Londen 2015

 

Dinsdag, 20 januari 2015
Londen, lekker even weg
Wat ben ik weer moe. Leeggezogen door mensen die constant "verzorgd" moeten worden. Tja, niet heus, maar Jacky en ik gaan er aan onderdoor. En daarom vond Jacky dat we wel weer een tripje hadden verdiend, even voor niemand zorgen, gewoon lekker aan onszelf denken en genieten van leuke dingen. Ja, natuurlijk vind ik dat een goed idee, maar jemig zeg, het moet toch niet zo zijn dat ik dit een paar keer per jaar nodig heb om zelf niet door te draaien??!!
Jacky is meteen naar vluchten gaan kijken en heeft geboekt: van La Rochelle naar Stansted, Ryan Air, heen op zaterdag 14 februari en terug op donderdag 19 februari. Vier hele dagen in Londen maar liefst en dan de eerste avond ook nog.
Het hotel wat we hebben geboekt is het Travelodge City Road. Jacky had eerst een andere Travelodge willen boeken maar die op City Road was dezelfde prijs en ligt prettiger. Niet ver van Liverpool Street Station, vlakbij 2 metro stations, bus voor de deur en in de straat een grote Marks & Spencer, en leuke eettentjes zoals Prêt à Manger, Eat, Pod, Abakado en ook nog eens Tesco en Sainsbury's supermarkten. Super dus!! Via de site van Ryan Air hebben we ook de transfer geboekt, met de bus deze keer, net zo snel en de helft goedkoper.
We kennen Travelodge van Valencia en daarover waren we heel tevreden. Die in City Road heeft goede reviews op Tripadvisor. We hebben ontbijt erbij geboekt en bij Ryan Air hebben we stoelen, priority boarding en koffers erbij geboekt. Wij gaan niet op het zuinigste liggen klooien. We weten hoe het instappen verloopt bij Ryan Air als je geen priority boarding en stoelen hebt geboekt. En het kost werkelijk maar een beetje meer. 

    

Ondertussen zijn we aan het uitzoeken wat we deze keer willen zien en doen. We zijn zo vaak in Londen geweest dat we de tel zijn kwijt geraakt, maar ik denk wel dat het zeker 40 keer is geweest. We kennen Londen dus aardig goed. En dan is het leuk om eens wat andere dingen te doen naast de "normale" dingen. We gaan vooral veel lopen. Natuurlijk hebben we een travelcard maar nu we allebei goed kunnen lopen en we er ook van genieten, gaan we vooral gebruik maken van de benenwagen.
Ik heb altijd gezegd dat áls ik eens ooit dun mocht zijn dan wil ik naar Londen, dit wordt mijn eerste keer met een skinny ass. Hoera!!! Dat voelt toch heel anders.

Dinsdag, 10 februari 2015
Koffertjes, routekaartjes en schnebbelkes
Jacky heeft ondertussen voor elke dag een mooie wandelroute uitgezocht en geprint. Er staan warempel best wel veel nieuwe dingen op de planning zoals o.a. Greenwich en de Southbank. En waar Jacky zich bezighoudt met de wandelroutes, wat we gaan zien en doen (dat kan ze héél goed), hou ik me bezig met waar we onderweg overal schnebbelkes kunnen krijgen. Niet dat dat veel nut heeft want schnebbelkes kun je op elke straathoek krijgen (en ook tussen de straathoeken) maar een mens hoeft maar een hobby te hebben, toch??

     

     

     

Let wel, voor de goede observeerder: géén foto van Starbucks, die mijden wij als de pest. Hoewel, tot ons zeer grote ongenoegen heeft Mariecke ons gevraagd om een Starfucks (oeps, typo) beker mee te nemen.

De reistas ligt klaar, met een 2e lege erin voor de terugweg. En de handbagagetassen liggen ook al bijna helemaal klaar.
Qua weer hopen we op droog en zon, dat zou mooi zijn. Maar daar hebben we toch geen controle over dus we nemen het zoals het komt.
We hebben het hotel nog even gebeld en gevraagd om een kamer aan de rustige achterkant, dat zou dus ook geregeld moeten zijn.

