COSTA BLANCA  2021

Vrijdag, 24 september 2021
Benidorm een een bekeuring
Alweer was het tegen 8 uur toen we opstonden. Jacky maakte een bananenpannenkoek voor het ontbijt, lekker.
Het was zwaar bewolkt, dat had de météo niet gezegd!! We besloten vandaag gewoon even naar Benidorm te gaan, stukje lopen over de boulevard en kijken hoeveel drukker het nu zou zijn ten opzichte van vorig jaar.
We parkeerden op dezelfde plek als vorig jaar en toen ik een kaartje uit de meter wilde pakken, kreeg ik m'n euro er niet in. Hè? Er stonden nog 2 Spaanse auto's en die hadden ook geen kaartje dus oké, het zal wel kapot zijn. Ik zei nog "en anders hebben we straks een bon".....

De boulevard was toen nog redelijk rustig, het strand was redelijk vol, behalve daar waar mensen moeten betalen voor een ligbed. We zijn het oude deel ingelopen, oef, wat is Benidorm toch lelijk, en hebben er koffie gedronken. Er waren hier trouwens wel weer de bekende Britten, die hebben we verder nergens gezien, maar jawel, hier zijn ze weer. Net als de scootmobiels.

    

    

Via de boulevard liepen we weer terug, zo zeg, wat een drukte opeens. Als je de mensen hier bekijkt dan zie je dat "Benidorm" en het woord "schaamte", niet in dezelfde zin passen.
Vorige week is een jonge vrouw op de balustrade van het "Castell" geklommen voor een selfie en ze is 20 meter naar onder gedonderd, een paar keer tegen de rotswand aan voordat ze in zee viel. Ze heeft het niet overleefd, maar gelukkig hebben we de foto nog.... Ongelofelijk!

Toen we terugkwamen bij de auto zag ik dat we een bon hadden, jawel, van € 90. De mensen in de auto naast ons waren Spaans dus ik heb ze gevraagd waar ik dit kon betalen. Niks betalen zei die man, regelen met de parkeerwachter. René zag die jongen lopen dus ik erop af en in mijn beste Spaans uitgelegd dat het apparaat het niet deed vanmorgen, niet een kwestie van niet willen betalen maar niet kunnen betalen. Uiteindelijk heeft hij iemand gebeld en toen was de "tarjeta anul". Hoera!! Dat had ik toch maar mooi even geregeld, maar het leverde wel even een stressmomentje op.

Toen nog even naar de C&A voor nog een bermuda voor Jacky en een legging voor mezelf en toen naar de Lidl.
Thuis lekker geluncht, gezond, gelezen en ik heb alwéér een dutje gedaan. Ik ben zooooooo moe, Corona stress?? Ik denk het wel, en volgend jaar zal niet veel anders zijn ben ik bang. Ik ben het kotsbeu.
We hebben witte worsten gegeten, de laatste erpelsalade en een gewone salade, en tv gekeken.

Zaterdag, 25 september 2021
Een stukje lopen en nachos eten
Toen we opstonden regende en onweerde het. Gelukkig blijft het hier niet lang slecht en het klaarde snel op.
Rond 10 uur vertrokken we naar de Ermita dels Lleus, dat ligt bij Calpe tussen de N332 en de snelweg. De Miep kon de weg binnendoor niet vinden en wilde ons via Benissa sturen, nou ik dacht het toch van niet. Op gevoel reden we er zo naar toe.

We zijn daar begonnen met een wandeling. Bergje op en bergje af, en ik maar denken dat het vlak is. Het was echt bloedjeheet en ontzettend benauwd na de regen, zweten en nog eens zweten.

    

    

    

    

    

Halverwege stond onder een oude boom, een picknick tafel en stoeltjes, alles gemaakt van rotsblokken, zo leuk! Hier hebben we de druiven opgegeten en nog wat gedronken. En toen de rest van de route gelopen terug naar de Ermita.

    

    

    

    

We hadden besloten om op de boulevard van Calpe koffie te drinken en we hebben een groot bord nachos gedeeld, en omdat het nog happy hour was viel de prijs erg mee.

    

Toen nog even wat te drinken halen bij de Mercadona en naar huis. We zijn deze keer bij de andere ingang, Altea Hills, ingereden en dan ga je opeens heel snel, heel hoog, wát een uitzicht, maar wát hoog zeg. De Miep vond het uiteraard weer niet goed maar we kwamen er toch.

