COSTA BLANCA  sept-okt 2022

Donderdag, 8 juli 2021
Kleine verandering van onze plannen
De reden waarom we Casa Tosca hadden geboekt, is van tafel. Dus we begonnen een beetje over die week te praten. Waarom gaan we daar nog heen? Willen we onze 4 weken in het appartement in Altea afsluiten met een klein appartement en een veel kleiner terrasje? Nee dus. We hebben besloten om Daniëlle een prijsopgave te vragen voor een extra week in haar appartement. We kregen al snel antwoord (zoals altijd) en besloten die 5e week bij haar te verlengen. De huisoppassers hadden we tenslotte toch al geregeld.
Tot onze grote verbazing kregen we zelfs nog wat terug van onze aanbetaling bij Casa Bosca, het stond opeens op de rekening. Nou gaat het ons nooit om een terugbetaling, ons besluit dus ook onze consequenties.
We hebben dus héél wat weken Spanje in het vooruitzicht de komende 14 maanden. Heerlijk!!

Zaterdag, 10 april 2020
Viva España
Door alle omstandigheden hadden we natuurlijk al besloten om in 2022 ook gewoon weer naar de Costa Blanca te gaan. We houden van Spanje en het zijn goedkope vakanties voor ons. Geen Amerika meer voor ons, lekker voor weinig geld genieten in Spanje.
De afgelopen weken hebben we alle euromunten apart gehouden en we hebben al meer dan genoeg om elke dag een teske café con leche met af en toe er iets bij te nemen op een terras. En we hebben natuurlijk nog genoeg tijd om nog wat munten erbij te sparen.

We verheugen ons enórm op de 4 weken in het appartement van Daniëlle te blijven. Ondertussen zijn we ook wel nieuwsgierig geworden naar het gebied net boven de Costa Cálida. De Hondon vallei, Torrevieja, Orihuela, dat stuk Costa Blanca. Jacky had een (lange) dagtocht die kant op gepland maar ik zei vandaag, waarom niet volgend jaar een weekje langer blijven en dan een weekje in die buurt een accommodatie zoeken? Dus ja, dat hebben we nu gedaan.

We hebben een Casa Tosca geboekt in Villamartín, het ziet er prima uit, alleen het terras is niet groot. Maar, we zijn er maar een weekje en eigenlijk meer om de streek te verkennen. Alle winkels zijn dichtbij, het hele grote Zenia centro comercial is vlakbij, het strand ook en ach, eigenlijk heel veel is vlakbij. Nu kan Jacky weer aan de gang om die week in te plannen.
We zijn allebei Spaans aan het leren met Duolingo, het moet er toch maar eens van komen.....

    

    

    

    

Zaterdag, 10 oktober 2020
Het kan maar geregeld zijn
Oh ja, we hebben het appartement van Daniëlle, waar we volgend jaar naartoe gaan, ook geboekt voor de vakantie 2022. We zijn bang dat met Corona, in september 2021 nog niet alles genormaliseerd zal zijn en we dus niet kunnen/durven te boeken, voor onze volgende grote reis. Nu kunnen we ook een jaar langer sparen. En, we vinden het hier nog steeds leuk en er is nog steeds genoeg te lopen. We hoeven niet meer zo nodig van 's morgens tot 's avonds aan een stuk druk te zijn. Daniëlle geeft ons ook dan weer de super prijs die we volgend jaar ook hebben, hoera!!

We gaan van 17 september tot 15 oktober 2022.