COSTA BLANCA sept-okt 2023

Zondag, 19 maart 2023
Daar gaan we weer
Toen we in 2021 op vakantie waren in Altea la Nova, besloten we om ook ons verblijf daar te boeken voor 2023. Een hele mooie prijs weer gekregen van toenmalig eigenaresse Daniëlle dus waarom niet.
Ondertussen zijn er nieuwe eigenaren en gelukkig respecteren zij de afspraken die we met Daniëlle hadden gemaakt.

Dit jaar heeft Mariecke besloten om na te komen dus die heeft haar vlucht geboekt, een enkeltje naar Alicante op 26 september en ze gaat met ons in de auto mee terug. We zullen zien hoe dat gaat. Emma heeft het wel gezien daar, ze wilde vooral ook niet meer naar dat appartement. Nou, wij na dit jaar ook niet en niet alleen vanwege de prijs.

Uiteraard overnachten we op de heenreis weer in Hotel Rey Fernando in Zaragoza, een appartent inclusief heel goed ontbijtbuffet voor 3 personen voor maar € 71. Daar kun je echt niks anders voor krijgen. Voor op de terugreis moeten we nog wat boeken, ik wil gewoon 2 losse kamers boeken, wel zo fijn omdat we dan ook 2 badkamers voor ons vieren hebben. We houden de prijzen in de gaten en boeken als we tevreden zijn met wat we vinden.

    

Zondag, 2 april 2023
Change of plans
Afgelopen vrijdag, op Jacky's 63e verjaardag, kreeg ze opeens een berichtje van de jongens van het appartement Altea la Nova. Ze schreven dat ze een brief hadden gekregen van de Vereniging van Eigenaren dat er vanaf 1 september gewerkt gaat worden aan alle balkons in ons blok. Als we wilden annuleren dan kon dat. Nou, eh, wat nu dan? Om op zo'n korte termijn iets anders te vinden is moeilijk, zeker voor 4 weken. Laat staan iets voor zo'n mooie prijs. En we vertikken het om € 750 per week of meer te gaan betalen voor iets wat het niet waard is, in oktober notabene. En heel veel verhuurders in de Costa Blanca zijn tegenwoordig zó brutaal dat je alles apart nog moet bijbetalen: linnengoed, elektra, water, absurd gewoon. Wat is er dan wel nog inbegrepen?? Dus we hadden eigenlijk gewoon gezegd, we wagen het erop en gaan naar Altea.
Maar wat denk je, gisteren riep Jacky me en liet ze me een huis zien, zag er mooi uit, prachtig uitzicht over de vallei, eigen zwembadje, heel groot terras met mooi en veel terrasmeubilair. Nieuwe keuken (koken op gas, yes), nieuw meubilair in huis. Dus we hebben nog wat vragen gesteld en na ontvangst van de antwoorden (er is een gas bbq, YES!!) hebben we laten weten dat we willen boeken. Er is binnen minder ruimte dan in Altea, maar verder hebben we wat dingen waar we heel blij van worden (dat gas en die bbq dus).
Stroom komt er wel nog bij maar aangezien koken en bbq op gas is, zullen we niet veel verbruiken. Er hangt een ventilator aan het plafond in de slaapkamer dus airco gaat sowieso niet aan. Oh ja, en overal horren!! Buiten staat nog een prima stoel die we in de woonkamer erbij kunnen zetten, met vieren op 1 bank zitten, dat gaat 'm niet worden. Jacky zit graag in een stoel.
Jacky heeft ondertussen leuk contact met Dorie, de eigenaresse van het huis.

Nu wachten we alleen nog op de papieren en dan kunnen we Altea afzeggen.
Dit huis ligt in Sanet y Negrals, in de vallei waar Orba ook ligt, maar dan aan de overkant, op de zuidkant van een helling. Het uitzicht is mooi want dit is een hele mooie vallei. Kunnen we eindelijk ook die wandelingen aan deze kant gaan doen, die we vorig jaar in maart niet hebben kunnen doen. Genoeg mogelijkheden.
Het is iets verder rijden naar het vliegveld van Alicante om Mariecke op te halen, maar ook iets dichter bij thuis, scheelt een half uurtje rijden.

    

    

    

Vorige week hebben we ook voor op de terugweg onze overnachting geboekt, niet meer in Hotel Adonis, die waren een stuk duurder geworden, nu blijven we in het B&B Hotel in Tarnos. We hebben 2 aparte kamers geboekt, hebben we ook 2 badkamers.

Dinsdag, 4 april 2023
Alles geregeld
Van Maria, die alles regelt betreffende Casa Luminosa, kregen we het huurcontract (en Español) en de aanbetaling is gedaan. Het is even aanpassen in m'n hoofd dat we nu niet in Altea zitten, maar nu kunnen we dat deel van de Costa Blanca ook gaan bekijken. Als het maar beter weer is dan in maart vorig jaar toen we in Orba zaten, oef.....

