Costa Cálida 2014

 

Donderdag, 17 juli 2014
Nog een keer geboekt
We merken dat we heel erg behoefte aan een tripje na het seizoen. En dan bedoel ik Jacky en mezelf. René heeft dat niet zo. Dus nog eens aan hem gevraagd of we weg mogen...... en ja, hij vindt het prima. Volgend jaar kan hij er altijd nog voor kiezen om mee te gaan. Tijd genoeg om daar over na te denken.

Jacky was al aan het zoeken geslagen en heeft een mooi appartement gevonden, mét dakterras, en spotgoedkoop! Eigenaar is, hoe kan het ook anders, een Brit die zéér adequaat reageert! Zijn appartement ziet er mooi verzorgd uit, 2 slaapkamers, mooi meubilair en de ligging is zoals wij willen, niet aan de kust maar wel niet ver van de bergen. Op een mooie afstand van Murcia waar in elk geval alle winkels zijn.

Jacky is al aardig bezig geweest met het zoeken en printen van routes en wandelingen. Het lijkt ons wel een mooie streek. We hebben er in elk geval alweer zin in, als alle gasten weg zijn, even iets heel anders, Spaanse cultuur, tapas, zon, wandelen en natuur. Genieten!

We vliegen op 16 oktober met Volotea, van Nantes naar Valencia. We komen daar al om 9 uur 's morgens aan en rijden dan op ons gemak naar het zuiden, bezoeken onderweg de palmentuin in Elche en nog wat andere dingen. We komen zelfs door het gebied waar we volgend jaar heen gaan.
De terugvlucht is op 26 oktober, begin van de middag. We hebben daarom 1 nacht in Valencia geboekt (waar we volgend jaar ook willen blijven als we de stad gaan bekijken) en toen de eigenaar dat hoorde bood hij aan om ons een nacht terug te betalen en ons toch gewoon 's middags uit zijn huis te laten vertrekken. Wat een uitstekende service, zonder dat we ergens om gevraagd hebben.

De auto is ook geboekt, een Ford Ka of gelijkwaardig.
Nog maar 13 weken!!

Zondag, 3 augustus 2014
Plannen van tochtjes
Jacky heeft allerlei informatie aangevraagd in Spanje. En daarna is ze tochtjes gaan plannen. We gaan wat plaatsen bezoeken: Murcia, Aguilas, Mula, Cartagena, en ook wandelen in wat natuurgebieden. We hebben er aardig zin in. Je hebt iets om naar uit te kijken tijdens het drukke seizoen. En druk is het! Oef, we mogen zeker niet klagen, en dat doen we dan ook niet! Gisteren hebben we gewoon 14½ uur gewerkt. We waren kapot.
Wij hoeven niet "uit te rusten" op een reisje, nee, we gaan de boel verkennen en lekker actief bezig zijn, zoals altijd.

    

    

    

    

Donderdag, 18 september 2014
A lucky break
Gisteren keek Jacky nog eens op de site van Economy Car Hire en nu stond daar ons autootje ineens voor maar 77 pond voor de 10 dagen die we hem nodig hebben. Ze heeft toen een mailtje verstuurd en het contract laten vervallen. En natuurlijk gelijk een nieuwe auto gehuurd voor het veel lagere bedrag. We zouden eerst de auto van Atesa krijgen en nu van Solmar. Solmar ligt iets buiten de terminal maar dat is geen probleem. Het is maar een paar minuutjes met het busje van het vliegveld naar de verhuurder en als we de auto weer moeten inleveren is het maar 3 minuutjes lopen naar ons hotel, waar we de laatste nacht blijven. Dan hoeven we niet eerst terug naar het vliegveld. En voor het verschil in prijs hebben we de poetskosten voor het appartement weer betaald.

Donderdag, 16 oktober 2014
We zijn weer in Espanjolenland
Gistermiddag zijn we om half 4 vertrokken naar Nantes. Eerst naar Emma, waar we Aziatische hapjes hebben gegeten. Na het afscheid zijn wij naar het B&B hotel bij Nantes Atlantique gereden, file op de péripherique......, we zijn dat dus écht niet meer gewend.
De kamer was niet groot maar verder prima. We lagen om 19.30 al in bed, maar slapen ging moeilijk. We hebben later zelfs nog een broodje gegeten omdat we wat honger hadden.