Zaterdag, 14 februari 2015
Vermoeiend dagje
Om 13.30 zijn we uitgezwaaid door René en de meisjes. We waren snel in La Rochelle maar hebben eerst even getankt (en voor mij natuurlijk al een plaspauze) bij de LeClerc in Luçon.
Het vliegveld van La Rochelle wordt verbouwd, het was een zooi. Ik vind het geen fijn vliegveld. Toen we de reistas konden inchecken, door douane en security, kwamen we in de wachtruimte wat ook nog steeds een onlogische ingerichte ruimte is. We konden daar in elk geval wel zitten. Teske koffie en wachten. De vlucht uit Londen was een klein kwartier te vroeg. We mochten als 2e instappen dankzij onze priority boarding. We hadden stoelen op rij 6 gekocht.
We zijn 10 minuten te laat vertrokken maar op tijd geland. Het was er al donker, om 17.30 uur, wat een verschil met ons thuis.
Op Stansted zijn we naar de bus van National Express gelopen (wel even vragen) en de bus vertrok ook op tijd en reed mooi door. We kwamen door de straat waar we 2 jaar geleden zaten. De bus deed er 70 minuten over, mede doordat het in de stad druk was.
Vanaf de bushalte naast Liverpool Street Station hebben we een stukje gelopen naar ons hotel. Ingecheckt en jawel, we hebben een rustige kamer, met bad en lekker bed. Veel ruimte ook.

    

We zijn eigenlijk weer meteen vertrokken met bus 55 vanaf Old Street. Het duurde even voordat de bus kwam en op een bepaald punt stopte die gewoon, niemand wist waarom, maar iedereen moest eruit. Wachten op de volgende waar iedereen dus weer in moest. We hebben ruim een uur gedaan over het stukje naar Oxford Circus.
Overal zijn ze aan het werken, steigers en alles lijkt opgebroken. Nogmaals, wat een zooi! In de 35 jaar dat ik in Londen kom, is dit ook de eerste keer dat ik homeless people op de straten zag liggen, maar er is wel geld om te bouwen?? Triest.
We zijn op Oxford Circus uitgestapt en zijn een stuk gaan lopen, Regent St., Piccadilly Circus, Leicester Square, Trafalgar Square. Het was druk, druk, druk. Tja, Valentijnsdag én zaterdag. Wat een lol! Op Strand zijn we bij Itsu naar binnen gegaan, even een hapje gegeten aangezien het al rond 10 uur was. We hebben een medium portie rice potsu Thai Duck gegeten, lekker, warm en we hadden nog wat over.
Twee deuren verderop zijn we naar Sainsbury geweest, even wat te drinken gekocht en koeken...... Doorgelopen naar Aldwych waar we bus 76 tot het hotel hebben gepakt. Bij de Tesco Express, naast het hotel, hebben we nog een grote fles water gekocht voor op de kamer.
Vandaag 4,5 km gelopen.

    

Op de kamer nog even een halve beker décaf gemaakt, wifi geprobeerd en het werkt prima, Jacky heeft de tas uitgepakt en even op FB met de meisjes gebabbeld. En eindelijk om 23.15 naar bed. Onze hoofden zijn niet leeg, we hebben weer shit erbij gekregen, hiep hiep hoera.

Zondag, 15 februari 2015
Greenwich en nog meer
Door de jetlag (???) waren we al om 5.30 wakker...... Ik heb 2 bekers koffie gemaakt en even het verslag geschreven. Toen ben ik gaan douchen en kon Jacky even op de laptop. Het is zwaar bewolkt. Gisteravond ben ik er achter gekomen dat ik een gaatje onder in mijn schoen heb en mijn sokken waren nat. Hopelijk blijft het nu droog.
Om 7.15 gingen we naar beneden voor het ontbijt, nou, héél erg goed verzorgd: fruit, cereal, yoghurt, broodsoorten met beleg, croissants, muffins, ei, bacon, worstjes, baked beans, tomaten etc. etc. Twee apparaten met diverse soorten heerlijke koffie, sappen, veel keuze dus. Blij dat we met ontbijt hebben geboekt!
Aangezien het pas rond 8 uur was toen we weer op de kamer waren, hebben we nog maar even wat tv gekeken, vooral het journaal. Er is weer wat gebeurd, nu in Kopenhagen.

    

Om 8.45 zijn we maar vertrokken. Er stond tenslotte genoeg op het programma vandaag. We liepen eerst naar Old Spitalfields Market. Dit is een grote overdekte markt die vanaf 9 uur volop in bedrijf zou moeten zijn. Niet dus. We waren er ná 9 uur maar het merendeel was nog niet opgebouwd. Natuurlijk had ik eerst al bij Costa's mijn eerste schnebbelke gekocht, een shortbread/fudge/chocolade cakeje wat ik al op hun site had gezien. En ja, het was meer dan de moeite waard. Simply delish. Toen naar de volgende markt: Petticoat Lane. Eerlijk gezegd zijn die straatmarkten niet een ons besteed. Wat een meuk wordt daar verkocht. We hebben alleen een magneet voor Emma gevonden.

