Florida 2010

Vrijdag 23 mei 2008
Ehhh...Orlando in 2010??
We hebben net de vakantie voor Lanzarote (februari 2009) geboekt en toch...
Florida bleef ons bezighouden. We hebben heimwee!! Ik heb via Fuji een prachtig groot fotoalbum gemaakt en besteld. Maar liefst 100 grote pagina's en per pagina 4 tot 6 foto's. Erg mooi!
We zijn allemaal de lange reis alweer vergeten en praten regelmatig over wat we een volgende keer (anders) zouden doen. We zijn dus gaan zoeken naar wat er aan vluchten te krijgen is, vluchtschema's en prijzen vergelijken, villa's: wat willen we een volgende keer, etc. De villa is iets wat we zelf in de hand hebben natuurlijk. We willen: een community, niet ver van de I4 en met een verwarmde community pool, een privé pool (verwarmd) en groot terras op het (zuid) westen, vrij uitzicht, 4 slaapkamers en 3 badkamers, maar wel 2 master suites zodat Jacky ook een groot bed en eigen badkamer heeft, en natuurlijk internet.
We hebben gevonden wat we zochten, een villa in de gloednieuwe community Aviana. Deze ligt niet ver van Champion's Gate dus we weten in elk geval de Publix al te liggen!

    

We hebben besloten om meteen de villa te boeken, ja ja, zoals mijn motto zegt: het hoeft maar geregeld te zijn! We hebben dus de knoop doorgehakt en we gaan van 10 tot 27 februari 2010 weer terug naar Florida!! Hoera!! Het was nl. nog niet helemaal zeker of we in 2010 of in 2011 zouden gaan, Jacky wilde in 2011 en ik in 2010, de kinderen ook hoe sneller hoe beter. Dus het is nu geboekt en we moeten nu wel. De aanbetaling is gedaan!

    

Villa Cymru is ook eigendom van Britten. Nu zowel de Britse Pond als de Amerikaanse Dollar zo laag staan is het goed boeken bij Britten. Deze villa heeft alles wat we zochten en het contact met de eigenaar verliep prima.
Dus naast onze vakantie naar Lanzarote hebben we ook nog Florida om ons weer op te verheugen!

Donderdag 19 juni 2008
US Dollars
Jacky was op internet aan het zoeken hoe we het beste aan Dollars kunnen komen. Bij de SNS kun je ze on-line bestellen en dan worden ze opgestuurd. Natuurlijk niet naar Frankrijk (what else is new). Gelukkig vond ze een site in Frankrijk waar we ze wel konden bestellen, tegen een hele gunstige koers, en die werden dan aangetekend verzonden. Ze dacht "laat ik eens wat proberen" en vervolgens had ze dus een heleboel Dollars besteld. Mooi dat we ze 3 dagen later al in huis hadden. Beetje vroeg maar ach, het hoeft maar geregeld te zijn, niet waar.

Ik wil de volgende keer in Orlando ook wel graag naar Gatorland. In 2010 wordt het de 5e keer Florida voor mij en ook voor Jacky en de 3e keer voor René, Emma en Mariecke, maar we zijn nog nooit in Gatorland geweest.

Een ander iets wat we nog nooit hebben gedaan in Florida, is een airboatride, dus ook dat staat nu op de planning. Ik heb goede dingen gelezen over Boggy Creek Airboats. Toch weer wat nieuwe dingen wat ik kan uitzoeken.

Donderdag 3 juli 2008
Disney tickets
De dollar staat weer lekker.
Ik was overal aan het kijken waar de tickets voor parken en attracties nou zo'n beetje het goedkoopst waren toen ik van moderator Njit van het
floridaforum een berichtje kreeg dat zij daar een geweldig overzichtje, in excel, van hebben gemaakt. Daaruit bleek dat de prijs op dit moment in elk geval het goedkoopst was via American Estates. Voor 5 tickets voor 6 dagen betalen we nu € 746 en je krijgt dan 5 tickets voor 10 dagen, en dat willen we. Ik heb ze maar meteen gekocht en betaald. Vandaag bracht de post ze in huis. De tickets zijn geldig vanaf de 1e dag dat je ze gebruikt. Dus, hoera, we zijn weer een stapje verder.

Ook hebben we via easychange weer Dollars besteld. We zullen ze deze week wel krijgen en dan hebben we eigenlijk alle Dollars al.
Eigenaar Rob van de
villa heeft ons onlangs gemaild dat ze nieuwe foto's op de website hebben gezet. Alle slaapkamers zijn b.v. geschilderd. Het ziet er allemaal mooi uit!

