Florida 2008

Dinsdag 12 februari 2008
De villa en boodschappen doen

Vandaag was ik weer erg vroeg wakker, 4.30 uur. Ja, en als je dan niet meer kunt slapen, wat doe je dan, dan werk je je weblog bij natuurlijk, dus ik zat al vroeg aan de laptop.
Om 7.00 uur hebben we de anderen maar wakker gemaakt maar het bleek dat die ook al lang wakker waren. Je moet dus inderdaad wennen aan het tijdsverschil.
We zijn naar het ontbijt gegaan in de lobby van het hotel. Niet geweldig of gezond, maar wel lekker. Ze hadden verschillende dranken, brood en cakesoorten en cereal. We hebben in elk geval genoeg gegeten.

    

    

Nadat we de auto’s hebben ingepakt en zijn uitgecheckt, zijn we naar Hotelbeds gereden op Vineland Road. Nigel reed voorop omdat hij de Tom Tom heeft. We zaten dus compleet verkeerd en toen zijn wij maar voor gaan rijden, gewoon met de kaart erbij. Ja ja, die tom tom is zo dom dom nog niet (wel dus).
Toen we eenmaal wisten waar de villa lag hebben we de tom tom nog een kans gegeven. Nigel had ingebracht waar de villa lag en dan een route zonder tol. We gingen de bocht om en jawel hoor: TOL. We hebben dus zelfs 2 x tol moeten betalen! En alweer ging hij via een omweg. Uiteindelijk zaten we in een hele verkeerde wijk, aan de verkeerde kant van de 27. Toen hebben wij het, weer met kaartje, overgenomen en in 5 minuten waren we bij ons huis: 972 Corvina Drive, Tuscan Ridge, Davenport.

    

Het is een mooi huis qua inrichting, 2 woonkamers, 5 slaapkamers en 3 badkamers. De keuken is groot en mooi en dat geldt eigenlijk voor alle kamers, op die van René en mij na. Buiten is een mooi groot zwembad en een spa. Het terras is echter behoorlijk klein, we kunnen er niet allemaal zitten of eten. Ook ligt het op het noorden dus er komt geen spatje zon en dat is wel zo lekker als je in de winter op vakantie gaat. De keukeninventaris is ook erg armetierig, we kunnen niet voor ons zevenen koken. Het valt ons op dat er niks "superior" aan dit huis is, geen luxe dingetjes of zo. We voelen ons een beetje belazerd. De volgende keer huren we dus niet meer via een organisatie maar zoeken we helemaal zelf een huis uit. Jammer, maar we laten ons de vakantie niet hierdoor bederven.
We zijn alleen bang dat de pool heating het óf niet doet óf niet aan staat. Dus morgen moet Nigel even bellen.
Nadat we allemaal hebben uitgepakt en zijn gesettled, hebben we koffie gedronken. Het water is goor want het smaakt naar chloor.
Rond 12.00 uur zijn we op weg gegaan naar een Wal*Mart. We hadden in elk geval een bbq nodig want die is er niet.
We hebben een Wal*Mart gevonden (aan de 27) en wat dingen gekocht: t-shirt voor René en Emma, leuke slippers voor Jacky, Emma en mij à la Crocs maar dan voor $ 6, wat Nintendo spelletjes voor Emma en Mariecke en 2 barbies voor Mariecke.
Daarna zijn we toch maar naar Kentucky gegaan omdat we wel erge honger hadden. Wij hadden boneless wings genomen maar daar zat een hele hete saus op. We weten niet of het aan die saus lag, maar zo heet willen we ze niet meer!
Daarna zijn we boodschappen gaan doen bij de Publix. We hadden 2 karren vol, het was voor $ 290, en nog zijn we de suiker vergeten.

    

De rest van de dag hebben we thee gedronken, eten klaargemaakt en relaxt.
Het avondeten was heerlijk: aardappels uit de oven, een gigabak salade met van alles er in, gegrilde steak uit de oven (bbq ging niet omdat het regende) en daarna nog een heerlijke fruitsalade, met ijs voor de liefhebber.
Nog even buiten gezeten en toen gedoucht en naar bed.
Het is de hele dag bewolkt geweest en het heeft af en toe geregend, maar de temperatuur is prima. Er zou een storm aankomen, we zijn benieuwd (bleek niet te kloppen).

