West USA 2019

Planning per dag

Maandag, 9 september 2019
Vakantiekriebels
Pap zou vandaag 86 zijn geworden.....

Ik slaap slecht, het zijn de vakantiekriebels denk ik. We hebben de meeste dingen van ons "to do lijstje" voor we op vakantie gaan, al afgevinkt. Eigenlijk gaat dat dit jaar lekker, minder stress en gejaag. We hadden zelfs tijd genoeg om nog lekker in de zon te liggen op het hellinkje naast ons huis.

Gisteren zijn Conny en Frans aangekomen, wat een leuk stel! We hebben samen gegeten op het terras. Ze zijn helemaal blij met Violette en daar zijn wij ook blij om. Vandaag hebben we ze dingen laten zien, laten lezen en omdat we nog twee hele dagen hebben kan alles even inzinken en hebben ze nog tijd om dingen aan ons te vragen. We doen zelf nooit zo moeilijk, de katten zullen niet verhongeren en de kippen en ganzen ook niet.

De weerberichten zien er de eerste week goed uit, die week zullen we letterlijk op grote hoogte zitten dus als het overdag zonnig en 20 graden is dan ben ik helemaal blij.
Morgen nog even naar de CPAM en de fysio. Woensdag komt de zuster nog voor een spuit, en we halen nog even de laatste boodschappen voor Mariecke en dan is het klaar.

Donderdag, 5 september 2019
Nog een weekje
De reistassen en handbagage staan klaar. Bijna alles zit erin, van elke tas hebben we een lijstje gemaakt zodat we weten wat waar in zit. In Ren z'n handbagage hebben we een kleine tas met de spullen die we de eerste nacht en dag nodig hebben, als we de camper nog niet hebben. Zo hoeven we niet de reistassen open te maken om dingen te zoeken.

Vandaag hebben we ook even naar de vlucht gekeken die van Nantes naar Mnchen gaat, die was 10 minuutjes te laat aangekomen. We hebben daar maar 70 minuten om over te stappen, maar we zitten meteen in de goede terminal, dus we hopen maar dat het geen probleem zal zijn.

Morgenvroeg gaan de laatste gasten op de camping weg en Ren heeft het bordje "ferm" alweer opgehangen, reserveringen hebben we niet meer en voor passanten zijn we dan gewoon dicht. Alles kan nu klaargemaakt worden, leidingen doorgespoeld, sanitair schoon gemaakt, zwembad afgedekt, accueil winterklaar gemaakt en het hek voor de camping. Alleen in Violette hebben we nog gasten tot zaterdag. Daarna maak ik het klaar voor Frans en Conny. En zondag verhuist Emma terug naar Angers, Jacky brengt haar dan.
Wij zijn er klaar voor!!

    

Vrijdag, 16 augustus 2019
Aftellen en geen Independence Pass
Over 27 dagen vertrekken we en we zijn er wel weer aan toe hoor.
Jacky blijft maar dingen nakijken en opzoeken en zo blijven er toch wat dingetjes veranderen. Zo zag ze gisteren dat er op internet overal gewaarschuwd wordt om de Independence Pass niet met een RV te doen, er zijn stukken bij die maar 1 rijbaan breed zijn met een afgrond ernaast. Met street view kreeg ik op die stukken ook wel de kriebels, onze camper is tenslotte geen 21 voetertje.
We hebben de route gewijzigd en besloten de KOA Glenwood Springs een nacht te vervroegen (de bevestiging is al binnen). Jammer dat we nu de Interstate 70 moeten rijden, maar het is niet anders.
Na Glenwood Springs hadden we een route van ruim 200 mijl naar Dinosaur NM, nu hebben we die route in tween gedeeld, we gaan kijken of we willen boondocken bij Rangely en anders daar op een camping. We zien het daar wel.
Zou het dan nu klaar zijn?? Ik hoop het.

Doordat ook het tweede paar huisoppassers ons heeft laten zitten, zijn we afgelopen winter opnieuw op zoek gegaan naar een stel om op ons huis te komen passen. Mariecke is gewoon in ons huis maar vanwege haar lange schooldagen kan ze niet voor de dieren zorgen. Via de Voor-Elkaar website hebben we Frans en Conny gevonden. We hebben een prettig e-mail contact en ze hebben de boodschapjes voor ons al in huis gehaald. En wie weet bevalt het van beide kanten goed zodat we dan toch vaste house-sitters hebben.