    

Thuis zijn we nog gaan zwemmen en hebben we buiten gezeten. Lekker genieten van een relaxte dag.
We eten een steak van de grill met erpeltjes en salade erbij.
Tv gekeken (Private Eyes) en ook nog even naar een enorm onweer boven de bergen gekeken. Oh ja, we hebben dit appartement ook alvast geboekt voor onze zomervakantie van 2023. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn vinden wij!!

Zondag, 26 september 2021
La Nucia
Gisteravond had Jacky nog via iemand geregeld dat we naar een vakantiehuis in La Nucia konden gaan kijken. We willen, als het kan, in maart ook naar Spanje blijven komen. Komende maart wordt de eerste keer, dan gaan we naar Orba, ietsje noordelijker dan nu en dat geeft ons andere mogelijkheden voor tochtjes en wandelingen. Maar wat het jaar erna? Dat ligt natuurlijk aan het huis en aan de prijs. Als Orba bevalt, en het huis zag er vorige week geweldig uit, en de prijs blijft goed, dan willen we daar wel weer terug, maar je weet het nooit met die mensen. We hebben tenslotte wel een budget.

Anyways, omdat we toch naar La Nucia moesten, had Jacky een wandelingetje door de plaats uitgezocht. We vertrokken wat vroeger dan normaal en reden via een mooie weg er naartoe. Vanaf de parkeerplaats liepen we eerst naar beneden naar de Font de la Favara, hier zou een soort van watervalletje zijn maar er stond geen druppel water in nu.
We liepen verder naar boven, wát een uitzicht heb je vanaf deze plaats! We liepen langs een stukje waar allemaal verschillende kleuren bougainvillea stond, prachtig!!

    

    

Verder omhoog kwamen we bij de mooie Ermita Sant Rafael. En vandaar via een boel haarspeldbochtjes naar een uitkijkpunt bovenop Monte del Calvario. Wat een geweldig uitzicht alle kanten op. We keken recht op Polop met z'n kasteel. Mooi hoor!

    

    

    

    

    

    

    

Toen alles weer naar beneden om koffie te drinken bij de kerk. Tussen de Spanjolen deze keer. Toen we weg gingen hebben we nog even een lekker rustico brood gekocht voor bij de lunch.

    

    

En toen gingen we op weg naar het vakantiehuis. De Miep kon het zowaar vinden. De eigenaresse was in het huis en heeft ons alles laten zien. Wát een leuk en verzorgd huis. We waren alle drie erg enthousiast. Parkeren blijft hier in Spanje altijd een dingetje, de parkeerplaatsen zijn veel te smal maar we zouden hier ook voor het huis kunnen parkeren.

We zijn toen weer naar huis gereden waar we weer lekker geluncht hebben met het brood en tomaten-ui-tonijnsalade. Dat is toch wel zoooooo lekker, en de setting is natuurlijk geweldig op ons terras.
De rest van de middag hebben we weer gebadderd en in de zon gelezen. Ik heb vandaag ook de website bijgewerkt, al aardig wat foto's erbij gezet. Het is toch altijd weer een boel werk. Maar nu we ook tijd nemen om te relaxen ben ik er minder door gejaagd.
We hebben pangasiusfilet (met knof uit mijn eigen tuintje!) en salade gegeten.
Robinson gekeken. Erg fijn dat we goede tv hebben en kunnen kijken als we willen, vorig jaar was dat wel even anders. Ook internet is geweldig!!

Maandag, 27 september 2021
Wandelen op de Montgo
Gisteravond zagen we vanaf het terras hoe mooi de bergen aan de overkant waren. We missen het totaal niet dat we geen zeezicht hebben, wij vinden ons terras met al z'n mogelijkheden voor zon, schaduw, beschut etc. een perfect terras.

    

Vandaag was weer een stralende dag en Jacky had een wandeling bij de Montgo uitgezocht, aan de Denia kant. Die weg van Denia naar Javea is een mooie weg, alleen moet je hem niet rijden in het weekend, fietsers overal. Nu niet. We parkeerden op een parking, tegenover de weg naar de vuurtoren. Er liep een pad richting de berg, veel scherpe stenen die uit de grond staken dus het was wel opletten. Daarna kwamen we op een grindweggetje, dat liep makkelijker, maar het stuk erna was een smal pad met veel scherpe stenen. Op een bepaald punt stopten we om wat te drinken en een klein stukje worst te eten, en toen besloten we om te draaien, het was een heen en terug lopetje, en het was genoeg geweest. Het was trouwens ontzettend warm, we liepen in de volle zon, geen windje, warm dus.

    

    

    

    

    

    

Onderweg stonden veel palmettobomen met kleine wilde dadels eraan. Ik heb eens geproefd, zoet, net als dadels in de winkel, alleen deze in de natuur zijn niet bewerkt. Veel vruchtvlees zat er ook niet aan, maar het sap was lekker.

