Lanzarote 2009  
 

Zaterdag 19 april 2008
Vakantie 2009: Lanzarote
Natuurlijk waren we in Florida al aan het denken over wat we in de volgende vakantie willen gaan doen. Natuurlijk, Florida trekt nog steeds omdat het gewoon geweldig is, veel vrijheid, relaxt en warm weer. Maar we zijn afgeknapt op de vluchten, zo ontzettend lang en vervelend.
Ook denken we dat we nu beter eerst iets anders kunnen doen en dan over een paar jaar weer naar Florida, eerst maar even goed sparen!!
Dus we hebben besloten om in februari 2009 naar Lanzarote te gaan! Begin april hebben we eindelijk de villa gereserveerd. Er zijn ontzettend veel villa's te huur, allemaal eigendom van Britten. We wilden het liefst centraal zitten maar hebben uiteindelijk een villa in Playa Blanca gehuurd, naast de vulkaan Montaña Roja. Het was zo ongeveer de enige villa met een normale prijs en we hebben nog een fikse korting gekregen ook. Bovendien beloven ze in augustus wifi in de villa te hebben dus dat komt helemaal goed uit!!
Voor alle informatie over "onze" villa kun hier je kijken.

Meteen daarna konden we de vluchten boeken. We vliegen vanaf San Sebastián (net over de Spaanse grens) met de Spaanse maatschappij Span Air. Via Madrid naar Lanzarote. Goede prijs en San Sebastián is niet verder dan Parijs.
Vervolgens zijn we hard gaan zoeken naar een betaalbare auto. Dat was nog best moeilijk. Een 7-persoons auto kostte tussen de € 800 en € 1200 voor 2 weken, een bonk geld dus. We waren al aan het denken om 2 kleintjes te huren, maar uiteindelijk heeft Jacky een Opel Zafira gevonden voor maar € 368 dus die hebben we geboekt.

Ondertussen hebben we ook al bij Amazon reisgidsen en een mooie kaart van Lanzarote gekocht en kunnen we alweer iets gaan plannen, hoera!!

Vrijdag 23 mei 2008
Update vakantie
We hebben de villa op Lanzarote maar betaald. Het hoefde nog niet, maar het kan maar gebeurd zijn. De eigenaren, Wendy en Steve gaan er in augustus naar toe en gaan dan proberen wifi te regelen zodat ik gewoon op mijn laptopje dingen kan doen als we daar zijn. Wel zo prettig! Ook gaan ze nog veel foto's maken en die zullen ze dan naar ons mailen.
Ook hebben we vandaag 2 overnachtingen geboekt bij Biaritz, in een Campanile hotel, voor de heenreis en de terugreis.

Vrijdag 22 augustus 2008
Vlucht Lanzarote gecancelled
We hebben een aantal weken geleden van Spanair een e-mail gekregen waarin stond dat de vlucht van San Sebastián naar Madrid was vervangen door een vlucht van Madrid naar Lanzarote. Het kwartje viel pas erg laat bij ons, mede omdat Jacky San Sebastián gewoon niet meer als bestemming zag staan.
Deze week heeft Jacky gebeld met Spanair en het blijkt inderdaad dat die vlucht niet meer wordt uitgevoerd. We zijn nu omgeboekt naar de rechtstreekse vlucht van Bilbao naar Lanzarote. Op zich wel lekker zonder overstap. We vertrekken dan om 14.35 uur in Bilbao en overnachten toch in het Campanile in Biaritz. De dag erna hebben we genoeg tijd om die 120 km naar Bilbao te rijden. Alleen de terugvlucht is vrij laat, we komen dan rond 21.30 uur aan in Bilbao. Het Campanile in Biaritz hebben we daarom moeten annuleren voor die overnachting. In plaats daarvan hebben we nu een Ibis Hotel in Bilbao gereserveerd.
Drie dagen geleden is een vliegtuig van Spanair verongelukt. Het was de vlucht van Madrid naar Gran Canaria. Bij Madrid vloog een motor in brand en zijn ze neergestort. Door de volle tank kerosine is het hele vliegtuig uitgebrand. Van de 170 mensen aan boord hebben het er 16 overleefd. Dat was behoorlijk schrikken. We beseffen natuurlijk ook dat je aan zoiets zelf niks kunt doen.