De wekker stond op 4.30 uur maar we waren al wakker. Allebei slecht geslapen, maar dat hebben we altijd voor een vakantie. We zaten na een kwartier al in de auto, op weg naar de parkeerplaats, een ritje van maar liefst 2 minuutjes. We moesten in Hall 4 zijn van het vliegveld en we waren de enigen. Lekkere koffie gedronken en een broodje gegeten. Om 7.15 vertrok de vlucht van Volotea, we hadden stoelen op rij 16, bij de nooduitgang, dus lekker veel plaats. De indeling was 2-3, weer eens wat anders, dit was een Boeing 717.

We zijn 10 minuten te vroeg aangekomen in Valencia. We hebben ons op de wc eerst omgekleed, korte broek en topje aan. Toen met de shuttle naar Solmar voor de auto. We hebben toch weer een grotere gekregen dan we hadden geboekt, we hebben een nieuwe witte Kia Cee'd.
We reden weg bij Solmar en misten net de afslag richting Alicante en kwamen weer op het vliegveld uit. Tja, en we kwamen er niet weg. Uiteindelijk, na 2 keer hetzelfde rondje te hebben gereden zijn we de borden "arrivals" gevolgd en yep, toen kwamen we de borden met Alicante tegen.
De route was mooi, veel bergen onderweg en hoe verder we reden, hoe warmer en zonniger het werd.
We hebben onderweg nog een teske koffie gedronken in de zon (warm zeg!! Maar we klagen niet) en toen weer door naar Elche. Hier hadden we een wandelingetje door het oude deel en door de palmentuin. We zijn eerst even de basiliek in geweest en de toren. Ik heb 134 treden gedaan, Jacky 167. Die laatste gingen door een heel smal torentje en ik durfde niet, té smal. Jacky wel. Gelukkig hebben we de foto's nog.
Hierna hebben we op het terras bij de basiliek heerlijke tapas gegeten: papas bravas met aioli, calamares romana en delice de Elche, dat was een dadel gevuld met amandel en omwikkeld met bacon, ohhhhhh, dat was heerlijk! De service was goed en de señor was ontzettend vriendelijk. Voor het eten en 2 blikjes fris waren we slechts € 10 kwijt voor ons samen. De erpeltjes kregen we helaas niet op.

    

    

    

    

    

    

Na de lunch zijn we door het oude deel gelopen en dat bleek erg leuk, de pleintjes zijn echt heel mooi. Vervolgens doorgelopen en geëindigd in een park met ontzettend veel palmen, daar staat Elche om bekend.

    

    

    

    

    

Vanaf Elche was het nog een klein stukje naar Murcia. Hier zijn we gestopt om boodschappen te doen bij de grote AlCampo. We hebben waarschijnlijk genoeg gehaald om de vakantie door te komen. Een half uurtje later stonden we bij ons complex en zijn we naar het appartement gegaan met "ontvangstcommitee" Julie.
Het appartement ziet er prima uit, maar elke keer weer verbazen we ons erover hoe goed wij onze gîtes verzorgen ten opzichte van andere verhuurders. Het is maar oppervlakkig schoon, er zijn geen opdienschalen of kommen, geen koekepan en zo missen er nog wel meer dingen. Ikea ligt hier niet ver vandaan (het hele appartement is ingericht met Ikea) dus we gaan zelf maar eens kijken voor iets. Maar, deze keer laten we het toch echt niet achter. We blijven een beetje aan de gang.
Jacky heeft de bagage uitgepakt en ik de boodschappen opgeruimd. Daarna de laptop geprobeerd (gelukkig, internet werkt) en heeft Jacky gekookt: kotelet met tomaat-ui-feta-olijven salade. Heerlijk zeg!! Glaasje sangria erbij en ik zie alle letters dubbel. Kopje koffie verkeerd en een toetje na. Wat wil een mens nog meer.
Oh ja, het was 30 graden vandaag!!
Net nog even geskyped met Mariecke en René. Waarschijnlijk op tijd naar bed.