Terug op de parking hebben we nog even met een stel Fransen uit de Morbihan met een Twingootje staan praten. Altijd leuk.
Vanaf hier reden we naar de MacDo in Javea, het was te laat voor alleen koffie te drinken en we hadden wel zin in een ijskoffie. Maar waarom is deze MacDo zó veel duurder dan de andere waar we zijn geweest?? Dus niet, even naar de wc, ons eigen broodje opgegeten (oh ja, die hebben we ook nog.....), en toen naar de Lidl en de Chinees in Moraira. Waar is m'n boodschappenlijstje? Eh, thuis dus. We zijn alle rijen afgelopen en thuis bleek dat we werkelijk alles van het lijstje hadden gekocht, dat komt niet vaak voor. En 2 plastic kommen voor in het huis van bij de Chinees.
Toen nog even naar de Iceland in Benissa voor tea, sausages en double cream. En 3 langhoudbare taartjes, yum.

Thuis nog gebadderd in de pool, gezond en gelezen. We hebben een enorme stapel NL tijdschriften die we ook hier laten.
Nu ligt de kip met knof op de grill, salade en lekker brood erbij.
Mooie, warme dag vandaag!!

Dinsdag, 28 september 2021
Wandelen in Sella
Gisteravond was de lucht alweer zo mooi!

Vandaag stonden we op met alweer een blauwe lucht. Alleen zagen we dat de bergen aan de overkant toch wel aardig in de wolken lagen, het was zelfs zó heiïg dat we de bergen bijna niet zagen. Oei, en Sella, waar we vandaag wilden gaan wandelen, ligt aan de andere kant van die bergen, hoe zal het daar zijn?

We reden weer rond 10 uur weg en toen we bij Benidorm kwamen zagen we dat de wolken echt alleen maar over de hoogste bergen hingen, het dal waar Sella ligt was helemaal zonnig.
We parkeerden aan de rand van het dorp en begonnen bergop te lopen over een weggetje. Hoger en hoger en het uitzicht was gewéldig! Hier zie je overal bergen en dan de bovenkant van de Puig Campana deels in de wolken gehuld. Een ontzettend mooi gezicht. We merken dat onze conditie weer op peil is, de bergjes op doen ons nu minder dan een week geleden.

    

    

    

    

    

    

Op een bepaald punt nemen we een soort van bospad naar beneden, we moeten naar de lager liggende weg toe om terug te kunnen lopen. Een leuk pad! We hebben even wat gedronken en een broodje gegeten en toen weer door.

    

    

    

    

In Sella hebben we even met een Spanjool en z'n "perro pequeño" gekletst, en dan merken we dat we redelijk overweg kunnen met het Spaans. Toen naar het straatje voor de kerk waar we koffie hebben gedronken. Hier geen (buitenlandse) toeristen en dus kost de koffie nog steeds maar € 1,30.

We zijn terug gereden via Finestrat, eerst even naar de Carrefour in het grote winkelcentrum, toen getankt, een ijs/milkshake gehaald bij Burger King, en een vliegengordijn gekocht bij Leroy Merlin. En toen naar huis.

Thuis even naar de pool en pas om 4 uur geluncht met alweer, het wordt saai, nee, het blijft lekker, tomaat-ui-ansjovis en brood. Verder wat gelezen en in de schaduw gezeten.
We eten speklapjes van de grill met een erpelpakketje.
Vanavond kijken we een film of we gaan buiten zitten.

Woensdag, 29 september 2021
Wandelen bij Tárbena en de Coll de Rates
Het was weer prachtig blauw toen we opstonden. Dat kwam goed uit want we wilden gaan wandelen bij Tárbena. En dan zit je redelijk hoog.
We vertrokken iets vroeger dan normaal, het zou ook vandaag weer warm zijn. Het hele dal tussen Altea en Callosa d'en Sariá hangt altijd vol met rook. Toen we omhoog reden naar Bolulla, zagen we overal rookpluimen en die vullen dus het hele dal met vieze stinkende lucht. We weten nog steeds niet waarom mensen dit hier doen. In Bolulla zelf stonk het enorm, het hele dorp was gehuld in vieze dikke rook. Bah. Je zal er maar wonen.
Vlak voor Tárbena zijn we zoals altijd even gestopt bij het uitkijkpunt, het blijft mooi! Maar de zee konden we nu echt niet zien.