Woensdag 13 februari 2008
Seaworld, de eerste keer
Vanochtend werd ik om 4.15 wakker en kon niet meer slapen. Nigel liep ook rond en was thee voor hem en Amber aan het maken. Grappig, Mariecke werd ook wakker en ook Jacky kon niet meer slapen. Dus heb ik alweer aan mijn verslag getypt.
Nadat we Emma ook wakker hadden gemaakt, hebben we besloten te gaan ontbijten bij Sizzler. Lekker buffet! Zeer de moeite waard!

Na het ontbijt zijn we naar Seaworld gereden. Het was er heerlijk rustig! We zijn eerst in Journey to Atlantis gegaan, we konden zo doorlopen. Natuurlijk waren we behoorlijk nat! Deze waterbaan is erg leuk om te doen.
De volgende attractie was Kraken en ook daar konden we zo doorlopen. Deze 8-baan was behoorlijk heftig vond ik, maar Emma en René zijn er 3 x in geweest. Mariecke niet want die vond Atlantis al eng. Jacky is er ook een keer in geweest maar was de volgende 4 uur misselijk zodat ze niet meer in de coasters gaat.
De rest van de dag hebben we de dieren gezien en de shows, vooral "Blue Horizons", een show met dolfijnen, vogels en acrobatiek was erg mooi. Ook de show met Shamu, "Believe",  was leuk. Het enige wat we nog niet hebben gezien is de show van de zeeleeuwen. Dat bewaren we voor de volgende keer. Wat we ook erg leuk vonden was het zelf voeren van de zeeleeuwen!

    

Na Seaworld zijn we nog International Drive opgereden en zijn we in een Flea Market geweest. Emma heeft er wat gekocht. Ook René heeft een stapel t-shirts ($ 1,99 per stuk) gekocht. We waren werkelijk kapot en zijn toen naar huis gegaan. We hebben een pizza in de oven gezet en die met salade gegeten.
Het is de hele dag bewolkt geweest en het heeft wat geregend, maar het was een heerlijke temperatuur.

Donderdag 14 februari 2008
EPCOT, het eerste bezoek
Vanochtend “pas” om 7.15 opgestaan. Wow!
Na een ontbijt in de villa zijn we naar Epcot gegaan. Het was ook hier niet druk, geweldig! We zijn eerst naar Soarin gegaan, dat is erg mooi. Het is alsof je over Californië vliegt in een hangglider. Zelfs de geuren ruik je! Ook Living with the Lands is erg mooi om te zien, al die planten, groenten en fruit, zo apart!

    

Daarna hebben we Nemo en Crush gedaan. Vooral Crush (and friends)  was ontzettend grappig!

    

Honey I shrunk the audience was ook erg leuk. En nergens druk, dus dat was helemaal super!
Daarna zijn we naar World showcase gegaan en hebben we in Mexico gegeten. Heerlijk in de zon! Natuurlijk nachos, die vindt Emma zo heerlijk!

    

Na de lunch zijn we de attractie in geweest en toen naar Noorwegen en in Maelstrom. Daarna China en Duitsland. Het landenpaviljoen is één van onze meest favoriete delen van alle parken. Alles is prachtig gemaakt en je voelt je bijna alsof je in het land zelf loopt.

    

    

We waren ondertussen zo moe dat we met de boot over het meer zijn gegaan, weer richting Mexico. En naar de auto. We hebben aardig wat gekocht in Epcot, t-shirts, een zonnebril en wat klein spul.
We zijn daarna naar de Wal*Mart gereden waar we zo’n 2 uur hebben geshopt. T-shirts, schoenen, sloffen, pyjama’s, wat eten en ook de kabel om de laptop in de telefoonaansluiting te steken en hoera, ik heb verbinding!! Eindelijk de web-log bijgewerkt en de foto’s op Picasa gezet.

Thuis hebben we kip, komkommer en aardappel gegeten.
Morgen gaan we naar Animal Kingdom, daar zijn we nog nooit geweest.

Vrijdag 15 februari 2008
Animal Kingdom
Alweer begon de rookmelder om 4.15 te piepen waardoor we allemaal wakker waren. René heeft het rotding eraf gehaald en in de bankkussens geduwd.
We zijn uiteindelijk rond 7.15 opgestaan en vandaag wilden we eigenlijk bij Denny’s gaan ontbijten. Op de 27 kwamen we echter eerst langs een Cracker Barrel en dus zijn we daar naar binnen gegaan. Een echt ouderwetse Amerikaanse tent. Er waren "a whole lotta Bush lovin’ and God fearin’ people". Er waren alleen maar blanke mensen te zien. Gewoon eng! Het ontbijt was er overigens prima. Maar voor ons een restaurant waar we niet snel nog eens zullen komen.

