Costa Blanca 2018

Maandag, 1 mei 2017
Tucson of toch de Costa Blanca?
We zijn een maand geleden vertrokken uit Tucson, met veel pijn in ons hart. Wt een geweldige plek!! Voordat we gingen wisten we al dat we hier terug zouden willen komen en dat klopt helemaal! We weten zelfs al dat we dan in Quail Creek een huis willen huren, een 55+ community, heel erg leuk, verzorgd en een mooie ligging voor wat we dan willen gaan doen. Het idee was om dit in september/oktober 2018 te gaan doen. Je leeft tenslotte maar 1 keer. Maar ok, als we eerlijk zijn dan hebben we dit jaar 2 prijzige reizen naar de USA en dan heb ik het nog niet over het "tussendoor" tripje van Jacky naar Canada (samen met Emma). Dat moet ook betaald worden tenslotte.

Dus hadden we zoiets van, misschien nog een keer naar Spanje?? We vinden Spanje geweldig, het scheelt al minimaal 3000 euri voor de vlucht en daar heb je al veel van betaald. Toen begon de zoektocht naar het verblijf, we willen graag in de buurt van Altea, liefst in Mascarat Pueblo. We zijn daar in 2015 even gaan kijken en dat vonden we erg mooi qua ligging.
We hebben diverse eigenaren aangeschreven en kregen een paar offertes. De eerste viel erg mee qua prijs, maar de eigenaar wilde dat we uit het appartement vertrokken 6 dagen voordat wij zouden willen vertrekken. De reden was enigszins niet klantvriendelijk. Heel misschien dat familie en/of vrienden dan naar Spanje zouden durven afzakken..... wij hadden zoiets van "H"? Wij willen dit boeken en dan krijg je dat?!".
We hadden ondertussen nog een offerte gekregen van iemand die wel wat duurder was maar zijn appartement was veel mooier. Het eerste was qua inrichting nogal karig, 1 tweezittertje en 1 stoeltje, heel klein eettafeltje (waar moet ik met m'n laptop gaan zitten?). Het 2e appartement had een joekel van een terras, was beter gemeubileerd, maar we kregen maar geen reactie op onze e-mails. Ja, en daar trappen wij niet in.
Nog een paar anderen aangeschreven en we kregen nog een offerte die min of meer binnen ons budget paste (en er kwamen geen bijkomende kosten bij, iets wat bij de rest wel was), en dat bleek een heel huis te zijn, verdeeld over 3 verdiepingen met een voor ons hele mooie lay-out. En ook nog eens een 3e slaapkamer (dus mocht het nodig zijn vanwege gesnurk, dan heb ik een andere slaapplek), een veel groter woonoppervlak, heel mooi en ruim meubilair (ook het 2e appartement had een heel klein kamertje en eettafeltje), dus geen problemen voor mijn werkplek en sowieso meer leefruimte. De eigenaar reageerde adequaat, zij gebruiken dit als hun eigen 2e huis en zeggen dat het van alle gemakken is voorzien. Wij wilden deze keer nl. ook Nederlandse tv zenders. Als je 6 weken ergens blijft dan heb je iets andere eisen.
Het huis heet Casa Antiope en ligt ook in Mascarat Pueblo, aan het eind van een doodlopend weggetje, hopelijk rustig, maar dat weet je natuurlijk nooit.

We hebben Joke en Tjeerd gevraagd of we kunnen boeken en ze hebben hun akkoord gegeven. Dan kunnen zij hier rustig kijken naar waar ze zouden willen gaan wonen in deze buurt.
We wachten nu op het huurcontract, dat komt per post als het goed is.

Ondertussen is Jacky alweer tochtjes aan het uitzoeken, lol. We willen trouwens met onze eigen auto gaan. Autohuur voor die periode kwam boven de 2000 euro uit en dat doen we dus echt niet. Rijden kost ons zo'n 500 euro en het is een mooie route, zo'n 1100 km dus dat valt best mee. We willen graag Zaragoza gaan bekijken (dus daar overnachten) en misschien nog een paar uurtjes Valencia, Ren is daar nog niet geweest. We zien het wel, we hebben tijd zat.

Zaterdag, 12 augustus 2017
Een kleine update
We zijn niet heel erg bezig met deze vakantie omdat we vandaag over 4 weken nog de camperreis gaan maken en daar zijn we druk mee bezig. Maar toch heeft Jacky alweer veel informatie opgevraagd, iets waar we vanaf november in kunnen duiken.
De reis naar Mascarat toe zal best een paar mooie dagen opleveren, we hebben al wat dingen gevonden die we de moeite waard vinden.
Joke en Tjeerd zijn nu hier en die hebben er ook zin in, zeker omdat het ze gelegenheid geeft om deze streek goed te bekijken om hier eventueel ook te komen wonen. Wij zouden dat zeker leuk vinden.

