Costa Blanca 2015

Zondag, 13 april 2014
Geboekt
Afgelopen weken hebben Jacky en ik natuurlijk veel nagedacht over wat en hoe een volgende vakantie. Wat een luxe probleem zeg. Wandelen in Florida is ons heel goed bevallen. Maar, het Westen trekt me veel meer, we kennen Florida wel en ik wil ruige, rode natuur, bergen en rotsen, ruimte en leegte. Dus, de 6 weekse reis naar het Westen. Wanneer?? Geen idee, dat ligt aan verschillende zaken. Maar, ik heb vakantie gewoon nodig, hoeft niet persé elk jaar een grote reis te zijn hoor, maar gewoon ff weg. Andere omgeving, hoe mooi we ook wonen op L'Étournerie!
Jacky heeft ook behoefte aan vakantie, René niet echt. Hij vindt het wel leuk, maar heeft het niet echt nodig. Hij bemoeit zich ook nergens mee, hobbelt er wel gezellig achteraan. Dus toen dachten wij (J+R), zouden we weer met ons tweetjes gaan, zoals vroeger?? René had er geen problemen mee, wel maximaal 2 weken, niet langer. En zo lang Mariecke nog thuis woont, alleen als zij vakantie heeft, anders hebben we een vervoersprobleem (schoolbus).

Tja, en toen kon het serieuze nadenken beginnen. Waarheen?? Er waren voor ons 2 mogelijkheden: Florida of Spanje. De voor- en nadelen van beide bestemmingen naast elkaar gezet en het was al heel snel duidelijk dat Spanje een grote voorkeur heeft boven Florida, wie had dat gedacht. Voordelen van Spanje: mooiere en afwisselendere natuur, mooiere cultuur, prachtige plaatsen, bergen, veel lekkerder eten, minder lang in dat vliegtuig, veel goedkoper, terrasjes met lekkere koffie en tapas etc. We kiezen vol overtuiging voor Spanje en deze keer wordt het de Costa Blanca, de buurt van Jávea en Dénia.
We kunnen rechtstreeks in 1½ uur vliegen van Nantes naar Valencia. We hebben een appartement gehuurd bij Moraira. Geen overbodige luxe, 2 slaapkamers, prima woonkamer en een geweldig terras met eettafel, comfy stoelen en ligbedden. En.......een geweldig uitzicht over bergen en groen.

     

     

We zijn aan het uitzoeken wat we er allemaal kunnen doen en zien, we willen weer gaan wandelen en lekker de toerist uithangen. Het duurt nog effies, maar we hebben er al zin in!

Zondag, 11 mei 2014
Boekjes en folders
De laatste maand heeft Jacky veel info aangevraagd en wandelgidsen + kaarten besteld. We zijn al van alles aan het doorlezen en hebben gezien dat er heel veel te zien en doen is voor ons. We willen ook graag een paar dagen naar Valencia, kijken of we dat kunnen doen op de heenreis. In eerste instantie stond Barcelona op de planning, maar 2 steden vinden we te veel. Zou dit misschien een gebied zijn waar we willen gaan overwinteren (als het eenmaal kan)????

Woensdag, 17 december 2014
Veel wandelen
Na ons tripje naar de Costa Cálida afgelopen oktober, is Jacky flink bezig geweest met het plannen van dagtochtjes en wandelingen. Ze zegt tegen me dat er ontzettend veel te zien en te doen is, dus als het lukt met vluchten, dan willen we 2½ week gaan. Mariecke heeft 2 weken vakantie dus dat moet wel kunnen. Dit jaar was het eigenlijk net wat te kort. Lang genoeg voor de buurt (in een week hadden we het er wel gezien), maar om echt bij te komen had het wat langer mogen zijn.
Of we de laatste dag nog een uitstapje naar Valencia doen hangt ook af van de vluchttijden.

Donderdag, 1 januari 2015
Met Volotea naar Valencia
Veel eerder dan verwacht stonden gisteren de vluchten voor oktober 2015 al op de website van Volotea. De tijden zijn veranderd ten opzichte van afgelopen jaar, de prijzen waren ook lager. Jacky heeft de vluchten maar gewoon geboekt, mét koffers, mét stoelen op de exit row. Lekker veel plaats en dat is ons de afgelopen keer goed bevallen.
We vertrekken op vrijdag 16-10-2015 met de avondvlucht van Nantes naar Valencia. We hebben voor de eerste nacht weer een kamer geboekt in het Travelodge Valencia, goed hotel, goedkoop (slechts € 27 per nacht), meer dan goed ontbijt en maar 1 metrostop van het vliegveld.
Terug vliegen we ook vanaf Valancia, op maandag 2-11-2015, ook aan het begin van de avond. Het appartement hebben we met 2 nachten verlengd en we hebben er duidelijk al weer zin in!

