Florida 2012

Woensdag 9 december 2009
Daar gaan we weer....
We weten al een tijdje dat we gaan proberen elke 2 jaar naar Florida te gaan. Of beter gezegd, om een "grote" vakantie te hebben. Elk jaar is niet haalbaar en we willen niet weer naar de Canarische Eilanden, dat hebben we wel gehad. Dus dan maar om het andere jaar.
"Waarom steeds Florida" vragen mensen ons maar steeds. Ja, waarom eigenlijk? We willen naar de zon, da's een ding wat zeker is. We willen naar iets wat betaalbaar is. En ng langer vliegen, eh, nee, daar hebben we niet veel zin in. Florida voldoet aan onze "eisen/wensen" dus dan zijn we snel klaar. En trouwens, het bevalt ons erg goed in Florida, wat zouden we dan moeilijk doen. En dat andere mensen het niet snappen, ja, daar zitten wij niet mee. Als wij het maar snappen!!

De plannen zijn om in februari 2012 weer 3 weken te gaan. Maar dan wel met 4 nachten New York City erbij. Emma wil hier zo graag naartoe, ach en de rest eigenlijk ook.
Jacky is al maanden bezig met het zoeken naar villa's voor 2012 en naar een hotel in New York. Het gaat allemaal goed komen.

Maandag 8 maart 2010
Motto: het kan maar geregeld zijn....
We zijn 6 dagen geleden thuis gekomen van een geweldige vakantie in Florida. En we weten natuurlijk dat we over 2 jaar weer zullen gaan. De afgelopen weken hebben we dan ook rondgereden in Davenport / Kissimmee met de vraag "waar gaan we de volgende keer zitten". We hadden eigenlijk al de keuze gemaakt voor de villa Polly's Palace. Maar na onze verplichte extra 3 dagen, door de geannuleerde vlucht naar New York, waarna we nog 3 nachten in een mooie condo in Caribe Cove zaten, hadden we wel trek in een condo. We, zijnde Jacky, Ren en ik. Emma en Mariecke niet, want dan zouden de dames een slaapkamer moeten delen.
Nou zou Jacky Jacky niet zijn als ze niet de afgelopen dagen weer zo'n 500 villa's heeft zitten bekijken. En offertes opvragen natuurlijk. En alles op Bing.maps opzoeken natuurlijk. Ja.
Om een lang verhaal kort te maken. We hebben vanochtend geboekt!! Yes! Weer een villa, deze keer in The Abbey at West Haven. Mooie buurt, goede ligging, rustig, terras op het zuidwesten, allemaal sinasappelbomen aan de achterkant, en..... heel leuk, een balkon boven waar je buiten de kooi in de zon kunt zitten.
Eindelijk (Emma en Mariecke wilden dit zo graag) een villa met verdieping, weer 4 slaapkamers en 3 badkamers, grote keuken, voldoende zitmeubelen. We zijn er blij mee en de aanbetaling is gedaan. De villa is Villa Kristall en ligt the Abbey @ Westhaven.
Nu dat gedaan is, is Jacky weer begonnen met de planning van de dagen in New York, diepe zucht.

Ook hebben we vandaag al tickets besteld voor Seaworld en Busch Gardens. We willen de volgende keer niet naar de Universal parken, Harry Potter (het deel in Islands of Adventure wat in mei open gaat) gaan we in 2014 wel bekijken.
Ik had op een Engelse site combi-tickets voor Seaworld en Busch Gardens gezien maar zij verkopen alleen aan Britten en Amerikanen. Dus zijn we op de site van Seaworld gaan kijken en jawel, daar stonden ze ook, en goedkoper ook. Dus we hebben ze nu al gekocht, de prijzen zullen vast wel omhoog gaan in de komende 2 jaar en daar hebben wij dan geen last van. We hebben de tickets nu al in huis, gewoon via internet geprint.
Nogmaals, ons motto......