Maandag, 29 juli 2019
Nog twee tours geboekt als extraatje
Jacky en ik zijn allebei lid van de Facebook groep van Marja "Amerika met de camper". Ze is er nu met een  topic begonnen en daar lazen we over de Best Friends Animal Society in Kanab. Een mooie non-profit organisatie die allerlei dieren opvangen. Hun locatie is op een prachtige plek en ze doen gratis tours. We hebben de "Grand Santuary Tour" geboekt.

Daarna gaan we naar de volgende tour, we doen de Mystical Slot Canyon Tour van Dreamland Safari Tours. Deze is volgens hun "better than Antelope Canyon", LOL. Geen idiote drukte en net zo mooi. Wij houden daar wel van. Bedankt Marja voor het noemen van beide tours!

Donderdag, 11 juli 2019
Dollars gekocht
We geven toch wel erg de voorkeur aan Dollars verdelen in "potjes" en de credit card niet gebruiken indien niet nodig. Dus, we hebben deze keer ook maar weer Dollars besteld bij Yes-Change. Laat ie fijn zijn. Het voelt voor ons veiliger en prettiger. De berichten van misbruik met credit cards rijzen de pan uit.

Woensdag, 10 juli 2019
Het grote pijnpunt dat Rocky Mountain NP heet
Jacky zat er al een paar weken mee in haar maag, met Estes Park. Google voor de lol eens "Estes Park crowds" en de rillingen lopen ons over de rug. We vinden de plaats ook helemaal niet gezellig of leuk uitzien, en eigenlijk wilden we er alleen twee trails doen (Hidden Gem Lake en Alluvial Falls). Ook de weg naar Estes Park schijnt druk te zijn. Om dat deels te omzeilen hadden we al een andere route uitgezocht, niet door de plaats Nederland, want de Nederlandse toeristen willen daar zo'n beetje allemaal naartoe en ons doet het niks. Maar dan? Dan zit je twee nachten in Estes Park, pfff. Ok, dan blijven we er maar n nacht en rijden we vroeg over de Trail Ridge Road (in de hoop dat de rest nog in bed ligt of gezellig bij Bear Lake aan het wandelen is) om toch nog een nacht te kamperen op Timber Creek campground (dat is wat ik heel graag wil).
Toch bleek het niet genoeg voor Jacky. Gisteren zei ze weer: "Rene, kom eens kijken"...... ze had een leuke camping gevonden voor de eerste nacht (na Chatfield SP). Via een compleet andere route. Dus we hebben vandaag even goed gekeken, een mooie trail onderweg gevonden en ja, Aspenglen is geannuleerd.

We hebben wel een mooie kleine camping uitgezocht, maar die is first come first serve dus we zullen het ter plekke zien, ook al omdat we er in het weekend aankomen. Het is Blue River campground. Ziet er prachtig uit!
Morgen nog 9 weken.

Maandag, 3 juni 2019
De laatste campings zijn geboekt
Over 4 maanden zitten we in Utah en dat betekent dat de campings in de State Parks daar geboekt konden worden.
Vorige week heeft Jacky dat dan ook gedaan. We hebben nog net voor het boeken twee campings veranderd (tja), ik wilde niet naar Jordanelle en Yuba Lake SP, die lijken me t druk met watersporters en we hebben twee jaar geleden gezien hoe dat is. Dus zijn we gaan zoeken naar een alternatief. We hebben nu een plek op Deer Creek SP geboekt en ook op Millsite SP. Die State Parks hadden ook betere reviews op Campendium, dat is een hele goede website om een goed beeld van een camping te krijgen.

    

Daarna Hebben we een rustige plek geboekt in Snow Canyon SP, het oorspronkelijke plan was om weer te kamperen op Quail Creek SP maar op de een of andere manier zat ons dat niet lekker. Qua afstand maakt het niet uit, de ene dag ietsje meer, de andere dag wat minder.