Vrijdag, 6 februari 2015
Veel geregel, gedoe en omstandigheden
Er is de afgelopen 3 weken zo ontzettend veel gebeurd thuis: pap ligt al 3 weken in het ziekenhuis, eerst in La Roche en nu in Nantes, is geopereerd en zal lang nodig hebben om te herstellen. Hopelijk komt hij snel weer naar La Roche, da's voor hem en voor ons een stuk prettiger. Veel gedoe rondom mam die nu dus al 3 weken alleen thuis zit. En dus moet er iets gaan gebeuren wat betreft hun toekomst. Ze worden er tenslotte niet jonger op en spreken allebei amper een woord fatsoenlijk Frans. Eindelijk, eindelijk is er een knoop doorgehakt. Ze gaan terug naar Nederland. Samen met Caroline in NL hebben we alles in gang gezet en staan ze nu op de wachtlijst voor een aanleun-appartement in Sittard en Born. Belangrijkste is dat pap eerst herstelt. We gaan er nu van uit dat ze in de loop van 2015 verhuizen naar Limburg. Dit heeft voor ons de nodige consequenties, ook financieel.

Maar, natuurlijk gaan Jacky en ik niet onze vakantie afzeggen, die hebben we na een druk seizoen gewoon hard nodig! Wat we wel hebben gedaan is gaan kijken of we een andere accommodatie konden vinden die goedkoper is. En die zijn wel te vinden, maar we willen niet zo maar alles huren alleen gebaseerd op het geld. We willen op de eerste plaats mooi en rustig zitten.
En hoera, we hebben iets geweldigs gevonden!! Meer landinwaarts, bij Alcalalí (La Solana Gardens), praktisch het laatste huis aan een doodlopend weggetje, met aan de voorkant alléén maar amandel- en sinasappelbomen. En bergen!! Oh het uitzicht, gewoon niet te geloven, zo mooi!!

Het huis is verder prima, de eigenaren (Britten) wonen er boven en we hebben op ons grote terras zelfs een zwembad. Niet te geloven. En het is toch goedkoper. Ook qua ligging voor de wandelingen en tochtjes die we gepland hebben, en zelfs voor de supermarkt, ligt het gunstiger. Het contact met de eigenaar verliep zeer prettig. Zo is er geen wasmachine in het huis, maar we mogen gerust 2 of 3 keer een wasje bij hun draaien, en dat is voor ons al te vaak. De handdoeken worden door hen verwisseld dus die hoeven we niet eens te wassen. En wij reizen altijd licht zal ik maar zeggen. Wat heb je nou in hemelsnaam nodig om een beetje lekker op vakantie gaan en leuk op de foto's te staan??
De foto's van het appartement spreken voor zich!

    

    

    

Maandag, 20 april 2015
De coche is ook geregeld
Vorige maand heeft Jacky de auto geboekt. We waren vorig jaar erg tevreden over Economy Carhire omdat die een compleet pakket bieden. Door de hoge koers van de Engelse pond werd deze toch wel erg duur en door een link ergens op een website kwam Jacky bij Sunnycars uit. Zij bieden een nog completer pakket: standaard de 2e bestuurder, full to full benzine en de meest uitgebreide verzekering die te krijgen is. Snelle service en een goede prijs. In het verleden hebben we vaker via hun geboekt en waren altijd tevreden..

Geoff, de eigenaar van onze accommodatie, mailde gisteren nog wat extra foto's door en vermeldde dat ze inmiddels een wasmachine en droger in het appartement geplaatst hadden. Helemaal geweldig!!!
Nog een half jaartje en we kunnen er lekker uitrusten (mentaal) en gaan wandelen.

    

Pap is gisteren voor het eerst (sinds 21 januari) een dagje naar huis gekomen. Het deed hem zichtbaar heel veel goed!

Vrijdag, 7 augustus 2015
Valencia in de herhaling
Voor de laatste dag, de rit naar Valencia, wisten we niet goed wat we moeten doen. We hebben een avondvlucht naar huis en tja, wat doe je zo'n dag? Onderweg vonden we niks meer wat de moeite waard is (dat wat wel de moeite waard is doen we op de 1e dag al). We hebben besloten om toch nog eens naar Valencia te gaan, de dag ervoor op ons gemakje rijden (het is maar 1½ uur) en we hebben dan ook een nacht Travelodge geboekt (€ 24 per nacht.....). Dan kunnen we de hele middag nog de stad in en de volgende morgen ook nog tot een uur of 2. Ik heb 2 wandelingen geprint om te doen. Valencia vonden we mooi en ik lust wel weer een glas horchata!!

Ik heb ook een klein Samsung tabletje gekocht, alleen maar voor apps, ik heb er nu veel op gezet van trails e.d., dit zal hopelijk ook erg handig zijn in Florida. We zullen zien.