    

    

Daarna zijn we met de Docklands Light Railway (DLR) van Tower Gateway naar Greenwich gegaan. Eerst hebben we de Cutty Sark (een oude driemaster) bekeken en  daarna een grote koffie gedronken in het café van het Old Royal Naval College. Via de National Maritime Museum Gardens zijn we de heuvel opgekretst naar de Royal Observatory. Af en toe kwam het zonnetje al door en je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht over de omgeving.
Natuurlijk hebben we ook op de Nul Meridiaan gestaan. Dus met 1 been in het oostelijk halfrond en met het andere been in het westelijk halfrond. Toch uniek en wel leuk! Weer door het mooie park terug richting DLR station. Wel eerst nog even door de Greenwich Market gelopen (merendeels vreettentjes). Bij M&S Food hebben we een pakje met 3 kleine broodjes en een bakje Griekse salade gekocht. Dit hebben we later onderweg opgegeten.

    

    

    

    

    

    

Met de DLR terug naar de city maar we hadden de trein naar het verkeerde eindpunt genomen. Niet erg, maar we moesten nu 1 halte terug met de metro. We zijn uitgestapt bij Tower Hill en zijn eerst naar de All Hallows by the Tower Church geweest. Dit is het oudste kerkje van Londen en ligt praktisch tegen de Tower of London aan. Natuurlijk het gewoonlijke wandelingetje onder langs de Tower gelopen en daarna over de Tower Bridge. Aan de andere kant van de brug hebben we de bus genomen naar Blackfriars Bridge en hebben verder langs de Theems gewandeld. Het was eb en er waren zelfs mensen die nu over de strandjes liepen. Apart. Ongelooflijk hoeveel terrasjes nu overal zijn en het was overal ook enorm druk. Het was lekker weer geworden en het was blijkbaar een familie-uitjes dag geworden.

    

    

Na een plaspauze in het National Theatre zijn we naar de Southbank Centre Food Festival gegaan. Wat ontzettend leuk en wat een heerlijke geuren. Allemaal kraampjes waar je van alles en nog wat te eten kon kopen. We hebben er een heerlijk chutney gekocht.
Daarna de rivier weer overgestoken via de Golden Jubilee Bridge. Nog een lekkere koffie gekocht om mee te nemen en die opgedronken in het zonnetje op de trappen op Trafalgar Square.

    

    

    

Ik wilde bij Lillywhites kijken voor een sportbeha. Niks gevonden. Wat een rommelige zaak en alles op elkaar gepropt. Via Chinatown zijn we naar Oxford Street gelopen en hebben daar wat bij KFC gekocht om mee te nemen. We hadden de puf niet meer om 's avonds weer terug te moeten naar de stad. Het duurde even voor onze bus er aankwam. Rond 5 uur waren we weer in het hotel. Lekker met een maskertje op in bad gelegen en nu effe tv kijken en verder niks meer doen.

We hebben vandaag zo'n 14 km gelopen!!!

Maandag, 16 februari 2015
Shoppen en een museum
Gisteren hadden we allebei een slaappilletje genomen, ondanks dat we toch al erg moe waren. Voor 9 uur lagen we al in bed en rond 7 uur vanochtend opgestaan. We waren dus een ietsje later bij het ontbijt en het was toch wat drukker dan gisteren. Weer genoten van het ontbijt. Alhoewel... ik wat minder dan Renée. Ik moet eerst maar een beker koffie op de kamer drinken anders krijg ik moeite met het eten. Thuis zorg ik tenslotte ook dat ik eerst 4 bekers thee/koffie gedronken heb voor ik überhaupt aan het eten denk.

