Florida 2008

    

Dinsdag 8 mei 2007
De beslissing is gevallen!!
Twee weken geleden hebben we de knoop doorgehakt; we gaan toch weer naar Florida. Jacky is voor het laatst in 1998 in Florida geweest en René, Emma, Mariecke en ik in de zomer van 2000. Natuurlijk was dat toen de eerste keer voor de meisjes en ook voor René. Jacky en ik zijn tot nu toe ieder 3 x geweest.
We hebben wel besloten om, vanwege het financiële aspect, niet rond te reizen maar Orlando als standplaats te gebruiken. We hoeven dan niet overal 2 hotelkamers te reserveren, maar nu huren we gewoon een mooie grote villa met 4 slaapkamers en privé verwarmd zwembad. Dat is veel goedkoper dan een hotel en je hebt werkelijk alles bij de hand.
Nadat het besluit eenmaal was genomen zijn we flink gaan zoeken op internet. Vluchten, villa's autohuur, attracties etc.
De vlucht bleek nog moeilijk te zijn. Aangezien we in de Vendée wonen (West Frankrijk) zijn we gaan zoeken voor vluchten vanaf Parijs. Dat is zo goed als niet te doen, jawel via Las Vegas, maar dan ben je zo ontzettend lang onderweg, en bovendien was het erg duur. We hebben gezocht vanaf Londen of Dublin (we kunnen daar met Ryanair naar toe), Brussel, Amsterdam en zelfs Frankfurt.
Het kwam er op neer dat Amsterdam de enige mogelijkheid biedt om rechtstreeks te vliegen (Martinair) en ook nog eens als goedkoopste uit de bus kwam. Daarna hebben we nog hulp gevraagd bij een reiscounseler en een reisburo, maar uiteindelijk was American Estates de enige die snel en adequaat reageerde. Dus we hebben meteen bij Hans van A.E. geboekt.

We vertrekken vanuit Frankrijk op zondag 10 februari 2008 en hebben 2 kamers gereserveerd in het Mercure Hotel op de Schiphol Terminal. Schiphol is natuurlijk een geweldig vliegveld en ook voor de meisjes zal dat de moeite waard zijn.
Op 11-2-2008 vliegen we met
Martinair naar Orlando. We hebben 19 dagen een superior villa met verwarmd privé zwembad en 4 slaapkamers (dan heeft iedereen zijn eigen slaapkamer en maken met name de meisjes geen ruzie hopen we) en 19 dagen een 7-persoons minivan van Alamo. Dus we hebben plaats zat!
Nadat dat allemaal geregeld was zijn we gaan kijken wat we allemaal willen gaan doen en zien. Via American Estates hebben we daarna nog een 7 daags ticket voor de Disney Parken besteld.

Eén ding wat we absoluut willen doen is zwemmen met de dolfijnen. Jacky heeft dat 1 x in Islamorada gedaan en vond het geweldig. Gelukkig kun je dat tegenwoordig ook in Orlando doen, bij Discovery Cove. Je moet dit ruim op tijd reserveren dus dat hebben we maar meteen gedaan. Op 19-2-2008 gaan we zwemmen met de dolfijnen, tropische vissen en roggen. We blijven dan de hele dag in dat park. Ook hebben we bij dat ticket gekozen voor een 14 daagse pas met onbeperkte toegang tot Sea World en Busch Gardens. Zeker Busch Gardens vonden we in 2000 een geweldig park.
Nu zal het wel even stil blijven qua planning. We hebben een autokaart besteld en gaan in november nog een paar dagen naar Nederland en kijken dan voor een nieuwe gids. De onze zijn al een paar jaar oud.

Dinsdag 15 mei 2007
Weer tickets geboekt
Gisteren bedacht ik dat ik toch wel heel erg graag nog eens naar
Islands of Adventure wil gaan. Wij zijn er in 2000 ook geweest en ik vond dit absoluut een schitterend park, alleen....het was toen zo ontzettend druk dat we bijna nergens in zijn geweest. Erg jammer. Nu lees ik regelmatig het Florida Forum en daar wordt dit park (IOA) ook door veel mensen aangeprezen als het leukste. We hebben in 2000 dus wat gemist. Daarom heb ik gisteravond alsnog, na overleg, via internet tickets gekocht die 7 dagen geldig zijn. We kunnen er ook mee naar Universal Studios maar of we dat zullen doen zien we dan wel weer. Via de e-mail hebben we de tickets nu al in huis!