    

    

Dinsdag 22 juli 2008
Ballonvaart.....enne.....toch ietsje langer
Jacky had in "A Brit's guide to Orlando" gelezen over de ballonvaarten die je in Orlando kunt maken en haar en Emma leek het wel wat. Toen ben ik ook eens op de website gaan kijken en René en mij leek het ook super. Alleen Mariecke had zoiets van "nee hoor, ik wil niet", maar die trekt wel bij. Dus ik denk wel dat we dat t.z.t. gaan reserveren. Zoiets doen we natuurlijk nooit meer! Uniek!

Ook had Jacky bedacht dat we misschien toch 3 dagen langer zouden kunnen gaan, we moeten Emma en Mariecke nu 3,5 dagen uit school houden en die 1,5 dag maakt dan ook niet meer uit. Dus we hebben de eigenaar van de villa gemaild en we hebben de 3 dagen extra erbij geboekt. YES!!!
Hierdoor hebben we nu weer wat ruimte in onze planning, we hebben zelfs wat dagen over, dus zijn we nog wat gaan zoeken. Misschien gaan we nog een tripje maken naar Mount Dora en Winter Park. We blijven bezig op deze manier.

Vrijdag 25 juli 2008
Nog meer Dollars

De 2e reeks Dollars die Jacky had besteld zijn EINDELIJK aangekomen. Een pak van ons hart want het was ff moeilijk. Ze kunnen nu al verdeeld worden voor de diverse bestemmingspotjes.

Zondag 10 augustus 2008
Universal, toch ook weer van de partij
Net zoals bij de vorige reis had ik toch weer een kriebelgevoel om naar Universal te gaan. Ik heb het in de groep gegooid. Omdat er genoeg nieuwe dingen worden gemaakt, coasters en ook het Harry Potter onderdeel in Islands of Adventure, hebben we besloten om tickets te kopen. Die e-tickets hebben we nu geprint in de map zitten. Leuk!

 

Vrijdag 19 september 2008
Financiële problemen en dollarkoers
Afgelopen week zijn diverse grote banken en financiële instellingen in de USA failliet gegaan of met hulp van de regering gered van de ondergang. Ook in Engeland heerst een financiële crisis. De Dollar is nu gezakt naar € 1,366 (bij Easychange). Jacky heeft uitgerekend dat we nu al $ 815 hebben gewonnen, alleen op het koersverschil. We zijn blij dat we in juli de Dollars hebben gekocht...

Dinsdag 24 september 2008
New York City??
Oei, oei, oei, ben ik even een uurtje of 2 naar Luçon, o.a. met Emma naar de orthodontist (hoera de beugelplaatjes zijn er af) en dan blijkt Jacky thuis weer van alles te hebben zitten "fitsternullen" op het internet. Er liggen allemaal printjes op me te wachten van vluchten met stop-over in New York en van hotels. Ja, wat nu?
We hebben het er al eerder over gehad dat we een volgende keer via New York zouden willen gaan maar dat plan hadden we geschrapt vanwege de kosten. Nu gaan we dus nog maar eens kijken. We zouden dan 1½ tot 2 dagen in New York hebben en dat lijkt ons genoeg voor een eerste algemene kennismaking. Jacky is er al 2 x geweest dus ze kan ons mooi adviseren. We hebben in elk geval de "Brit's Guide to New York 2009" besteld.
We twijfelen nu nog tussen 2 hotels: het Double Tree op Times Square en de Embassy Suites in het Financial District. Het Double Tree heeft natuurlijk een geweldige ligging. Beide hotels hebben appartementen met 6 bedden. Ideaal voor ons.

    

Áls dit zou doorgaan dan gaan we in Orlando in elk geval niet naar Winter Park en doen we ook de ballonvaart niet deze keer.

Maandag 27 oktober 2008
Toch maar niet NYC
We hebben ons de afgelopen maand aardig bezig gehouden met lezen van "The unofficial guide to New York City" en de "Brit's Guide to New York City". Veel geleerd!
Ook zijn we goed gaan uitzoeken hoe het zit met vluchten van Parijs naar NYC en dan door naar Orlando. Dat blijkt nog een hele opgave te zijn omdat we niet veel tijd in NYC zouden hebben waardoor we heel erg vroeg in Parijs zouden willen vertrekken. Dat is bijna onmogelijk. Daardoor zouden we heel weinig tijd in de stad zelf krijgen terwijl het toch aardig wat kost.
Om een lang verhaal kort te maken, we hebben New York deze keer toch maar geschrapt. We hadden ons hele schema ingedeeld op 19 dagen Orlando en daar blijft het nu ook bij. We willen het wel een andere keer proberen mee te nemen in een Florida reis.

De Dollar is weer flink gestegen ten opzichte van de Euro: 1 € = vandaag $ 1,246. Hopelijk gaat ie de komende maanden in elk geval weer dalen, als we Discovery Cove willen gaan boeken. Maar daar hebben we nog zeker 10 maanden de tijd voor.