    

Daarna zijn we naar Animal Kingdom gegaan. De eerste ride was Kali River Rapids, we werden nat en Emma was zelfs z…nat!

    

    

Toen meteen door naar Expedition Everest (ook Jacky maar die werd weer misselijk). Allebei waren ze super!! Tenminste....als je het niet erg vindt om nat te worden en coasters leuk vindt!
Toen naar The Tree of Life waar een 4-D show is over het leven als een insect "it's a bug's life". Heel erg leuk gedaan, en lekker koel daar onder in die boom!

    

Vervolgens zijn we naar Dinoland gegaan waar Emma, Mariecke en René nog in Primeval Whirl zijn geweest. Bij de McDo hebben we een halve liter koffie proberen op te drinken en daarna zijn we verder door Asia en Africa gelopen. Emma heeft zowaar een rokje moeten kopen omdat ze tot op haar ondergoed nat was en dat liep niet zo lekker.
Het was op dat moment zo ontzettend druk in Animal Kingdom dat we maar zijn gegaan. Wij boffen tot nu toe met de parken, we hoeven nergens lang te wachten en wat we willen doen kunnen we goed doen.
Nadat we vertrokken bij Animal Kingdom zijn we nog naar de Premium Outlets gegaan, alleen merkkleding voor veel geld. We hebben hier wel weer lekker gegeten in de foodcourt: nachos (what else is new) en iets Chinees, heerlijk!!!!

    

We hebben Ecco’s gekocht die weer niet echt duur waren, gemiddeld $ 60 per paar. Met onze 5 paar kregen we ook nog 50% korting. René heeft nog een trui voor $ 7 gekocht en toen naar de villa. Helaas was het zwembad nog steeds koud, maar er is iemand gekomen die ons heeft uitgelegd wat er aan de hand was. Het bleek vanaf dinsdag niet te hebben gewerkt. Nou, da’s dus mooi! Nu werkt het wel en als het goed is moet het water morgen warm zijn.
We hebben ’s avonds met Amber en Nigel gegeten, bbq, salade, aardappeltjes uit de oven, fruitsalade en key lime ijs. Vroeg naar bed.
Het was vandaag schitterend weer!!!

Zaterdag 16 februari 2008
Magic Kingdom
Vannacht goed geslapen en om 7 uur opgestaan. Even snel een broodje voor iedereen gemaakt. Om 7.50 vertrokken we naar het Magic Kingdom. We zijn met de monorail naar de ingang gegaan (vanaf de parking) en hebben een minuut of 10 voor de poort moeten wachten en we waren niet de enigen. Het is komende week vakantie voor veel Amerikanen omdat het President’s Day is op maandag.

    

We zijn volgens de Touring Plan te werk gegaan en dus eerst naar Space Mountain, we konden zo doorlopen. Toen Buzz Lightyear, en alweer konden we zo doorlopen. Toen naar Splash Mountain, Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean. We hebben maar 1 keer 10 minuten moeten wachten de rest minder. Het was toen nog geen 12.00 uur. Super! We hebben gewoon wat frietjes gegeten in de zon. Vanochtend hebben we ook een Funnel cake geprobeerd. Een soort platte kronkelige oliebol.
Na de lunch zijn we naar Fantasyland gegaan maar het was ondertussen zo ontzettend druk, veel mensen met kleine kinderen, dat we richting uitgang zijn gelopen. In Main Street heeft Emma ons een heerlijk ijs gekocht (cookie dough, yummy!) en hebben we nog wat souvenirs gekocht, truien voor René en Renée, een t-shirt voor opa en verschillende pins en magneten.

    

    

Met de boot zijn we weer naar de parking gegaan.
In de villa eindelijk gezwommen en in de spa gezeten. Nu is het goed maar het is nog steeds aan het opwarmen. Prima.
Vanavond gaan we waarschijnlijk nog iets te eten halen bij de Wal*Mart of Kentucky of zo.
Het weer was alweer geweldig vandaag!!!