    

In Tárbena was een grote parking en we liepen vanaf daar over kleine weggetjes tot we bij een onverhard pad kwamen. Het uitzicht over de bergen was ongelofelijk mooi!! We zagen het zigzag pad beneden ons waar wij later ook zouden lopen. Andere stukken van het pad waren smal, losse stenen en langs de steile afgrond. Beetje eng. Je moet echt naar de grond blijven kijken en stoppen om rond te kijken.

    

    

    

Halverwege hebben we op een steen gezeten met wat drinken en een stukje worst. Toen kwamen 4 Noren langs en 2 Britten, zij liepen de route andersom.
Wij liepen toen weer naar beneden, opletten geblazen. Er was nog een kort stukje naar een ander uitkijkpunt maar ik ging in 3 passen bijna 3 keer onderuit, losse grind, dus ik heb er maar even gewacht op Jacky en René. Gelukkig heeft Jacky foto's gemaakt.

    

    

    

    

    

Toen weer via wat haarspelden verder naar beneden om daarna weer op een weggetje te komen, super steil. Hier zijn we gaan zitten, nog wat drinken en de druiven eten, en toen kwam er een auto, hè?? Dus wij even aan de kant en weer gaan zitten.
Dat laatste stuk was echt heel steil, maar wat geeft het een voldoening als we dit gedaan hebben!!

    

    

We zouden koffie gaan drinken op de Coll de Rates maar het werd een collaatje en malt bier, volgende keer toch weer koffie. Foto's maken van het uitzicht had nu totaal geen nut want er was niet veel te zien. Iets lager de berg weer af was het zicht weer wat beter.

Via Jalón en Llibèr zouden we naar Benissa rijden, tot opeens de weg was afgezet. Zonder waarschuwing vooraf, balen, dus wij weer terg naar Jalón om andersom naar Benissa te rijden. Even een brood en salade gehaald en toen naar huis.
Thuis zagen we 2 paniekberichtjes van Mariecke (pech met de auto) en Emma (of we Mariecke meteen konden bellen). Onze mobiel bleek uit te hebben gestaan en de berichtjes waren al ruim een uur oud. We kregen zelf ook niemand aan de telefoon, dus Fred even gebeld, toen Emma nog eens geprobeerd, die nu wel opnam en toen Mariecke gebeld die ook opnam.
Mariecke had pech gekregen voorbij Bordeaux (op weg naar Puget-sur-Argens in de Var) en had via de SOS paal, de auto laten wegslepen. De garage oordeelde een gevalletje van Total Loss en de verzekering heeft haar met een taxi naar het vliegveld van Bordeaux gestuurd. Daar kreeg ze een huurauto voor een aantal dagen. Toen wij haar belden zat ze in de taxi. Ze moet met de huurauto weer terug naar de garage al haar spullen uit de auto halen, en dan weer naar huis..... Ik heb aardig zitten balen, vloeken, dat soort dingen. "Gelukkig" is het "alleen maar" haar auto maar ze heeft hem wel nodig. Voor nu gebruikt ze thuis maar weer even onze Sandero en als we thuis zijn moeten we de (financiële) balans maar opmaken over wat en hoe. De poezertjes zullen in elk geval héél erg blij zijn dat ze 's nachts weer tegen iemand aan kunnen liggen.....
Gelukkig was de ochtend wel mooi.

Verder niet echt wat gedaan, beetje gelezen. Morgen komt Emma, hopelijk gaat het daar wel allemaal goed.

Donderdag, 30 september 2021
Emma en Zjwien "en España"
Vandaag moesten we rond 9 uur vertrekken, Emma en Zjwien ophalen op Valencia Airport. Haar vlucht ging goed en was op tijd, en wij ook.
We reden naar Centro Comercial Bonaire vlakbij het vliegveld. Emma wilde naar de Primark en Lefties. Maar oef wat was het druk, iets passen zat er niet in.
We zijn toen eerst wat gaan eten bij Taco Bell, smaakt ook altijd wel. Die kunnen we nu afstrepen.
Toen nog eens bij Lefties gekeken maar daar waren de paskamer afgesloten (Corona???), dus laat maar zitten.

Op weg naar huis zei ik dat we ook nog naar Lefties in het winkelcentrum bij Ondara konden gaan. Emma heeft er 3 spijkerbroeken gekocht en daarna nog 2 bij Springfield. En toen eindelijk naar huis.

    

We hebben even wat gedronken met een stukje gebak erbij. Verder niks meer gedaan.
Voor het eten heeft Jacky quesedillas gemaakt en we zijn vroeg naar bed gegaan, lange dag voor ons allemaal.

Klik hier voor het vervolg van onze vakantie