         

Woensdag 27 juni 2007
Koffer....
Vorige week had de Lidl een leuk inklapbaar koffer op wieltjes in de reclame. We hebben er maar meteen eentje gekocht. Altijd handig om in een andere reistas leeg mee te nemen. We verzamelen langzaamaan kleine dingetjes voor "de vakantie". Op die manier hebben we toch nog iets te doen qua voorbereidingen. Een paar weken geleden waren we ook helemaal klaar om naar Nantes te gaan om voor iedereen een nieuw paspoort bij het consulaat aan te vragen, bleken we een platte band te hebben. We moeten dus nog steeds gaan. Het zal waarschijnlijk wel in september of oktober worden aangezien het hoogseizoen voor de deur staat.

Maandag 20 augustus 2007
Smartparking op Schiphol
Drie weken geleden hebben we een parkeerplaats op Schiphol gereserveerd met Smartparking. Dat is goedkoper dan gewoon parkeren en het hoeft maar vast te liggen. Ondertussen is het nog "maar" 5 maanden en 3 weken voordat we vertrekken. Je zou bijna zeggen "het schiet op". We hebben alle papieren nog maar eens opnieuw gerangschikt in de mapjes. Alles netjes en overzichtelijk.

Zondag 2 september 2007
Paspoorten
Afgelopen woensdag zijn we met ons vijven naar het Nederlandse Consulaat in Nantes geweest. Mijn paspoort is bijna verlopen en Emma, Mariecke en René hebben geen paspoort en dat is wel nodig voor de Verenigde Staten. Alle formulieren hadden we thuis al ingevuld, veel foto's meegenomen, want met die strenge nieuwe eisen en het ontbreken van fotografen (dus alles is in een fotocabine gemaakt met de lineaal erbij) is het nog maar afwachten of de foto's worden goedgekeurd. We wachten maar even af.

Dinsdag 25 september 2007
Nigel en Amber
Precies een week nadat we bij het consulaat in Nantes waren geweest kregen we per aangetekende post alle vier een nieuw paspoort. Geen telefoontje, geen opmerkingen, helemaal niks. Alles was meteen goed. Wat een opluchting!!
Bijna 2 weken geleden vroeg onze buurvrouw / vriendin Amber of ze misschien mee zouden mogen met ons naar Florida. We hebben onder ons vijven natuurlijk eerst moeten overleggen. We willen nl. wel ons eigen ding doen en we willen niet dat we ruzie gaan krijgen. Toen iedereen "ja" had gezegd hebben we eerst een mailtje naar American Estates gestuurd en gevraagd of we onze villa konden upgraden naar een villa met 5 slaapkamers en 3 badkamers. De bijkomende kosten hebben we aan Amber doorgegeven. Zij heeft het toen met Nigel besproken en ze zijn vorige week donderdag hier geweest om wat dingen door te spreken. Ze hebben geen idee wat Florida eigenlijk inhoudt. Dezelfde dag heeft Nigel hun vluchten (vanaf Londen) geboekt en een auto gereserveerd. Ook zij slapen de eerste nacht in hetzelfde
Ramada Hotel waar wij ook slapen. Nu wachten we op de nieuwe factuur van American Estates.
Het bewuste
Ramada Hotel ligt op 3 mijl van het vliegveld. We komen nl. in het donker aan en moeten dan eerst de Agency zoeken en dan nog eens de villa, vandaar dat we hebben gekozen voor relaxt en slapen in een dichtbij liggend hotel. De volgende dag gaan we naar de Agency en naar de villa. Die dag kun je toch niet veel doen, wat boodschappen, wat relaxen en wie weet een potje minigolf....