Maandag 22 maart 2010
Caribe Cove of Bahama Bay??
We hebben onze reis in 2012 wat verlengd. We zouden 2 weken in de villa blijven en dan nog 4 nachten in New York. Dat vinden we toch net iets te kort. Omdat we het zo prettig hebben gevonden in de condo van Caribe Cove vonden Jacky en ik het een goed idee om na 2 weken villa nog 4 nachten een condo daar te boeken. Nt weer anders en dan voelt het als een extraatje. We waren aan het kijken op Bahama Bay maar vinden Caribe Cove net zo leuk. En dit is wat goedkoper. Dus we zijn wat offertes aan het opvragen en waarschijnlijk boeken we dit snel.

Dinsdag 23 maart 2010
Caribe Cove, jawel!
We hebben de knoop weer doorgehakt en hebben een condo in Caribe Cove geboekt. Vier nachten. De condo ligt in gebouw 3 op de 3e verdieping.

Woensdag 21 april 2010
Geen New York maar nogmaals Caribe Cove
Na de diverse zaken goed te hebben uitgezocht en berekend zijn we tot de conclusie gekomen dat de 3 dagen New York voor ons vijven toch wel heel erg duur werd. En, kortweg gezegd, dat is het ons niet waard. We hebben het dit jaar ontzettend naar onze zin gehad, gewoon 3 weken in Orlando, dus dat doen we over 2 jaar nog eens dunnetjes over.
We hebben Neil gemaild en gevraagd om de condo op Caribe Cove nog 4 nachten te verlengen en dat is natuurlijk geen probleem.

Jacky blijft intussen druk bezig met het zoeken naar vluchten voor dezelfde periode volgend jaar. Niet dat we kunnen boeken, maar het geeft wel een idee van wat er te krijgen is. Afgelopen weekend vonden we een vlucht met US Airways die wel heel goedkoop was, maar wel vanaf Parijs. Wel weer met goede tijden zodat we niet ook nog hotelovernachtingen zouden moeten boeken. Dus wie weet. We houden het in elk geval in de gaten.

Zondag 16 mei 2010
Foto's Villa Kristall
Via het Floridaforum heb ik een blog gevonden Nederlanders die in november ook naar Villa Kristall gaan. Vandaag kregen zij van iemand anders van hetzelfde forum nieuwe foto's van de buitenkant van onze villa op 405 Windsor Place.

    

    

    

Maandag 17 mei 2010
Florida Ecosafari
Op een website las ik iets over Florida Ecosafaris in St. Cloud. Je kunt er paardrijden maar ook met een soort bus een tour maken door de natuur. Het lijkt me leuk om dat te doen.
Helaas valt er niet echt wat te regelen voor onze vakantie. We balen dat de Euro zo veel in waarde is gedaald maar omdat wij nog tijd zat hebben hopen we dat ie binnen nu en 1-2 jaar weer meer waard zal zijn.
Wel zijn we nog steeds aan het kijken wat voor vluchten mogelijk zijn, waarschijnlijk gaan we toch weer bij Continental uitkomen, misschien vliegen we naar Tampa i.p.v. naar Orlando, dat scheelt in prijs. Maar goed, we kunnen alleen maar de dagen/weken/maanden aftellen voordat we iets kunnen regelen. Heel veel geduld moeten we hebben.

Zaterdag 12 juni 2010
Seaworld en Busch Gardens?? Nog even niet.
Toen ik de tickets van Seaworld en Busch Gardens goed bekeek zag ik iets waar ik niet blij van werd. Op de hele website van Seaworld, waar we de tickets hebben gekocht, was niks te lezen, maar op de tickets stond dat ze maar 12 maanden vanaf aankoopdatum geldig waren. Grote schrik.
Ik heb dus gemaild met Seaworld en uiteindelijk hebben zij de tickets geannuleerd en het geld is terug overgemaakt op onze rekening. Jammer dat we nog zo lang voor moeten wachten voordat we de tickets kunnen kopen.

De euro-dollar koers was tot het absolute dieptepunt van $ 1,19 gedaald afgelopen week. Da's balen. We hopen dat we nog genoeg tijd hebben zodat de euro weer meer waard kan worden, maar ik denk dat we al blij mogen zijn als het iets van $ 1,35 zal worden. Dat wordt dus iets meer sparen!