    

Na het ontbijt eerst met de bus naar St. Paul's station en toen met de ondergrondse tot Marble Arch. Dit is het begin van de grote winkelstraat Oxford Street. We zijn begonnen bij Primark. De dichtsbijzijnde voor ons is in Parijs, dus niet echt in de buurt. Deze winkel is ook al om 8 uur 's morgens open. Lekker makkelijk voor vroege vogels zoals wij. Renée heeft er een jurkje en een rokje gekocht en ik wat toiletspulletjes. Daarna naar Forever 21 en Renée heeft er nog een paar rokjes gekocht en we zijn er nog geslaagd voor iets van Mariecke's lijstje. Bij het warenhuis Debenhams was de eerste plaspauze van vandaag en hebben we in The Café een héle grote kop thee gedronken van het formaat soepkom en gelukkig voor Renée lag er een fruitscone in stukjes om te proeven.
Toen kwamen we de winkel Fossil tegen en hebben een paar mooie bedeltjes voor de meisjes gekocht en zijn daar gelijk een revolutie gestart tégen het gebruik van al die mobieltjes. Mensen lopen zó tegen je aan omdat ze alleen op die schermpjes kijken. Familie's en groepen vrienden die geen woord met elkaar wisselen omdat ze te druk bezig zijn met die kl... apparaatjes. Ach ja.
Aan het andere eind van Oxford Street zijn we goed geslaagd voor boobiehouders voor Renée en Mariecke, bij Sainsbury's voor veel thee voor mij en hebben een omweggetje gemaakt om bij Mariecke's favoriete winkel te komen, Cornelissen & Sons (a store for high-end, hard-to-find artist's equipment) waar we een paar tekenblokken hebben gekocht. Het is echt een heel leuk winkeltje en ziet er een beetje uit als een winkeltje uit Harry Potter's Diagon Alley. Bij Boots nog wat spulletjes gekocht en omdat we inmiddels bepakt en bezakt waren besloten we om de spullen terug naar het hotel te brengen. Naast het hotel hebben we bij EAT voor de lunch een medium beker "loaded potatoe & bacon soup" gekocht en die op onze kamer opgegeten.

    

    

    

Het was inmiddels begonnen met regenen (precies zoals voorspeld op tv) en besloten om er maar een paar musea tegenaan te gooien. Dus, met de ondergrondse naar South Kensington. Samen met de rest van de wereld. Tja, schoolvakantie en regen, dus wat doe je dan?! Sodeju, wat was het er druk en omdat mensen met (kleine) kinderen eerder naar het Natural History Museum of naar het Science Museum gaan, kozen wij voor het Victoria and Albert. We stonden buiten al in de rij. Niet normaal. We zijn op de bovenste verdieping begonnen en hebben o.a. de afdelingen ceramics and pottery, glassware, statues bekeken en dat was het wel en zijn we weer vertrokken.

    

    

    

De Hema (jawel, een Hema in Londen) stond op het lijstje. Dus weer naar het ondergrondse station. We kwamen niet verder dan de ingang, zo druk was het er en er zat totaal geen beweging in. We hadden het idee dat de toegangspoortjes op diverse stations het niet goed deden. We zijn maar weer naar buiten gelopen en hebben een taxi genomen naar het winkelcentrum bij Victoria Station. Hier eerst naar de Hema waar we een paar zakken dropjes hebben gekocht. Ik heb er, eindelijk, ook een goede nieuwe beurs gevonden. We hebben er in de foodcourt Mexicaans gegeten en nog een toetje gekocht bij Costa's. Jummie!!! We vonden het toen mooi geweest en hebben de ondergrondse richting hotel genomen. Alle inkopen ingepakt en een lekker heet bad genomen.
's Avonds een broodje kipsalade/bacon gegeten.
Vandaag hebben we zo'n 6 km gelopen.

    

Dinsdag, 17 februari 2015
Kilometers maken en mooie dingen zien
Gisteravond gingen de lampen om 20.40 uit. Zo zeg, na 10 uur slapen ben ik nog steeds moe. Het zit blijkbaar héél erg diep van binnen. En het slapen gaat niet echt makkelijk, terwijl het toch een heerlijk bed is..
Rond half 7 opgestaan en een half uur later gingen we naar het ontbijt. Wat een drukte vandaag! Veel scholieren, Spanjaarden. Gelukkig is de ruimte groot en we hebben weer een prima ontbijtje gehad.
Om half 9 stapten we in de bus om bij St. Paul's uit te stappen. We zijn eerst naar het dakterras van het One New Change Shopping Center te gaan. Het was stralend blauw en het uitzicht op St. Paul's is geweldig. Beneden zijn we deels om St. Paul's heen gelopen, mooie foto's gemaakt met de zon en blauwe lucht.

    

    

    

    

    

    

Via Paternoster Square, waar we bij een Starbucks een mini espresso van letterlijk 2 slokken voor £ 1,65 hebben moeten kopen want Jacky moest gebruik maken van de sanitaire voorziening, en waarna we ook weer precies weten waarom we zo de schurft aan die zaak hebben, zijn we de Crypt van St. Paul's in gegaan. Hier waren veel nettere wc's (sukkels die we zijn) en we hebben een grote beker thee gedronken voor maar £ 1,95. En je zit daar zo leuk! Weer een les geleerd.

