COSTA BLANCA  sept-okt 2022

Zaterdag, 10 oktober 2020
Het kan maar geregeld zijn
Oh ja, we hebben het appartement van Daniëlle, waar we volgend jaar naartoe gaan, ook geboekt voor de vakantie 2022. We zijn bang dat met Corona, in september 2021 nog niet alles genormaliseerd zal zijn en we dus niet kunnen/durven te boeken, voor onze volgende grote reis. Nu kunnen we ook een jaar langer sparen. En, we vinden het hier nog steeds leuk en er is nog steeds genoeg te lopen. We hoeven niet meer zo nodig van 's morgens tot 's avonds aan een stuk druk te zijn. Daniëlle geeft ons ook dan weer de super prijs die we volgend jaar ook hebben, hoera!!

We gaan van 17 september tot 15 oktober 2022.

    

    

    

    

    

Zaterdag, 10 april 2020
Viva Espańa
Door alle omstandigheden hadden we natuurlijk al besloten om in 2022 ook gewoon weer naar de Costa Blanca te gaan. We houden van Spanje en het zijn goedkope vakanties voor ons. Geen Amerika meer voor ons, lekker voor weinig geld genieten in Spanje.
De afgelopen weken hebben we alle euromunten apart gehouden en we hebben al meer dan genoeg om elke dag een teske café con leche met af en toe er iets bij te nemen op een terras. En we hebben natuurlijk nog genoeg tijd om nog wat munten erbij te sparen.

We verheugen ons enórm op de 4 weken in het appartement van Daniëlle te blijven. Ondertussen zijn we ook wel nieuwsgierig geworden naar het gebied net boven de Costa Cálida. De Hondon vallei, Torrevieja, Orihuela, dat stuk Costa Blanca. Jacky had een (lange) dagtocht die kant op gepland maar ik zei vandaag, waarom niet volgend jaar een weekje langer blijven en dan een weekje in die buurt een accommodatie zoeken? Dus ja, dat hebben we nu gedaan.

We hebben een Casa Tosca geboekt in Villamartín, het ziet er prima uit, alleen het terras is niet groot. Maar, we zijn er maar een weekje en eigenlijk meer om de streek te verkennen. Alle winkels zijn dichtbij, het hele grote Zenia centro comercial is vlakbij, het strand ook en ach, eigenlijk heel veel is vlakbij. Nu kan Jacky weer aan de gang om die week in te plannen.
We zijn allebei Spaans aan het leren met Duolingo, het moet er toch maar eens van komen.....

    

Donderdag, 8 juli 2021
Kleine verandering van onze plannen
De reden waarom we Casa Tosca hadden geboekt, is van tafel. Dus we begonnen een beetje over die week te praten. Waarom gaan we daar nog heen? Willen we onze 4 weken in het appartement in Altea afsluiten met een klein appartement en een veel kleiner terrasje? Nee dus. We hebben besloten om Daniëlle een prijsopgave te vragen voor een extra week in haar appartement. We kregen al snel antwoord (zoals altijd) en besloten die 5e week bij haar te verlengen. De huisoppassers hadden we tenslotte toch al geregeld.
Tot onze grote verbazing kregen we zelfs nog wat terug van onze aanbetaling bij Casa Bosca, het stond opeens op de rekening. Nou gaat het ons nooit om een terugbetaling, ons besluit dus ook onze consequenties.
We hebben dus héél wat weken Spanje in het vooruitzicht de komende 14 maanden. Heerlijk!!

Donderdag, 25 augustus 2022
Een onverwachte baby in huis op een ongelegen moment
Zo tweede helft augustus zijn we naar het eind van het seizoen aan het toeleven, aan het aftellen naar onze vakantie. En toen opeens hoorde ik in het tuintje naast ons een miauwend geluid. En wat bleek, er zat een kitten, een zielig klein zwart poesje. Toen ik eten ging halen en terugkwam, stond Jacky al met de kitten op haar arm in Violette. De kitten was vanzelf naar binnen gekomen. Honger!! En dus: eten, eten en nog meer eten. Tja, en wat doen wij dan? In huis halen natuurlijk. Ze zag er verzorgd uit en was niet wild. Ze had wel enorme verlatingsangst; als ze ons niet zag liep ze schreeuwend door het huis. Na een paar dagen zijn we naar de dierenarts gegaan en ze bleek een maand of 2 te zijn, gedumpt bij ons (Jacky had de auto gezien). Heel leuk en lief, maar tja, wij gaan natuurlijk binnenkort op vakantie. Ze moet in elk geval nog binnen blijven totdat ze haar 2e vaccinatie heeft gehad en dan hebben we nog een paar dagen om te zien hoe ze op buiten reageert. Hopelijk gaat het voor Fred en Rita lukken. Grummelke is wat ons betreft poes nummer 6. De anderen moeten nog wel even aan haar wennen, Sammie is het makkelijkst, grote vent!

    

Ondertussen hebben we ook de doorgang naar Violette weer open gemaakt, fijn hoor om zo'n ruimte te hebben. We kunnen nu gewoon binnendoor lopen. Ik ben begonnen met inpakken. De Dokker heeft net weer de "voor de vakantie" beurt gehad, volgende week even door de wasserette en van binnen poetsen, en dan blijft ie staan totdat we vertrekken. Nog 3 weken. Wij zijn er wel weer aan toe, lekker wandelen. Door mijn operatie afgelopen mei heb ik geen last meer van mijn rug dus ik ben benieuwd. Maar Jacky heeft in mei haar hiel gebroken en hopelijk gaat het lopen voor haar wel goed.

Donderdag, 8 september 2022
Andere verhuurders
Afgelopen week kreeg Jacky bericht van Daniëlle dat zij "ons" appartement hebben verkocht, en wel aan Dick en Ronny. We hebben ze vrij makkelijk via Facebook gevonden en ook al contact gehad via de chat. Wij zijn hun eerste gasten en we zijn benieuwd. Ook benieuwd of deze mannen iets gaan veranderen in het appartement (we weten wel een paar verbeterpunten die fijn zouden zijn) en in onze boeking. En wat gaat dit betekenen voor onze toekomstige vakanties aan de Costa Blanca? We zijn in elk geval wel al aan het zoeken geslagen en hebben een lijstje met potentiële vervangende accommodaties. We gaan het zien.

Ondertussen heb ik al veel ingepakt en die tassen en kratten staan al gewoon in de Dokker. We willen toch niet meer weg met de Dokker. Morgen gaan we het huis voor Fred en Rita poetsen en ook ons huis is al deels gepoetst.
Grummelke doet het goed, groeit als kool en speelt af en toe met Sammie en Flupke. Maandag gaat ze voor haar 2e vaccinatie en dan mag ze, eindelijk, naar buiten. Hopelijk komt het allemaal nog goed voordat wij over een week vertrekken.

Volgende week staan ook nog wat afspraken in de agenda: fysio, de zuster komt, controle voor René z'n beugel. Altijd druk zo voor de vakantie. We moeten ook voor de SARL nog dingen klaarmaken en zo en Passerose winterklaar maken als de laatste gasten zaterdag vertrekken. En we zijn moe, zoooooooo moe.
Hopelijk is het zonnig volgende week donderdag, zo ja, dan rijden we via Pau en de Pyreneeën.

Maandag, 12 september 2022
Grummelke op avontuur
Vandaag gaat Grummelke voor de 2e vaccinatie naar de dierenarts, en dan mag ze naar buiten. Maar, we hebben haar gisteren al naar buiten gelaten, het was prachtig weer en we willen die paar dagen nog gebruiken dat wij thuis zijn, om te zien hoe ze buiten is. Kan ze zelf door het kattenluikje?? Ze vond het in elk geval een heel groot avontuur. Ze verdween regelmatig uit het zicht maar kwam toch steeds terug naar huis, even eten, en pas na lang avonturieren, ook even een dutje doen.

    

Fred en Rita zijn ook gistermiddag aangekomen, gezellig!! We hebben fijn zitten kletsen tot etenstijd. We konden nu ook buiten eten met de deur open: butter chicken. De komende dagen lopen we in en om het huis weer alles door, dat geeft ons altijd een goed gevoel.

Vandaag is Geoff begonnen aan het nieuwe dak van de carport. Hij komt ook een terras aanleggen onder de eiken en het zonnescherm opnieuw vastmaken, maar dat zal wel na de vakantie worden. We hebben geen haast en vertrouwen op zijn planning.
Nu nog de laatste dingetjes, ik ga de keuken en badkamer poetsen, gele zakken moeten naar boven en dan morgen wat boodschappen halen en naar de apotheek.

Oh en Jacky heeft aan de jongens gevraagd of ze iets als nachtkastjes kunnen neerzetten, bleek dat de vorige huurders daar ook wat over gezegd hadden....

Donderdag, 15 september 2022
Effe een lekker stukje rijden
Vandaag weer vroeg op en eerst Grummelke 3 porties eten geven (ze moet nog groeien is haar excuus). Om 7 uur vertrokken we, uitgezwaaid door Fred. Het was bewolkt tot voorbij La Rochelle. Hier lekker goedkoop getankt.
Boven Bordeaux was het helemaal mistig dus hebben we in de mist onze koffie gedronken met een broodje erbij. En toen werd het zonnig en zagen we de bergen voorbij Pau opdoemen, met, jawel, flinke wolken erboven. Nog voor Pau, bij Aire sur L’Adour hebben we alsnog in de zon een broodje gegeten met koffie erbij.

Dit is de 2e keer dat we de route via Laruns rijden en we hebben het nog niet mooi zonnig gezien.