De camping bij Navajo Lake / Duck Creek Village is ook van tafel (die hadden we in 2017 ook al op het oog en dat ging toen ook al niet door). Jacky moet die dag fatsoenlijk internet hebben om de CAF aan te vragen. We zouden daarvoor een stuk omrijden om in Richfield naar de Walmart te gaan (prima wifi), maar ik kwam met het idee om via Bryce Canyon NP te gaan. Ik kon me nog herinneren dat daar zowel bij The Lodge als bij het Visitor Center wifi was. En wat hebben we nou gedaan? We hebben besloten weer naar de KOA in Panguitch te gaan, die zag er goed uit en de wifi zal er goed genoeg zijn voor Jacky. De dag erna rijden we via Red Canyon en Bryce naar Fish Lake.

Donderdag, 18-4-2019
De laatste campings in Colorado
In Colorado kun je 6 maanden van te voren de campings reserveren, op de State Parks bedoel ik dan en daar zijn we nu klaar mee. We hebben op de volgende plekken campings gereserveerd: Salida, Caon City, Cheyenne Mountain en Chatfield. En mooie plekken weer!
Nu is het wachten tot volgende maand, dan kunnen we de laatste campings op State Parks in Utah vastleggen. En dan zijn we klaar. We hebben een paar first come first serve campings maar dat zal geen probleem zijn.

    

    

Zaterdag, 6-4-2019
Nog een paar campings
De afgelopen 10 dagen hebben we weer een paar campings kunnen boeken. We horen veel mensen zeggen "lekker op de bonnefooi, veel vrijheid", maar dat geeft eigenlijk alleen maar gedoe. We hebben het twee jaar geleden bijna elke dag op de campings gezien, campers die in het donker nog kwamen zoeken voor een plek en ook weer moesten vertrekken omdat er geen plek was. Lekker hoor, die "vrijheid". Wij hebben de vrijheid om de hele dag te doen wat we willen omdat we de zekerheid hebben dat we een mooie plek hebben.
Ook bekijken wij overal op internet welke plek we graag willen, foto's, satelliet. De plek is voor ons erg belangrijk en niet gewoon maar een plek. We letten op de zon, we willen zo ver mogelijk van buren etc. Je kunt helaas niet op elke camping een bepaalde plek uitzoeken en dat viel ons twee jaar geleden dan vaak tegen. Ronkende airco's of generators die de hele dag en nacht aan zijn, blegh. Of zo dicht bij je buren dat je niks van rust hebt. Niks voor ons. Laat ons dan maar lekker mooie plekken boeken hoor. Zo spreiden we ook de kosten, da's ook wel zo prettig.

Wat hebben we geboekt? Dean Gardner campground in Pine Valley Recreation area, mooi gebied en lekker rustig. En James M Robb SP Island Acres Section. Twee jaar geleden stonden we in de Fruita Section.

We houden ook de berichten in de gaten over de tunnel bij Zion NP. We zouden via de tunnel naar Quail Creek SP rijden maar een paar weken geleden is er veel wateroverlast geweest en is de weg helemaal onbegaanbaar geworden. Ons kent ons dus we hebben al een alternatief uitgezocht, via Kaibab en dan onderlangs. Wandelingetjes uitgezocht en "Bob's your uncle", wij maken ons niet druk om die tunnel.
Maar hij zal waarschijnlijk in september wel weer open zijn. Wat doen we dan? De tunnel kost $ 15 voor ons drien en onderlangs is ietsje langer, zo ongeveer $ 15 aan benzine. Uiteraard is het via de tunnel poepdruk want iedereen doet die weg. En wat gebeurt er als "iedereen" iets doet? Yep, dan doen wij het niet, dus we gaan onderlangs, LOL. Daar ligt ook Pipe Springs National Monument, met een camping met zowaar full hookups voor niet veel geld. Die hebben we nu dus ook geboekt. De dag erna kunnen we dan rustig de Kolob Terrace Road doen en misschien nog eens Kolob Canyons, we zien wel.
En vandaag heeft Jacky Dakota Terraces geboekt. Ook alweer de plek die we wilden.

    

Wel hebben we Hecla campground toch laten vallen, we willen naar een nieuwe KOA, niet ver van Salida. Dat geeft meer rust om te kunnen wassen en zo. Bovendien zouden we in het weekend op Hecla staan en we weten uit ervaring dat het dan propvol staat op dat soort plaatsen, aan het water met plek om boten in en uit het water te laten. De KOA zal dan zo druk niet zijn. En Salida ziet er uit als een leuke plaats.
En toevallig zag Jacky vandaag dat de camping op Great Sand Dunes NP maar te reserveren is tot 22-9. Dus even een lijstje maken met mogelijke alternatieven, want ik wil toch wel heel graag op de camping in het park staan.
Ik heb het idee dat we dit jaar heel veel minder toeristen gaan zien, op de meeste plekken waar wij gaan komen, komen die niet. Lekker!!