    

Doorgelopen over Ludgate Hill en Fleet Street, waar we St. Bride's Church even in zijn gegaan. Onderweg éindelijk die Rot SB-beker voor Mariecke gevonden en gekocht. Verder gelopen over Fleet Street naar Temple Church, hier zijn we 2 jaar geleden al binnen geweest (het regende toen) dus nu hebben we mooie foto's buiten kunnen maken. Er zijn veel kleine parkjes, soms met fontein, en mooie planten en bomen. We zijn via de Middle Temple Gardens bij Somerset House uitgekomen, aan de Theems. We konden door Somerset House lopen en kwamen op de Strand uit. Het plan was om naar Covent Garden te lopen, wat we ook hebben gedaan, want daar koop ik al sinds jaar en dag, een Cornish Pasty. Maar......het zaakje was verdwenen! Balen, geen Pasty meer te krijgen......
We zijn vervolgens even St. Paul's Church van binnen gaan bekijken, en hebben de kerkkat even geknuffeld. St. Paul's Church ligt naast Covent Garden.
Aangezien we geen pasty hadden kunnen kopen, moesten we iets anders verzinnen voor de lunch. En waar liepen we zomaar langs, een Five Guys Burgers. We zijn 3 jaar geleden in die in Winter Garden Village (Florida) geweest en waren er niet kapot van, maar we hadden wel zin in een burger. We hebben 1 bacon cheese burger met kleine friet gedeeld. De friet hebben we opgegeten, de burger ging mee voor later. Deze beviel ons beter dan die in Amerika.

    

    

    

    

    

    

    

Vervolgens zijn we via Leicester Square en Piccadilly Circus naar Carnaby Street gelopen, dit is helemaal opgeknapt. Hier ligt ook een ingang van Liberty's en aangezien een plaspauze gewenst was, zijn we naar binnen gegaan. Wat hebben ze er toch mooie dingen, maar zo vreselijk duur. Na de plaspauze doorgelopen naar Oxford Circus waar we de ondergrondse hebben genomen naar Notting Hill Gate. Het was pas 12.30 uur en we hadden al zó veel gezien en gedaan!!
Ik was nog nooit in Kensington geweest dus we zijn van Notting Hill Gate, onder het genot van een stukje Cadbury chocola, Kensington Church Street af gelopen, met een kleine detour langs St. Mary Abbots Church & Gardens en zo naar Kensington Gardens.

    

    

Op Kensington High Street hebben we bus 9 gepakt tot aan Green Park. Vanaf The Ritz zijn we langs St. James's Palace naar St. James's Park gelopen waar we thee hebben gedronken. We zijn niet lang blijven zitten. Via de Horse Guards naar Whitehall gelopen waar we de bus hebben genomen. Op Aldwych zijn we snel op een oude bus lijn 15 gestapt waar we weer bij St. Paul's Cathedral zijn uitgestapt. Tijd voor de traditionele scone met clotted cream en strawberry jam in The Crypt. Zo, die kunnen we ook afvinken.

    

    

Met de ondergrondse terug naar het hotel, 2 kleine chicken pots mee genomen van EAT, chicken pie en chicken latka. Om 16.00 uur waren weer op de kamer.
Even met thuis geskyped.
Wat een geweldige dag met nieuwe dingen, mooi weer en vele kilometers (zo'n 13 maar liefst) in de benen en voeten!! Het zal wel weer vroeg naar bed worden, na een lekker badje.
De Britse tv is ook om te huilen, jaren '80 series, verder alles crap.

Woensdag, 18 februari 2015
Een markt en Kunst
Gisteravond hebben we een aflevering van Midsomer Murders gekeken, eentje die we nog niet hadden gezien en de laatste met John Nettles. Maar, gevolg hiervan was wel dat we "pas" om 10 uur gingen slapen. LOL. Ik was erg moe en sliep snel. Helaas werd ik om 5.45 uur alweer wakker en toen bleek Jacky al vanaf 4 uur wakker te zijn. Uiteindelijk rond half 7 maar een beker koffie gemaakt en de laptop aan. Bleek internet het niet te doen, een probleem bij het hotel volgens de receptie. Dus zaten we weer vroeg aan het ontbijt, samen met wat zakenmannen en de Spaanse scholieren.