Foto's van ons appartement

    

    

    

Vrijdag, 17 oktober 2014
Veel gezocht, toch gevonden, en héél veel kassen
Ik heb prima geslapen, Jacky minder. De geluiden maken ons wakker. Geluiden, niet zoals vorig jaar in de Costa del Sol (schreeuwende Espanjolen en blaffende honden), maar een langs rijdende auto, de koelkast die aanspringt. We zijn gewoon niks gewend.
Om half 7 zijn we opgestaan, rustig aan gedaan, binnen ontbeten (we hebben pas laat zon op het terras) en om 9.15 uur zijn we vertrokken. Ik, met de leesbril op m'n neus en de kaart op schoot. En ook nog de Google Maps printjes die Jacky heeft gemaakt van al onze tochtjes. We reden de RM-3 naar het zuiden, tot Mazarrón. Vandaar naar Puerto de Mazarrón. En toel viel het me al op. De kaart klopt niet. Er klopt kort gezegd, geen ene sodeju van. De snelweg AP-7 staat wel op de Google printjes maar niet op de kaart. Dus onze RenéeRenée stond voor een uitdaging vandaag. Al gaandeweg bleken ook de Google kaartjes van onze JackyJacky niet te kloppen. Als je Google Maps al niet kunt vertrouwen, wie dan wel??!!
We kwamen, dankzij een feilloos gevoel voor richting van moi, toch mooi in Puerto de Mazarrón. Parkeren was een fluitje van een cent en na een stukje "spazieren" waren we zo aan de haven. Geen toeristische meuk hier, wel terrasjes. Bij eentje hebben we een lekkere café con leche gedronken. En net toen ik even een plasje was gaan plegen werd Jacky weer "lastig gevallen" door een gepensioneerde Schot.

    

    

Van hier reden we naar Erosiones de Bolnuevo, heel klein, maar erg bijzonder en mooi. De wind heeft hier de rotsen uitgeslepen en er zijn mooie vormen te zien. We hebben hier een tijdje rondgelopen voordat we een klein stukje verder een echte wandeling gingen doen. Mooi langs de kust, bergje op, en ook weer af. Het was een beetje warm maar het was wel goed te doen.

    

    

    

    

    

    

    

Águilas was de volgende bestemming, maar niet zonder de nodige omwegen. Ondanks dat we op de stand van de zon moesten navigeren, kwamen we toch precies daar waar we wilden uitkomen. Via haarspeldbochten over een héle hoge berg en weer naar steil naar beneden tot meteen aan de Blauwe Mediterranee bij Punta de Calnegre. Toen naar Cabo Cope om uiteindelijk in Águilas te eindigen. Onderweg zagen we werkelijk óveral kassen. Heel veel tomaten, meloenen en andere gewassen. Ook heel veel grote agrarische bedrijven. Elk dalletje werd gevuld met de kassen. Maar niet van glas maar van gaas en plastic. Lelijk, maar we weten nu wel waar de Spaanse tomaten vandaan komen.
Het viel ons ook op dat dit gebied helemaal niet toeristisch is. De weinige toeristen die je ziet vallen amper op. Het is dan ook overal rustig. De plaatsen zijn minder leuk/gezellig dan b.v. aan de Costa del Sol, maar de bergen zijn zeker zo mooi. En we vinden het toch leuk!

    

    

    

    

In Águilas zijn we over de boulevard gelopen en hebben we tapas gegeten tussen de lokale Espanjolen. Het tandenloze meneertje wat ons bediende was een beetje nors, maar de service was prima en het eten nog beter! We bestellen veel te veel. We hadden een salade (tomaat, ui, sla, tonijn, mais, olijven, olie en azijn), gevulde octopus (gevuld met de tentakels) in knoflook, inktvis met uien en brood met Spaanse ham en kaas. Die hebben we maar meegenomen. De gevulde inktvis vonden we het lekkerste.
Na de late lunch zijn we naar de Plaça de España gelopen, leuk plein met alweer prachtige planten. Verder was er in Águilas niet echt iets te zien. We zijn naar een winkelcentrum gereden en hebben bij de Eróski een koekenpan en bakje gekocht. En even getankt, wat een verschil met thuis qua prijs.

    

    

    

    

    

We zijn terug gereden naar Mazarrón via de 322, wat een prachtige weg!! De mooiste weg van vandaag. Bijna geen verkeer, blauwe lucht, groene bergen, rode rotsen, gele bloemen, wow!! Nog een klein weggetje genomen door de heuvels bij wijze van omweg. Vanaf Mazarrón was het weer de 4-baansweg.

    

    

In ons complex zijn we uitgestapt bij het "entertainment center" Al Kasar. Eén en al vreettenten, terrassen (waar bier per bucket wordt verkocht) en zuipende Britten, blegh. Not our cup of tea.
Terug naar huis, de was opgehangen, gelezen en gelaptopt. We eten vandaag erpeltjes met knof, tomatensalade (net als gisteren) en een hamburgertje.
Mooi weer en zo'n 26 graden.

Klik hier voor het vervolg van onze reis