Woensdag, 27-3-2019
Fine tunen van de route
De datum van Elk Creek in Grand Lake is dus inderdaad een dag naar voren gehaald, het was geen probleem. Wat we die nacht doen zien we dan wel ter plekke.
Green River campground in Dinosaur NM bleek nu opeens te reserveren, ik zag het toevallig, dus Vernal hebben we geannuleerd en we gaan nu 2 nachten aan de rivier staan, mooi!

Natuurlijk kwam Jacky weer eens met "ik ben niet helemaal blij met...... ", deze keer was het de vier nachten op Cheyenne Mountain SP. Dus ze vertelde me dat we nog 2 nachten of zelfs 3 konden veranderen. Kaart erbij en toen kwamen we weer in New Mexico uit, Kasha Katuwe, Santa Fe, Rio Grande del Norte. Maar op de een of andere manier is New Mexico het hem niet echt voor ons. Maar is er dan niet nog een weg naar boven vanaf Pagosa Springs of zo? En zo kwam ik op de Silver Thread Scenic Byway uit, alweer zoiets waar je nooit iemand over hoort, dus helemaal ons ding haha. We rijden die weg naar boven, richting Gunnison. Er zijn 2 hele hoge passen maar de weg is goed en zou geen probleem moeten zijn.
Wel hebben we besloten om niet de West Fork camping te nemen maar door te rijden naar de Palisade campground net boven South Fork. En daarna de KOA in Gunnison, die hebben we nu geboekt.

We kunnen hierdoor ook mooi naar Browns Canyon NM, toch naar Hecla Junction campground, we kunnen hem reserveren dus we hopen er het beste van. Ook staan nog 2 andere State Parks op de planning nu: Mueller SP en Eleven Mile SP. En waarschijnlijk kamperen we nu geen enkele nacht in Cheyenne Mountain SP, LOL. We shall see-eth.

Het zal in elk geval een route zijn waar we niet veel buitenlandse toeristen zullen tegenkomen, die kennen die plekken niet.

Maandag, 18-3-2019
En nog twee plekken geboekt
Vanwege de iets gewijzigde route over de Independence Pass zaten we in dubio met de overnachtingen. Wel of niet Timber Creek en zo niet, dan een camping op de Independence Pass bij Aspen. Dat is het dus inderdaad geworden. We hebben daardoor wel Elk Creek in Grand Lake een nacht naar voren gehaald dus die hebben we een mail gestuurd. We wachten nog op antwoord.
We hebben aan het Dillon Reservoir plek 58 geboekt op Prospector campground en wow wat een plek zeg! En vandaag dan ook een plek op Difficult campground bij Aspen. Jammer dat je daar totaal geen campground map van kunt vinden dus Jacky heeft gewoon gezocht op plekken die lang zijn en zon hebben. En we hebben de breedste plek nu geboekt.
Voorlopig valt er nu even niks te reserveren want de volgende campings zijn ofwel al gereserveerd ofwel niet te reserveren.

Donderdag, 14-3-2019
De reserveringen beginnen
Gisteren was het de dag dat we Chatfield konden reserveren. Wat schetst onze verbazing, de plekken die we hadden uitgezocht waren al bezet. Ja, het is weer zo ver, vrijdag en dus trekken de locals er "en masse" op uit. We hebben een plek kunnen boeken, hopelijk zal het ons wel bevallen.
We keken meteen even op de camping in Golden Gate Canyon SP en ook daar was nu al het meeste bezet. We zijn maar even gaan kijken naar hoe het zat op Aspenglen campground in Estes Park. En hoera, daar was maar heel weinig bezet. De locals uit Denver gaan daar blijkbaar niet zo snel naartoe.

Vandaag om 15:00 uur kon Jacky boeken, we hebben een van de plekken die we hadden uitgezocht, C-47, voor twee nachten. We hebben de planning iets omgegooid hierdoor.
We rijden nu op dag 2 van Chatfield via Golden Gate Canyon SP naar Estes Park, hopelijk kunnen we dan de wandeling om Lily Lake al doen. Een rustig dagje. De dag erna hebben we een paar lopetjes in en om Estes Park en we kunnen de boodschappen nog aanvullen.