Uiteindelijk waren we om 17h00 in Hotel Rey Fernando in Zaragoza. Moe. Gelukkig hebben we het langste stuk nu gehad.

 

    

 

    

 

Vrijdag, 16 september 2022
Altea, we’re baaaaack
Ik was een paar keer wakker en om 4h00 uur dacht ik dat ik al zou kunnen opstaan, het was nog een béétje te vroeg…. Uiteindelijk stonden we rond 7 uur op en zijn we naar het heerlijke ontbijt gegaan. Yum.
Het was nog geen half 9 toen we vertrokken. Ik heb het eerste stuk gereden, de autobaan tot net voorbij Segorb, hier zijn we er bij afrit 14 af gegaan. Vanaf hier was het een slingerweg door de bergen, mooi maar wel smal.
Onze stop was bij de Miradór del Garbí. Hier hebben we een stukje gelopen, mooi. Zoals normaal, het was niet helder, maar we zagen de zee, Valencia en de hele vlakte daar.

 

    

 

    

 

    

 

    

 

 

Toen weer de berg af, richting Valencia. Eerst nog even getankt. Bij Benissa hebben we bij de Mercadona wat te eten gehaald voor vanavond en morgenvroeg. Jacky is ondertussen bij de Iceland Engelse thee en worstjes gaan halen.
Vanaf de parking heeft Jacky met de mannen gebeld en 20 minuten later stonden we aan de garagepoort. Ik heb de auto even op “onze” parkeerplek gezet, die is zo smal dat zelfs ik er amper uit kwam…..
De mannen hebben ons meegenomen naar het appartement en ons wat dingen verteld en laten zien. Het lampje in de keuken, waarvan wij een jaar geleden al hadden gemeld dat het kapot was, is nog steeds kapot….. tja. Uiteindelijk heeft René het gemaakt…..
We gaan in elk geval nog nachtkastjes krijgen, hoera. Administratief moeten we ook even wat bedragen en betaaldata op papier zetten want de jongens dachten dat we nu de aanbetaling voor volgend jaar zouden doen, ehhhh, die is een jaar geleden al gedaan. Van de door ons betaalde borg wisten ze ook niks…. Niet zo fijn zal ik maar zeggen.

Toen de jongens waren vertrokken hebben we uitgeladen en we hebben meteen de auto weer aan de straat gezet.
Alles uitgepakt en ingeruimd, het is weer netjes. Tussendoor even wat gedronken op het terras, zo zeg, het is warm!

De jongens hadden van te voren aan Jacky gevraagd wat ze voor ons koud konden zetten, het enige wat we lekker vinden is Tinto de Verrano, nou er staan maar liefst 6 flessen!! En er is een nieuwe Dolce Gusto en een soort van Nespresso, dubbel op dus voor mij.

Gemarineerde vleugels op de grill gedaan met een salade erbij. Even het nieuws gekeken en ik heb alle elektronica gedaan. En toen nog buiten gezeten, heerlijk. Vroeg naar bed.
Zonnig en warm.

Zaterdag, 17 september 2022
Boodschappen doen
Ik was weer vroeg op en ben maar opgestaan. Het verslag moest ook nog. Altijd veel werk.
We hebben op het terras zitten ontbijten met een broodje voor René en mij en céréal voor Jacky. En omdat we zo vroeg al klaar waren, zijn we ook maar vroeg vertrokken. Het bleek héél erg rustig op de weg zo rond 9 uur.

De eerste stop was de Costa Blanca winkel in Alfaz del Pi, even wat seroendeng halen (beetje aan de prijs dus we kijken nog even bij De Buren, Blue Band bakboter (helaas pindakaas, die was op), mijn speciale geleisuiker voor mijn jams van volgend jaar en wat mousse voor Jacky’s parfaits volgend jaar. En dan blijft er natuurlijk altijd nog wat extra in de kar hangen, maar niet veel want de prijzen zijn niet meer zoals ze waren in Spanje.

Even over de prijzen, het leven is nu duurder in Spanje dan bij ons in Frankrijk, benzine is ongeveer gelijk dankzij de Spaanse staatssteun (korting aan de pomp), het eten is net zo duur, en we begrijpen dat de stroom hier ook duurder is dan bij ons. Hoera, we leven voor het eerst in een goedkoper land, LOL.
De koffie op een terras? Dat moeten we nog even zien. Bij De Buren was het € 1,95 per kop. Da’s nog steeds goedkoper dan bij ons denk ik.

De tweede stop was dus de winkel van De Buren, voor mijn Bleu Band. Eh, de winkel was nog gesloten….. Dus óp naar de Mercadona voor de meeste boodschappen. Wat een heerlijke winkel is dat toch, mooie groenten en fruit, goed en betaalbaar vlees, en de rest is ook goed.
Daarna toch nog even naar De Buren, geen Blue Band (jemig zeg!), 2 potjes seroendeng (oké die pak ik wel na onze kop koffie) en Jacky vond nog pakjes pudding. Dus eerst een café con leche op het terras gedronken en toen de winkel in. Je zal net zien, mijn 2 potjes seroendeng waren verdwenen. Ongelofeloos.

Toen terug naar huis, alle boodschappen opruimen. En een vroege lunch met een broodje, tonijn-tomaatsalade en na de afwas zijn we weer gegaan. We hadden vandaag toch niks beters te doen.

We zijn naar Benissa gereden om in Teulada even bij de “Chinees” te gaan kijken, een paar bussen spuitverf in mooie kleurtjes gekocht, toen eindelijk een pakje Blue Band gehaald bij Pepe la Sal (wel errug duur) en toen naar Calpe om daar nog even bij de Mercadona de bodylotion te halen waar ik goede dingen over heb gelezen en erpelsalade bij de Lidl. En toen weer naar huis.

Het is ook nu warm, deels bewolkt, we gaan niks meer doen, beetje relaxen en zo. Vanavond een koteletje op de grill met salade en een soort huzarensalade.
The Rookie gekeken. Ik heb nog even geprobeerd de Chromecast aan te sluiten, handig zo’n tv aan de muur (NOT), ik kom dus nergens bij…. Geen programma’s terugkijken dus.

Zondag, 18 september 2022
Markt in Albir
Rond 7h00 uur opgestaan. Het heeft vannacht geregend en geonweerd. Toen we opstonden was het héél zwaar bewolkt en regende het ook nog wel. Gelukkig kunnen we wel buiten zitten eten want we zitten overdekt.
We zijn pas na half 10 vertrokken, toen zagen we dat het waarschijnlijk droog zou blijven. Op weg naar de markt in Albir. Die hebben we pas afgelopen maart ontdekt, da’s een leuke. We hebben er in maart een heel fijn tafelkleed gekocht en wilden er nog eentje hebben, en we hebben er ook eentje voor Joke gehaald. Ook een bol knoflook gekocht, een meloen en brood.

Voor de koffie zijn we weer naar De Buren gegaan omdat ze een “koffie & moorkop” aanbieding hebben lopen. René en ik mét moorkop en Jacky zonder, waarschijnlijk hadden we aan eentje voor ons drieën genoeg gehad, sodeju, wat een joekels. Maar, ik ben er geen fan van, heb liever een stukje appeltaart.

    

Toen weer naar huis. Vandaag een “we doen niet veel”-dagje. Thuis geluncht met alweer tomaat-tonijnsalade en brood.
’s-Middags kwamen Ronny en Dick nog even langs om het appartement aan vrienden te laten zien en met schone handdoeken en beddengoed.
Vanavond eten we een burger met gemarineerde uitjes van de grill, brood en mais.
Vanavond kijken we FBI.

Maandag, 19 september 2022
Eindelijk weer wandelen
Het gewone ritme begint te komen. Net na half 8 werd ik wakker en Jacky was al op.
Voor het ontbijt heb ik Engelse worstjes en ei gemaakt voor René en ik, Jacky had céréal. Daarna rustig de afwas gedaan en ons klaargemaakt. Het weer was prima en we hadden al een wandeling uitgezocht in de buurt van Finestrat want ik wilde daar ook nog naar de grote Carrefour of naar die grote Mercadona.

We hebben de auto geparkeerd bij Orxeta, een dorp op de route naar Sella, een prachtig dal is dat! Wandelschoenen aan en “on y va”. Onze eerste wandeling in maanden, we lopen wel op onze camping tijdens het seizoen, maar echt wandelen doen we niet. En, dit jaar zat Jacky natuurlijk met de breuk in haar hiel dus die liep maanden te strompelen.
De wandeling, bergje af, bergje op, en dat een paar keer, beetje kretsen over paadjes en vooral flink “zjwetsen”, sodeju het was warm.

    

    

    

Het was niet een lange wandeling maar we nemen er altijd de tijd voor, we lopen niet zo snel.
Ik had mijn nieuwe camera bij vandaag. Ik had de oude nog willen meenemen als extra, maar ach, waarom zou ik? Na 6 foto’s gaf mijn nieuwe aan dat de sd kaart vol was, Hč?! Bleek er een kaartje van lek me vestje in te zitten, die had Kodak er al bij geleverd. Nou, dat was dus pech hebben voor mij. Ik heb nog wel wat foto’s met mijn mobiel gemaakt, maar die kleuren zijn minder mooi. Voor nu was het prima.

    

    

    

    

    

Na de wandeling zijn we bij Finestrat alleen naar de Mercadona geweest, we hebben er alles kunnen krijgen wat op het lijstje stond.
Ik had wel zin om wat te schnebbelen bij de Taco Bell, maar oef, de prijzen vonden we te gortig. We hebben een kleinigheidje gegeten bij Burger King, dat doen we hierna ook niet meer, tenzij we eens zin hebben in alleen frietjes.

