Florida, Georgia & South Carolina 2014

Vrijdag 8 juni 2012
Toch niet alweer???
Nou dacht ik toch dat we voorlopig even niet naar Florida zouden gaan. En toch....... Het blijft kriebelen en we dachten dat we voortaan met ons drieën op vakantie zouden kunnen gaan. Dus, een stuk goedkoper en dus, Florida is weer mogelijk. Ik zou op zich graag iets anders in de VS willen doen, maar gezien onze gezinssamenstelling moeten we nog steeds 2 hotelkamers boeken ofwel een suitehotel met een aparte slaapkamer. En rondreizen is nou eenmaal duurder dan op 1 plek in de Disney area.
Gewoon, beetje rustiger aan (we worden er tenslotte niet jonger op), geen Disney, wel Seaworld en Busch Gardens, beetje shoppen, wat State Parks, maar vooral ook minder geld uitgeven en voldoende ondernemen.
We hebben een condo op Bahama Bay gevonden waarop we al een optie hebben genomen, de prijs is een lachertje, en Bahama Bay blijft ons erg trekken. Het is een prachtig complex met prachtige condo's.
Wij dachten dat Emma en Mariecke tegen die tijd wel zouden gaan kamperen of zo, maar de dames trekken daar niet aan. Ze willen eigenlijk wel mee, maar een beslissing nemen, oef, da's toch wel moeilijk op hun leeftijd. Dus, wij hebben de knoop maar doorgehakt en gezegd dat ze gezellig samen nakomen, tijdens hun schoolvakantie dan wel. Wij pikken ze daar dan op en vliegen samen terug naar huis.
Wij willen graag 4 weken blijven, we hebben tenslotte tijd zat. Ook willen we graag gaan vliegen met American Airlines, van Nantes - Madrid - Miami - Orlando. De meisjes moeten deze keer wel zelf een groot deel van hun ticket betalen.
Al met al zijn we dus alweer dingen aan het uitzoeken, 2 verschillende auto's: een standard SUV en daarna een minivan. Eén nacht in Miami als we de meisjes gaan ophalen. Wij kunnen dan het Holocaust Memorial bezoeken, Bayside Market Place, het Art Deco District en misschien even naar Key Biscayne S.P.
Qua budget zou dit mooi moeten kunnen. Geen Disney, geen New York, geen villa, geen andere attracties, het scheelt een slok op een borrel. En dat hebben we nu toch wel gezien. Om Disneysfeer op te snuiven gaan we natuurlijk naar Downtown Disney, da's altijd leuk.
We hebben dus weer iets om naar uit te kijken na Spanje, en nou oké dan, toch maar weer eens Florida.......

Nog even een oppepper voor onszelf, we willen gaan in februari 2015!! Hoeveel dagen nog???

Zondag 8 juli 2012
Ook alweer aan het plannen geslagen
Er valt natuurlijk niet zo veel te plannen 2 jaar en een kleine 7 maanden van te voren, maar toch denken we af en toe na over wat we zouden willen doen. We vinden Seaworld en Busch Gardens wel leuk om te doen, en zeker omdat de combi-tickets voor deze 2 parken niet duur zijn. Disney zullen we echt vergeten want dat gaat ons deze keer gewoon te ver. We kennen het natuurlijk aardig goed en bovendien, als we 10-daagse tickets zouden kopen, dan wordt het weer elke dag naar Disney, want die dagen willen we dan ook gebruiken. Dus geen Disney. Hoewel......Jacky wil wel een dagje naar Epcot, ons favoriete Disneypark. Maar dat doen we dan voordat Emma en Mariecke er zijn, en voor 3 personen 1 dag, is te overzien.