Woensdag, 8 november 2017
De heenreis
Zo'n 10 dagen geleden zijn we terug gekomen van onze 7-weekse camper rondreis door het zuidwesten van de USA. Prachtig! Maar nu kunnen we weer aan de geplande volgende reisjes gaan denken. Terwijl ik me met Ierland bezig hield heeft Jacky zich op Spanje gegooid. Omdat ze zag dat de appartementenhotels in Jaca (1n) en Huesca (1n) al niet veel meer vrij hadden, hebben we deze hotels nu al geboekt. En ook het onderkomen in Zaragoza (2n). op de terugreis zullen we gewoon zo snel mogelijk naar huis willen en overnachten we alleen in Pau, ook geboekt.

    

Verder is ze wandelingen en dagtripjes aan het uitzoeken. En, we zijn aan het denken over 2019. Wat willen we dan gaan doen?? We hebben een luxeprobleem want we weten het niet. We hebben nog even tijd zullen we maar zeggen. LOL.

Zondag, 9 september 2018
Bijna vacaciones
We hebben de laatste gasten nog op de camping en het laatste stel in Passerose, en dan zijn we gesloten. Het was een goed seizoen en gelukkig ook een seizoen met heel veel prima gasten, een enkele zeiksnor zit er altijd wel bij, jammer, maar blijkbaar is het niet anders.
We hebben de koffers nog niet ingepakt, Emma had de ruimte en tassen in gebruik vanwege haar verhuizing naar Angers. Nu staat alles klaar in pap z'n kamer.
Morgen komen Joke en Tjeerd aan en als ik weet in welke gte ze willen blijven dan kan ik de "instructies" in orde maken. Mariecke heeft vrijdag nog haar rijexamen, hopelijk haalt ze het, en dan kunnen we zaterdag vertrekken. We hebben er zin in! Veel te zien en zoals we verwachten, een mooi onderkomen.

In 2019 hebben we hetzelfde huis geboekt en komen Paul en Martha op de dieren en op L'Etournerie passen. We hebben hen vorige week leren kennen, het klikte goed. We hopen tenminste dat Joke en Tjeerd dan al in de buurt wonen, gezellig!

Vrijdag, 14 september 2018
Klaar voor vertrek
Joke en Tjeerd zijn sinds maandag hier en dat geeft ons wel rust. Zo hebben we een viertal dagen om rustig alles over te dragen van de kippen/ganzen, de kitten die rondloopt en de huishoudelijke dingen. Fijn om het op deze manier te doen. Niemand hoeft zich te jagen en het scheelt stress.
Emma woont nu een dag of 10 in Angers en was na de eerste dag school alweer volledig in paniek, zoals ze elk begin van een jaar in paniek is..... dus even met haar gesproken en we hopen dat het vanaf nu beter gaat. Ze heeft toch tijd nodig om te wennen aan een nieuwe stad, een nieuw huis, een nieuwe opleiding met allemaal nieuwe mensen, pffff.
Mariecke zit nu 2 weken in de BTS Tourisme en is eigenlijk nog steeds niet negatief zoals ze altijd negatief is. En, ze heeft zowaar al binnen een week een stageplaats voor het eind van dit schooljaar, bij de Office Grand Littoral. Nu nog haar rijbewijs!
Beiden moeten nog meer stageplekken zoeken, we hopen dat dat ook goed komt.

De auto is ingepakt, de laatste gasten uit Passerose zijn zojuist vertrokken, we kunnen dat allemaal mooi nog afwerken vandaag. En dan, lekker "en vacaciones". ZIN IN!!!!!!

Zaterdag, 15 september 2018
De Pyreneen en een nachtje in Jaca
Ik ben om half zes opgestaan, koffie gedronken en toen Jacky op was hebben we de koeltassen klaargemaakt. Ren was ondertussen ook op en we hebben de koeltassen in de auto gezet. We hebben lekker veel plaats.
Om zeven uur reden we weg terwijl Joke ons uitbundig uitzwaaide, leuk! En toen stak er nog een hert voor ons het weggetje over.

Bij de Leclerc in Luon zijn we eerst door de autowasserette gereden "van binnen hadden we hem zelf al gedaan) en volgetankt, en toen, hop, richting La Rochelle. Het was prachtig weer! Onderweg bij een Aire even koffie gedronken met een Hollands wit broodje erbij, lekker in de zon.

Bij Bordeaux was het even druk maar verder viel het wel mee. Voordat we bij Pau kwamen hebben we nog eens koffie gedronken en nog een Hollandse krentenbol gegeten. En weer van stuur verwisseld. En opeens zag ik de bergen, heel ver weg, met wolken die er boven bleven hangen. In Oloron Ste Marie hebben we nog getankt bij een Leclerc. En toen gingen we naar de bergen. Langzaam gingen we omhoog. De route was erg mooi en we hebben nog ergens langs een riviertje gestopt om te kijken. Het is hier echt mooi!