Toen naar huis, even gezwommen, het water zal zo’n 25 graden zijn vermoed ik. En bij ons op het terras gezeten.
Lekkere vakantiedag!
Vanavond eten we rib van de grill met salade en erpels en kijken we Robinson.

Dinsdag, 20 september 2022
Naar El Campello, wandelen in de hete zon
We zijn weer op een prima tijd opgestaan, 7h15. Even koffie gemaakt, laptop gekeken en het nieuws gekeken. Daarna lekker buiten zitten ontbijten. We hebben de tafel buiten wat verplaatst zodat we ’s avonds niet in de brandende zon zitten, hij staat nu net in de schaduw van een oleander. Werkt prima zo.

Rond half 10 vertrokken we weer, nu naar El Campello, dit ligt tegen Alicante aan. Jacky had hier een wandelingetje in een natuurgebied en daarna zouden we over de boulevard gaan lopen.
Het natuurgebied was zonder bomen en oef, wat was het heet, nú al….. We liepen continue in de brandende zon. We besloten de route af te korten naar 2 km en dat was maar goed ook. Het was echt niet lekker lopen nu. Ik kan goed tegen de warmte maar dit is vochtiger dan bij ons. Jacky had ook weer last van haar voet. We passen ons aan.

    

    

    

Toen naar de boulevard. We hebben op een terras koffie gedronken, een stramme maar lekkere tas café. En toen ben ik eens gaan vragen naar het Spaanse ontbijt, de tostada. Ik wil er al jaren eentje proeven, nu hebben we dat gedaan. Lekker! Het is de onderkant van een stokbroodje, geroosterd en  “besmeerd” met olijfolie. Daar smeer je dan tomatenpulp op en wat zout er over. Lekker! Het is weer eens wat anders. De prijzen van de koffie zijn gelukkig gelijk gebleven, hier was het nog steeds een normale € 1,50.

    

We liepen daarna over de boulevard, het ziet er hier wel aardig uit. Maar het was echt te warm en dus zijn we terug gegaan. En Jacky had echt veel last van haar voet, dat loopt niet lekkr voor haar.
Onderweg even naar de Lidl in Albir, we zijn terug niet over de autobaan gereden maar over de N332, mooie weg en dit stuk is goed doorrijden. De chaos begint pas bij Albir.

Thuis hebben we geluncht met brood en worstjes. Vanmiddag nog even gezwommen en buiten gezeten.
Vanavond kip en gepofte erpel van de grill, met knoflookboter, lekker.

Vanavond de laatste 2 afleveringen van Station 19 kijken.

Woensdag, 21 september 2022
Murla en tapas in Jálon
We zijn na onze gewone routine vertrokken naar Murla. Jacky had op Komoot hier een wandelingetje geprint. Het was redelijk bewolkt waardoor het minder warm was. We liepen door het dal, ook nog door de rivier waar geen druppel water in stond en toen kwam de route uit bij een huis, ketting over de weg, dit was duidelijk privé en niet toegankelijk dus we moesten terug. We hebben daarom korter gelopen, een beetje een rondje om het dorp. Ondertussen was het toch wel warm en ook vochtig.

    

    

    

    

We besloten om koffie te gaan drinken op de patio van Aleluya in Jálon, vorig jaar was het ons daar prima bevallen. En uiteraard met tapas erbij. Prima te eten en lekkere koffie!

We hebben even overlegd hoe we terug zouden rijden, het werd binnendoor naar Calpe, bij die Mercadona spullen gekocht voor thuis, o.a. de haarverf, kost hier geen drol en is goed. En toen nog een schnebbel gehaald bij de Aldi en naar huis. Verder thuis gelezen en gelaptopt.

Oh ja, afgelopen maandag of dinsdag zouden de nachtkastjes gebracht worden, dus niet, evenals een nieuwe wokpan. We zijn benieuwd.
De overdracht van vorige eigenaar Daniëlle naar nieuwe eigenaren Dick en Ronny is één drama. De data voor 2023 heeft ze verkeerd doorgegeven en de bedragen ook. De mannen wisten niet eens dat we voor nu € 250 borg hebben betaald….. waar is ons geld dan nu vragen wij ons af. En zij hebben geen bankgegevens van ons, we hebben werkelijk alles zelf moeten doorgeven. Zo onprofessioneel. Gelukkig doen wij ons werk beter.

Vanavond maken we de bami of nasi (niet in een wok….) met ei erbij.

Zo rond 19h00 uur ging de bel en stonden de mannen voor de deur met: 4 nachtkastjes, een nieuwe vuilnisbak (en zakken), 2 nieuwe pannen en wc luchtverfrisser (want die stond er niet, LOL).

Donderdag, 22 september 2022
Een hoge berg in Finestrat
We wisten niet goed wat we vandaag zouden gaan doen, het was niet helemaal zonnig en er werd regen verwacht. Afgelopen nacht heeft het ook geregend. Tijdens het ontbijt besloten we een mooi weggetje bij Finestrat te rijden met daar een lopetje. Jacky had er nog eentje in haar héle dikke klapper zitten….
Bij Finestrat namen we de weg naar de Font del Móli, deze is onlangs geheel gerestaureerd en erg mooi. De wandeling, helaas, niet te vinden. Alles was afgezet met hekwerk dus maar weer terug naar de auto.

    

We reden het weggetje verder de berg op, een smal maar wel goed weggetje, je moet alleen geen tegenliggers krijgen, en gelukkig, we hadden er maar eentje maar op een wat makkelijker stukje weg.
De route is erg mooi, we kwamen uit in een dal waar we 2 jaar geleden eens gewandeld hebben. Het dal waar Emma kilo’s amandelen had geraapt toen.

    

    

    

Terug in Finestrat wilden we koffie gaan drinken op “ons” terrasje, maar oef, wat een drukte, overal in Finestrat, ook de parkeergarage was helemaal vol. Toen zijn we maar naar de Ermita gelopen, mooi! Er is een mooi parkje bij aangelegd en de uitzichten zijn geweldig, naar alle kanten.

    

    

    

    

    

    

    

Toen we terugliepen zagen we dat er 1 tafeltje vrij was en hebben we alsnog onze café gedronken.

We zijn nog even naar de Lidl in La Marina geweest, brood en floopy’s gehaald. We schrikken ook hier van de prijzen van de Lidl (Aldi ook), zo ontzettend duur alles. We hadden deze week een pot marmelade bij de Lidl willen kopen omdat ie in de aanbieding was voor € 1,99 voor een pot. Gisteren hebben we er eentje meegenomen van de Mercadona voor 1 euro. Bij de Mercadona is denk ik alles wel goedkoper, en we vinden het mooiere winkels. De Lidl gaat hem hier in Spanje niet meer worden, net zo duur als bij ons in Frankrijk. Thuis komen we er ook al heel lang niet meer.

Mariecke stuurde me nog berichtjes: eerst over de kroketten die ze op de camping over hebben van het seizoen. Ze mag ze gratis meenemen, nou da’s boffen. Ze hebben nog 37 (!!!) dozen, we hebben thuis de vriezer weer in laten steken want we moeten het wel ergens kunnen leggen. Lekkerrrrrrrrrrrr.
Haar tweede berichtje was dat ze de “promesse d’embauche” van haar werk heeft gekregen, een brief waarin haar werkgever schrijft dat ze vanaf 1 november een vast contract krijgt, hoera!!!! We gaan het thuis vieren met een kroket denk ik. Nu op zoek naar een appartementje.
Ook heb ik Emma nog even gebeld, die is nu even thuis en moest de vriezer aanzetten. Ze moet nog iets meer dan een week werken en dan vliegt ze hierheen.

Vanmiddag regen en onweer, gelukkig kunnen we buiten droog zitten.
Vanavond eten we weer kip van de grill, salade en erpelsalade.  

Vrijdag, 23 september 2022
Markt in Moraira, of toch niet
We zouden vandaag naar de markt in Moraira gaan. Redelijk op tijd vertrokken we maar onderweg hadden we oponthoud, even een huis bekijken, LOL. Maar goed, we waren daarom pas om half 11 bij de markt en zo zeg, wát een drukte overal. Daar ga ik (nog steeds niet) tussen lopen. Ik vraag me af of ik dat ooit weer wil doen.
Dus reden we door, de berg op naar Cumbre del Sol, ook even bij een huis kijken, wellicht dat we daar deze vakantie ook nog even kunnen gaan kijken.

Van hier reden we naar het mooie tuincentrum richting Javea. Mooi hier! We hebben er koffie gedronken (er is een mooi terras bij) en hebben al gezien dat ze een paar mooie planten hebben die we een keer willen kopen voor thuis, de prijzen liggen hier een stuk lager dan bij ons. Ook nog een leuke decoratie gekocht voor tegen het huis van een zwarte kat, we hebben er nu tenslotte al 3 thuis rondlopen.

Vervolgens reden we naar het winkelcentrum bij Ondara, even wat tapas eten bij Lizarrán, altijd lekker, en bij Lefties hebben Jacky en ik elk een setje t-shirts gekocht en Jacky nog een bodywarmer, Verder hadden ze niks, maar als Emma er is gaan we nog eens in Alicante kijken.

Toen weer naar huis. Even met de meiden gechat, buiten gezeten en niks gedaan.
Ik heb nog nooit zó weinig foto’s gemaakt op vakantie. Jacky blijft last houden van haar voet dus we zijn wat beperkt.
Vanavond weer een burger van de grill, erpels en salade erbij.
Op tv een film gekeken.