Donderdag, 31 augustus 2023
Nog 2 weken te gaan
We hebben nog maar een paar gasten, vanaf komende zondag gaat het bordje "fermé" weer bovenaan de weg. We zijn er klaar mee voor dit jaar. Ons eerste jaar met maar 4 plekken maximaal, is ons héél erg goed bevallen. Een prima seizoen, we klagen niet en vinden het fijn wat af te bouwen. En we hebben weer de nodige vriendschappen aangehaald: Cris en Dimphie waren er, Kees, Frans en Vivy, en ook Nicol en Richard met Kenny, heel bijzonder om met hen mooie gesprekken te voeren en Megan voelde heel aanwezig.

Over iets meer dan een week komen Fred en Rita, wij gaan de komende week dingen opruimen, nog eens wandelen met Joke en Tjeerd en ook gaan Jacky en ik poetsen in Mariecke's "oude" flatje in Saint Hilaire. Maar ook morgen naar de dierenarts met Sammie en Grummelke, dan met René naar Mariecke's nieuwe huis, de Sandero moet nog even naar de garage, die laatste weken voor de vakantie zijn druk zat.

De afgelopen zomer was trouwens de koudste in 19 jaar, brrrr, hopelijk is het in Spanje warmer.......

Donderdag, 14 september 2023
Onderweg naar Spanje
We zijn om 6 uur opgestaan. Teske koffie, de katten alvast wat eten gegeven en om 6h45 reden we weg, alweer uitgezwaaid door Fred. Zij zijn alweer een paar dagen geleden aangekomen, altijd leuk als ze er weer zijn.
Het was goed weer, dat geeft meteen een vakantiegevoel. Een stukje boven Bordeaux, op Aire de Saint-Léger zijn we koffie gaan drinken met een tarte au sucre erbij. Lekker!!

    

Op de Rocade in Bordeaux ging het allemaal voorspoedig totdat we in de file stonden, er was een "obstacle" op de baan en we hebben zo ongeveer 45 minuten stil gestaan. Bummer. Dat heeft er ook wel ingehakt qua vermoeidheid.
Op de péage in Les Landes hebben we lekker in 't zunke zitten lunchen met nog een koffie erbij. Jacky had thuis een lekkere eiersalade gemaakt met hamblokjes en lente-uitjes van Emma. Camembert quiche en croissant erbij, lekkerrrrrr.

    

Toen weer door naar Spanjolenland. We waren rond 17h00 bij het hotel, eerst ff een milkshake gehaald bij de Burger King. Wat waren we moe! Wel nog wat quiche en broodje gegeten en om 20h15 gingen Jacky en ik slapen. En het was warm.

Vrijdag, 15 september 2023
We're baaaaack
Om 7h00 gingen we naar het ontbijt, weer genóten!! Nog wat schnebbels voor onderweg meegenomen.
Het was bewolkt en onderweg regende het behoorlijk. Dat was ook de reden dat we in één keer naar het huis zijn gereden, in de regen een mooie weg rijden of een lopetje doen, dat heeft geen zin.
Om 13h00 uur waren we in Sanet, Maria geappt en naar het huis gegaan. Het is duidelijk niet klaar voor de verhuur. Sinds april is er niks gedaan aangezien de eigenaresse ziek is. Jammer.
Het was ook niet echt schoon, de keukenkastjes en ijskast lagen vol etensresten. Dus eerst maar gepoetst. De keukenkastjes staan weer vol met onnodige trope en we hadden niet echt plaats om boodschappen en zo neer te zetten, maar we zijn creatief geweest. 

Om 15h00 zijn we naar Ondara gereden, even kijken hoe de Mercadona daar is. Klein dus. Maar we hebben de noodzakelijke dingen gehaald, toen nog even naar de Lidl en terug naar huis. Alles opgeruimd en pas laat gaan eten. Lekkere paprika vleugeltjes op de gas bbq (YES!!), heerlijke broodjes erbij en een saladebak.
Internet doet het als een tierelier. Verder rustig aan, de tv moet ik nog proberen, morgen denk ik, want we zullen wel weer op tijd naar bed gaan.

Zaterdag, 16 september 2023
Huis bekijken en boodschappen doen
Jacky en ik konden vannacht allebei niet slapen dus zaten we weer in de kamer..... pfff. Lekker relaxen op vakantie noemen ze dat.
Om 7h00 stonden we weer op want we zouden om 9h00 een huis gaan bekijken in La Nucia. Echt een mooi huis, groot en overal terrassen erom heen. Zeker een optie voor een keer in maart.