Ik heb Nicki gemaild om te vragen of we onze optie van 3 weken kunnen verlengen naar 4 weken, want dat had ik nog niet gedaan. Voor de prijs hoeven we het niet te laten tenslotte.
Ook zijn we aan het denken wat we nog meer willen doen/zien. In Busch Gardens willen we graag de Olifanten Tour doen. En misschien eens zwemmen met manatees? Mount Dora, Bok Tower, Blue Spring State Park, Lake Louisa State Park, Winter Park, Honeymoon Island en eindelijk Ybor City. Wat het uiteindelijk gaat worden zien we wel.

Ondertussen houden we met argusogen de Dollar koers in de gaten, € 1,22 vandaag, oef, dat doet pijn als je nu gaat en met de credit card betaalt. Gelukkig hebben we tijd genoeg en kunnen we de Dollar kopen als wij de koers goed vinden. Dat is het voordeel als je gewoon alles cash betaalt.

Vrijdag 3 augustus 2012
De eerste wijzigingen??
Nog 2½ jaar te gaan en we zijn al aan het wijzigen geslagen . Jacky was op de site van Nicki's condo aan het kijken en het viel haar op dat haar condo er eentje is met een héél smal balkon. Na veel zoekwerk hebben we gezien dat niet alle type's bij Bahama Bay een ruimer balkon hebben. Ik heb Nicki gemaild en gevraagd of ze foto's van het balkon kan mailen. Ze gaat eind deze maand naar Bahama Bay en we zullen de foto's afwachten. We verwachten dat er een klein tafeltje met 2 stoeltjes op staat, voor meer zal geen plaats zijn. En dat is natuurlijk niet wat wij willen. We willen toch wel de mogelijkheid hebben om met ons drieën en ook met ons vijven op het balkon te eten. We zien de bui al hangen dat we niet naar Bahama Bay gaan. Maar we zijn blij dat we dit nu gezien hebben en niet dat we daar een maand zitten met meer spijt dan haren op de kop.
Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar iets anders. Villa Highgate Park blijft een mogelijkheid en van Tricia verwachten we een quote. Maar de kosten zijn 2 keer zo hoog als de condo van Nicki. Natuurlijk hebben we nog veel meer quotes aangevraagd. En informatie over de balkons/patio's van diverse condo's en townhouses. We hebben nu 1 favoriet, voor dezelfde prijs als Nicki's condo, maar dan een townhouse mét balkon en mét patio, zonder screen en mét zitje en mogelijkheid om nog op het gras te zitten. En deze ligt geweldig, met een clubhouse, verwarmd zwembad, spa, sauna, bar etc. En in een straat met niet zoveel woningen. Ook deze eigenaren gaan nu naar hun huis op vakantie en zouden ons meer foto's en antwoorden op onze vragen mailen. Wordt vervolgd......

Ook zijn we aan het kijken of wij met ons drieën naar Atlanta kunnen vliegen. We hebben dan wat meer keuze in maatschappijen vanaf Nantes en we willen dan graag een dagje naar Savannah. Ik ben daar in een ver verleden eens geweest en het zal er ongetwijfeld nu leuker zijn dan toen. Daarna willen we via een korte stop met lunch in St. Augustine, via een mooie route naar Orlando rijden.

    