Zaterdag, 24 september 2022
Benidorm en tja wat kunnen we ervan zeggen
We hadden gisteren besloten vandaag gewoon een paar km over de boulevard van onze favoriete plaats (NOT) Benidorm te lopen. Dus, dat hebben we gedaan.
Volgens mij zijn hier meer Engelsen dan in Engeland zelf. Sodeju, oef, OMG en meer van dat soort uitlatingen. Het grappige is dat je ze aan alles herkent, de kleren, de kapsels, de tattoos, de blote buiken, de enorme glazen drank op de tafeltjes, dat heb je eigenlijk alleen met Engelsen.
Nou ja, we hebben koffie gedronken, Jacky moest haar manier van lopen aanpassen en toen ging het beter. Al met al toch zo’n 4˝ km gelopen.

    

    

Omdat het zaterdag is wilden we qua boodschappen van alles genoeg in huis hebben zodat we morgen niet naar een winkel hoeven. Dus naar Albir, naar de Mercadona, even op zoek naar Worcestersaus voor Mariecke (dat was nog even een dingetje) bij De Buren (niet te krijgen) en Costa Blanca (yes, gevonden).
Toen terug gereden via La Nucia, Polop en Callosa. Er zijn feesten in Altea dus dat wilden we vermijden.
Vanmiddag nog in en aan de pool en op het terras.
We eten vis met erpeltjes gebakken in een “aceite, ajo, perejil” mix, we zijn benieuwd,
Vanavond kijken we The Rookie.

Zondag, 25 september 2022
De markt in Albir en een huisje kijken
We hadden vandaag niet echt plannen. Nou ja, naar de markt in Albir, er staat een geweldige fruit/groentekraam, veel om te proeven en goede prijzen. Dus we hadden een tasje vol.
Ook een Spaans stokbrood en wat lekkers gekocht en jawel, we hebben een gebraden kip gekocht voor vanavond en restjes voor morgen. Het is altijd poepiedruk bij die kraam, dus, proberen die pollo.
Toen we klaar waren op de markt hebben we koffie gedronken op een terrasje voordat we naar onze afspraak in La Nucía gingen.
We hadden afgesproken om een huis te bekijken. De eigenaar heeft ons fijn alles laten zien, een leuk huis, een goede optie voor een toekomstige vakantie.

De rest van de dag niks gedaan, het regende en ’s avonds was er onweer.
Kip gegeten met erpel en bonen, tuurlijk, want het is zondag. De kip is een beetje té gekruid, we kopen hem niet nog eens.
FBI, dubbele aflevering gekeken.

    

Maandag, 26 september 2022
De Ifac, chopitos en een hoosbui
De afgelopen nacht is het tekeer gegaan, storm en regen. Ik heb de pui midden in de nacht dicht gedaan.
Toen ik vanochtend opstond lag Jacky op de bank in de kamer. Ze slaapt al 10 dagen niet…… Ze heeft de Niagara watervallen in haar kamer door de pijpen lopen, de hele nacht door. We snappen er helemaal niks van, vorig jaar niks en nu dit. Ergens zit er iets goed fout in de constructie van de afvoeren. Gelukkig hebben we een enorm grote kamer dus we kunnen een matras in de kamer leggen. Komende nacht gaan René en ik op haar kamer liggen, kijken of wij er doorheen kunnen slapen. Jacky, en ook Emma zijn erg lichte slapers.

Vanochtend was het dus nog zwaar bewolkt maar het brak al snel open, de bergen aan de overkant zagen er prachtig uit. Het was veel helderder vandaag.

We vertrokken pas rond half 11 en het was gewoon blauw. We hadden besloten het stukje onderlangs de Ifac te lopen, het is er zo mooi. En we hebben het nog nooit gezien met helder weer. Geparkeerd bij het haventje en gaan lopen, heerlijk in de zon.

    

    

    

    

Na ons stukje gingen we uiteraard weer naar ons terrasje voor koffie met chopitos, oehhhhh, lekker.
Nog even naar de Mercadona voor wat boodsachapjes.

Toen toch nog eens naar de urbanisatie bij Gata de Gorgos gereden en toen brak de hemel open! Hozen, niet normaal en binnen een minuut staat alles blank en lopen er rivieren over de wegen, gewoon eng. De grond kan de hoeveelheid niet aan, de afgelopen dagen zie ik steeds filmpjes langskomen van overstromingen in deze streek.

We zijn via Ondara naar de autobaan gereden, nog even de havermelk voor Emma gehaald in de promo bij Lidl, en naar huis. In Altea had het niet geregend, bizar.

Nog gechat met Mariecke en met Rita, onze Flup heeft een ontstoken pootje en moet nu binnen blijven totdat Mariecke morgenmiddag met hem naar de dierenarts kan gaan. Altijd iets met één van de katten als wij weg zijn….. sukkels.
Jacky heeft van de overgebleven kip een kipsalade gemaakt met salsa Argentina, lekker, met een salade erbij.
Vanavond is tijd voor Robinson.

Dinsdag, 27 september 2022
Guadelest en fijn een stukje lopen
De afgelopen nacht hebben René en ik dus op die andere kamer gelegen, maar na 1 uur ben ik terug naar m’n eigen bed gegaan, het matras was me te hard en ik had pijn in m’n rug gekregen. René is wel blijven liggen maar inderdaad, ook hij werd wakker van de Niagara watervallen. Niet normaal dit. We kunnen het geluid ook niet plaatsen, je herkent het gewoon niet als een doorspoelende wc, een douche of wat dan ook. En hoezo de héle nacht?!
Jacky heeft in elk geval goed geslapen op de bank, de bank is erg groot en goed. Gelukkig maar.

Het was stralend weer toen we opstonden. Na het ontbijt zijn we naar Guadelest gereden. We zijn hier al vaak geweest maar het blijft mooi. We waren er om 10 uur en dan is het nog rustig. Als het druk is dan is het vreselijk. We hebben eerst even genoten van de uitzichten en hebben toen koffie gedronken op een terras met, ik kon het niet laten, een punt tiramisutaart, lekker! Allemaal een paar happen, genoeg om te proeven.

    

    

    

         

    

    

Hierna reden we 2 dorpen verder naar Beniardá. Hier hebben we vorig jaar een mooie wandeling gedaan met Emma en Zjwien erbij, en nu hebben we hem andersom gedaan. En alweer genoten. Het is nog steeds erg helder en de bergen zijn zooooooo mooi. Onderweg hebben we, zittend op het weggetje, een broodje kipsalade gegeten.
Terug in Beniardá hebben we nog een kop koffie op het terrasje gedronken, 3 koffie voor € 4,40, eh, hoeveel is dat per koffie dan??

    

    

    

    

    

    

    

    

Via de mooie weg 70 zijn we teruggereden, naar Benidorm om daar een stukje autobaan te rijden. We zijn nog even gestopt bij een uitkijkpunt. Het is prachtig.

    

    

Thuis geluncht met tomaat/tonijn/ui en brood en nog gechat met Mariecke die vanmiddag met Flupke naar de dokter moet. Hij is waarschijnlijk in z’n poot gebeten liet zijn poot niet scheren door de dokter. Dus krijgt hij een roesje zodat ze kunnen kijken. En misschien ook nog een “lampekapje”, pffff. Wat een gedoe.

We eten vleugels van de grill, zelfgemaakte rösti en een nieuwe salade.
En vanavond kijken we een film.

Woensdag, 28 september 2022
Naar de vuurtoren in Albir en apfelstrudel eten
Uitgeslapen tot 8 uur maar liefst, het moet niet gekker worden.
Na het ontbijt vertrokken we naar Albir, we hadden gisteren al afgesproken dat als het nog helder was, dat we weer eens naar de vuurtoren zouden gaan lopen. De laatste keer was 2 jaar geleden.

En wat genoten we weer van het feit dat het helder was. We konden zelfs ons appartementencomplex zien liggen tegen de Bernia aan. En het pad om de Ifac waar we maandag hebben gelopen.
Het was warm vandaag en je loopt hier bijna de hele tijd in de volle zon. We zagen wel dat ze veel meer bankjes en vuilnisbakken hebben gemaakt en waarschijnlijk komen er nog bij. Dit is een geweldig mooie wandeling.

    

    

    

    

    

    

Na het wandelen zijn we de weekaanbieding bij “De Buren” gaan doen, cappucino met apfelstrudel. Emma vertelde ons gisteren dat ze hoogstwaarschijnlijk eind van de week ook goed nieuws heeft dus dit was alvast een kleine “voor”-viering. Nu maar hopen dat het allemaal doorgaat.

We hebben thuis simpel geluncht met brood en beleg, de prijzen zijn hier duur, ik merk het aan ons vakantiebudget. Ondertussen is alles hier duur. Wij hebben gelukkig voor volgend jaar ook alweer een mooie deal voor ons appartement, maar de kans is groot dat dat dan de laatste keer Spanje wordt. Accommodaties zijn echt héél duur en dan moet je bij steeds meer verhuurders apart betalen voor elektra (da’s bij iedereen, nu hebben wij een basisverbruik inbegrepen), voor gas, water, verplicht linnenhuur etc. Dat is het gewoon niet meer waard. We moeten ons gaan beraden wat we in de toekomst kunnen en willen gaan doen……

Vanmiddag op het terras gezeten. Vanavond eten we kip van de grill en gebakken erpels met bonen.

Donderdag, 29 september 2022
Een dagje met eigenlijk niks…..
Gisteren had ik al de hele dag enorme pijn in m’n nek, de dag ervoor in de auto heb ik in de trek gezeten. René heeft al 2 keer diclofenac op mijn spier gemasseerd en ik heb paracetamol genomen, maar oef wat had ik een pijn als ik me in bed wilde omdraaien.

