LONDEN 2022

Zaterdag, 6 maart 2021
WTF???
Toen ik vanochtend mijn gmail opende zag ik mails van Airbnb en mijn oog viel meteen op het woord "annulering". Maar goed, de poezertjes moeten eerst verzorgd worden, teske koffie maken en daarna kon ik even rustig kijken wat er aan de hand was. We hebben maar 1 boeking via Airbnb (ik ben geen fan) lopen en dat is het appartement in Fulham. Deze bleek dus doodleuk door de eigenaar te zijn geannuleerd.... Again, WTF. We zagen dat al hun appartementen niet meer op Airbnb staan, failliet? De boel verkocht?? Tja, het is natuurlijk geen goede tijd als je inkomsten alleen van toeristen moet komen. Ik heb hem voor de vorm nog een berichtje gestuurd maar daar zal ik niks meer op horen denk ik. De aanbetaling is al terugbetaald maar de ellende is dat dit goedkoop én mooi was. En een goede ligging, zoiets vinden we natuurlijk nooit meer. De vluchten zijn geboekt en betaald dus we kunnen ook niet ergens anders naar toe. En dus zijn we weer gaan zoeken.

Ik kwam eigenlijk al heel snel iets moois tegen, in Belgravia. Een heel huis met 2 verdiepingen, beneden een grote keuken, woonkamer en study. Boven 2 dubbele slaapkamers met elk een eigen badkamer. Buiten een klein tuintje met terras. Niet ver van Victoria Station en de Sainsbury ligt zo ongeveer om de hoek. De prijs? Slechts € 512 voor een hele week, alle extra kosten inclusief, dus nog goedkoper dan dat in Fulham.
We vonden het mooi en dus heb ik de reservering aangevraagd.

Op het eind van de middag kregen we bericht dat de reservering was geaccepteerd door eigenaar Richard. Hij doet ook zelf de check-in, ook wel eens fijn. Het is zijn 2e huis in Londen. De aanbetaling is gedaan en nu moet Jacky alleen de hele dagplanning gaan omgooien omdat we op een andere locatie zitten. We zitten nu trouwens dichtbij de Royal Chelsea Hospital, waar we de vorige keer nog soep hebben gegeten.

    

    

    

Woensdag, 30 december 2020
Nu even niet door Corona, maar we hebben weer wat
Het jaarlijkse wintertripje van Jacky en mij kan deze winter uiteraard niet doorgaan, Corona...... Zelfs al wil je weg, het kan gewoon niet.
Maar, de vaccins zijn goedgekeurd en vanaf eind deze maand wordt in Frankrijk en het grootste deel van de Europa begonnen met vaccineren. Zelf zijn we in het voorjaar aan de beurt. En we zijn positief ingesteld, het komt goed.

Jacky vroeg me een tijdje terug waar ik heen zou willen áls we weer zouden kunnen en ik zei Londen. Eigenlijk omdat we begin dit jaar niet heel veel plezier aan ons tripje hebben gehad door mijn dubbele achillespeesontsteking. En Jacky wilde ook weer naar Londen. Dus zijn we gaan kijken naar accommodaties. Het duurt nog ruim een jaar, maar "what the heck".

Onze stek bij de Tower gaat hem niet worden, wat een geld kost dat tegenwoordig. En de goedkoopste appartementen zijn niet eens opgeknapt. We hebben veel alternatieven gevonden, ook hebben we deze keer bij Airbnb gekeken. Ha, en laten we nu iets gevonden hebben waar we meer dan 50% korting krijgen omdat we vroeg boeken. Lekker puh! Normale prijs £ 120 per nacht en wij betalen € 576 voor een hele week. Hoera. Het is een nieuw appartement in Fulham, goede ligging, grote supermarkt om de hoek, veel buslijnen en een ondergrondse vlakbij.

Tot onze enorme verbazing zag Jacky dat Easyjet tarieven voor 2022 online had staan. Heel erg vreemd. Maar goed, prijzen waren mooi, de tijden goed, dus we hebben geboekt. Al met al wordt die week Londen ook prima qua prijs.
Jacky heeft de hele dagplanning al zo'n beetje klaar, LOL.