Jacky stelde ook voor om dan toch de Trail Ridge Road te rijden, dat scheelde heel wat mijlen en hopelijk kunnen we dan toch iets van onze planning doen. We merken het wel.

Zondag, 9-12-2018
Grotere camper en Esta
Ik was een beetje aan het dubben over de maat van de camper. Eigenlijk kwam het door rondneuzen voor een campertrip naar het noordwesten, waar het weer natuurlijk minder is. Ik dacht, nou daar zou je beter met een ruimere camper kunnen reizen, 30 ft of zo. Waarom gaan we nu eigenlijk voor een 22 ft? Vanwege het parkeergedoe in de parken. Maar we komen niet in de parken waar de massa toeristen naartoe gaan, dus, even overlegd en Jacky zei "als jij met een 25 ft wil rijden, dan vraag maar of we het kunnen wijzigen". Natuurlijk zagen we vorig jaar ook al dat we 's avonds echt niet buiten konden zitten, te koud. Dan liever wat ruimer binnen en deze is een meter langer. Het zou fijn zijn als we een nieuw model kregen, maar we zien het wel.
Ik heb Tioga Tours gemaild en het is nu geregeld.

    

    

Jacky heeft deze week ook de Esta's weer aangevraagd en deze zijn gelukkig weer goedgekeurd.
Verder is ze nog steeds de hele route aan het doorspitten, kijken of alles qua tijd haalbaar is, de wandelingen, de routes, de boodschappen etc.

Vrijdag, 23 november 2018
Kleine omweg
We zagen een artikel langskomen over de onnoemelijke drukte in bepaalde Nationale Parken en op bepaalde andere plekken. Nou, daar schrikken we behoorlijk van. Het ging onder andere om het Rocky Mountains NP. Jacky is eens verder gaan zoeken op internet en vond info over een overvolle parking bij de trail naar Bear Lake, om 8:30 's morgens al nota bene! Daar worden wij totaal niet vrolijk van en we kennen onszelf goed genoeg dat we ons dan enorm gaan ergeren. Uiteraard zijn er mensen die zeggen dat het wel meevalt en dat je er geweest MOET zijn, maar dat vinden we flauwekul. De Rockies zijn zoooooo enorm groot, het gaat echt niet alleen om Estes Park. En zo dwars als wij zijn, zijn we gaan kijken naar een mooi alternatief, liefst iets waar we geen honderden andere toeristen tegenkomen, haha. En we hebben het gevonden. We rijden wel een stuk van de weg naar Estes Park (hopelijk kunnen we daar nog wel een beetje rustig wandelen) en slaan dan weer af naar het oosten. Uiteindelijk rijden we bovenlangs over Poudre Canyon Road waar we op een van de kleine campings willen staan. Dit is een prachtige weg!! En waarschijnlijk een heel stuk rustiger.

We houden zo een nacht over, maar willen dan  proberen te staan op een camping aan het begin van de Trail Ridge Road. Als het dan een beetje meezit rijden we de dag erna tot aan het Alpine Visitor Center. Mocht het veel te druk zijn, dan draaien we daar weer om. Ook bij Grand Lake hebben we dan wat meer tijd om rond te lopen.

Maandag, 19 november 2018
Nog wat campings
Omdat we zien dat we in Colorado State Parks voor een camping met minder faciliteiten, soms bijna hetzelfde betalen dan op een RV park (entree park plus reserveringskosten) hebben we de camping in Rifle Falls/Rifle Gap SP vervangen door de KOA in Glenwood Springs, ziet er prima uit en deze ligt meteen aan de rivier. Hier hebben we dan ook een plek aan het water geboekt.
In plaats van Crawford SP hebben we nu een plekje op Peaches RV in de plaats Crawford. Jacky kwam deze per toeval tegen, dit is een stel die in hun tuin twee plekken hebben, grappig! Dus die ligt nu ook vast, en voor maar $ 20.
En als laatste zagen we dat de website van de camping in Durango uit de lucht was, h? Jacky vroeg me of ik ook op de camping in Mesa Verde NP wilde staan. Tuurlijk, waarom niet, en aangezien deze al gereserveerd kon worden, hebben we dat gedaan. Zo langzaamaan komen we er wel.