Vrijdag 14 november 2008
Frans & Yvonne
We hebben de afgelopen tijd wat dingen uitgezocht voor Frans & Yvonne die komende zomer voor het eerst met hun kinderen naar Orlando gaan. Heerlijk om te doen, want voor onszelf kunnen we voorlopig niet veel meer doen. Dank jullie wel jongens!!

Vrijdag 18 december 2008
Dollars en Ponden
De Euro was ten opzichte van de Amerikaanse dollar al gezakt naar $ 1,23 dus we zagen het met angst en beven tegemoet. Gelukkig hoeven we niet veel meer in Dollars, maar toch. Vandaag staat het weer een stuk beter nl. $ 1,44. Hopelijk gaat de Euro nog verder omhoog.
Tot onze verbazing is de Engelse Pond in een vrije val terecht gekomen. Vandaag betaal je voor 1 Pond nog maar 1,07 Euro. Jemig zeg. We moeten de villa in Orlando nog betalen, buiten de aanbetaling dan. Er staat nog 800 Pond open. Ze verwachten dat de Pond nog verder gaat zakken. Hoera!!! Van ons mag het.

Zondag 11 januari 2009
Bijna de laatste tickets
Vandaag hebben we via Attraction-tickets-direct in Engeland nog tickets besteld, nl. die voor Kennedy Space Center, Gatorland en Boggy Creek Airboats. Ik heb liever dat we die dingen voor ons vertrek al hebben betaald, de Dollars die we hebben kunnen we dan aan andere dingen uitgeven.
We kregen meteen een telefoontje van Mary van attraction-tickets-direct over de verzending, ze worden aangetekend verzonden, en we moeten ze binnen 2 weken ontvangen.

    

Zaterdag, 17 januari 2009
Ze zijn er al!
De tickets vanuit Engeland zijn gisteren al aangekomen. Dat was snel!! Helaas hebben ze een foutje gemaakt, de tickets voor Kennedy Space Center zijn geldig in 2009 en niet in 2010. Ik heb ze daarom nog even een e-mail gestuurd en kreeg snel antwoord. Over een paar maanden stuur ik ze weer een e-mail en als ze de nieuwe tickets dan hebben dan worden ze gewoon omgeruild. Gelukkig!

Donderdag 5 maart 2009
Vliegen met Continental
Zo, het begint op te schieten, ahum. We moeten nog 11 maanden wachten en toch gaat het allemaal erg snel. Voor de reis van 2008 duurden die 10 maanden wachten langer dan de 2 jaar die we nu moeten wachten. Ik denk dat dat komt omdat alles nu nog zo vers in ons hoofd zit en dat we nog steeds aan het nagenieten zijn.
We zijn wekelijks aan het proberen om vluchtinformatie te krijgen en onze data staan wel al op internet maar als we proberen te boeken dan kunnen we niet helemaal doorgaan in het systeem tot alles rond is. Dus nog even geduld hebben.
We hebben besloten om vanaf Nantes Airport te gaan. Het rijden naar een verder gelegen vliegveld hangt ons een beetje de keel uit.
We hebben nu al hele mooie vluchttijden én prijzen gevonden voor de vlucht Nantes - Parijs - New York - Orlando en terug.

    

Als we deze vlucht kunnen boeken dan vliegen we met Continental Airlines.
Ook hebben we gezien dat vliegen op zaterdag een stuk goedkoper is dan op zondag en dus hebben we Rob, de eigenaar van de villa, gevraagd om nog een nacht erbij in optie te nemen.
Op basis van deze data hebben we ook ons schema gemaakt, bijna definitief, ik zal dit over niet al te lange tijd op deze site gaan zetten.

Zaterdag 21 maart 2009
Ons schema
Pas geleden heb ik nog een leuke website gevonden waar een forum op staat. Deze is van The Dibb. Je kunt hier ook een on-line vacation planner maken en die van ons staat er op maar is helaas alleen voor leden te zien. De dagindeling plaats ik later in het jaar op onze website.
Een andere site met een heel uitgebreid forum is dat van Orlandovillas. ook hier heb ik al leuke dingen uit gehaald.
Nog 1 week en we kunnen de vlucht boeken.
High 5 [high5]