Rond half 9 waren we weer onderweg. We hebben de ondergrondse genomen van Moorgate naar Tower Hill. We hebben weer om de Tower of London gelopen en over de Tower Bridge. Wel een verschil met zondag want nu was het lekker zonnig en ontzettend rustig. Een beetje frisjes maar héérlijk! De eerste plaspauze was in City Hall en daarna hebben we leuk gelopen langs de rivier. Bij Hays Gallery (een schitterend gerenoveerd pakhuis met diverse winkels en restaurants) hebben we bij Costa's een English cuppa tea gedronken en ook gelijk maar 2 toetjes voor vanavond gekocht. We hebben Southwark Cathedral nog bekeken en de tweemaster The Golden Hinde II. Daarna via diverse kleine straatjes naar de Borough Market. Wat een leuke markt zeg en allemaal vreettentjes, kaas, groenten etc. We hebben er een lekker olijf/tomaat broodje gekocht en, eindelijk, de Cornish Pasty gevonden. Zo, dat ding woog zeker een halve kilo. Een knoeperd dus, maar erg lekker.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

We zijn weer naar de rivier gelopen en hebben deze gevolgd (via Shakespeare's Globe Theatre) naar de Tate Modern waar we de schilderijen van Turner wilden bekijken. Nu bleken deze niet hier te hangen, volgens de meneer van het museum, maar in het Tate Britain. Dus, dan maar daarheen. We zijn eerst een stukje met de bus gegaan, richting de London Eye. Zo, wat was het hier druk en wat een lange rijen. Zowel voor de kaartjes als voor de rit zelf. Gelukkig hadden wij dit 2, 6 en 12 jaar geleden al gedaan. Het was even worstelen door de mensenmassa maar zodra we aan de andere kant van Westminster Bridge waren liepen we weer heerlijk rustig. Bij Lambeth Bridge de Theems overgestoken naar het Tate Britain museum. Het was hier even vragen en de aardige meneer bracht ons naar de Turner schilderijen. Niet veel en niet echt de schilderijen die we zochten, maar toch, even wat cultuur opgesnoven.

    

    

    

Bij het museum hebben we bus 87 genomen naar Aldwych. Het was ontzettend druk vanwege diverse wegwerkzaamheden. Over het rondje Parliament Square (230 meter) deden we zo'n 10 minuten. Bij Aldwych zijn we overgestapt op de bus die bij het hotel stopt. Bij de bushalte zijn we nog even bij Caffè Nero waar we een Hot Chocolate Milano hebben genomen. Lekker maar, sodeju, chocolate overload and pretty sickening. Daarna nog een paar foto's gemaakt van onze zeer rustige overburen die in de Bunhill Fields Burial Grounds wonen. We waren redelijk vroeg in het hotel en onze kamer was nog niet gedaan. Toen ze kwamen om de kamer te doen zijn we nog even naar de oude Royal Exchange gelopen. Dit gebouw is helemaal gerenoveerd en binnen zitten nu winkels zoals Tiffany en Bulgari. En een hoop kakkers, die daar zaten te eten. Prachtig gebouw (we mochten binnen niet eens een foto maken....) maar niet ons ding dus en we waren vrij snel weer buiten.

    

Onderweg terug naar het hotel nog wat gezonde salades (groenten en fruit) gehaald bij Marks and Spencer en wat sushi bij Itsu.
Nog wat geskyped met thuis en lekker gebadderd. Vanavond iets kijken op de laptop wat ik op de usb-stick heb staan.

Donderdag, 19 februari 2015
Naar huis
Na het ontbijt hebben we uitgecheckt en zijn we naar de bushalte van National gelopen, bij Liverpool Street Station. We hebben even moeten wachten en toen met de bus naar Stansted. Bij een koffiekraam hebben we zitten wachten tot we konden inchecken/de koffers konden inleveren. Achter security ook zitten wachten. Door een medisch geval vertrokken we ruim een half uur te laat. We kwamen hierdoor ook te laat aan in La Rochelle. Een prima ritje naar huis en weer vol aan de bak voor..........
Geen foto's gemaakt vandaag.

We hebben genoten, met name van het lopen, lopen, lopen, heerlijk. Het hoofd was daardoor een paar dagen leeg en daar ging het ons om.
We hebben niks te klagen gehad deze vakantie, ontzettend veel gezien en gedaan, ook veel nieuwe dingen, prachtig weer gehad, lekker gegeten en gedronken, niks te klagen over het hotel en het ontbijt. Ook de ligging was super. Dus, we zouden het zo overdoen!