Zaterdag 6 oktober 2007
Ons reisschema
We hebben een tijdje geleden een nieuwe reisgids besteld: “A Brit’s Guide to Orlando and Walt Disney World”. Dit is een geweldig boek waar een
website bij hoort. Het boek geeft zeer gedetailleerde informatie en is fijn geschreven. We kregen van Amazon toevallig, per vergissing, nog een exemplaar en dat hebben we aan Amber gegeven. De website bij het boek geeft ook zeer handige informatie, o.a. over de drukte in de parken op bepaalde dagen van de week en maanden. Met deze informatie hebben we een nieuw reisschema opgezet. Ook hebben we vandaag a.d.h.v. het reisschema 2 hotels geboekt: Days Inn North of Busch Garden in Tampa en La Quinta Inn in Daytona Beach. Hier slapen we een nacht als we in St. Augustine zijn geweest en voordat we naar Kennedy Space Center gaan. Hier is ons schema:

10-2 met auto naar Schiphol, overnachting Mercure Hotel op Schiphol
11-2 vlucht MP 635, aankomst Orlando 18.15 uur. Auto ophalen en naar Ramada Hotel rijden
12-2 Sleutel ophalen en naar villa rijden. Boodschappen, zwemmen, uitrusten e.d. Evt. minigolf
13-2 Seaworld
14-2 EPCOT
15-2 Animal Kingdom
16-2 Magic Kingdom
17-2 MGM Studios (kort) en mini-golf of shoppen in een Mall
18-2 EPCOT
19-2 Discovery Cove, zwemmen met dolfijnen. Amber & Nigel ook
20-2 Islands of Adventure
21-2 Busch Gardens met overnachting in Days Inn North of Busch
22-2 Busch Gardens
23-2 Universal Studios (MardiGras Parade)
24-2 Seaworld
25-2 Islands of Adventure
26-2 St. Augustine, overnachting in La Quinta Inn in Daytona Beach
27-2 Kennedy Space Center (niet naar binnen) en Old Cocoa Village
28-2 Relaxen, shoppen, inpakken
29-2 Auto inleveren. Vlucht MP 636, vertrek 20.05 uur
1-3 Aankomst Schiphol 10.30 uur. Overnachten in het Campanile in Lille
2-3 aankomst thuis

Woensdag 14 november 2007
Comfort Class heenreis
Vandaag is het 89 dagen voor ons vertrek en dus konden we vanaf gisteren de Comfort Class voor de heenreis boeken. Alleen....het Martinair systeem gaf een systeemfout. Vanochtend nog steeds. Om 8.45 heb ik met Martinair gebeld en een aardige mevrouw heeft voor ons al stoelen vastgelegd: Rij 6 stoelen A-B-C-D-E. Zodra het systeem weer werkt krijgen we een e-mail en kunnen we het alsnog zelf vastleggen. Hopelijk lukt het allemaal, rij 6 is behoorlijk vooraan, het begint bij rij 3. De indeling van het vliegtuig is 2-3-2, lekker dus.

Tot mijn grote schrik bleek de laptop niet meer te werken, tenminste, de netwerkverbinding naar de hoofdcomputer was verbroken. Daardoor had ik ook geen internet. Jee wat was ik aan het balen!! Ik heb aan Solange gevraagd of William eens zou kunnen komen kijken en hij heeft toen eerst gebeld. Hij vroeg of het knopje om de netwerkverbinding te activeren wel aan was. ???????? Dus ik ben even gaan zoeken en jawel HOERA, het werkte weer. Na nog een herstelbewerking deed ook internet het weer. Thanks William!!! Je moet het maar ff weten hoor.
Jacky en ik zijn nu 12 weken bezig met lijnen en al aardig wat kilootjes kwijt, Jacky zo'n 12 en ik zo'n 9. We passen strakjes samen in 1 vliegtuigstoel..... We gaan in elk geval nog lekker door zodat we een stukje slanker naar de zon kunnen gaan.

Woensdag 21 november 2007
Comfort Class definitief
Gisteren nog maar eens geprobeerd en jawel, het systeem van Martinair deed het. Dus ik heb alles ingevuld, maar alle namen verschenen op het scherm behalve Schouten, Renee. Schrikken dus. Ik heb maar meteen weer gebeld met Martinair. Volgens die meneer was alles in orde en hadden we zelfs betaald (niet dus). Toen ben ik nog eens gaan lezen over hoe je het scherm in moet vullen en warempel, ik moet mijn meisjesnaam erbij invullen. Toen ik dat had gedaan accepteerde het systeem het wel en hebben we stoelen op rij 6, A-B-C-D en F (E is er niet) vastgelegd en betaald. De vouchers daarvoor kwamen vandaag via e-mail binnen. We zijn blij dat dit nu ook geregeld is.
Nog 11½ week te gaan. Het gaat erg snel nu.