Nog 10 weken!!

Vrijdag, 25 september 2015
Voucher, wat kleine obstakels en inpakken
We kregen even een kleine schrik vorige week. Jacky vertelde me dat de link naar ons huis in Alcalalí niet meer werkte. Het huis staat niet meer op Ownersdirect. Hè?? Wat is dat nou? Dus een mail gestuurd naar eigenaar Geoff. Het duurde even 2 dagen voordat hij reageerde en wat bleek, ze waren zelf op vakantie en hun plaatsing was net in hun vakantie verlopen. Ze konden niet vanaf daar verlengen vanwege het verlopen van hun credit card en de nieuwe hadden ze niet bij op vakantie. Dus, er was helemaal niks aan de hand en als het goed is staat het huis binnenkort weer on-line.

Verder zag ik op de bevestiging van de Travelodge in Valencia dat we in het hotel moeten betalen, maar dat kan helemaal niet want beide overnachtingen zijn al afgeschreven. Dus maar even een kopietje van de afschrijvingen gemaakt en Travelodge gecontacteerd via hun website. Na een week nog geen reactie, dus heb ik er nog een e-mail aan gewaagd. Nog steeds geen respons. Toen via hun Facebook pagina en daarop kreeg ik héél snel een reactie, of ik de reserveringsnummers even wilde doorgeven dan zouden ze het uitzoeken. En jawel, alweer heel snel daarna kreeg ik een mail dat we inderdaad betaald hadden. Dus die print nemen we ook mee.

En als laatste kwam vandaag de voucher van Sunnycars. We krijgen de auto van Europcar. Gelukkig dat Jacky de voucher goed nakeek want we hadden geboekt mét een extra bestuurder en op de voucher stond zónder extra bestuurder, dat grapje zou ons ter plekke nog € 170 kosten. Jacky heeft meteen gebeld met Sunnycars en er bleek op het moment van onze boeking een fout in het systeem te zitten, dus we boffen. We hebben nu mét extra bestuurder tegen een lage prijs.

Nu Maison Violette leeg is hebben we de 2 reistassen daar neergelegd. Vandaag zijn we begonnen met alles te ordenen en deels al in te pakken. Mijn kleren liggen er ook al in, hoeveel kan een mens meenemen? Ik heb niet veel nodig en die korte broekjes en topjes nemen amper plaats in.
We hebben er vreselijk veel zin in!! Ik ben op het moment snotverkouden (dankjewel Emma!). Beter nu dan straks. Hopelijk krijgt Jacky nergens last van en kunnen we over 3 weken aan het Grote Uitrusten beginnen. Nou ja, uitrusten tussen de oren dan. Lichamelijk rusten we 's nachts uit. Tussen de oren rusten we uit terwijl we lekker aan het wandelen zijn. En niemand die kan zeggen dat wij lichamelijk niet heel hard werken tijdens ons seizoen.
Nog 3 weken!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaterdag, 17 oktober 2015
Valencia, een kasteel en muggen
Gistermiddag zijn we naar Nantes gereden, de auto hadden we deze keer geparkeerd bij IziPark, nou dat ging super. Zij parkeren de auto (sleutel blijft dus daar) en brengen je vervolgens naar de terminal. Goedkoper ook.
In de terminal hebben we wat lekkers gegeten en een koffie gedronken. En dan begint het wachten, wachten om de koffers af te kunnen geven, wachten om te kunnen boarden, wachten op het vertrek. We vertrokken iets te vroeg. Wij hadden weer extra beenruimte omdat we de stoelen bij de nooduitgang hadden geboekt, wel fijn! In het vliegtuig nog een mooie zonsondergang gezien; ik zei nog tegen Jacky "nou maak eens een stuk of wat foto's van die zonsondergang", maar nee hoor......

We kwamen dus ook een half uur te vroeg aan in Valencia, de reistassen kwamen bijna als eerste, de metro stond al op ons te wachten, en toen bij het inchecken in het hotel hebben we een hele tijd staan te wachten.....
Toen we eindelijk onze sleutel hadden en we wat te drinken wilden halen bij de Mercadona, was deze net gesloten. Gelukkig was er nog een ander klein winkeltje open.
Naar bed en slapen.

    

Nou ja, slapen..... Het was best warm in de kamer, we zitten allebei onder de bulten van aoûtats, dus krabben, krabben en nog eens krabben.
We zijn rond half 8 opgestaan en net na 8 uur zijn we gaan ontbijten, dat is in het Travelodge prima! Rond 9 uur weer met de metro naar het vliegveld waar we ons autootje hebben opgehaald, een Volkswagen Up, klein, stevig autootje.