Zondag 26 augustus 2012
Encantada en JAX
We hebben de eigenaar van het townhouse dat we begin augustus hadden uitgezocht nog vragen gesteld over zaken die wij belangrijk vinden. Ondertussen zijn we nog andere townhouses gaan bekijken, quotes gaan aanvragen en hebben we deze week een lijstje samengesteld van wat er voor ons nog over bleef. Ik vond zelf Lake Berkley resort leuk en we hadden er 3 mooie huizen gevonden. Ook had ik een prima e-mail wisseling met een eigenaar op Terra Verde. Maar, het is toch zoals het is, we hebben het altijd al gezegd, we willen gewoon niet aan die kant van de I-4 zitten. Gewoon niet onze buurt. Hoewel er op die wijken zelf natuurlijk helemaal niks aan te merken is. Maar de Wal*Mart daar vinden we vreselijk, het ziet er veel meer "sjappie" uit dan aan de westkant van de I-4. En dus zijn in één haal alle huizen aan die kant van de I-4 van onze lijst verwijderd. Bleef over: 1 huis in Emerald Island en 1 huis in Encantada. Er is natuurlijk een prijsverschil, maar de huizen zijn niet echt vergelijkbaar. Zo heeft Encantada een eigen pool, 4 slaapkamers (i.p.v. 3) en 3 badkamers (i.p.v. 2) en een ruim terras met voldoende zitmeubilair. Ook het resort biedt meer, nl. 2 royale verwarmde zwembaden. De ligging is ideaal, net onder de 192, vlakbij de Publix, Wal*Mart en genoeg restaurants.
Het heen en weer mailen met Jennifer (Encantada) was prettiger dan met Andrew (Emerald Island) en dat vinden we erg belangrijk. Tenslotte waren ook de reviews dik in orde. Andrew heeft zijn huis pas gekocht en er mankeert van alles aan schreef hij. Hij gaat meubilair vervangen, maar ja, dan is het maar afwachten hoe het gaat worden. Dus, jawel, we hebben een prachtig huis geboekt op Encantada Resort.

    

De aanbetaling is gedaan met credit card en secure via Homeaway, wel zo prettig en zonder extra kosten. Ook hoeven we geen borg te betalen (zonder de bijbehorende kosten) omdat dat geregeld is via een verzekering van de eigenaar, heel handig. We zijn benieuwd hoe het gaat worden. Het duurt dan nog wel even, maar we hebben er zin in!

Jacky heeft ook bedacht dat het misschien handiger is om naar Jacksonville te vliegen. Daar zouden we dan 2 nachten in een hotel bij het vliegveld slapen waarbij we de 2e dag op en neer naar Savannah gaan. De afstand van Jacksonville naar Savannah is amper 2 uur rijden en vanaf Atlanta naar Savannah is het 4 uur rijden.

Dinsdag 4 september 2012
Opeens een jaar korter
In 2015 zit Emma op de universiteit in Nantes en Mariecke in de Seconde van het Lycée in Luçon (als alles goed gaat). Erg vervelend, want dat zou betekenen dat Mariecke 2 weken alleen in huis zou zitten (op 16-jarige leeftijd) en geen vervoer naar school heeft. Dat kan natuurlijk niet en dus hebben we een probleem. Nou ja, probleem.....
We hebben besloten, na grondige bestudering van de financiën, dat we daarom een jaar eerder naar Florida moeten gaan. Big Bummer! Dan zitten ze allebei nog op het Lycée en kan Emma naar school rijden in onze auto.
Ik heb Jennifer vandaag een mail gestuurd om het een jaar te vervroegen, volgens de availability heeft ze dan nog alles vrij dus dat zou geen probleem moeten zijn.
En opeens duurt het dan nog maar 17 maanden, 1 week en 2 dagen. Grappig hoor! Ik moet zeggen dat ik het wel een lekker idee vind: over 13 maanden gaan we 4 weken naar Spanje en 3 maanden later naar Florida! Hoera!!!!

Jennifer heeft ondertussen gemaild en heeft de data aangepast.

Vrijdag 14 september 2012
Wordt het MCO of MIA?
We zijn natuurlijk toch ook naar vluchten aan het kijken. Momenteel is American Airlines (van Nantes en via Madrid) prima te doen qua prijs. Zoals gezegd, willen wij naar Jacksonville vliegen, 2 overnachtingen bij JAX, dagje naar Savannah, en dan via St. Augustine naar Encantada rijden. Voor Emma en Mariecke wilden we een vlucht naar MCO boeken, ook met American van Nantes via Madrid. Jacky wilde ze op JFK laten overstappen (i.v.m. een makkelijkere overstap in dezelfde terminal), maar ze kunnen ook naar Miami vliegen (zonder overstap naar MCO). Dan hoeven ze alleen in Madrid over te stappen en dan kunnen wij hen daar toch gewoon ophalen? We zijn nu aan het uitzoeken wat we daar dan zouden kunnen doen en bekijken. Een dagje eerder gaan rijden, gaan sightseeën, hotel boeken (zouden we Priceline gaan proberen??????), nog ruim een halve dag sightseeën, de meisjes ophalen en dan weer naar Encantada rijden. We zullen het zien. Ons kennende staan er vast nog wel wijzigingen op stapel.