    

Woensdag, 7 november 2018
Alweer een stapje verder
We hebben via Hotwire een hotel voor de eerste nacht in Denver geboekt. We kwamen uit bij de Residence Inn & Suites South Park/Meadows Mall. Dit is de enige hotelnacht die we hebben. We krijgen de camper pas de dag na aankomst mee, dus je moet wel ergens slapen. Het hotel ligt aan de grote weg en naast een loopbrug die naar de tegenover gelegen Mall gaat. Da's handig. We kunnen daar dan even een hapje eten voordat we naar bed gaan.

    

Jacky heeft ook de auto gehuurd. We huren de eerste dag en de laatste dag, uiteraard een minivan, en deze keer bij Avis, met code was deze het goedkoopst. We pikken hem op het vliegveld op, rijden naar het hotel, doen de volgende dag boodschappen en halen de camper op. Dan leveren we de auto weer in bij een Mall en rijden met de camper naar Chatfield SP campground. De laatste dag doen we hetzelfde maar dan andersom.

Wat hebben we nog gedaan? Oh ja, de route veranderd..... We hebben drie keer stukjes in de route gehad die eigenlijk gewoon uit de route liggen. We hadden er graag naartoe gewild, maar vorig jaar vond ik onze gemiddelde rijafstand per dag van 105 mijl al iets te hoog. Toen zei ik al, een volgende keer liever wat minder. We hadden eerst Craters of the Moon en wat state parks in Idaho erbij. Tja, t veel uit de route. Toen het Great Basin NP en wat state parks in Nevada, de weg in Great Basin mogen we misschien wel of misschien niet rijden, afhankelijk van welke maat camper we krijgen, en die weg durf ik waarschijnlijk niet eens te rijden, dus schrappen, en toen die state parks ook maar.
Ook hadden we wat parken en plaatsen in New Mexico toegevoegd, maar ook dat ligt voor ons t veel uit de route. We weten dat de meeste mensen lange afstanden per dag afleggen, maar ik wil het dus niet. We doen te veel dingen onderweg om alleen maar te scheuren. En ik wil niet hard rijden, let op mijn benzineverbruik. Ook wil ik het liefst halverwege de middag op een camping aankomen, gewoon om wat te keutelen, wasjes te draaien en eens te douchen. Dat gejaag staat me dan zo tegen.
Dus, we zitten nu op zo'n 90 mijl gemiddeld per dag, lekker veel tijd om te wandelen dus.
We hebben de route klaar (echt waar????) zeggen we. We hebben nog wat zitten dubben met de campings, 10 nachten zonder een wasmachine vonden we te lang dus daar hebben weer wat moeten sleutelen. Ook blijken heel veel Forest Campgrounds in die tijd al gesloten te zijn, dus ook dat was een uitdaging.

Door het gedoe met wasmachines en openingstijden van campings hebben we nu ook een RV campground in Vernal geboekt, nl. Fossil Valley. Het ziet er groen uit en dan kunnen we de dag erna vroeg op Green River campground zijn, die is op basis van first come first serve.

    

En vandaag hebben we de enige andere campings geboekt die we kunnen boeken, de KOA in Lyman (Wyoming) en de KOA in Panguitch (Utah). Hier hebben we vorig jaar toevallig propane getankt en die KOA vonden we leuk uitzien. De volgende campings kunnen pas vanaf januari geboekt worden.

    

    

Mariecke heeft sinds september haar rijbewijs en rijdt nu in de kleine Dacia, en als het goed is zal zij sowieso in huis blijven.

Donderdag, 25 oktober 2018
Eerste campings geboekt
Toen we aan de planning begonnen waren we het in elk geval over eens dat we weer naar Matt & Wendy zouden gaan, onze favoriete camping van vorig jaar. En natuurlijk weer op hetzelfde plekje met dat geweldige uitzicht. Matt vindt het geweldig dat we weer komen. Vandaag heb ik hem de juiste data doorgegeven. We hebben er zin in!

    

Ook hebben we een RV campground bij Grand Lake geboekt, een mooie groene camping met alle faciliteiten. De route ligt wat ons betreft nu vast (yeah right). We hebben een gemiddelde rij-afstand van 93 mijl dus da's beter dan vorige keer. Lekker rustig aan, genoeg tijd om te wandelen, te kijken en te keutelen.