    

Vorige week hebben we de koffers al ingepakt, de meeste dingen kon al omdat de zomerspullen nu toch niet meer gebruikt worden. We hebben 3 koffers (eentje was 27 kilo dus die hebben we lichter moeten maken) en 1 reistas voor de eerste 2 hotelovernachtingen zodat we koffers niet hoeven open te maken.

Maandag 3 december 2007
Comfort Classe terugreis
Dit weekend hadden we ook de terugreis moeten kunnen vastleggen, Comfort Class bedoel ik dan. Maar het hele weekend kregen we weer die melding dat onze terugreis 90 dagen of verder lag, terwijl dat niet zo was. Ergeren hoor! Dus vanochtend heb ik maar weer gebeld met Martinair. Eerst kreeg ik een kreng aan de telefoon die zei dat het systeem er uit lag en toen ik vroeg of zij het dan voor ons kon doen vertelde ze dat als ik niet in het systeem kon, zij dat ook niet kon. Over 2 uur zou het wel weer werken en moest ik het maar weer proberen. Het feit dat haar collega de heenreis voor ons wel al kon vastleggen terwijl het systeem er uit lag maakte haar niks uit.
Het zat me niet lekker. Dus een kwartier later heb ik weer gebeld in de hoop iemand anders aan de lijn te krijgen. Ik bofte want ik kreeg dezelfde man die me voor de heenreis ook geholpen had, en hij kon het zich nog herinneren.
Het systeem lag er dus niet uit maar het lag gewoon aan de terugreisdatum: 29 februari, een schrikkeldag. Dus hij heeft voor ons 5 stoelen gereserveerd, rij 8 stoelen C-D-F-G-H. Goede rij. Meteen de betaling verzorgd en de bevestiging kwam binnen 5 minuten via de e-mail.
Gelukkig is dat nu ook geregeld.

Zondag 9 december 2007
Betaling American Estates
Deze week hebben we alles betaald aan American Estates wat nog betaald moest worden zoals autohuur, villa + upgrade en nog wat kleine dingen. Amber en Nigel hebben ons hun deel ook betaald dus wat dat betreft is zo goed als alles afgehandeld. Sommige hotels (Schiphol, Tampa en Orlando Airport) worden pas betaald als we er slapen. En begin januari wordt het restant van Discovery Cove nog betaald.
Vandaag nog precies 9 weken en we lopen op Schiphol rond. Heerlijk, we hebben er zo'n zin in!!!!

Zondag 30 december 2007
Koffer weer leeg....
Ik heb het roze koffer weer leeg moeten maken, helemaal vergeten dat zowel Emma als Mariecke nog met school gaan skiën en we dus geen koffer meer leeg hadden ...... snuggertje.
Vandaag over 3 weken is Emma onderweg naar de Pyreneeën en vandaag over 5 weken Mariecke. Maar vandaag over 6 weken zitten we in de auto naar Schiphol. Jippie!!
Ik ben benieuwd wanneer American Estates de papieren opstuurt.
Boxing Day zijn Nigel en Amber weer bij ons komen eten en we proberen nog een keer bij elkaar te komen om over de reis te praten.

Zaterdag 12 januari 2008
De papieren zijn er!!
Vandaag zijn met de post uit Nederland de papieren aangekomen!
Martinair schijnt geen tickets meer af te geven maar zet alles gewoon in hun systeem en je krijgt alleen nog een "flight itinerary". Prima, dan kunnen de tickets ook niet kwijt raken of gestolen worden.
Natuurlijk kregen we ook de voucher voor de villa en voor de auto van Alamo. Helaas weten we nog niet waar onze villa zal zijn want we hebben alleen het adres van de agency waar we de sleutel moeten ophalen. Dit is dus een belangrijke reden waarom we een volgende keer niet meer via een bureau zullen huren maar rechtstreeks via een eigenaar.
Ook hebben we de Disney tickets gekregen. Leuke kaartjes met elk een andere afbeelding. We hebben allemaal een kaartje uitgezocht en een handtekening gezet.
Vorige week ben ik er ook achter gekomen dat we voor Discovery Cove nog 10% korting konden krijgen. Ik heb ze een e-mail gestuurd en jawel, we kregen het inderdaad. We moesten het restantbedrag nog aan hen betalen en de 10% is hier meteen van af getrokken. De betaling van het restant was nog even moeilijk. Omdat de bank mijn creditcard heeft veranderd kon Discovery Cove niet meer incasseren. Ik heb ze gebeld en meteen betaald. Dus eigenlijk is nu alles geregeld, afgehandeld en betaald! Heerlijk gevoel.