Vrijdag 27 maart 2009
GEBOEKT!!!
Vandaag was het dan, eindelijk, zo ver. Of eigenlijk gisteren stonden onze data op de site bij Continental. Maar we wisten dat de prijzen een dag later € 1000 lager zouden zijn. En vanochtend, toen we keken, bleek dat inderdaad zo te zijn. Dus we hebben geboekt.
Het was nog even een probleem want op onze creditcards heeft de bank een limiet staan en dat limiet was niet hoog genoeg om 5 tickets van te betalen. Nu hebben we een aanvraag ingediend om dat limiet tijdelijk te verhogen, maar we weten allemaal hoe banken werken. Dus het limiet was niet aangepast. En dat betekende dat we geen 5 tickets konden boeken. Balen hoor.
We hebben de gok maar genomen en het in 2 boekingen gedaan. Eerst tickets voor Jacky, René en Emma op de creditcard van Jacky en toen tickets voor Mariecke en mij op mijn creditcard. Gelukkig is dat allemaal gelukt. We hebben de e-tickets al binnen en deze zijn al "confirmed". Meteen maar een reisverzekering erbij afgesloten zodat ook dat geregeld is.
We vliegen: Nantes - Parijs - Newark (=New York) - Orlando en terug. Alleen het stukje binnenlands in Frankrijk wordt door Air France uitgevoerd.

Toen de vluchten geregeld waren konden we ook de auto reserveren, via www.uscarhire.co.uk in Britse ponden, dat is voor ons lekker goedkoop nu. Voor 3 weken een 7 persoons minivan betalen we nu € 569, alles inclusief. Dat is dus echt niet duur.

Om het verder af te maken heb ik Rob Carbis een e-mail gestuurd om te zeggen dat de extra nacht villa (6 februari) ook definitief is. We zouden nl. eerst de 7e vertrekken, dat is een zondag en dat kost een paar honderd euri meer. Dan betalen we liever wat minder aan de vlucht en genieten we een dagje langer in Orlando.

Vrijdag 17 april 2009
ESTA Goedgekeurd
Ik heb zojuist de ESTA formulieren ingevuld voor ons allemaal. Tegenwoordig moet je dat via een website doen voordat je gaat. Je krijgt dan goedkeuring (of niet) om de Verenigde Staten te bezoeken. Toch altijd weer even spannend. Maar er waren gelukkig geen problemen, we mogen alle vijf het land in.

Zondag 10 mei 2009
DISCOVERY COVE geboekt
Vanochtend zag ik toevallig op de website van Discovery Cove dat onze maand, februari 2010, al boekbaar was. Het bleek dat de dag die we hadden ingepland, 23-2, niet mogelijk was, maar de dag erna wel. Ik heb het nu dus geboekt. Het pakket incl. zwemmen met de dolfijnen en onbeperkt toegang tot Seaworld kost nu $ 249 per persoon. Dit zal een GEWELDIGE dag worden!! Als het weer ook maar meewerkt.

 

Dinsdag 9 juni 2009
Air France vlucht verdwenen??
Ik keek vanochtend nog maar eens op de site van Continental om te zien of er geen vluchtwijzigingen waren en tot mijn grote verbazing staat het laatste vluchtonderdeel, de vlucht van Parijs naar Nantes, er niet meer op. Hè?? Wat nu dan weer??
Ik heb gebeld met Continental in Amsterdam, wel zo makkelijk in het Nederlands, en de vriendelijke mevrouw Wendy zei dat vanaf Nantes vliegen natuurlijk geen probleem is. Ze heeft het nagekeken en er bleek een foutje bij Air France te zijn. De vluchtnummers van de binnenlandse vluchten in Frankrijk zijn veranderd van CO6090 en CO6091 naar AF7721 en AF7724. Later vandaag stond de vlucht weer op onze pagina bij Continental. Oef, het was wel effe schrikken.

 

Donderdag 2 juli 2009
Ehhh, 1e koffertje
Ik durf het bijna niet te zeggen maar het 1e koffertje is al ingepakt en staat al enkele weken klaar in de "Damours". Gewoon, met tabletten voor wasmachine en vaatwasser, de ponchos, vuilniszakken, sloffen, oploskoffie, aluminiumfolie, diepvrieszakjes, etc.

Nog   dagen

Woensdag 22 juli 2009
Brit Guide en Unofficial Guide
Er is niet veel te melden over onze grote reis. We hebben vanochtend bij Amazon beide Engelse gidsen over 2010 besteld. Ze zijn nog niet uit maar worden in oktober geleverd. Weer iets om ons op te verheugen want dan kunnen we weer lezen. Er zijn sinds onze vakantie in 2008 redelijk wat attracties bijgekomen dus ook nog nieuwe dingen om over te lezen.

    

Ik hou ook de site van onze villa goed in de gaten, vorige week zagen we opeens dat er dingen veranderd waren. We kunnen niet helemaal zien wat er allemaal veranderd is maar wel dat sommige foto's veranderd zijn. Er is o.a. in de woonkamer een tweezits bank bij geplaatst. Daar zijn we wel blij mee, er staan nu 2 tweezitters en 1 driezitter.

We zitten op dagen, hoera, de 200 hebben we gehad!

Klik hier het vervolg van onze reis