Vrijdag 18 september 2008
Alweer een mailtje van Spanair
De laatste verandering: de rechtstreekse vlucht van Bilbao naar Lanzarote is nu gewijzigd in een vroege vlucht met overstap in Madrid. Ach.... We hebben het hotel voor de heenreis in Biarritz dus maar geannuleerd en het Ibis in Bilbao ook voor de 1e nacht geboekt. En Emma vragen we meteen ook die woensdag vrij van school want anders wordt het wel heel erg laat dat we in Bilbao aankomen.
Nu is het wachten op de verandering van de terugvlucht!

Dinsdag 7 oktober 2008
Wifi en niet afwassen
Vandaag kregen we van Wendy, eigenaar van de villa in Playa Blanca, een e-mail met het nieuws dat een afwasmachine is geïnstalleerd. Ze hadden een maand geleden al geschreven dat het zou komen, maar je weet maar nooit.
Ook is de wifi geïnstalleerd dus als alles goed is hebben we in elk geval internet op de laptop. Wel zo handig voor het bijwerken van deze website en het lezen van e-mails.

Vandaag hebben we een nieuw fototoestel gekocht, een 2e Kodak. Dit is een heel nieuw model en kan meer dan de "oude". Jacky gaat de oude gebruiken en ik de nieuwe. Ook krijgen Emma en Mariecke elk een klein toestelletje zodat ook zij plaatjes kunnen gaan schieten. Nu krijgen we natuurlijk nóg meer foto's en misschien sta ik er dan ook eens op!

Vrijdag 10 januari 2009
Koffers inpakken
Vanmiddag hebben Jacky en ik al een deel van de koffers ingepakt. Het is altijd even bekijken en bedenken welke koffers of tassen we gaan meenemen. We moeten, alweer, een aparte tas voor de overnachting in Bilbao hebben, dan hoeven we tenminste niet de andere koffers open te maken.
De meeste dingen kunnen we ook inpakken omdat we zomerkleren gaan meenemen en het nu bij ons 8 graden vriest, brrrrr.


valt wel mee, toch?

Donderdag 22 januari 2009
Gegevens Casa Eliseo
Vanochtend kregen we per e-mail van Wendy, de eigenaar van onze vakantievilla, de routebeschrijving naar de villa, de sleutelcode, de wifi code en andere informatie. Mooi zoals ze beloofd had, 2 weken voor onze aankomst. Dit is de eerste keer dat we van een particulier huren dus het is even afwachten hoe dit allemaal gaat. Maar tot nu toe zijn we meer dan tevreden over de afhandeling!
Nog 13 dagen!! Ondertussen stormt en regent het hier vandaag en zie de méteo voor Lanzarote er mooi uit. We hopen dat het 2 weken 25 graden of warmer zal zijn!!