    

Vrijdag 1 februari 2008
Bijna!!!!!!!
Nog 8 dagen 11 uur en 28 minuten!! We zijn nog steeds niet nerveus of gespannen. We willen volgende week zondag rond 5 uur 's morgens naar Schiphol vertrekken, maar eerst bij Jeroen en Daniëlle koffie drinken.
We hadden een vieze tegenvaller. De Trajet maakte al sinds begin december, toen pap en mam ermee naar Nederland waren geweest, een vreemd geluid en er waren veel uitlaatgassen. Dus gisteren is ie in La Roche bij de Hyundai garage geweest. De "injecteur" moest vervangen worden en ook de 2 voorbanden. Er zat een fiks prijskaartje aan. Maar ja, we moeten er een flink stuk mee rijden en dan moet ie in orde zijn. Ik moet zeggen dat de Trajet nog niet eerder zo soepeltjes heeft gereden.
Mariecke's roze koffer staat klaar om zondag te gaan skiën. Ze is een beetje zenuwachtig omdat dit de eerste keer is dat ze gaat zonder dat iemand van ons er bij is. Ze gaat toch best ver weg en bijna een week. Maar ze zal het leuk hebben, dat weet ik zeker. Emma heeft haar week skiën met het Collège er alweer op zitten. Ook zij heeft het leuk gehad.

Zaterdag 2 februari 2008
Alweer koffers???
Gisteren waren Jacky en ik toevallig in de LeClerc in La Roche en daar hadden ze koffers "en promo". Maar....we hebben niks gekocht.
Toch opperde Jacky vanmiddag om er nog een te gaan kopen. Dus wij weer naar La Roche. We liepen met 2 nieuwe koffers naar buiten.
Ondertussen was ik op Jacky aan het inpraten om al zaterdagmiddag te vertrekken met nog een extra overnachting onderweg. Bleek dat Jacky dezelfde gedachte had. Toen we thuis kwamen hebben we meteen het
Campanile in Zuid Parijs gereserveerd. Twee kamers "offre famille" voor € 89. Het geeft dan ook niet als we niet zo goed slapen. Midden op de dag zijn we allebei fit, en nu hoeven we dan maar 4½ uur te rijden. De dag erna rijden we dan (op zondagmorgen) door Parijs en zijn we toch op de normale tijd op Schiphol. Maar wel veel minder moe.
We hebben Emma en Mariecke niks verteld, dus dat wordt een verrassing als we volgende week zaterdag opeens zeggen "zo dames, de auto in want we vertrekken"!
Nog 6 dagen, 11 uur en 22 minuten! YES!!!

    

Zaterdag 9 februari 2008
Het vertrek
Vandaag is de grote dag, eindelijk gaan we dan op vakantie naar Florida!
Na de gewone dingen te hebben gedaan heb ik gestofzuigd, heeft René de koffers in de auto geladen (we hebben nu 4 koffers + per persoon een rugzakje als handbagage) en we hebben plaats zat. Emma en Mariecke gaan op de achterste stoelen en René heeft 2 stoelen van de middelste rij er uit gehaald dus hij zit ook ruim. Wat een heerlijke auto is het toch!
Om 10 uur zijn Jacky, Mariecke en ik nog even koffie gaan drinken bij Amber en Nigel. Zij zijn ook nerveus.
Uiteindelijk zijn wij, na afscheid van pap en mam te hebben genomen, om 12.20 vertrokken. Het was heerlijk weer om te rijden, geen wind en veel zon, maar gelukkig niet van voren.
We zijn onderweg 2 keer gestopt en om 16.45 kwamen we bij het Campanile Hotel in Courteboeuf, vlak onder Parijs. We hebben 2 kamers op de begane grond, kamers 70 en 72.
Om 17.00 uur zijn we naar de McDo vlakbij gereden waar we hebben gegeten.
Daarna zijn Mariecke en ik allebei nog in bad geweest, heerlijk, eindelijk weer eens in bad. Vroeg naar bed.