Vandaag had Jacky een wandeling in La Nuciá uitgezocht dus we reden er vrolijk naar toe. Weg naar de parking was afgezet, gelukkig konden we ernaast toch parkeren. Het begon niet mooi, lelijke weg, enorm veel rotzooi langs de weg (zoals op heel veel plekken in Spanje), en toen was de weg geblokkeerd en stond er een verbodsbord. Nou, da’s dan mooi. We vonden het toch al lelijk dus we besloten naar de auto terug te gaan.

Maar, er stond een enorme plant met de roze trompetwinde, die ik graag wil hebben. Zaadjes heb ik, maar die schijnen niet te werken (nee, daar ben ik ook achter) en René zei dat we het beste een soort van ent konden meenemen. We hebben wat stekken uit de grond gerukt, met wortel (ze verspreiden zich via de wortel zagen we) en die staan nu in een bak met water. Hopelijk werkt het.
Ook heb ik zaadjes van de Brachychiton Acerifolius (= Illawara Flame Tree), een Australische boom. We gaan het zien.

    

We zijn nog naar de Mercadona gegaan om boodschappen aan te vullen en hebben bij de Leroy Merlin radiator folie gekocht, dezelfde folie kost bij onze Leroy Merlin bijna het dubbele.
Thuis geluncht met brood. En toen merkten we dat we geen water meer hadden. Blijkbaar waren ze aan het werken, gelukkig hadden we vrij snel weer water. Niet handig als je de wc niet kunt gebruiken….

De rest van de middag weinig gedaan, geeft niet.
Vanavond eten we weer vis met salade. En we kijken naar een film.

Vrijdag, 30 september 2022
Markt in Moraira en wandelen bij Cumbre del Sol
Gezien de drukte op de markt in Moraira een week geleden, wisten we al dat we nu vroeg moesten gaan. Om 7h30 uur werd ik wakker, Jacky was ook net op en René moest ook opstaan. Het waaide behoorlijk, maar het was blauw. We hebben voor het eerst niet buiten ontbeten, gewoon iets uit het vuistje voor de tv naar het ontbijtnieuws kijkend.
Om 8h50 reden we de straat uit. We reden helemaal de N332 tot bij Teulada, en daar doe je dan 40 minuten over, maar het is sneller dan langs de kust. Voor ons ook de eerste keer over de nieuwe randweg om Benissa, eindelijk is ie klaar.

We waren mooi op tijd op de markt, nog genoeg parkeerplek en geen hutje mutje in de “straatjes” of bij de kramen. Wij hebben zo onze vaste adresjes, Emma heeft een vaste olijvenkraam, maar ja, Emma is er nog niet bij, dus wij hebben alleen een grote olijf met knoflook mogen proeven. Toen hebben we een meloen gekocht, bleek dezelfde fruit/groentekraam te zijn die in Albir staat. Nog een beetje fruit schnebbelen, da’s fijn hier, je kunt alles proeven. En daar was ie dan weer, onze kruidenkraam. We kopen elk jaar hele grote potten met kruiden/specerijen: gemengde peperbolletjes, kaneel, en vandaag 2 potten oregano (voor in onze Griekse salade) en peterselie. Heel goedkoop en lekker.

    

Toen kwamen we bij de kraam van de kurkproducten, we hebben hier al 3 portemonnees gekocht, Jacky en Emma hebben er al eentje sinds 2020 en ik kreeg er vorig jaar eentje voor de kerst. Helaas is die van mij kapot gegaan en ik kon zonder meer een nieuwe uitzoeken. Alleen was de nieuwe goedkoper dus ik mocht nog een ander product uitzoeken, zo zeg, da’s pas service!
We hebben ook nog 2 kommetjes voor Rita gekocht, eindelijk gevonden wat we zochten.
Nadat we de spulletjes in de auto hebben gelegd, zijn we naar het haventje gelopen, even koffie gedronken, verder niks, geen ijs deze keer. De prijzen liggen toch wel een stuk hoger nu.

Jacky had een wandeling meegenomen, boven bij Cumbre del Sol. René had helaas geen drinken of iets te snacken meegenomen dus bij de Mercadona hebben we wat te drinken en een soort croissantje met ham en kaas gehaald.
We zijn gaan lopen naar Mirador de Levante. Het was een leuke wandeling, mooie vergezichten alle kanten op. We zagen zelfs vrij goed de bergen van Ibiza. Het is dus nog steeds aardig helder.
Halverwege de wandeling hebben we ons schnebbelke op een muurtje op zitten eten.
Op het eindpunt zat een stel te genieten van hun schnebbelke en toen ik ze Frans hoorde praten, vroeg ik natuurlijk of ze uit Frankrijk kwamen. Het bleken Franstalige Zwitsers te zijn. We hebben een tijdje met ze staan kletsen. Ondertussen wat gedronken en toen kwam nog een stel aan. Toen wij terug wilden gaan vroeg Jacky in het Frans welke nationaliteit zij hadden. Bleken Nederlanders te zijn, LOL. Dus we hebben nog een hele tijd met hen staan kletsen en zijn ook met hen terug naar de auto gelopen. Zij waren namelijk gelijk met ons aangekomen en stonden achter ons geparkeerd. Het was dus nog gezellig!

    

    

    

    

We zijn daarna naar huis gegaan waar we laat hebben geluncht met stokbrood, ei en meer van dat spul.
De rest van de middag de administratie gedaan, van Mariecke gehoord hoe Flupke wordt geterroriseerd door Grummelke, en wat in de zon gezeten.
Ribjes en gepofte erpels van de grill met, alweer, salade.
We kijken weer een film.
Het was een mooie dag!

Zaterdag, 1 oktober 2022
Een ermita in Altea la Vella en koffie in La Olla
Jacky heeft haar voet gisteren teveel belast dus vandaag blijven we in de buurt en gaan we maar een simpel en klein stukje lopen.

Elke keer als we van de autobaan afkomen dan zien we een ermita liggen en daar kun je vanaf Altea la Vella naartoe lopen. Dus dat hebben we gedaan. Gewoon over een kleine weg, 1 stukje omlaag en op het eind dat stukje weer omhoog. We kwamen al snel langs een grote zoet ruikende klimplant, een soort Jasmijn. Dus meteen maar wat stekken eraf gejenst. De ermita is aardig maar je kunt niet naar binnen. Een stukje verder stond een mooie plant met rode bloemen, even in de Plantned app gegooid en het blijkt een Kaapse kamperfoelie te zijn. De “gewone” kamperfoelies kun je makkelijk stekken dus ook hier wat stekken afgehaald. We gaan het zien.

    

    

    

    

    

Na een uurtje waren we weer bij de auto en we zijn naar het kiezelstrand van La Olla gereden voor koffie op een leuk terras. Mooi uitzicht, wat een leuke plek.

    

    

    

    

    

Toen naar huis, Jacky was alweer aardig aan het strompelen. Thuis geluncht, administratie gedaan (TVA, CAF etc.) en buiten gezeten. Rustige dag, nóg rustiger dan anders.
Vanavond eten we het restant van de nasi op met koteletten van de grill en erwtjes.
The Rookie komt alweer.

Zondag, 2 oktober 2022
Een zieke en even de berg af lopen voor een brood
Jacky is sinds gisteren ziek. De afgelopen nacht was het behoorlijk, een soort van buikgriep, dus vandaag doen we niks. We hebben daarom uitgeslapen tot maar liefst 8h30. Lekker hoor.
Na het ontbijt zijn René en ik naar “het dorp” gelopen, we wilden een brood halen bij het enige winkeltje, de Dial Prix. En dat betekent de berg helemaal af en uiteraard daarna de berg weer op. We zijn gewoon over de Calle Principal gelopen. Er zijn een paar steile stukjes maar we hadden de tijd.

    

    

In de winkel snel een brood gepakt en een doosje Dolce Gusto die ik bij ons nog niet heb gezien en die ik errug lekker vind. En toen de berg weer omhoog. Het was redelijk warm, maar ik vond het heerlijk. Onderweg hebben we nog even getuinierd, LOL. Er lag een stukje braak terrein waar we 2 kleine lantana’s uit de grond hebben gejenst en wat stekken van witte oleanders hebben afgehaald. Het zou toch wel erg fijn zijn als de planten het allemaal gaan doen.

Thuis hebben René en ik geluncht en buiten in de zon gezeten, Jacky heeft de middag in bed gelegen. Ze voelt zich nu gelukkig wel wat beter. Morgen moeten we in elk geval even naar een winkel.

Flupke is vandaag weer naar buiten mogen gaan zei Mariecke, hij is een “happy camper”.

René en ik eten maar wat uit het vuistje, gisteren hebben we niks van het vlees op dus dat ligt er nog, en er is nog steeds wat nasi over.
FBI Most Wanted komt vanavond.

Internet is zwaar kl*** op mijn laptop, ik snap er niks van.

Maandag, 3 oktober 2022
Nog steeds een zieke
Jacky is sinds nog steeds ziek.
Vanochtend zijn René en ik daarom naar Finestrat gereden om de boodschappen te halen bij de Mercadona. Vorige week hadden we bij diezelfde Mercadona gezien dat ze kipkarkassen verkopen. Super handig als je soep wilt maken. En als je ziek bent dan moet je sopa de pollo eten, dat weet iedereen. Dus ik heb een karkas gekocht en thuis kippensoep gemaakt voor Jacky.

Toen even ernaast naar de Carrefour, ik hoopte dat er een Farmacía in het Centro Commercial zat, niet dus.
De Carrefour is een zooi winkel en vreselijk duur, we waren weer snel buiten.

