Tenerife 2019

Maandag, 6 augustus 2018
Jaarlijkse vakantie saampjes
Jacky en ik zijn er al een tijd over uit dat we elk jaar samen een keer op vakantie gaan, even lekker niks voor anderen moeten regelen en zo. Dus, wat zullen we gaan doen. Florida? Nee, die vlucht, die kosten, Amerika willen we nog steeds voorlopig niet. Spanje? Altijd mooi, maar dan niet een Costa. We zijn op Tenerife uitgekomen, er schijnen prachtige wandelingen te zijn. Het is natuurlijk een winterbestemming en we gaan ook in de winter.
We vliegen op 24 januari van Nantes via Madrid naar Tenerife Norte, terug op 5 februari, maar omdat we dan zo laat aankomen, slapen we op het vliegveld van Madrid (in een hotel uiteraard) en vliegen we op 6 februari terug naar Nantes.

Een tijd terug had ik al een mooi klein complex gezien aan de noordkant van het eiland, hier hebben we nu een 1 slaapkamer appartement op de begane grond geboekt, nummertje 2, met uitzicht op de oceaan. Het is in het complex San Diego Apartamentos.

    

Jacky heeft een hotel op de terminal in Madrid geboekt en uiteraard de vlucht, met Iberia. En wat is ze blij dat ze weer van alles kan gaan uitzoeken, LOL. Het is er mooi, dat is een ding wat zeker is. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee.
Maar nu eerst over 5 weken naar de Costa Blanca! Het seizoen is super druk en we draaien geweldig.

Woensdag, 23 januari 2019
We zijn er klaar voor
De afgelopen maanden heeft Jacky mooie wandelingen en uitstapjes uitgezocht voor op Tenerife. Er is genoeg te zien en doen voor ons en op het strand liggen zal daar niet bij zijn.
Onze nieuwe kittens Flupke en Fleurtje zijn net op tijd gesteriliseerd en gaan sinds een kleine week naar buiten, ook 's nachts. Dat is wel zo makkelijk. Het was een behoorlijk gedoe met de andere katten (deur open, deur dicht) en dan vooral 's nachts.
De reistassen staan klaar. Vanavond vroeg naar bed want we vertrekken alweer héél vroeg, zo rond 3:45 uur. We zijn in elk geval ook lekker op tijd op Tenerife.
Het zal niet heel warm zijn, maar we hopen gewoon lekker te gaan genieten!

Donderdag, 24 januari 2019
Tenerife Norte
We zijn allebei vroeg naar bed gegaan en allebei prima geslapen, veel te kort natuurlijk, maar ja, zo is het als je om 3:30 uur op moet staan.
We waren prima op tijd op Aeroport de Nantes, leverden meteen de koffers in en konden naar de gate. Toevallig bleek dit dezelfde gate waar de Lufthansa vlucht vertrok die we in september nemen om door te vliegen naar Denver.

We kwamen te vroeg aan op Madrid Barajas Airport, mooi vliegveld. We hadden zelf boterhammen meegenomen want je krijgt op dit soort vluchten echt helemaal niks meer. Bij de MacDo een teske latte gedronken en toen de gate bekend was, het hele stuk weer terug gelopen. We hebben al aardig wat meters in de benen!

De vlucht van Nantes naar Madrid was met Air Nostrum en was goed, veel beenruimte ook. De vlucht van Madrid naar Tenerife was met Iberia Express en was vreselijk. Geen been ruimte (en nou zijn wij niet groot, hoe zit het met die grote mannen??), bloedheet, een ellende. Wat was ik blij toen ik dat ding uitkon!!

Na aankomst konden we meteen de auto regelen, Jacky koos voor een VW Polo (we hebben een upgrade) en toen dat geregeld was moesten we nog wachten op de bagage.
De auto was snel gevonden, een zilvergrijze hebben we, bagage erin en rijden maar. Ons appartement ligt maar een kwartier rijden van het vliegveld. We zijn eerst alles thuis gaan afleveren, kijken wat er al in het huisje staat en toen naar de Mercadona en Lidl. Oh wat is de Lidl hier toch goedkoop. De Franse Lidl is de duurste van Europa wat ik overal al gezien heb.
Alles ingeslagen en weer naar huis. We hebben de boel opgeruimd, tassen uitgepakt en alle knopjes van lampen geprobeerd. We vinden de knop van de lamp boven de eettafel niet, hoe vreemd is dat. Alle knoppen geprobeerd maar er is er geen voor die ene lamp, ja, wel moeilijk met laptoppen en spelletjes doen. Dus er staat nu een schemerlamp uit de slaapkamer midden op de eettafel, dat werkt. We hebben ook nog een schemerlampje van de slaapkamer bij de bank gezet, er staat nl. maar een lamp in de hele kamer. Wat is dat met die Spanjolen en hun slechte licht?! Hebben ze soms iets te verbergen??