    

    

Zondag 10 februari 2008
Van Parijs naar Amsterdam
Vannacht zijn we allemaal een paar keer wakker geworden, natuurlijk omdat we zo vroeg gingen slapen. Om 6.50 zijn we uiteindelijk opgestaan. We hebben Jacky en Emma wakker gemaakt en zijn naar het ontbijt gegaan. We waren helemaal alleen. Het was goed verzorgd, verschillende Franse broodsoorten, dranken, cereals, fruit etc. We hebben in elk geval prima ontbeten en Mariecke was zelfs nog gratis. Mooi meegenomen.

    

Om 8.30 zijn we vertrokken, de A86 om Parijs gereden en heel ver weg de Eiffeltoren gezien. Het was heerlijk rustig rijden en weer schitterend weer. Onderweg zijn we een paar keer gestopt.
We waren vrij vroeg bij Jeroen en Daniëlle waar we gezellig ruim 2 uur zijn gebleven. Ze hebben ons behoorlijk verwend met lekkere cake, Hollandse paprika chips en heerlijke Hollandse bitterballen!!
Daarna weer door naar Schiphol. In Nederland was het behoorlijk druk op de weg en dat voor een zondag! We waren net bij het begin van de schemering bij P3 (lang parkeren) op Schiphol. De auto staat op 111.
Met de shuttle bus naar Departure 1. We zijn eerst even door de Plaza gelopen en toen naar het Mercure Hotel achter de douane. We waren moe.

    

    

Onze kamers zijn prima. Groter en beter dan het Campanile, duurder natuurlijk ook. We zijn nog door de terminal gelopen. We hebben alleen wat tijdschriften gekocht want voor de rest moet je een boarding pass hebben en die hebben we nog niet. We zijn weer bij McDo gaan eten, prima hoor. Met een gratis ijsje. En alles in het Limburgs omdat de juffrouw uit Limburg was.
Terug naar de kamer en wat tv gekeken, Mariecke in bad en ik gelaptopd.

Maandag 11 februari 2008
De vlucht naar Orlando
Om 6.55 uur opgestaan. Naast de McDo ontbeten. Daarna terug via arrivals om in te checken. We hebben wat winkeltjes gekeken en natuurlijk heeft Mariecke een nieuwe pet gekocht. Nadat we nog wat koffie hebben gedronken zijn we naar de D pier gelopen waar we hebben zitten wachten. Ik heb internet aangevraagd en wat op de laptop gewerkt. De weblog en foto’s zijn weer bijgewerkt.

    

De Comfort Class is ons heel erg goed bevallen, het scheelt echt wel ruimte. René is een rij naar voren kunnen gaan zodat Mariecke en ik 3 stoelen hadden. Het was bij lange na niet vol.
Ook met de personal entertainment players hebben we ons wel geamuseerd. Ik heb bijna 4 films gezien. Het eten (pasta of paella) en de snacks waren ook prima.

    

    

We zijn 30 minuten “te laat” vertrokken door drukte op de startbanen op Schiphol en we kwamen 20 minuten te laat aan in Orlando. Door de douane gaan is echter een crime, we hebben 1½ uur staan wachten eer we door waren, met name omdat nu van iedereen ouder dan 14 een foto wordt gemaakt en vingerafdrukken worden genomen. En nog meer omdat "onze" security man graag met iedereen een praatje maakte......
Het bleek dat we vóór Nigel en Amber waren aangekomen en we hadden al afgesproken naar het hotel te gaan. We hebben van Alamo een Chevrolet Uplander genomen, wow, wat een wagen!
Ik heb naar McCoy Rd gereden, naar het Ramada, dat was best eng zo in het donker met een vreemde hele grote auto (shit, shit, shit).
In het Ramada hebben we kamers 117 en 119, naast elkaar, hele grote kamers. Het ruikt weer echt naar Florida, dat heeft een hele specifieke geur. Nigel en Amber zijn ook goed aangekomen en zitten boven ons.
Om 22.15 zijn we gaan slapen.

Klik hier voor het vervolg van onze reis