Woensdag 4-2-2009
De dag van vertrek
Het is zo ver, we vertrekken vandaag voor onze vakantie naar Lanzarote. Om 9.00 uur zaten we in de auto richting Luçon waar we eerst bij de LeClerc Emma's mp3 speler hebben opgehaald en de tank van de Trajet hebben volgegooid. Bij ons regende het nog een beetje maar al snel was het droog. Via Champagné le Marais zijn we naar La Rochelle gereden waar we de randweg opgingen richting zuiden. Het was ondertussen prachtig zonnig weer. Vlakbij Fouras zagen we Ile d'Aix en Fort Boyard in zee liggen. Ik kreeg er spontaan een vakantiegevoel van.
Bij Bordeaux was de temperatuur gestegen tot 14 graden.
Om Bordeaux heenrijden was een makkie. Het was rustig op de weg en dat maakt het rijden een stuk prettiger. De route door Les Landes is erg saai; alles is zo plat als een dubbeltje en je ziet alleen maar pijnbomen. We waren hier nog nooit geweest maar het is geen gebied waar we een vakantie zouden willen doorbrengen.
Er is hier 1½ week geleden een hele zware storm overheen geraasd en dat is te zien. Meer dan de helft van alle pijnbomen zijn ofwel ontworteld ofwel gewoon afgeknapt als lucifers. De schade was aanzienlijk. Alle bomen die op de snelweg waren gevallen hebben ze gewoon deels afgezaagd zodat de weg vrij was maar de rest van die bomen lag gewoon in de berm.
De temperatuur was ondertussen gestegen tot 16,5 graden en we hebben dan ook in de zon onze broodjes gegeten. Jammer genoeg waaide het behoorlijk. Niet eens zo koud maar net wat te fris omdat we geen jassen bij ons hebben.
Ongeveer vanaf Biarritz zagen we bergen voor ons, de Pyreneeën, uitlopers richting zee en de hoge besneeuwde toppen aan de linkerkant. Heel erg indrukwekkend! Helaas hebben we ze maar heel even kunnen zien door de bomen langs de snelweg.
En toen waren we in España. Tot aan Bilbao hebben we door bergen gereden en zelfs nog in regen. Het zag er niet naar uit dat het beter zou worden maar bij Bilbao was het opgeklaard. Dit stuk Spanje vonden we deprimerend, hoge, beboste steile bergen,  grauwe plaatsen met veel deprimerende flats. En het weer werkte dus ook niet mee.
We slapen nu in het Ibis Hotel in de wijk Barakaldo in Bilbao. Het was makkelijk te vinden. We hebben 2 kamers naast elkaar, 126 en 128. Prima kamers, jammer genoeg is er geen wifi dus de site werk ik morgen bij (als het goed is tenminste).
Na ons even te hebben opgefrist en dergelijke zijn we naar de Ikea gegaan, vlakbij het hotel. Eventjes wat rondgekeken en daar gegeten. Zweedse gehaktballetjes met saus en frietjes, een stukje amandeltaart als toetje en wat te drinken. Voor 5 personen slechts € 15. Daar kun je nog eens voor gaan eten.
Daarna zijn we teruggegaan naar ons hotel en hebben we gedoucht, wat gelezen en ik gelaptopt.

    

Donderdag, 5-2-2009
Vliegen naar Lanzarote
De wekker ging vanochtend al om 5.40 uur af. De halve nacht heb ik wakker gelegen omdat iemand, die we niet bij naam zullen noemen, lag te snurken. Uiteindelijk heb ik nog geslapen na het nemen van een slaappilletje.
Om 6 uur zaten we weer in de auto richting vliegveld. Het ging allemaal goed, we kregen boardingpasses voor het eerste stuk van de vlucht, Bilbao - Madrid, en ook voor het 2e stuk, Madrid - Lanzarote.
Het eerste stuk ging snel, slechts 45 minuten. We zaten op rij 25 en 26 maar er was zoveel leeg bij ons achterin het vliegtuig dat René een rij is veranderd. Zo hadden we allemaal wat meer plaats.
Op Madrid Airport (Barajas) hebben we nog moeten wachten maar ook dat viel wel mee. Deze keer zaten we op rij 26 en 27 en weer was heel veel leeg waardoor René op een andere rij is gaan zitten. Het was ongeveer 2½ uur vliegen. De service/vriendelijkheid van Spanair was erg goed.

    