Daarna gingen we de boodschappen doen, eerst naar de Costa Blanca winkel. We begonnen met koffie en een tostada, lekker. Daarna zijn we even bij de Buren naar binnen gelopen waar we ons het apezuur schrokken van de prijzen.
In Altea zijn we bij de Chinees een schaar, vleesmes en knoflookpers gaan kopen, want nee die liggen er dus niet.....
In Benissa zijn we naar de Iceland gegaan (worstjes), de Lidl en de Mercadona. Ik heb het idee dat de prijzen nu weer lager zijn. Zeker bij de Mercadona.

In Ondara hebben we nog even een klok en 2 ledlampen gehaald bij Leroy Merlin, alles gaat natuurlijk mee naar huis.

Thuis hebben we geluncht met natuurlijk tomaten/tonijnsalade.
Daarna hebben Jacky en ik alle keukenkastjes leeggehaald en de zooi in een hoekkast gepleurd. We hebben nu ruimte. René heeft de afvoeren van de douches nog schoongemaakt want gisteren stond bij ons de hele badkamer blank. Nooit schoongemaakt dus, een boel haren in de afvoer, jakkes..... Nou loopt het weer redelijk af, de badkamer is in elk geval niet meer zeiknat.

Laat in de middag, na het verven van ons haar, zijn we nog even door het dorp gelopen, er staan mooie bloemen. Het bakkertje gaat pas om 8h30 open, dat gaat hem voor ons dus niet worden, LOL.
We gaan nu nog even naar de Mas y Mas in Ondara voor broodjes en bacon.

Vanavond eten we een rib van de gril. Het is bewolkt, warm en benauwd. En jawel er is een feestje in het dorp met harde muziek...... we zien de bui alweer hangen voor vannacht.

Zondag, 17 september 2023
Een bezichtiging, lekker eten en zwemmen
Gisteren en vannacht hebben we dus héél veel geluidsoverlast gehad. Hoe lang kan een mens "feesten"?? Toen ze in het dorp klaar waren hoorde ik heel ver weg "boenk-boenk-boenk" alsof er een rave was. Gelukkig was het stil met de ramen dicht, maar niet normaal dat je alles moet sluiten om stilte te hebben. Dus de ventilator de hele nacht laten draaien.
Vanochtend was de rave nog bezig maar gelukkig ver genoeg. En daardoor niet zo erg dat we er enorme last van hadden.

We hadden ook vandaag weer een afspraak om een appartement te bekijken dus we hadden tijd. Het had vannacht weer geregend, dus hebben we in de naya (veranda) ontbeten, simpele broodjes met koffie.

Om 10h20 vertrokken we naar Moraira, de Miep had de route weer eens niet opgeslagen en dus heb ik het met mijn telefoon gedaan, wow, het ding is nog nuttig ook.
Volgend jaar september hebben we een appartement in Jardines de Montemar en nu gingen we een ander appartement bekijken, voor maart 2025. De eigenaresse Petra stond al op ons te wachten. Het is een mooi, knus en verzorgd appartement, op de begane grond met het terras op het westen en lekker beschut. We waren ook hier weer positief over.

Hierna zijn we even wat gaan halen bij Pepe la Sal, de enige winkel die op zondag open is. En toen wilden we op een terrasje gaan zitten in Moraira. Het was ook echt té warm om te wandelen.
In plaats van naar ons ijsterras te gaan, stelde ik voor om naar een terras in het "centrum" te gaan. Hier zaten voornamelijk Spanjolen. Wij doen alles in het Spaans en de ober was onder de indruk. Hij vertelde dat de meeste buitenlanders geen woord Spaans spreken en het ook niet proberen. Wij vinden het zó leuk om te hannesen in het Spaans. No problemo.

    

We besloten wat te eten: patatas bravas, sardines, gefrituurde vis en brood met heerlijke aioli en tomatensaus. Alles om te delen. Zo zeg, we hebben gesmuld. We moeten dit met onze beurs niet te vaak doen, maar ik denk dat MacDo niet veel goedkoper zou zijn geweest.

    

Onder het eten hebben we de twee bezichtigde huizen besproken en voorkeur voor ons allemaal is het appartement van vandaag. Vooral ook de ligging spreekt ons het meeste aan. Ondertussen heb ik al contact gehad met Petra en hebben we een boeking gevraagd. Nu is het wachten op het contract. Lekker!

We zijn via Teulada en Benissa weer naar huis gereden, het was echt heel warm en we zouden gewoon aan de pool gaan zitten. En dat was lekker. Zelfs het water was niet koud. We hebben een paar uur op het terras gezeten, gewoon lekker genieten. Gedoucht in een douche die nu naar behoren werkt, het water loopt af en de douchekoppen zijn ook ontkalkt.

Vanavond eten we iets simpels, salade, misschien wat tonijn erbij, we zien wel. En Robinson komt.