In Altea zijn we naar de apotheek gegaan, medicijnen gehaald voor Jacky.
Thuis verder niks meer gedaan.

Dinsdag, 4 oktober 2022
Nog steeds een zieke en Emma ophalen
Jacky is ook vandaag nog ziek. We hadden een heel programma gepland voor vandaag omdat we eind van de middag Emma moeten ophalen op het vliegveld van Alicante. Helaas, pindakaas. Dus hebben we vanmiddag maar de herhaling van Robinson gekeken.

Om 17h00 zijn we vertrokken richting Alicante, ik had online al gezien dat ze mooi op tijd was vertrokken en dus ook op tijd zou aankomen. Wij waren een 20 minuten te vroeg maar toen we in de aankomsthal aankwamen zagen we op het bord dat ze al was geland, dus we hebben maar heel even hoeven wachten.

Toen weer naar huis waar we hebben gegeten en de rest van de avond buiten hebben gezeten.

Woensdag, 5 oktober 2022
Ondara en wandelen bij Jesus Pobre
Het was behoorlijk bewolkt vanochtend. Er werd regen en onweer verwacht, balen! Jacky heeft een wandeling bij Jesus Pobre uitgezocht zo van “het is niet een hele mooie omgeving maar met dit weer maakt het niet uit”. Tja.
Aan de andere kant van de berg druppelde het een beetje en zag het er nóg triester uit dan aan onze kant. Dus besloten we naar Ondara te rijden zodat Emma haar Lefties-wensen voor deze vakantie al even kon afchecken. Ze heeft wat gekocht, René ook. Toen even koffie gedronken bij Lizarrán en nog bij H&M voor Emma’s verslaving (groene kleren). Maar ze heeft er een Zjwien-trui gekocht, maar niet in het groen. Zjwien is jaloers want zijn vachtje is aardig kaal na 26 jaar bij Emma in bed liggen, LOL.

Toen we buiten kwamen zag het er iets vriendelijker uit, minder donker grijs en dus reden we naar het begin van de wandeling, we hebben geparkeerd bij een ermita net buiten Jesus Pobre. We hadden niks te eten bij ons, buiten wat fruit, en gelukkig was er een winkeltje waar Emma en ik wat lunch dingen hebben gekocht, flatbread met ui, empanadas met tomaat en tonijn, errug lekker. We hebben dat tijdens het wandelen op een muurtje op zitten eten.
We zijn door wijngaarden gelopen, tussen olijfbomen en we hebben ook nog kaki’s geplukt, yum!
Op het laatst kwamen we bij een enorme 1000 jaar oude olijfboom, wat een prachtig stuk natuur!
Ik vond het een leuke wandeling, maar voor Jacky’s voet was het eigenlijk te lang, en zo zeg, wat was het warm. We boften wel met de zon.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

Na de wandeling zijn we binnendoor naar Benissa gereden, wat oyster saus voor thuis en vitaminepillen voor Jacky. Ze is een beetje krakkemikkig en moet aansterken.
Vanavond eten wij drie gewoon en Jacky nog kippensoep.

Donderdag, 6 oktober 2022
Alicante shoppen en een stukje de berg af
Toen ik wakker werd dacht ik dat de zee enorm tekeer ging, maar we zitten te ver van de zee om dat te horen. Het bleek de wind in de bomen te zijn, het ging inderdaad tekeer. Het was ook bewolkt. Bummer, wat kun je dan doen? Ik wist dat Emma sowieso nog naar de Primark wilde gaan en die ligt in Alicante, tja, waarom dan niet vandaag.
Jacky had wel een wandeling in de buurt meegenomen in de hoop dat het weer beter werd.

In winkelcentrum Gran Via zijn we meteen naar de Primark gegaan, we hebben allemaal (behalve René) een thermolegging gekocht. Emma gaat in januari naar de Baltische Staten en ze denkt volgens mij dat dat vergelijkbaar is met de Noordpool. Geeft niet, in deze tijd van energiecrisis kunnen we deze leggings ook thuis gebruiken. Verder nog wat sokken gekocht en that’s it. Het viel tegen.
Toen zijn we koffie gaan drinken met een desayuno erbij, een lekkere tostada met tomaat en olijfolie. Even een rustpauze voor Jacky. Ze blijft echt flink last houden van haar voet. Ze vindt het vooral vervelend voor ons, maar voor ons is het “samen uit, samen thuis”.
Jacky wilde / kon ook niet meer gaan wandelen, no problemo. Wel nog even naar de Mercadona in Finestrat waar Emma een jaarvoorraad haarverf heeft ingeslagen. Tja, bij ons betaal je meer dan het dubbele en ze hebben hier precies haar kleur rood. En zo lang we met de auto zijn kan het allemaal mee terug, hopen we......

Thuis hebben we geluncht, simpel, brood met beleg, we doen daar niet moeilijk over. Smaakt prima.

Emma, René en ik hadden al afgesproken om toch nog naar het dorp te lopen, de berg weer af. En toen begon het flink te regenen….. Dus we konden niet.
Gelukkig was het zo’n twee uur later wel prima weer en zijn we alsnog gaan lopen. Toen we bijna bij Altea la Vella waren liepen we toch in een beetje regen. De Bernia hing volop in regenwolken dus we waren bang voor de terugweg.
We zijn bij een café binnen een heerlijke café vienesa gaan drinken, yum.
Met die extra calorieën in ons lijf zijn we via Calle Principal weer terug gelopen.

    

    

    

    

Onderweg nog iets getuinierd, zaadjes van een mij onbekende boom en 2 takjes van de aardbeiboom. En ook wat vruchtjes geplukt van die boom.

We eten burgertjes, salade en zoete aardappel.

Vrijdag, 7 oktober 2022
Brand in de bergen
Het was blauw toen we opstonden en dus stond een wandeling en mooi weggetje in de bergen op het programma.
We reden door de Jalón vallei en voorbij Benigembla gingen we een piepklein weggetje in. Dit staat al langer op ons lijstje maar durven we dit wel te rijden. Het is 1 auto breed met diverse haarspeldbochten en behoorlijk hoog de berg op. Maar we hebben het gedaan. Gelukkig kwamen we niemand tegen….. We zagen de sporen van de brand van afgelopen zomer.

    

    

Bovenop de berg is een restaurant, tja, een beetje vreemd. We konden hier parkeren en zijn een rondje gaan lopen, niet te ver want we houden rekening met Jacky. Het was een mooie wandeling door grotendeels afgebrand gebied. Ontzettend triest om te zien maar ook wel heel bijzonder. Er komen weer veel planten uit de grond en vooral de palmen zijn spectaculair om te zien. Het herstel van de natuur is indrukwekkend. Wat nu ook heel goed was te zien is dat de ondergrond uit allemaal stenen bestaat, normaal is dat groen door de kleine planten en struikjes, maar die zijn nu allemaal afgebrand. En hoe bizar dat het ene stuk nu alleen uit licht grijze stenen bestond en ernaast was het nog groen, tot daar had het gefikt. We vonden het heel bijzonder, indrukwekkend en mooi om te zien.

    

    

    

    

    

    

    

    

Vlak voor het eind hebben we een broodje gegeten en wat gedronken, en toen het laatste stukje nog, terug naar het restaurant. Het was nu open en dus hebben we mooi op het terras in de zon koffie gedronken.
Het was wel jammer dat boven de bergen best veel wolken waren.

    

    

    

    

We zijn teruggereden via Benimaurell en Fleix, een weg die afgelopen april met de hevige regen, deels is weggespoeld. Het was weer gemaakt.
We zijn daarna terug gereden door de Jalón Vallei, via de Mercadona in Benissa. Emma heeft daar nog alle doosjes haarverf die er stonden, meegenomen. Ze kan nu langer dan een jaar vooruit en wij kunnen volgend jaar weer aanvullen.

Thuis hebben we geluncht met stokbrood, de administratie gedaan, gelezen en genikst.
We eten gekruide kipfilet met salade en rundvleessalade.

Zaterdag, 8 oktober 2022
Chocola in Villajoyosa en een kleine wandeling
We hadden een reservering voor een tour bij Valor Chocolate. Dit is een chocoladeproducent die z’n “fabriek” in Villajoyosa heeft. Ze hebben ook best veel café’s waar je koffie maar ook choco-specialiteiten kunt krijgen.
De tour is gratis maar je moet wel reserveren. We moesten er voor 10h00 zijn en we waren prima op tijd. De tour zou Engelstalig zijn maar het grootste deel van de groep was Spaans, dus werden we opgedeeld. We kregen een hele interessante en leuk gemaakte film zien over hoe de chocola wordt gemaakt vanaf de cacaoboom. Daarna even door het museum en daarna konden we van bovenaf kijken in de inpakhal. Overal bonbonnetjes die in wrappers werden gedaan en over banden werden vervoerd naar kratten. Echt leuk om te zien! En jawel, daarna konden we 3 soorten proeven (vrijwel onbeperkt) en eventueel wat kopen. Ik heb 2 zakken chocomel (voor de winter) gekocht. De prijzen vielen zeker mee, een heel stuk goedkoper dan in Frankrijk in ieder geval. We vonden het leuk. Na een uur stonden we weer buiten. Hier vond René op de stoep nog een zaadpeul met prachtige zaden erin, bleek van een kapokboom te zijn, die heb ik dus meegenomen.

