjes en mini pains au chocolat, mini patisserie, yoghurtjes, vers fruit, grapefruit, heel veel soorten cereal, soorten kaas, soorten jam etc. Ook de ontbijtruimte was erg goed verzorgd.
Rond 9 uur zijn we met de bus (er zijn 3 buslijnen voor ons hotel: 13, 113 en 82) naar Baker Street station gegaan. Daar zijn we op de ondergrondse gestapt naar Westminster.
Onze eerste stop vandaag was de London Eye. We hebben eerst de Big Ben en Houses of Parliament bewonderd en wat foto's gemaakt. Toen naar de London Eye gelopen. Het was heerlijk rustig en we waren maar met een paar mensen in onze cabine. Het was mooi, helaas was het niet zonnig maar we hebben heel veel kunnen zien.

    

Na de London Eye zijn we terug over Westminster brug gelopen naar St. James Park. Hier heeft René Buckingham Palace kunnen zien en toevallig kwam er net een muziekband over The Mall gelopen.
Daarna liepen we via het prak naar Whitehall en Trafalgar Square. Hier hebben we bij Café Costa heerlijke koffie gedronken met een lime-coconut koek erbij. Yummy!!
Vanaf hier zijn we met de bus naar Oxford Street gegaan om wat te shoppen. Ik heb wat nagellakjes gekocht, ondergoed voor Mariecke, kerstcadeautje's bij HMV en de Disney Store. Geluncht hebben we bij een Pizza Express op Christopher Place, erg lekker, pasta met basilicum.
Na de lunch wilden we met de bus naar de Tower gaan. Deze keer hebben we ontzettend lang op onze bus moeten wachten en omdat ie maar niet kwam zijn we met een andere gegaan die we tot St. Paul's konden nemen. Hier zijn we dus uitgestapt en hebben we een kaarsje in de kerk gebrand. In de crypte van de kerk hebben we cream tea gehad, een scone met clotted cream en aardbeien jam en een pot thee natuurlijk.

    

Toen dan toch de bus naar de Tower. Alles zag er schitterend gerenoveerd uit. René zag dan eindelijk de Tower Bridge, hè hè. En natuurlijk op de foto met de brug!

Het begon toen al langzaam te schemeren en we zijn langs de Theems terug gelopen naar Monument. Van hier hebben we de bus genomen tot ons hotel, even lekker uitrusten!
Bij ons hotel hebben we een soort van Indiaas shoarma broodje gehaald wat we op de kamer hebben opgegeten. Tv gekeken en heel erg moe naar bed!!

Woensdag 21 oktober 2009
Covent Garden en een museum
Na het ontbijt zijn we rond 9.30 uur met de bus naar Oxford Street gegaan. Hier hebben we eerst bij Marks & Spencer voetencrème gekocht. Daarna even naar de Primark waar we ondergoed voor de meisjes hebben gekocht. Zo goedkoop!!
Daarna zijn we met de bus naar de Strand gegaan zodat we Covent Garden konden bekijken. Het was niet echt druk maar wel gezellig. We hebben een kerstcadeautje voor Jacky gekocht en ook 2 Cornish Pasties voor later, zodat René die ook eens kan proeven.
Omdat ik een 50% kortingsbon van internet had zijn we gaan lunchen bij de Pizzahut, René een pizza en ik een tomato &  mozzarella mezzaluna, heerlijk!! Bruschetta erbij en een gedeeld toetje. En met de korting betaalden we nog geen 12 Pond (incl. drank). Dat loonde zich dus wel!

    

We zijn te voet naar Shaftesbury Avenue gegaan om de bus naar Harrods te nemen. Leuke route, door Chinatown, Piccadilly, Hyde park Corner en zo naar Knightsbridge. We zijn maar heel even in Harrods geweest om door de Food Halls te lopen, erg mooi om te zien.
Na Harrods hebben we besloten om nog naar het Natural History Museum te gaan zodat René de dinosaurussen ook eens kon zien. Hier hebben ook nog koffie gedronken.

    

Toen was het wel weer genoeg voor die dag en zijn we gelopen tot aan de Royal Albert Hall waar we de bus namen tot Marble Arch. Hier overstappen en terug naar ons hotel om uit te rusten.
Omdat we zin hadden in MacDonalds zijn we rond 18.30 weer met de bus naar Oxford Street gegaan. Lekker gegeten en terug naar huis waar we tv hebben gekeken.

Donderdag 22 oktober 2009
St. Martin in the Fields en nog wat
Om 9.30 uur zijn we weer met de bus naar Regent Street gegaan. Om Emma een plezier te doen zijn we eens in de Apple Store gaan kijken. Leuk hoor Emma!! Toen even naar Hamley's, de grote speelgoedzaak. Lopend zijn we van Regent Street naar Leicester Square gegaan en door naar St. Martin in the Fields. Hier hebben we koffie gedronken in de Crypt. Dat blijft toch wel speciaal.

    

We zijn even op Trafalgar Square geweest en besloten terug te lopen naar Leicester Square om bij Kentucky Fried Chicken te lunchen. Hierna zijn we over Piccadilly gelopen, door Burlington Arcade en Regent Street. Omdat we moe waren zijn we weer naar het hotel geweest. In het O2 Centre (winkelcentrum tegenover ons hotel) zijn we nog koffie gaan drinken en hebben we wat boodschapjes gedaan bij Sainsbury's.
Later zijn we gaan eten bij Yo! Sushi in het O2 Centre. Heerlijk en spannend. We hebben genoten!!

    

Vrijdag 23 oktober 2009
Naar huis
Na het ontbijt hebben we rustig aan gedaan omdat we pas 's middags naar huis vlogen. Toch zaten we om 11 uur al in de Stansted Express. Ach, op Stansted Airport is genoeg te zien. We hebben sandwiches van Pret à Manger gegeten met koffie van Millie's, heerlijke Caramel latte!
De vlucht is prima gegaan en Jacky, Emma en Mariecke stonden ons in La Rochelle op te wachten.
We kijken terug op een paar hele mooie dagen in Londen!