COSTA BLANCA maart-april 2024

Zondag, 23 april 2023
You only live once
We hoorden de afgelopen weken wat berichten waardoor je beseft hoe fragiel het leven is en hoe snel het opeens voorbij kan zijn met je leven of je gezondheid. Eigenlijk hadden we sinds mijn Valley Fever in 2017 al het motto "we stellen niks meer uit, genieten en doen wat we willen" (binnen de beperkingen uiteraard.

En ik kreeg toch wel weer zin om volgend jaar in maart ook naar de Costa Blanca te gaan, waarom ook niet?! Helaas kunnen Fred en Rita dan niet komen oppassen, dus we zijn op zoek gegaan naar andere oppassers. Beetje bizar dat voor best wel wat oppassers 10 maanden van te voren zich vastleggen, te vroeg is..... Hoe kunnen mensen dan een vakantie boeken, er is nu al veel bezet voor volgend jaar maart. Dus als oppassers dat zeggen, dan haken wij meteen af. Een paar andere stellen waren al bezet.
Ik verwacht volgende week nog bericht van een stel dat al in Frankrijk woont, een chambre d'hote heeft gehad en nu een kleine gite. We hopen op een positieve match.

Ondertussen was Jacky wel al gaan zoeken naar betaalbare accommodatie. Uiteindelijk bleven er 3 over, een huis in Moraira en 2 appartementen in Altea Hills. Ik heb van die 3 een vergelijkingslijstje gemaakt en die met het terras op het oosten viel af (geen zon), de ander had niet eens een eettafel...... en onze voorkeur bleef fier overeind, Casa El Escondite in Moraira. Er is helemaal niks wat ons daar niet aan bevalt en dat komt niet vaak voor. Eigen oprit, terras in de voortuin en achter het huis (dus beschut en dat is erg fijn in maart), doodlopend straatje, heel erg gezellig ingericht, alles nieuw want het is pas vorig jaar gekocht en gerenoveerd door de eigenaars. Jacky had al een tijdje berichtjes uitgewisseld en dat beviel ook goed. De prijs is prima, gaat nog wat korting af, 400 kwh per week inbegrepen, poetskosten ook een normaal bedrag.
Normaal boeken we pas als de oppas is geregeld maar vanochtend keek ik even naar de annuleringsvoorwaarden en tot 8 weken voor aankomst kunnen we zonder meer annuleren. Dus, we hebben het geboekt!!

Het ligt ook leuk, we kunnen te voet naar een terrasje aan zee, te voet naar de markt, het ligt op redelijk bekend terrein. En de vakantie erna in september-oktober, zitten we er maar 4,5 km vanaf.