Maandag 19 juli 2010
Air France, voyageur premium?
We willen oh zo graag in een ietwat luxere positie de grote plas overvliegen. Dus zijn we alle maatschappijen gaan napluizen. Wie biedt er meer ruimte aan voor een betaalbaar bedrag? Business Class is uitgesloten, jammer genoeg.
Bij sommige maatschappijen betaal je best veel meer en krijg je alleen meer beenruimte (United), of je betaalt niet zo veel meer en dan wordt je een beetje voor de gek gehouden (Icelandair). Maar bij Air France krijg je best veel: meer beenruimte, een bredere stoel met brede armleuning, grotere tv schermen voor iedere stoel, en zelfs een harde "schelp" om de stoel, dus als de passagier voor je zijn stoel naar achteren zet, dan merk jij daar niks van. Ik heb nl. altijd de pech dat ik zo iemand voor me heb zitten, grrrrr.... Ook zit je dan in een kleine aparte sectie in het vliegtuig, dus het oogt ook veel minder vol en druk. Ja, ik zie het helemaal zitten!!
Dus we zijn aan het rekenen geslagen, wat willen we, wat hebben we ervoor over, etc. Op dit moment willen we graag zo'n stoelen boeken en we weten precies hoeveel we nog moeten sparen. Het zou echt super zijn!
Andere voordelen zijn trouwens: eigen incheck balie, eigen rij voor security op Charles de Gaulle, als eerste het vliegtuig in n uit (dus eerder bij immigrations) n per persoon wel 2 koffers van 23 kilo elk. Yes!!

Zondag 8 augustus 2010
ESTA goedgekeurd?
Omdat ik had gelezen dat vanaf september voor Esta betaald moet gaan worden heb ik voor ons allemaal alvast een Esta formulier ingevuld. Gelukkig hebben we weer alle vijf toestemming om naar de USA te reizen.

Zondag 29 augustus 2010
Ehh.....nogmaals Esta
De Esta aanmelding blijkt te vroeg te zijn gedaan voor ons. Omdat we volgend jaar allemaal nieuwe paspoorten krijgen, moeten we opnieuw Esta gaan invullen.

Dinsdag 21 september 2010
Vliegen.......maar waarmee?
De vliegreis, die we pas over 6 maanden kunnen boeken, houdt ons nog wel even bezig. We komen er niet uit. Voyageur Premium bij Air France is wel heel erg duur vergeleken met economy bij sommige maatschappijen. Op dit moment hebben we een perfecte vlucht gevonden, met British Airways naar Miami, zowel economy als economy plus is die goed te betalen.
Ook Virgin Premium Economy zit in de race. Stoelen vergelijkbaar met Business Class. Wel zouden we dan vanaf Gatwick moeten vliegen. We zijn alles aan het onderzoeken.
Maar goed, zoals ik al zei, we moeten nog 6 maanden wachten voordat we berhaupt kunnen boeken. Bah.

De eigenaren van Villa Kristall zijn de boel aardig aan het opknappen, nieuwe keukenapparatuur, nieuwe vloerbedekking en nu ook al nieuwe tafels in de woonkamer. Het ziet er mooi uit. En zoals Lee (de eigenaar) zelf op zijn site schrijft, wij hopen ook dat zijn gasten netjes met zijn spullen omgaan zodat ook wij nog fatsoenlijk meubilair hebben.
We hebben er in elk geval zin in.

Zaterdag 30 oktober 2010
De verwarring groeit en nog wat zaken
De vliegreis, jemig, wat moeilijk. Prijzen veranderen dagelijks, we weten het niet meer. Ik heb alle diverse budgetteringen verwijderd uit excel en n nieuwe gemaakt. We denken dat het toch weer Continental gaat worden, vanaf Parijs (CDG) en niet vanaf Nantes. In principe zou dat wel kunnen maat ik wil echt nit meer op CDG overstappen van of naar terminal 1. Liever ga ik met de auto naar CDG.

Ondertussen zijn we nog wat verrassingen voor de meisjes aan het plannen.
Allereerst denken we dat we toch naar New York gaan, iets van 2 dag, maar dat is genoeg om een indruk van de stad te krijgen. Met Continental kan dat, want zij vliegen via Newark Airport. We willen dat dan aan het eind van de vakantie doen omdat we in Newark niet meer door de immigratie hoeven. Scheelt toch al gauw zo'n kleine 2 uurtjes wachten in de rij. Dus dan wordt het daar: koffers van de band rukken en "hop" op naar de Big Apple.
Vooralsnog willen we op Times Square in het Doubletree Guest Suites blijven. Die kamers zijn ruim genoeg voor ons vijven.