    

Daarna zijn we door Villajoyosa gaan lopen, het oude deel met de gekleurde huizen. Het zou eens goed opgeknapt mogen worden allemaal, maar het heeft toch ook nu heel veel charme. Ik hou er wel van.
De Spanjolen zijn erg creatief met hun elektrakabels.
Op een klein pleintje bij de kerk hebben we koffie gedronken. Daarna zijn we nog even naar de Mercat gelopen, maar dat stelde niet veel voor. Toen zijn we teruggelopen naar de boulevard, door kleine steegjes.

    

    

    

    

    

    

    

    

We hadden daarna nog een kleine wandeling in de planning en Jacky gaf aan dat het wel zou gaan.
Via een piepklein, deels onverhard, weggetje zochten we de plek om te parken. Er waren afslagen die niet op de kaart stonden, dus we hadden ondertussen geen idee meer waar we waren. Totdat Emma zei dat ze het op haar off-line kaart zag, het stond aangegeven als een wandelpad. En we zaten goed, nu die parkeerplek nog vinden. Oh, zei Jacky, we staan ernaast…. Het was een mooie pull through, dus wij geparkeerd en het rondje gaan lopen. Overal langs de wandeling zagen we mooie camper kampeerplekken, zowel back-in als pull through. Het leek wel alsof we een rondje over de campground liepen. Het was er heerlijk stil en mooi, en dan zie je dat veel plekken weer als dump voor de rotzooi worden gebruikt, wat bezielt die mensen hier toch??!!

    

    

    

We zijn het weggetje verder doorgereden tot we op de weg naar Finestrat kwamen. We hadden nog niks te eten en zijn dus even naar de Mercadona en de Lidl gegaan. Voor de lunch hebben we diverse smaken empanada’s gekocht. Lekker. Thuis hebben we dus laat geluncht en verder niet veel gedaan. Jacky haar voet laten rusten en ik loop al 2 weken met een pijnlijke stijve nek die maar niet over gaat. Stel ouwe krukken dat we zijn. Hoe moet dat over 5 jaar??

We eten salade, burgetjes en gepofte erpels van de grill en als toetje marsh mellows met choco ook van de grill (een bakje van de Action, wat niet voor herhaling vatbaar bleek te zijn).

Vanavond kijken we, alwéér, The Rookie. Nog 2 weken vakantie te gaan.

Zondag, 9 oktober 2022
Nog maar een keer de markt in Albir
We hadden eigenlijk niet naar de markt willen gaan, maar Emma wilde wel eens gaan voor de olijven. We gingen niet erg vroeg en het was al meteen wat drukker, maar toch goed te doen. We hebben olijven gekocht en wat empanada dingen voor de lunch. Nog een halve watermeloen en ik heb een sjaal gekocht om mijn nek warm te houden en te beschermen tegen de wind. Een knalgroene, kan Emma hem eens lenen.

Na de markt zijn we naar LaCena gegaan, meteen naast de markt, voor koffie. Zo zeg, deze houden we erin. Een lekkere grote en hete koffie met een glaasje Baileys met slagroom erbij. En nog een koekje ook. Emma vroeg of ze ook olijven hadden, en jawel, ook al was de combi olijven bij de koffie vreemd, we kregen een lekker bakje vol. En dat alles voor maar € 2,15 p.p. Da’s geen geld. Beter dan bij De Buren.

    

We wilden nog even bij de Costa Blanca winkel kijken voor vissaus, helaas, deze was dicht. Dus naar huis gereden waar we hebben geluncht. Ik heb m’n haren nog geverfd, dan heb ik het maar gehad. Verder niks.

We eten een rib van de grill, ik maak knoflookbrood eneen salade.
FBI Most Wanted vanavond.

Maandag, 10 oktober 2022
Mooie grotten en nachos in Calpe
De weersvooruitzichten voor deze week zijn niet geweldig, ook voor vandaag stond er regen op maar toen we opstonden was het redelijk zonnig, er was sluierbewolking. Aangezien Emma nieuwe foto’s wil maken bij de letters CALPE, besloten we naar Calpe te gaan. Maar omdat we ook nog naar de grotten in Benidoleig wilden gaan, hebben we dat als eerste gedaan.
Afgelopen maart, toen we in Orba zaten, zijn we vaak genoeg langs de Cova de les Cavaleres gereden.

Ik ben niet zo van de grotten maar deze was erg goed te doen. Hoog, sommige plekken wat minder, maar erg mooi. Het was een pad naar een punt waar een ondergrondse rivier was, en toen weer terug. Mooie formaties en kleuren. Ja, blij dat we het hebben gezien.

    

    

    

Toen reden we naar Calpe, waar we veel foto’s hebben gemaakt bij de letters. Toen zijn we een stukje over de boulevard gelopen en zijn we onze jaarlijkse portie nachos “para compartir” gaan eten. Tot 13h00 is het Happy Hour en zijn ze goedkoop. Ze waren errug lekker vandaag. En Emma heeft getrakteerd.

    

Toen nog even naar deze Mercadona en jawel, hoera, 4 flesjes oestersaus gevonden.

Thuis hebben we simpel geluncht met brood en beleg. Verder niks bijzonders gedaan. Ik heb nogal wat problemen op mijn nieuwe laptop met internet hier. Balen.

We eten quesedillas en pruimen (van de grill) als toetje.

Vanavond weer Robinson.

Dinsdag, 11 oktober 2022
Weerzien met Jo en Trudy
Gisteravond en afgelopen nacht heeft het flink geregend en geonweerd. Ik zag weer filmpjes van overstromingen in Torrevieja en omgeving…..

René heeft weer aardig gesnurkt vannacht, ondanks z’n nieuwe beugel, grrrr. Hij gaat vanavond in de andere kamer liggen, hij zal wel door de waterval heen slapen. Hij hoort niks ’s nachts.

We hadden afgesproken met Jo en Trudy, ze zouden bij ons komen lunchen, we hebben hen nog nooit zo vaak gezien als de afgelopen 3 jaar, LOL.
Jacky en ik zijn even sla en brood gaan halen bij de lokale Masymas, meteen fish sauce gekocht, die hadden ze hier.

We hebben lang zitten kletsen met elkaar, lekker gegeten en heerlijke koeken bij de koffie. Het was gezellig! Ze vertrokken om 16h30 dus de dag zijn we toch goed doorgekomen, ondanks het weer.
Morgen zou het ook regenen, pfff, wat moet je hier in Godsnaam doen met slecht weer…..

We eten worstjes met erpelsalade.
Niks op tv en vroeg naar bed.

Woensdag, 12 oktober 2022
Een Spaanse feestdag
We hadden boodschappen nodig maar vandaag was een feestdag. We hebben even op internet gekeken welke winkels open waren, de Lidl dus. Van de Lidl willen we niet veel meer, Mercadona is beter en goedkoper, en dus hebben we echt alleen het hoognodige gekocht. Morgen de rest.
We zijn naar Albir gereden, eerst de Lidl, nog even getankt en daarna nog koffie met Baileys gedronken bij LaCena. Toen terug naar huis.

We hebben 2 dagen flinke storm gehad, brrr. Mijn nek doet nog steeds pijn en ik loop de hele dag met de sjaal om mijn nek. Maar het helpt wel.

We hebben de “kipnuggets” gebakken, rösti en komkommersalade erbij.
's-Avonds hebben we een film met Jason Statham gekeken.

Donderdag, 13 oktober 2022
Lekker weer de bergen in
Emma en ik konden gisteravond allebei niet slapen. Ik sliep bijna en toen hoorde ik nageltjes op het laminaat in onze kamer lopen, ik keek en zag één van de katten uit het complex bij ons in de slaapkamer lopen. Ja mooi zeg, alsof we er niet al genoeg hebben thuis. Dus ik heb even ksssst geroepen en weg was ie weer. Wij slapen nog steeds met de pui en het rolluik open, heerlijk!

Toen we opstonden was de wind gaan liggen en het was strak blauw, hč hč, mag wel weer na 2 dagen.
Jacky wilde vandaag wandelen bij Alcala de la Jovada, daar is een boog bovenop de berg. De route erheen is al erg mooi, heel veel bochtjes. En hier zaten we weer in het verbrande gebied.

We zijn gaan wandelen door een soort van maanlandschap, ik vind het ondanks de ellende die het bracht, toch erg mooi. Het bizarre is ook dat de huizen die in het gebied staan, totaal niet zijn aangetast door de branden. Ook het dal bij Val d’Ebo is gewoon groen, terwijl alles er omheen afgebrand is. Zo raar.

    

    

    

    

    

    

We hebben heerlijk gelopen, we stonden geparkeerd bij de ruďnes van een oude Moorse nederzetting. Onderweg even wat gedronken en een broodje gegeten.

    

    

Na de wandeling zijn we doorgereden, via prachtige, bochtige bergwegen, uiteindelijk terug naar Pego. Hier hebben we alle boodschappen gedaan bij de Mercadona. Ik hoop dat we voor de rest van de vakantie het meeste hebben gekocht. Het geld is bijna op, lol.

We hadden wel zin in iets, het was al zo rond 15h00 en dus zijn we in Ondara bij de MacDo alleen wat frietjes gaan eten met een ijskoffie erbij.
Het is lang geleden dat we zo lang onderweg zijn geweest. Maar het was mooi!!

Vanavond eten we spiezen van de grill, erpelsalade, komkommer en gewone salade.

Vrijdag, 14 oktober 2022
Een kerk ŕ la Gaudi en wandelen
Het was vandaag alweer strak blauw, heel erg fijn!
Vandaag doen we de langste tocht die we in onze klapper hebben zitten.
We reden richting Novelda. Bij La Capitana zijn we van de autobaan af gegaan, op weg naar een Mirador (waar we een geweldig uitzicht hadden) en naar Ermita de San Pascual. Het was er heel mooi.
Na de ermita zijn we nog even van onderop gaan kijken naar de “tekening” in de berg van de heilige San Pascual, neem ik aan.