    

Dinsdag, 23 oktober 2018
Frau und Herr Mller
De vluchten.....elke keer weer een ellende en dan ook nog hele dure ellende. Omdat we vanaf Nantes (of Bordeaux) moeten vliegen, kosten de tickets zo rond de 1000 euro per stuk. Wat dat betreft is vliegen vanaf Amsterdam/Brussel/Dsseldorf toch wel prettig. En een heel stuk goedkoper.
Toevallig was ik laatst aan het kijken bij Lufthansa en tot mijn verbazing vliegen die nu ook op Nantes. Watttt? Even wat verkeerde data ingevoerd (ik zag dat ze zelfs al terugvluchten tot in oktober aanboden) en oei, oei, ik kwam op een prijs van net onder de 600 euro per ticket uit. Maar ja, dat zal dan toch wel niet als onze data erop staan. Zo gaat het altijd.
Vanmiddag tijdens een lopetje, zei ik dat tegen Jacky. Ik heb ook zoiets, al zouden we een lange lay-over hebben, zo'n prijs, daar doe ik het wel voor.

Eenmaal thuis riep Jacky me bij zich aan de laptop, ze was op de site van Lufthansa en zowaar, onze terugvluchtdatum stond erop. En de prijs? Net geen 600 per persoon. Ik zeg: BOEKEN!!!
Nou ok, voor het vastleggen van stoelen komt er nog wat bij, maar dan nog hebben we een mooie prijs, en ook prima tijden. En koffers zijn wel gewoon inbegrepen.
We vliegen via Mnchen en dan rechtstreeks naar Denver waar we om 14:25 uur aankomen. Terug hebben we 6 uur in Mnchen, maar we hebben al veel erger meegemaakt.
 We zijn blij.
Nu hoeven we ook maar 1 hotelnacht en de auto ook korter.

We hebben de route ook aangepast. Voor mijn gevoel gingen we weer te veel mijlen afleggen, en dat wil ik niet. Dus, we hebben geschrapt. We zitten nu op een gemiddelde van 90 mijl per dag, prima. Ik wil niet jakkeren. Jacky heeft de wandelingen al uitgezocht, en ik ga het campingschema invullen en dan het winkeloverzicht maken.
Het is een beetje gek dat we maar zo "kort" hebben om te plannen, dat zijn we niet gewend.

Oktober 2018
Geen Spanje maar toch Amerika
Terwijl we in Spanje waren bleek ons onderkomen ons toch niet te bevallen. Dus, in 2019 gaan we niet terug!
Maar wat dan wel?? Sodeju, wat een luxeprobleem, of toch niet "luxe", we hebben de vakanties heel erg nodig en als je zoals wij in de zomermaanden werkt, dan is de keuze wel iets moeilijker.
Vorig jaar zeiden we dat we voorlopig niet meer naar Amerika wilden, o.a. vanwege de hoge kosten ter plekke. En ls we dan weer gaan, dan wordt het gewoon Tucson. Toch? Of toch niet?

Ik dacht, ik vraag eens een offerte op bij Tioga Tours, een offerte voor 5 weken camper. Het enige wat ik heb aangegeven is dat de camper maximaal twee jaar oud mag zijn, en uiteraard een begin- en eindpunt.
De offerte kwam snel binnen, twee verhuurders kwamen in aanmerking; Road Bear en El Monte. Road Bear heeft de naam de beste campers te hebben, maar gezien onze problemen en ervaringen met hun camper en hun helpdesk (in 2017), en daarbij het prijsverschil tussen Road Bear en El Monte van een kleine duizend euro voor die periode, was de keuze toch wel vrij snel gemaakt. Er waren diverse kortingen bij El Monte: vroegboek- en long term korting en gratis ongelimiteerde mijlen. We hebben wel gekozen voor een iets kleiner model, een C-22, als ze die dan niet hebben, dan krijgen we vanzelf een maatje groter, zoals we vorig jaar hadden. Het maakt ons niet uit welke we krijgen, ze hebben allebei hun voors en tegens.

We pikken de camper op in Denver op vrijdag 13 september en leveren hem daar ook weer in op vrijdag 18 oktober. Vluchten zijn natuurlijk nog niet te boeken maar we hopen deze keer eens wat betaalbare prijzen te kunnen krijgen.....
We zijn nu druk bezig met het plannen van een route, leuk!

Ook moeten we op zoek naar huisoppassers voor 5, maximaal 6 weken.