De andere verrassingen zijn dat we de VIP tour in Seaworld willen doen. Ik heb op een paar reisverslagen zoveel goede dingen erover gelezen, dat lijkt ons wel wat.
Ook willen we in Busch Gardens de Tiger & Orangutan Keeper Experience Tour doen. Vooral de tijgers zal Emma geweldig vinden!

Afgelopen maandag heb ik bij undercovertourist de Disneytickets besteld. En vanochtend werden die netjes geleverd. Goh, dit is eigenlijk voor het eerst dat we niet hoeven te betalen voor porto, en al zeker niet aangetekend, en dat ze gewoon na 5 dagen geleverd worden. We zijn helemaal tevreden.
Zoals altijd hebben we de Magic Your Way tickets met 10 dagen entree genomen. Dat betekent dat we elk park 2 keer kunnen bezoeken, en 2 parken nog een 3e keer. Afgelopen februari hebben we ook 10 dagen gebruikt.

Woensdag 22 december 2010
Meer duidelijkheid
We zijn er eigenlijk wel uit voor wat betreft de vluchten, het wordt gewoon Continental. Of het naar Tampa of Orlando wordt dat laten we afhangen van de prijs. Op dit moment is de prijs voor de vlucht in februari 2011 (waar we toch naar kijken om een idee te hebben) een stuk goedkoper geworden, nog geen 500 per persoon. Misschien dat we dan toch maar niet zo vroeg moeten boeken. Spannend, we boeken graag alles zo vroeg mogelijk.
New York is nog iets waar we niet uit zijn. Wel de planning daar, die heeft Jacky helemaal rond. Maar qua hotel. Ik twijfel over het Double Tree en hoef ook niet zo nodig in 1 apartement/suite te zitten. Twee kamers die wat ruimer zijn is ook goed. We hebben een stuk of 6 hotels die in de race zitten, sommigen met ontbijt, anderen zonder.

Vrijdag 21 januari 2011
Nog maar 1 jaar wachten
Ja, een mens moet positief blijven, toch?!
Oudejaarsavond konden we opeens zeggen "volgend jaar gaan we weer", in plaats van "over 2 jaar gaan we weer". Hh, het heeft ook lang zat geduurd. Maar goed, we moeten dus nog steeds ruim een jaar....
Hebben we de afgelopen maand iets bereikt? Hebben we knopen doorgehakt? Hebben we iets geboekt? Nou, de vluchten zijn we nog steeds niet 100% uit. En aangezien we toch nog niet kunnen boeken, kunnen we alleen maar wachten totdat we wel kunnen boeken en dan nog eens alles doorspitten en de beslissing nemen.
New York: ja, daar hebben we wel eindelijk een beslissing genomen. Het hotel wordt het Hilton Garden Inn West 35th Street. Het hotel is hoog, dat wil ik nl. graag zodat we een kamer op een hoge verdieping kunnen krijgen en dus met het uitzicht. Het hotel ligt ook goed, vlakbij Penn Station zodat we met de trein van het vliegveld naar Manhattan kunnen gaan. Dit is voor ons vijven mt alle bagage veruit de beste optie. Ook ligt het hotel maar 1 straat van het Empire State Building, het uitzicht vanuit de kamers daarop is geweldig!
We nemen dan gewoon 2 losse kamers, eentje met een king bed en eentje met 2 dubbele bedden. Ik ben blij met onze keuze en Jacky denk ik ook want die heeft al weken niet meer naar hotels in New York gekeken.
Dus al met al is er een kleine vooruitgang geboekt. Jacky heeft wel al de gehele dagindeling van New York op papier staan.