Jacky heeft gekookt terwijl ik alle wifi aan de gang kreeg, niet geweldig maar hopelijk voldoet het voor mijn werk.
We hebben salade met kartoffelsalat gegeten. De vleugeltjes bewaren we tot morgen. Toetje: profitoroles van de Lidl, lekker.
Verder heb ik nog geprobeerd de chrome cast aan de gang te krijgen, niet dus. Geen tv voor ons deze twee weken, veel spelletjes!

We zijn vroeg naar bed gegaan maar er bleek maar een hele dunne sprei op het bed te liggen, geen deken of niks. KOUD! We kregen het niet warm, uiteindelijk de spreien op elkaar gelegd, badlakens erop, vesten en truien erop en toen kreeg ik het aangenaam.
Morgen eerst naar de Ikea om wat dingetjes te kopen die we hier missen. Gelukkig is de Ikea hier véél goedkoper dan bij ons.

Vrijdag, 25 januari 2019
Candelaria en de Ikea
We hebben het koud gehad vannacht. Er lag geen deken op het bed, alleen een heel dunne sprei. Dus hebben we de verwarming aan  gezet, badlakens op het bed, truien en vesten op het bed, sokken aan, en ja, voor mij ging dat wel, Jacky bleef het koud hebben.

We zijn vlak na 7 uur opgestaan, koffie gedronken, e-mails gechecked etc. Toen ontbeten met toast. Toen we uiteindelijk wilden vertrekken kwam Enrique, van het complex, net kennis maken. Hij vroeg of alles in orde was, niet dus. Hij zorgt dat de peertjes in de lampen vervangen worden, de kapotte lamp boven de eettafel ook en dat we dekens krijgen. Leuke vent, spreekt goed Engels en we hebben even staan kleppen.

Toen vertrokken richting Santa Cruz, naar de Ikea. Het werd ondertussen behoorlijk blauw en dus warm. Bij de Ikea hebben we in elk geval de bekende plastic bekertjes en bakjes gekocht, die moeten gewoon standaard aanwezig zijn. We hebben er even koffie gedronken en een muffin gedeeld. De Ikea is hier ook alweer een heel stuk goedkoper en veel dingen waren flink afgeprijsd.

We zouden naar Candelaria gaan, we vonden geen parkeerplek en zijn via een omweg aan de andere kant van de plaats gekomen en konden ergens langs de weg staan. Toen een flinke helling naar beneden waar we bij de Basilica de Nuestra Señora de Candelaria uitkwamen. Hier ligt ook de Ermita de San Blas, een beeld van de Zwarte Madonna in een ruimte die in lava is uitgehouwen.

    

    

    

    

Langs de zee staan allemaal bronzen beelden van mannen, de Menceyes, dit waren Guanche leiders, van de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden.

    

    

We zijn een voetgangersstraat doorgelopen, en we hebben geluncht in een Pastelaría met een broodje ham/kaas en café con leche, samen voor € 4, wie doet je wat. Lekker broodje en lekkere koffie!
En toen weer terug die steile helling op want vlakbij de auto begon een wandeling over de Punta de San Blas. Het was nogal opletten met de losse stenen, maar het uitzicht was mooi. En wat een prachtige planten groeien hier, er zijn er bij die we nog niet eerder hebben gezien.

     

    

    

    

    

    

We zijn terug gereden via een weg parallel aan de autobaan. We wilden nog even bij de Decathlon langs, tegenover de Ikea, maar de afslag stond niet aangegeven en op een gegeven moment stonden we gewoon in de file, een 8-baans weg en dan file?? Op Tenerife?? Dus ik zei "we gaan terug naar huis". Decathlon komt nog wel een keer.

Thuis nog even buiten gezeten in de zon, de tuin bekeken, overal staan avocadobomen, er staan bananenbomen, prachtig. En het uitzicht ook.
Oh en de lampen zijn inderdaad vervangen, die boven de eettafel doet het nu ook en we hebben 2 dekens per persoon, yeahhhh.

    

    

    

    

Jacky zorgt zoals elke avond voor het avondeten: groene asperges met erpeltjes en de vleugeltjes van gisteren.
En straks een spelletje want de tv met de Chromecast en via Canal Digitaal lukte me niet. Kan ook aan mijn laptop liggen.

Klik hier voor het vervolg van deze reis