Op Lanzarote hebben Jacky en ik de autohuur afgehandeld en René, Emma en Mariecke stonden ondertussen op de koffers te wachten. En toen naar de auto. We hebben een Opel Zafira. Eerst even uitvogelen hoe die 2 achterste stoelen in de vloer verdwijnen en toen de koffers er in. Alles paste makkelijk. Het is ongeveer een half uurtje rijden van Arrecife naar Playa Blanca en we hebben ons huis, Casa Eliseo, makkelijk gevonden. Het ligt zo'n beetje op de onderkant van de helling van de vulkaan Montaña Roja.
In het huis waren een paar dingen die niet waren zoals de bedoeling was: de 4e slaapkamer (voor Mariecke) was afgesloten, een badkamerlamp was kapot, er waren maar 4 strandlakens. We hebben Wendy gebeld voor de slaapkamer en zij zou Karen en Mike bellen die het onderhoud en dergelijke hier doen. Later hebben we hun zelf nog gebeld.
Jacky, René en Emma zijn naar een supermarkt gegaan voor wat eerste inkopen. Mariecke en ik zijn thuisgebleven en hebben verder opgeruimd.
Onder het eten zijn Karen en Mike gekomen en de slaapkamer is opengemaakt. Helaas wisten zij niet dat we die zouden gebruiken en het was er wat klam. We hebben ook een kacheltje van ze gekregen en we hebben Mariecke's kamer eerst goed gelucht en toen het kacheltje aangezet. Helaas was even later de klink van die deur kapot en kunnen we alsnog niet naar binnen. Dus hebben we weer Karen en Mike moeten bellen die snel hier waren. Mike kan het niet oplossen en morgen moet iemand anders langs komen. Mariecke slaapt dus vanavond bij Emma op de kamer.
Het eten bestond vanavond uit heerlijke grote tomaten met ui, mojo saus, brood en gebakken worstjes. Eenvoudig maar lekker. Oh ja en werkelijk heerlijke sangria, uit een pak nota bene!

We hebben 's avonds nog wat spelletjes gedaan en rond 21.30 moe naar bed.
Het was redelijk van temperatuur maar we hebben ook vanavond regen gehad.

Vrijdag, 6-2-2009
Verkenning van Playa Blanca

Het heeft de afgelopen nacht vreselijk geregend!! Ik ben er diverse keren wakker door geworden. En nu maar hopen dat we dat hebben gehad! Zon willen we!!
Ik ben rond 6.30 uur opgestaan om mijn verslag op de laptop te typen.
We willen vandaag Playa Blanca gaan verkennen.
Oh ja, wifi werkt dus niet in de villa, misschien komt het nog, maar ik ga maar eens zoeken naar een plek waar ik wel kan internetten.

Die heb ik nu gevonden, de rest van het verslag en de foto's komen nog.

Vanochtend was ik alweer eens vroeg wakker, om half 7 ben ik maar opgestaan en heb ik in de kamer mijn verslagje zitten typen. Langzaamaan werd de rest ook wakker en hebben we zitten ontbijten.
Toen iedereen klaar was om te gaan zijn we naar Playa Blanca gereden. We hebben een goed plekje gevonden om te parkeren, niet ver van de supermarkt Hyper Dino en ook niet ver van de boulevard.
De boulevard is gezellig en een aaneenschakeling van restaurantjes met terrassen en winkeltjes. De zon scheen dus het vakantiegevoel hadden we allemaal wel. Natuurlijk moest Mariecke het eerste beste winkeltje waar ze hoofddoekjes hadden goed gaan bekijken en jawel, 2 hoofddoekjes rijker kwam ze weer uit de winkel. Er zijn al aardig wat souveniertjes gekocht zoals 2 leuke koelkast magneetjes, een broek, een enkelbandje, een riem, zonnebrillen en kaarten.
Op een terras hebben we "tres café con leche y dos Sprite" gedronken, genietend van de zon en ondertussen proberen wat Spaans te leren. Emma spreekt na 5 maanden Spaanse les op school een behoorlijk mondje Spaans en ik ben dan ook onder de indruk. Wat wij hier spreken in de winkeltjes is een aardige mix van Frans en Spaans, maar Frans is toch wel makkelijker.....
Na de nodige winkeltjes van binnen te hebben bekeken zagen we net op tijd voor de lunch een Burgerking liggen. Ze hadden een mooie aanbieding: een compleet menu voor maar € 3 per persoon. Ook hier konden we heerlijk in de zon zitten.
Na de lunch kwamen we toevallig langs een soort van internetcafeetje waar ik even een kwartier achter een pc heb gezeten, e-mails gelezen op letournerie@gmail.com, die kunnen we dan tenminste lezen.
We hebben boodschappen gedaan bij de Hyper Dino (hij is niet erg Hyper) en zijn naar huis gereden. Helaas was nog niemand geweest voor het slot van Mariecke's deur.
Omdat de zon scheen hebben we een tijdje van de zon kunnen genieten op ons terras. Op het eind van de middag kwamen 2 Spaanse slotenmakers en die hadden de deur in no time open.
Jacky en ik zijn nog op zoek gegaan naar een plek waar ik wifi zou hebben. Uiteindelijk zijn en in de lobby van Hotel Rubicón gaan zitten. Daar staan ook een aantal pc's waar Jacky ook even aan gezeten heeft terwijl ik op de laptop bezig was. De website even updaten, e-mails inhalen op Outlook, het weerbericht kijken. We willen nu wel proberen elke dag of om de andere dag even naar dat hotel te gaan.
Daarna zijn we naar de vuurtoren gereden en hebben we mooie foto's gemaakt. Vervolgens de weg om de vulkaan Montaña Roja gereden en weer naar huis.
We hebben samen voor het eten gezorgd, salade met sardientjes, brood, papaya en een ijsje.
Het weer vandaag: zonnig met deels wolken, fikse wind en een plaatselijke bui. Lekkere temperatuur.