Jacky heeft ook een ingenieuze constructie bedacht qua autohuur, hiermee besparen we geld én benzine. Again, we shall see.

Zaterdag 22 september 2012
Doet ze het wel of doet ze het niet?
De afgelopen week kwamen we opeens op het idee om te vragen of Stéphanie en Ellyn misschien mee zouden willen gaan met ons. Het zou voor die twee natuurlijk een geweldige kans zijn om voor weinig geld een unieke trip te maken. Ze komen anders nooit meer in Amerika. Helaas mag Ellyn niet, ofwel, haar moeder wil het niet betalen. Stéphanie wil wel maar durfde het thuis niet te vragen. Vandaag zeiden Jacky en ik tegen Emma dat wij best een flink deel voor Stéphanie willen betalen, zoals entrees e.d., als ze zelf maar haar vliegticket betaalt. Toen heeft Emma met haar gesms't en ze meldde terug dat ze mag maar ze moet het zelf betalen. Ze wil volgende zomer 2 maanden vakantiewerk gaan doen om zo het geld bij elkaar te krijgen. We moeten dus een keer met haar om de tafel gaan zitten om haar uit te leggen wat we allemaal gaan doen en zien want het kind heeft geen idee. Wij vinden het wel leuk als ze meegaat, Stépanie is net zo gek als wij, op een leuke manier dus.

Ook hebben we toch wel besloten dat we een paar dagen naar Disney willen. Voor de meiden willen we dan een 3-4 daags ticket kopen en voor ons drieën een 10 daags ticket maar dan zonder "expiration", dan kunnen we die de volgende keer ook gebruiken en besparen we uiteindelijk geld, toch??

Ik zag ook op de site van Discovery Cove dat ze wat veranderd hebben. We waren aan het twijfelen over wel of niet Discovery Cove en Disney, maar de meiden willen eigenlijk naar allebei. Nou hebben zij natuurlijk niks te willen zolang wij betalen, maar zelf willen we dus ook het liefst naar allebei. En zeker nu ik de beelden heb gezien van The Freshwater Oasis en The Tropical Reef. We gaan natuurlijk niet meer zwemmen met de dolfijnen, dat hebben we al 2 keer eerder gedaan. Maar wat een heerlijk park om te genieten en relaxen!

Als dit met Stéphanie doorgaat, dan willen we de meiden toch gewoon naar MCO laten vliegen en laten wij ons uitstapje naar Miami vervallen. Pas de problème.

Vrijdag 12 oktober 2012
The Windy City
Ik zal toch wel weer zoooooo blij zijn als we de vluchten kunnen boeken, dan liggen dingen tenminste vast.....
Tja, wat zal ik eens melden, we hebben weer iets "verzonnen". Een korte citytrip vóórdat we naar Florida gaan. Chicago lijkt ons wel wat. Van wat we hebben gezien en gelezen lijkt ons dit een hele mooie stad. Dus, we gaan toch kijken of we de vluchten zo kunnen boeken dat we eerst naar Chicago gaan (voor 4 nachten) en dan verder vliegen, waarschijnlijk naar MCO. Voor Chicago laten we Savannah dan wel schieten.
We hebben al een mooi suitehotel gevonden: The Residence Inn by Marriott. Een suite met aparte slaapkamer, inclusief ontbijt en Manager's Reception.