    

    

    

    

    

Daarna zijn we naar Novelda gereden om te gaan kijken bij Castel de la Mola en Santuari de Santa Maria Magdalena. Gelegen op een heuveltop, uiteraard, met uitzicht. Wát een prachtig gebouw is de kerk!! Het kasteel stelde niet echt wat voor, maar dat was bijzaak, we kwamen voor de kerk.
Er was een enorme groep schoolkinderen in de kerk dus we hebben eerst koffie gedronken op het leuke terras ernaast (de goedkoopste tot nu toe). Toen de schoolkinderen uit de kerk waren zijn we er omheen en binnen gaan kijken. De binnenkant was bij lange na niet zo mooi als de buitenkant. Vanwege al het gegil zijn we toch wel redelijk snel vertrokken.

    

    

    

    

Daarna was de wandeling aan de beurt. Bij Petrer van de autobaan af, op weg naar Xorret de Catí.
Hier konden we mooi parkeren en er zijn heel veel wandelroutes. Jacky zoekt de korte uit voor dit jaar, geeft niks, we lopen toch vrij lang. Het was heet in de zon, ik vind het heerlijk!

    

    

    

    

    

We hebben nog een broodje gegeten, flesjes gedronken en dat was eigenlijk niet genoeg.
Na de wandeling gingen we aan de andere kant van de berg weer omlaag (20%). Daar zijn we de autobaan weer op gegaan, het was al 15h00 uur. Omdat we wat honger hadden zijn we in Albir toch even naar de Mercadona gegaan, nieuwe broodjes gekocht voor bij de wandelingen, en voor onze honger, een kaasbroodje. Even de auto voltanken (de prijs is nu alwéér gestegen) en naar huis.
Ik heb meteen kippensoep gemaakt van het karkas dat we gisteren hadden gekocht, lekker.

Verder niet veel gedaan, administratie en zo.

We eten koteletten van de grill, salade en erpelsalade.
Holland’s Got Talent kijken.

Zaterdag, 15 oktober 2022
Wandelen en chopitos in Calpe
En ook vandaag was het strak blauw en warm.
Na 2 dagen met best wel wat afstanden rijden, wilden we vandaag in de buurt blijven. We hebben gewandeld in de buurt van Benissa. Nou ja gewandeld, af en toe lijken we wel berggeiten…. Sodebillekes, en wij worden er ook niet jonger op hoor. Maar, we hebben het weer gedaan. Op een bepaald punt moesten we een piepklein paadje hebben maar we zaten duidelijk verkeerd, wat een avontuur weer, pffff. Uiteindelijk heeft Emma het pad gevonden en toen ging het verder. Anders hadden we een heel stuk terug gemoeten.

    

    

    

    

    

    

    

We hadden alleen drinken meegenomen en aangezien het lunchtijd was, en ook de chopitos nog op de “to do list” stonden, zijn we naar Calpe gereden. Het was er druk!! We hoopten dat we plek zouden vinden op ons vaste terrasje. Plek zat, gelukkig maar. We hebben 2 raciones chopitos gegeten, lekker. Daar moeten we nu weer een jaar op teren.

    

Toen terug naar huis waar we gelummeld hebben.
We hebben nog 5 hele vakantiedagen hier, we moeten doen wat we nog persé willen doen en dan is het klaar hier in Spanje.
Morgen nog een laatste keer naar de markt in Albir.

We eten vlees met gebakken erpels en een salade. En we kijken The Rookie.

Zondag, 16 oktober 2022
De laaste keer naar de markt en een makkelijke wandeling
Gelukkig is het ook vandaag strak blauw, yay.
We vertrokken op tijd, voor de laatste keer naar de markt in Albir. Fruit en groente gekocht, wat bij de broodkraam en nog 2 sjaals voor mij voor in de winter, tja, we moeten allemaal bezuinigen dus de kachel blijft uit deze winter, oef.
Voordat we gaan wandelen hebben we koffie gedronken, met baileys, bij LaCena. Toch maar even gevraagd of ze ook taart hadden, ja tuurlijk hadden ze die. We hebben appeltaart met ijs en carrot cake gedeeld, lekkerrrrr! En het zag eruit als een plaatje.

    

Voor de wandeling zijn we eerst via weg 70, nu eens de andere kant uit, naar Guadelest gereden. Vanaf daar weer naar beneden richting Callosa. Vlakbij de winkel aan de brug hebben we geparkeerd en zijn we langs het riviertje gaan wandelen. Gewoon heen en weer, niks bijzonders, maar gewoon om buiten te zijn en wat beweging te krijgen. Toch was het leuk.

    

    

    

    

Het rook overal heerlijk, er groeide van alles, zelfs tomaatjes in het wild. Je vraagt je af hoe die daar komen. We konden er helaas niet bij komen. Omdat het zo warm was hebben we op het draaipunt wat gedronken en een broodje gegeten. Toen terug gelopen.

Thuis een late lunch, verder niks bijzonders gedaan.

We eten ribben, tomaten en erpels. FBI most wanted op tv.  

Maandag, 17 oktober 2022
De laaste boodschappen
Vandaag begon bewolkt. Jacky heeft weer veel last van haar voet na de afgelopen dagen wandelen over moeilijke paden. Ook Emma voelt haar knie, gisteren liep ze alweer met haar brace. Vandaag doen we dus niks. Nou ja, alleen even naar de winkel in Benissa.
's Middags zijn Jacky en ik nog even naar de lokale apotheek gegaan en ik zei dat ik naar huis wil. Ik ben klaar met de vakantie. Wandelen kan nu toch niet meer en waarom zouden we dan onze tijd hier uitzitten. Dus, woensdag vertrekken we. Morgen nog een oer Hollands tintje (als het goed is) en dan de auto inpakken.
Vandaag was het trouwens heet!

Speklapjes en salade. Robinson kijken.

Dinsdag, 18 oktober 2022
Inpakken en dat soort dingen
Laatste volle dag in Spanje. Vanochtend hebben we alles zo ver ingepakt, alleen nog onze overnachtingstas voor in het hotel morgenavond, en alle laptops en toebehoren.
Tegen het middaguur
 zijn we nog even naar de Costa Blanca winkel in Albir gereden omdat Emma nog een flesje Worcestershire saus wilde meenemen.
Daarna de auto nog volgetankt en bij wijze van afscheid van Spanje, zijn we voor het eerst naar de Hollandse frietkraam op de rotonde in Albir geweest. Een grote friet gedeeld en gesmuld, enook, en daar ging het ons om, van de allerlekkerste bamischijf ooit!! Oh wat kan een mens daar van genieten als ie ze zelf niet meer kan kopen. Onze vriezer ligt dan wel helemaal vol met ruim 800 kroketten (dankzij Mariecke's werk), een bamischijf zat daar niet bij.

Thuis hebben we de auto ingepakt, hoeveel kan een mens meenemen?? Op de heenreis was Emma er natuurlijk niet bij, dus we hebben nu ook minder plaats. Komt vast goed.
Morgenvroeg rijden we naar ons vaste hotel in Bayonne en dan donderdag de laatste 426 kms naar huis.
Jacky
, Mariecke en ik mogen over 2 weken weer, dankzij een verplaatst en verlaat Corona tripje. Emma gaat dan nog in een paar dagen in haar upje naar Madrid, ook leuk.

Woensdag en donderdag, 19 en 20 oktober 2022
Adios Espańa et bonjour la France
Al met al stond er nog aardig wat in de kamer wat de auto in moest, oeps..... Maar, het zit er in. Gelukkig.
We reden zo rond 8 uur weg en het was redelijk bewolkt. Pas na Valencia werd het blauw. We hebben een keer gestopt voor een plasje en we hebben meteen koffie meegenomen. Ik wist niet dat die cafetaria's langs de weg ook "para llevar" verkopen. Goed om te weten dus.

Bij Zaragoza hebben we weer volgetankt. En toen weer door. Het is toch een lange rit. In Irún reden we even verkeerd, de Miep gaf iets heel vreemds aan en ik kwam er even niet uit. Maar goed, we hebben het tankstation gevonden en ook hier nog even volgetankt. En dan zijn we er bijna.
In het grote winkelcentrum zijn René, Emma en ik onze broodjes voor ons avondeten gaan halen bij de Subway en toen naar het hotel. We hadden, op ons verzoek, dezelfde grote kamer als afgelopen maart, kamer 109. Na het eten hebben we nog wat gelezen en zo, maar ik ben vroeg gaan slapen en de anderen eigenlijk ook wel.

's Morgens hebben Jacky en ik even koffie gehaald uit het apparaat in de receptie, alles ingepakt en weer vertrokken, ook weer zo rond 8 uur.
Onderweg ook nog een paar keer gestopt, plasje plegen en koffie, jaaaaaaaa, koffie. We hadden gisteren genoeg broodjes ingepakt voor de hele rit naar huis en dat kwam goed uit.
We waren begin van de middag thuis. Rita heeft koffie gemaakt en we hebben weer gezellig samen in de zon op het terras gezeten.
Uiteindelijk alles uitgepakt en begonnen met opruimen.
Rita zorgde ook voor het avondeten en ook dat hebben we nog buiten kunnen eten, het is nog lekker weer.

De poezen zijn blij dat we er weer zijn, en ja, Grummelke is gegroeid. Vanavond weer lekker in onze eigen bedden met de poezertjes erbij. Over 2 weken gaan we weer.....