    

Zaterdag 7-2-2009
Los Hervideros en El Golfo
Vanmorgen zijn we, na het ontbijt, eerst naar Marina Rubicón gereden. Dat is een vrij nieuwe jachthaven met allemaal winkels en restaurants, waar vanochtend een markt was. Natuurlijk hebben we weer wat dingetjes gekocht. Op het terras van Le Moulin de Paris (hoe Spaans kun je het hebben?) hebben we warme chocomel gedronken. De zon wilde maar niet doorbreken.
Na nog wat boodschapjes te hebben gekocht zijn we naar de villa teruggereden om onze vesten te halen. Ons volgende tochtje ging naar Las Salinas (de zoutpannen) waar we met onze voeten in het zwarte zand hebben gestaan. Toen naar Los Hervideros, een mooi stukje natuur waar de zee door gaten en spleten op de kust beukt.

    

    

Als laatste zijn we naar naar El Golfo gereden. Hier hebben we geluncht bij een restaurantje aan zee, eindelijk uit de wind en merendeels volop in de zon. We kregen een onbekend soort vis met papas arugadas en salsa mojo. Lekker!! Helaas bleek dit de eerste en laatste keer dat we ergens gaan eten waar ze geen kaart hebben en we dus geen prijzen wisten. We schrokken ons het apezuur toen we de rekening kregen. Maar goed, dat weten we dan ook weer. Lang leve de creditcard!
We zijn toen even naar El Golfo gaan kijken, een gifgroene lagune net achter het strand. Heel apart om te zien.

    

Na dit korte tochtje zijn we weer naar huis gegaan. Ook zijn we nog even gaan internetten in het Hotel Rubicón. Alles is weer bijgewerkt, foto's geplaatst, e-mails gecheckt, mooi zo. De engineer is trouwens vandaag even geweest om naar de wifi te kijken maar we waren er niet, jammer.
's Avonds weer salade met brood gegeten.
Het weer: bewolkt met deels zon, harde wind en wat fris.

p.s. Eindelijk is het me 's avonds gelukt om de wifi aan het werk te krijgen. Hoera!!

Zondag 8-2-2009
Waar is dan de zon??
Vanmorgen waren we toch in de veronderstelling dat het zonnig zou zijn, helaas was de météo weer veranderd sinds gisteravond. "Nuageux" stond er nu weer op.
We hadden afgesproken dat we vandaag aan de boulevard in Playa Blanca Engels ontbijt zouden eten en dat zijn we dan ook gaan doen bij "Roca Mar" waar we de eerste dag koffie zijn gaan drinken. Een prima plek vlakbij de haven. En het ontbijt smaakte prima!
Daarna wilden we iets lekkers halen bij Sandra's maar die was gesloten. Toen nog even naar de Spar voor wat kleinigheden en terug naar de villa.
Mariecke en ik hebben gezwommen en René later ook nog even.
Emma en ik zijn nog even terug gegaan naar de Spar om wat eten te kopen voor de lunch: soep met brood.
De rest van de dag zijn we thuis gebleven, hebben we buiten in de zon gezeten en gezwommen. Vanavond hebben we gebarbecued.
Het weer: zo zie je hem en zo is ie weer weg, de zon.

Klik hier voor het vervolg van deze reis