We zijn naar het natuurpark Albufera gereden, een waterrijk gebied met héél veel vogels, velden met witte en zilverreigers. Bij het Visitor Center hebben we een stukje gelopen, één en al wilde eenden zaten daar. Het was er erg mooi, leek een beetje op Florida zelfs, met de boardwalks. De wandeling die we eigenlijk wilden doen was niet te bereiken, dus zijn we doorgereden naar Cullera. Hier hebben we aan de boulevard een cafe con leche gedronken. Toen zijn we naar het kasteel bovenop de berg gereden. Wat een uitzicht!! Maar ook, wat mooi is dat kasteel. Er ligt ook een santuari naast.

    

    

    

    

    

    

    

    

Voor de lunch zijn we terug naar de boulevard gereden en hebben we een lekker menuutje van de Burger King gedeeld, met wat uienringen. Prima, lekker en wat kost het hier toch allemaal niks.

Na de lunch zijn we richting Pego gereden, hier wilden we ook wandelen, maar ik werd binnen een minuut opgevreten door (malaria???) muggen. Het is allemaal moerasgebied, mooi voor de vogels, niet mooi voor mij..... Dus dat wandelingetje ging helaas niet door.

    

Onze volgende stop was een winkelcentrum bij Ondara, eerst even langs de winkels gelopen en toen alvast de eerste boodschappen gehaald bij Eroski. En toen was het tijd om naar ons appartement te rijden (nog even een korte stop bij de Masymas in Orba, ook een prima winkel en dichtbij). De eigenaren zijn nu in Engeland maar de buren hadden alles in orde gemaakt en de deur was open.
Het is binnen klein maar fijn, prima voor ons tweetjes, buiten, wow, een zee van ruimte, heel veel stoelen, ligbedden, 2 eettafels, een grote gas-bbq (we hadden net kolen en aanmaakblokjes gekocht, LOL) en wát een uitzicht. En stil!! Dat wordt dus genieten.

    

Internet deed het snel, alles staat weer op de laptop, alles is weer opgeladen en Jacky heeft ondertussen gekookt: tomaat-ui-olijven, een hamburgertje en heerlijk brood met gezouten boter. Nu gaan we nog even buiten zitten met een 0% fruitbiertje, en dan lekker slapen.
Het weer: bewolkt, af en toe zon, 25 graden.

Zondag, 18 oktober 2015
Wat een uitzicht tijdens de lunch!
Vanochtend hebben we op ons terras, zitten ontbijten. Lekker brood, wat beleg, teske koffie, wat wil een mens nog meer?

Het was strak blauw dus we waren helemaal blij. Rond 9 uur vertrokken we via Benissa, over de AP-7 naar Villajoyosa. We zijn eerst naar een stuwmeer gereden, er zat niet veel water meer in.

    

Vervolgens naar de plaats toe maar we vonden het erg rommelig en het zag er niet aantrekkelijk uit dus besloten we door te rijden naar Alicante. Een mooie route!
We parkeerden bij het winkelcentrum Plaza Mar 2, ervan uitgaande dat alles vandaag open zou zijn (niet dus). Wandelschoenen aan en de berg naar het kasteel Santa Barbara op kretsen. Geen gepuf, geen gehijg, geen gezweet en dat terwijl het een stijging van 10% was. Zo, wat een conditie hebben we!
Het Castillo is behoorlijk groot met héél veel trappen en steile hellingen naar het hoogste punt. We zijn eerst tapas op het terras gaan eten, erpels in knof, vis croquetas en een salade met olijven en tonijn, brood erbij, teske cafe con leche, en genieten maar. Het uitzicht was werkelijk fenomenaal!

    

    

Na de lunch zijn we de rest van het kasteel gaan bekijken en het uitzicht over de stad, de haven en het strand van Alicante. Hier komen we zeker nog terug. Na terugkomst bij de auto zijn we in het winkelcentrum even bij McDo een frappé en smoothie gaan drinken. We besloten om terug naar huis te rijden, en vlak na 15:00 uur waren we thuis, het is iets meer dan een uurtje vanaf Alicante.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

Thuis is Jacky nog even naar het riviertje voor ons huis gelopen, er stonden fruitbomen waar ze iets van geplukt heeft, het blijkt sharon fruit te zijn. Ook stonden er granaatappel- en sinasappelbomen.

    

    

We hebben nog lekker in de zon gezeten met een tijdschriftje, koffie en een stukje van de pastelaria van gisteren.
Vanavond eten we weer tomatensalade, een speklapje en zelfgemaakte rösti. We hadden naar de Al Campo willen gaan, maar ja, die was dus ook gesloten. Na het eten zijn we nog even naar de brievenbus in het dorp gelopen. 's Avonds hebben we gekaart. In bed nog wat gelezen en om 22:00 uur gaan slapen.
Het was zonnig en warm.

Klik hier voor het vervolg van onze reis