    

Donderdag 18 oktober 2012
Terug bij af ofwel "Gone with the Windy City"
Afgelopen weekend zagen we prijzen bij KLM langskomen van € 493 p.p. van Nantes naar MCO. Ohhhh wat vreselijk jammer dat we niet komende winter al gaan. Mooie tijden waren het ook. Ook voor de meisjes. Ik zag ondertussen de begroting voor deze vakantie groeien en groeien, zeker met Chicago erbij. Die 3 dagen kosten ons al gauw 1000 euri en was het niet de bedoeling om deze vakantie ietsje goedkoper te maken?? Natuurlijk laten we de parken er niet voor schieten, daar genieten we té veel van, maar eerlijk is eerlijk, Chicago kan ik best missen.
Dus, we hebben de begroting en planning weer gezet op 4 weken Orlando en buiten de dagtochtjes, geen uitspattingen naar andere plekken.

Toch is het elke keer weer leuk om de voorbereidingen terug te lezen, onze ideeën gaan alle kanten op.
Gisteren zijn Jacky en ik weer in Angers geweest en hopelijk komt het nu ook allemaal goed voor mij.

Vrijdag 16 november 2012
Toch weer iets anders erbij?
We kunnen het niet laten. Op de één of andere manier willen we niet "alleen maar" Florida doen. We zouden heel graag een andere gebied willen doen, maar we zitten nog steeds vast aan februari en dan is de keuze zeer beperkt qua weer.
Een stedentrip erbij zoals dit jaar New York en zoals de eerdere plannen voor Chicago, dat maakt de vakantie echt een heel stuk duurder. Dus ja, we willen graag iets anders toevoegen aan de vakantie maar zonder dat het een fiks bedrag gaat kosten.

De eerdere plannen voor Savannah werden weer uit de kast gehaald. Dat zou gewoon heel goed mogelijk zijn en de kosten zijn te verwaarlozen.
Toen kwam Jacky met Charleston op de proppen. Ook een mooie plaats, a Southern Belle, en niet ver van Savannah. Je kunt er leuke wandelroutes doen door het oude centrum en we hebben er een mooie Plantation gevonden. We krijgen natuurlijk voorlopig niet nog een kans om zo'n historische Plantation te bezoeken. We hebben ons oog laten vallen op Boone Hall Plantation, net boven Charleston.

    

Maandag 26 november 2012
Vakantiedata zijn eindelijk bekend
We kijken een paar keer per week op de diverse sites of de vakantie data voor schooljaar 2013-2014 al bekend zijn. Het mag zo ondertussen wel eens gebeuren. En ja hoor, vandaag stonden ze toevallig gewoon op de site van de gouvernement, hoera!! Onze vermoedens waren al die tijd juist geweest, maar ja, dat weet je natuurlijk nooit.
Onze USA vakantie zal zijn van 9 februari 2014 t/m 15 maart 2014. Emma en Mariecke komen alleen de laatste 2 weken over en wij gaan wat langer genieten! We gaan er van uit dat we op die data gewoon vluchten kunnen boeken en dat de data dus definitief zijn.

Dinsdag 8 januari 2013
Volgend jaar
Sinds een week kunnen we weer zeggen dat we volgend jaar naar Amerika gaan. Het is nog maar 13 maanden, dat valt dus reuze mee.
Sinds een paar weken zien we dat KLM en Air France geen vluchten meer aanbieden naar Orlando. Heel vreemd, zeker aangezien ze allebei via een hub in de USA vliegen, dus dan zou je denken dat een vlucht naar Orlando altijd mogelijk moet zijn. Maar je weet het nooit, misschien staat het straks gewoon weer op hun sites.
We kunnen wel bij Delta boeken, en die drie zijn toch partners van elkaar????? Heel vreemd.
De Delta prijzen in november zijn ook prima en dan hebben we toch eigen schermpjes, bij American niet. Voorkeur is natuurlijk een eigen schermpje, tenzij het prijsverschil behoorlijk is.