Dinsdag 1 februari 2011
Nog 364 dagen....
Vandaag zei Jacky opeens "over een jaar zitten we in de auto naar Charles de Gaulle". Jemig, ja zeg. Vanaf nu is het echt gewoon aftellen. We hebben al 11 maanden wachten achter de rug. Maar nu is het anders omdat de grens van 1 jaar is gepasseerd.
We zijn prijzen van Continental aan het bijhouden en we worden er niet vrolijk van. De prijzen liggen heel erg hoog (we kijken naar de maand december) en het verschil in prijs op afgelopen zaterdag en zondag (let wel, voor dezelfde vluchten en data) was maar liefst 1500. Ongelofeloos. Er zit totaal geen systeem in waardoor je kunt zeggen wanneer je het beste kunt boeken. Zo vroeg mogelijk?? Nou, het lijkt er niet op. Op dit moment is alleen Aer Lingus betaalbaar. Zouden we dan uiteindelijk daarmee gaan vliegen?? Ik weet wel dat we echt geen 800 per ticket gaan betalen.

Verder zijn we offertes aan het opvragen van Bahama Bay condo-eigenaren. Jacky wil liever naar Bahama Bay dan naar Caribe Cove. De condo's zijn nagenoeg hetzelfde maar het resort Bahama Bay is inderdaad mooier. Er zijn 4 verwarmde zwembaden met spa's. En er is een restaurant en bar en strandje aan Lake Davenport. Met die bar zou ik 's avonds ook eens een cocktail kunnen gaan drinken! Dan loop je daarna gewoon naar huis.
Ook is het een mooi complex waar je ook doorheen kunt lopen, echt leuk. We zijn ons dus aan het informeren. De aanbetaling van Caribe Cove zouden we dan kwijt zijn maar die $ 50 doen het hem ook niet.

Emma heeft op dit moment haar eerste rijles! Morgenvroeg haar 2e. En ze is pas 16. Ik hoop dat ze vanaf de zomer met ons als begeleiders mag gaan rijden. En dan veel ervaring opdoen.

Zondag 13 februari 2011
Villa in Highgate Park
We hadden een condo in Bahama Bay gevonden die we wilden boeken. De eigenaar deed echter moeilijk over de wisseldagen. Nou, dan niet. Toen hebben we een andere gevonden en het boekingsformulier ingevuld en gemaild. Daar hebben we totaal niks meer op gehoord. Onfatsoenlijk gewoon. Nou, dan niet. Blijkbaar is het erg moeilijk om een condo in Bahama Bay te kunnen boeken. Toen dacht ik: "waarom kijken we niet voor een 2e villa, da's toch ook leuk". En dus zijn we de afgelopen dagen weer heeeeel veel villa's gaan doorspitten, offerte's aanvragen en af en toe zakt onze broek af. We hadden een prachtige villa gevonden, volgens de prijs op hun website kostte die 555 incl. de poolheat, maar meneer vroeg maar liefst 905 voor die ene week. Ik dacht het niet dus.
Vanochtend hadden we een lijstje met 3 villa's over waarvan eentje qua layout niet goed was (rekening houdend met een snurkende Ren waarvan we niet willen dat de rest wakker ligt). De ander had een muur achter zich wat op de foto van het zwembad niet te zien was. Deze was strategisch genomen en, lang leve bird's eye view op Bing maps, zagen we dat dat wel het geval is. We willen niet tegen een muur opkijken.
De 3e villa, had n een hele goede layout voor ons, leuk meubilair, niet kitsch, niet te koud, kaal of modern, gewoon tijdloos en niet te druk. En houten eettafels (ik heb de pest aan een glazen tafel), royale keuken, prima slaap- en badkamers, wifi en een groot terras met zwembad op het zuiden. De ligging in Highgate Park is ook leuk. Net weer even anders en toch bekend. De ligging achter is niet vrij, maar omdat het huis hoger ligt kijken we redelijk over de achterliggende huizen heen. De overkapping heeft gedeeltelijk ondoorzichtig glas (of iets dergelijks) zodat we volledige privacy hebben.
De prijs was echt heel laag: 420 voor de villa incl. poolheat. De villa eigenaar was erg goed in beantwoorden van onze vragen en ik heb zojuist dan ook het boekingsformulier ingevuld en teruggemaild. Het wordt dus DEZE villa. En niet Caribe Cove. Wr geen condo, haha.

    

    

Klik hier voor het vervolg van onze reis