    

    

Toen we bij de 10 km lange tunnel kwamen hebben we de weg naar de Col de Somport genomen, we hadden de beslissing laten afhangen van het weer, maar aangezien de wolken hoog genoeg hingen, leek ons dit wel het mooiste. En het was ook mooi! Boven op de Col zijn we even uitgestapt om wat foto's te maken, en toen waren we in Espaa.

    

    

    

    

Aan de andere kant weer flink omlaag en voordat we het wisten waren we bij ons appartementenhotel in Jaca. Een leuk appartementje met 1 slaapkamer en de bank stond al klaar als bed.
We hebben even snel de apparatuur en de kleine reistas naar boven gebracht en zijn toen weer vertrokken naar de Carrefour vlakbij. Een lekkere salade New York gehaald, wat druiven, tomaten en yoghurtdrank. Veel geld over vandaag.

Thuis foto's en verslag gedaan, salade en Jacky's quiche gegeten. Ik denk dat we op tijd naar bed gaan.
Mooi weer en lekker warm.

Zondag, 16 september 2018
Bergen, rotsen en een kasteel
Gisteravond gingen Jacky en ik al om 19.00 uur slapen, zo moe waren we, Ren hield het 2 uur langer vol. En natuurlijk waren we om 6 uur weer wakker, maar wel lang geslapen dus. We hadden geen koffie in ons appartementje dus Jacky is dat even uit de auto gaan halen, even een lekker teske koffie gemaakt want het ontbijt was pas om 8 uur. Prima ontbijt in een heel leuk restaurant.
We reden voor 9 uur al weg, eerst op weg naar het fort in Jaca, het zag er prachtig uit, maar was wel nog gesloten.

    

We namen de route naar Riglos via Bailo. We werden nog staande gehouden door 6 guardia civil met geweren, waar we heen gingen en nee, voor Huesca konden we beter een andere route nemen. Maar ok, naar Riglos konden we wel doorrijden, rare mensen die Spanjaarden!
Net voorbij Bailo was een uitkijkpunt, en we zeggen het vaak: "wat is het hier toch mooi".

    

Toen we in het dal van het meer "embalse de la Pea" kwamen, zagen we mist, we reden een behoorlijk dikke soep in, konden het meer amper zien en het werd een jas kouder. Eenmaal voorbij het meer verdween de mist weer en was het gewoon weer strak blauw, hl bizar.

En toen kwamen de Mallos de Riglos in zicht, erg mooi! We zouden er omheen wandelen, maar die rotspartij zag er wel heel groot uit, dat gaat ver boven ons kunnen. We reden de mooie weg naar Riglos, flink berg op. We konden prima parkeren want we waren nog vroeg. We besloten de minst steile route omhoog te gaan tot het punt van "nu is het genoeg geweest". De uitzichten waren geweldig en het pad ging eigenlijk prima. Toen kwam er een splitsing en ging het steiler naar boven maar ook met heel veel losse keien, een beetje link. Dat was het punt van omdraaien.

    

    

    

    

    

 

Terug in Riglos zijn we nog naar het kerkje gelopen en door het dorp. Overal zie je in deze streek een soort fruitbomen die ik niet kon plaatsen, het blijken amandelbomen te zijn, Ren zei dat ze lekker zijn.

    

    

Op weg naar beneden zijn we nog even gestopt bij een uitkijkpunt op de Mallos en Riglos.

    

We reden verder naar het Castillo de Loarre, ook weer een mooie weg. Op een bepaald moment zag je het kasteel boven op een rots liggen, knap lastig om te veroveren denk ik zo. Hoe dichterbij we kwamen, hoe groter het werd.
Hier liepen al hele Spaanse families rond dus het was redelijk druk. We hebben eerst even een teske koffie op het terras gedronken, het uitzicht was ook hier geweldig! En dan het kasteel zelf, wow. De meren in de buurt zijn normaal gesproken helemaal leeg deze tijd van het jaar, maar ze hebben blijkbaar veel regen gehad in de zomer. Het is ook heel erg groen overal.
We zijn het kasteel in gegaan, maar zoals vaak, van buiten is het mooier dan van binnen. Jacky werd licht in het hoofd en dus zijn we naar de auto gegaan om een broodje en druiven te eten, en wat te drinken. Daarna ging het gelukkig weer.

    

    

    

    

We waren toen niet ver meer van ons appartementenhotel in Huesca. We hebben een ruim appartement met 2 slaapkamers en zelfs een balkon. We besloten Huesca nog in te lopen, maar dat was niet echt de moeite waard, een mooie fontein en de kathedraal. Verder een sfeerloze plaats. We zijn wat gaan drinken bij de BK. Het was hier 30 graden in de schaduw dus best wel warm.

    

Later terug naar het hotel. Voor het eten zijn we weer naar BK gelopen, even een warme hap naar binnen werken. We zijn weer moe dus zullen wel weer prima slapen. Enne..... Ren z'n anti-snurk ding werkt!!

Klik hier voor volgende dagen