Wie weet plakken we er nog 2 dagen aan vast. De prijzen bij Delta zijn op vrijdag lager dan op zondag. We hebben met gemak een extra bestemming gevonden voor die 2 extra dagen, als het door zou gaan, dagje langer in Charleston en omgeving en een nachtje in Brunswick om de omgeving te zien. We zijn er achter gekomen dat die streek echt heel veel natuur en historie biedt. Dit is tenslotte het eerst gekoloniseerd.

Nog een maand of 3 dan staan onze data op internet.

    

    

Zondag 20 januari 2013
Met ons vijven
Stéphanie gaat toch niet mee. Dus de budgettering voor 6 personen hebben we verwijderd uit ons overzicht. Scheelt weer in de kosten. We hadden het haar graag gegund, maar ook wij wilden zekerheid hebben dat we haar deel van de vlucht ook terug zouden krijgen. Nu was alles veel te wazig voor ons. Dus, Emma en Mariecke komen gezellig samen naar ons toe.

Opeens kregen we ook weer vluchten van KLM en Air France door. De site van American Airlines is ook veranderd en ik kreeg gisteren een e-mail waarin stond dat ze nu op alle 767-330 Boeings gratis schermpjes uitdelen, zoiets als in 2008 bij Martinair. Dat biedt weer perspectieven.

Voor de eerste week, Georgia en South Carolina, gaan we een gedetailleerde planning maken zodat we vooral niks missen. Er is zo ontzettend veel te zien daar. We willen de hotels voor die week boeken via Hotwire, gewoon op 1 kamer en gewoon de goedkoopste in onze klasse, we slapen er tenslotte alleen maar. Als het goed is kunnen we over 3 maanden de vluchten boeken, hoera!

Maandag 25 maart 2013
Sodebillekes nog eens aan toe
Ik heb al gezegd: "ik ga NOOIT meer naar Amerika". Natuurlijk meen ik dit niet, maar het aller, aller ergste aan zo'n vakantie is de vlucht. Elke vakantie opnieuw bezorgen de vluchten mij slapeloze nachten en hoofdpijn. Waarom? Omdat we steeds minder keuze in maatschappijen hebben vanaf Nantes (nu alleen nog Iberia/American of Air France/Delta). En dan denken we dat we prima vluchten qua prijs en tijden te hebben gevonden en een week later zijn de prijzen meer dan verdubbeld. De logica ontbreekt volledig. Als het zo blijft, zitten we echt aan Iberia vast en het grootste "probleem" wat ik daarmee heb is het ontbreken van personal entertainment. Jacky blijft maar zeggen dat we in 1989 zo'n 24 uur hebben gevlogen naar Adelaide en toen bestond personal entertainment niet eens. En dat klopt. Maar toch. Onze voorkeur blijft uitgaan naar Air France, goede service, maar die durven op dit moment, net als Delta, € 1440 per ticket te vragen. Dacht het dus van niet. Ik vraag me af waar we uiteindelijk terecht zullen komen.

Ik heb vorige maand Wim en Nanny gevraagd of zij Emma en Mariecke naar Nantes Airport willen brengen en dat vinden ze geen probleem. Emma en Mariecke zullen waarschijnlijk een nacht in het B&B hotel overnachten en dus kunnen ze de dag ervoor rustig naar Nantes gebracht worden. Dat is wel een opluchting voor mij, want ik bleef ermee in mijn maag zitten. Emma zal haar rijbewijs dan wel hebben maar de péripherique heeft een heel vervelend punt en dan maak ik me meteen zorgen.
Waar ik ook van baal is van de hoge parkeertarieven bij het vliegveld van Nantes. Angers is nota bene gratis (maar daar gaan bijna geen vluchten vandaan) en zelfs Bordeaux is goedkoper. Gek word ik er van!
We hopen dat we over een maand eindelijk tickets hebben.

Klik hier voor het vervolg van onze reis