COSTA BLANCA  maart 2022

Woensdag, 19 mei 2022
Viva España, in de herhaling
We hebben het al eerder over gehad om eens in de winter naar Spanje te gaan. Het kan bij ons in de Vendée prachtig weer zijn, maar ook minder. In Spanje natuurlijk ook, maar toch. Ook zouden we graag de bloeiende amandelbomen eens willen zien. En we hebben toch ook maar besloten om voorlopig geen verre reis te maken. Op een bepaald moment is ons dat geld niet meer waard. Voor Spanje heb je nou eenmaal een heel stuk minder nodig, erg fijn.

We denken dus regelmatig aan een maandje Spanje in de winter. Waarom zouden we dit níet doen? We hoeven voor niemand thuis te zijn, door al het Corona gebeuren hebben we besloten in de komende jaren later open te gaan (camping) dus hebben we ook meer tijd om lekker weg te gaan. Zo lang we gezond zijn, blijven we genieten!

Jacky en ik waren al aan het kijken naar huizen, Jacky wat meer dan ik. Je ziet huizen langskomen waarvan je denkt "hoe durven ze het te vragen (prijs)" zeker als je ziet wat ze bieden..... We hebben maar drie harde eisen: wifi, NL tv en een wasmachine. Daarnaast is de locatie voor ons belangrijk, goede verbindingen, niet al te ver van fatsoenlijke supermarkten, lekkere buitenruimte, mooi uitzicht is meegenomen.
Toen we uit een lijstje huizen hadden geschift, bleven er nog 2 over, eentje in Moraira, gezellig en je kunt naar het haventje lopen, en Orba, ruim, mooi uitzicht, op loopafstand van het dorp en toch wel een héle mooie prijs. Villa Capco 6 hebben we dus geboekt. Vanuit Orba kunnen we wat andere tochtjes maken, het is een mooi gebied en het ligt in een amandelvallei. Jacky heeft al een deel van de tochtjes aangepast met Orba als vertrekpunt.

Natuurlijk moeten we ook huisoppassers hebben, helaas kunnen Fred en Rita dan niet maar we hadden in een dag een ander stel gevonden: Alex en Wilma. Zij passen ook op bij collega's in de Auvergne. Zit vast goed.

We gaan van 1 tot 30 maart en we hebben er zin in!!