Zondag 17 februari 2008
Florida Mall en Pirate's minigolf
Vanochtend rustig aan gedaan omdat we vandaag geen park hadden gepland. We hebben in de villa ontbeten en wat aangemodderd. Helaas is dat niks voor ons, we bruisen van de energie en willen dingen doen. Dus rond 10.30 zijn we vertrokken. Eerst richting de Two Hoots villa op Robert Ridge Crt die we eventueel in 2010 zouden willen huren. De buurt beviel ons helemaal niet, armoedig en niet echt een buurt waar je je vakantie wilt doorbrengen. Dus dat vergeten we maar gauw. We zijn wel ook nu aan het kijken welke communities mooi zijn met grote villa’s. Alvast voor de volgende keer.
We zijn daarna via de 192 en de Orange Blossom Trail gereden naar de Florida Mall. Het was ontzettend druk. De parkeerplaats was behoorlijk vol maar gelukkig vonden we nog een plekje. Hier hebben we eerst geluncht in de foodcourt. Het mooie hiervan is dat ieder kan eten waar ie zin in heeft. Emma, Jacky en ik Nachos Belle Grande, Mariecke een hotdog met frietjes en René een hot sub. Lekker. En daarbij een caramel macchiato van de Starbucks.

    

We hebben toch nog wat dingetjes gekocht.
Na de Mall zijn we naar de I-Drive gereden waar we bij Pirates Cove 18 rondjes hebben geminigolfd. Heel erg leuk!! De winnaar moest trakteren, dat werd ik dus!

    

Het weer was erg warm en wat benauwd vandaag.
We zijn op de terugweg nog even gaan tanken, een avontuur op zich. Je moet eerst gaan betalen, b.v. $ 40, en daarna de tank vullen voor dit bedrag. Als je teveel hebt betaald ga je binnen geld terug vragen. En toen naar de Publix voor ons eten vandaag en voor de huishoudpot.

    

We eten vandaag garnalen in knoflookolie, wat vlees op de bbq, en carrotcake als toetje.
En we hebben eindelijk flesjes strawberry daiquiries gekocht, we zijn benieuwd!!
p.s. Ze waren heerlijk!!

Maandag 18 februari 2008
EPCOT, de 2e keer
Vanochtend was ik om 6.15 wakker en heb ik wat getypt op de laptop. Toen ik iedereen heb wakker gemaakt zijn we uit gaan ontbijten, deze keer bij de Ponderosa. Het ontbijt, een buffet, was weer lekker met veel keuze. Naast de uitgang van de Ponderosa lag een giftshop waar we weer veel hebben gekocht.
Toen zijn we doorgegaan naar EPCOT voor onze 2e dag daar. We zijn begonnen in Ellen’s Energy, dat is altijd leuk. Toen zijn René, Emma en Mariecke in Mission Space gegaan terwijl Jacky en ik fast passes zijn gaan halen voor Test Track. Toen René en de meisjes uit Mission Space kwamen zijn we met de boot naar Duitsland gevaren. We zijn hier door Italië, Japan en Marokko gelopen. Hier hebben we 2 buitjes gehad, gelukkig waren we net binnen! Toen naar La France!! Het was alsof we thuis waren!! Emma en ik hebben nog met een Franse jongen gesproken, leuk! En geweldig leuke foto’s gemaakt!

    

    

    

    

Daarna kwamen nog bij Engeland en Canada. We hebben op een bankje geluncht met een hotdog, dat is weer eens wat anders.
Na de lunch was het tijd voor Test Track, Jacky is buiten op een bankje blijven zitten wachten. Ik vond het echt heel erg leuk!! Het laatste wat we nog niet hadden gedaan was Spaceship Earth. Dat is ook leuk. Nou ja, wij vinden EPCOT gewoon één van de leukste parken. Bij Innoventions hebben we nog even een paar e-mails met foto verzonden en die staan nu al op onze laptop.

    

Emma en Mariecke zijn deze vakantie begonnen met een nieuwe hobby: het sparen en ruilen van pins (pin trading). Overal verkopen ze pins, die speld je vast op een lanyard en vervolgens kun je met iedereen ruilen, vooral met cast members is erg leuk. Het is overigens geen goedkope hobby, maar wel erg leuk!

    

Toen we thuis waren hebben we heerlijk gezwommen en even in de spa gezeten, het water is HEERLIJK WARM!!!
We hebben ’s avonds in de villa gegeten, bbq.
Het was vandaag bewolkt maar benauwd. Maar verder prima weer!

Klik hier voor het vervolg van onze reis