Ierland 2018

Maandag, 21 augustus 2017
Cadeautje voor Mariecke
Nadat Emma was geslaagd voor haar BAC, hebben zij en ik samen een klein tripje gemaakt naar Cardiff.
Mariecke heeft nog niks met me gedaan maar dat kwam ook wel omdat Mariecke van die absurde ideeën heeft. Nu gaat Emma met ons naar de Verenigde Staten en heb ik bij Mariecke een balletje opgegooid of ze met me naar Ierland zou willen. Ze houdt niet van druk, niet van warm, niet van grote steden, dus Ierland leek me wel ideaal. We kunnen er met de boot en eigen auto makkelijk naartoe, dus ja, we gaan naar Ierland.

Ik heb zojuist de ferry geboekt. Op 21 april rijden met de eigen auto naar Cherbourg om de nachtboot naar Rosslare te nemen. Terug varen we op 4 mei met de nachtboot van Rosslare naar Roscoff. Op haar verjaardag komen we dan thuis, net op tijd voor de taart zal ik maar zeggen. LOL.

Nu nog dingen uitzoeken en na de Amerika-vakantie kijken voor accommodaties. Liefst wil ik 1 nacht in Oost Ierland (Kilkenny) en de laatste 2 nachten in Dublin. De andere dagen wil ik verdelen tussen Kenmare/Killarney en Galway. Aan de westkant van Ierland is veel natuur te zien. Op die 2 plekken zoeken we dan een huisje.

Maandag, 5 november 2017
De route is rond
Een week geleden zijn Jacky, René, Emma en ik thuis gekomen van onze 7-weekse road trip door het zuidwesten van de USA. Mariecke was helemaal alleen thuis in Frankrijk. En dus was het tijd om nu eens te gaan kijken naar de trip die we samen gaan maken naar Ierland.
Ik had contact opgenomen met twee in Ierland gespecialiseerde bedrijven en de prijsopgave van de een vond ik veel te duur, en de ander zei dat ze nu nog niks konden boeken. Nou ja, dan kijk ik toch zelf.....
Ik ben gewoon begonnen bij het begin, Google Maps erbij en accommodaties zoeken. Ik heb afgezien van huisjes, want die zijn vaak niet op elke dag van de week te huur en ik had wel zin in B&B's, dan heb je een heel uitgebreid ontbijt, parking en wifi inbegrepen. En de prijzen zijn prima!

Wat ik nu heb geboekt:

22-4: Fern Hill Guest House in Tramore
23 en 24-4: Bridgeview Farmhouse in Kilbrittain
25-4: Island View House in Glengarriff
26 en 27-4: Old Church House in Kenmare
28-4: Wild Atlantic Lodge in Lahinch
29-4: Atlantic View B&B in Clifden
30-4 en 1-5: Maldron Hotel in Galway City
2 en 3-5: Coolakay B&B in Enniskerry

Ik heb een road atlas besteld van Ierland, kunnen we de route meer uitwerken.

Woensdag, 27 december 2017
What to see and what to do
Ik ben nu ook begonnen aan een gedetailleerde route van B&B naar B&B. Jacky heeft voor ons wat uitgezocht van stadswandelingen in Cork, Galway en Dublin. Dublin staat nog niet vast, maar dan hebben we in elk geval al een wandeling als we inderdaad besluiten om er een dagje te spenderen.
Er zijn in elk geval wat dingen die we zeker gaan doen, kastelen (o.a. Blarney Castle), Mizen Head, de Cliffs of Moher, kust, Ring of Kerry etc. Ik heb er wel zin in!
Ik heb de road atlas gekregen en gebruik hem bij het plannen, maar Jacky heeft als kerstcadeautje van de SARL een TomTom gekregen en die gaan Mariecke en ik ook gebruiken, als we weten hoe het moet, LOL.

    

    

Zaterdag 21 april 2018
Een stukje rijden en een stukje varen
Mariecke is gisteren geslaagd voor haar Code, hoera!!
Ik had bedacht dat we zo rond 14:00 uur thuis zouden vertrekken, dan zouden we nog ruim op tijd in Cherbourg zijn. Maar ons kent ons en jawel, we reden om 11:50 uur thuis weg. Het was de hele week al ruim boven de 30 graden maar voor Ierland verwachten we iets van 13 graden, ik heb winterkleren ingepakt. Vanochtend hebben we nog wat in de zon gezeten, wat kleine dingetjes gedaan en de laatste tassen in de auto gezet. Jacky had nog een quiche Lorraine voor ons gemaakt, die eten we vanavond en morgen op.

De route ging via Nantes, Rennes, Avranches en St. Lô naar Cherbourg. Ik heb onderweg 3 keer gas getankt, nou ja, de 2e keer duurde het ongeveer een kwartier voordat ik vijf liter erin had, toen ben ik gestopt. Aan het begin van Cherbourg ligt een Centre Commercial met een Auchan en daar heb ik nog GPL  kunnen tanken. We zijn er ook even de winkel ingegaan om een sandwich en salade te kopen. Het was toen rond de 18:00 uur. Toen we binnen waren hoorden we het buiten hozen. De hele weg hadden we prima weer gehad maar bij Cherbourg hing een zwarte lucht. We hebben ons eten in de auto opgegeten met zicht op het onweer. Toen zijn we naar de Burger King om de hoek gereden waar we een ijs hebben gehad, even de e-mails gecheckt en wat tijd door proberen te komen, we waren natuurlijk ook erg vroeg.

Toch zijn we om rond zeven uur naar de boot vertrokken, Google Maps gaf nl. aan dat we er een half uur over zouden doen, nou mooi dat we er in 10 minuten waren. En we waren echt niet de eersten...... Het boarden duurt even, voordat al die auto's, bussen en vrachtwagens erin staan. Wij moesten nog een verdieping omhoog en staan nu als laatste in de rij op dek 4. Twee koffertjes en de koeltasjes mee en een dek omhoog gelopen waar we de lift naar dek 8 namen waar onze hut ligt. We kregen op het vaste land al de sleutels, handig! We hebben hut 8164, twee bedden, badkamer en een raam, dat wilde ik wel graag.

    

    

Na ons een beetje te hebben geïnstalleerd zijn we wat rond gaan lopen, eerst even buiten langs en toen naar dek 7 waar de restaurants en bars liggen. We zijn eerst gaan kijken en uiteindelijk bij de eerste lounge blijven zitten met een sapje en een tonic. Daarna nog even naar de winkel op dek 5 waar ik een zakje fudge met Irish Cream heb gekocht.
Op het hele schip is geen stopcontact te vinden dus je kunt niks opladen. In de hut is ook geen wifi, maar wel in de openbare ruimtes. Er werd omgeroepen dat je niet naar buiten mocht gaan omdat er een heel hevig onweer was.

    

Ik heb nog een stukje quiche gegeten in de hut en het verslag gemaakt, Mariecke is aan het einde van de gang gaan zitten, daar had ze wel wifi. Dadelijk nog een spelletje op de tablet, een pilletje en dan (hopelijk) lekker slapen. We hoeven niet vroeg op want we zitten zo'n 17 uur op dit ding..... Morgenmiddag komen we in Eire.

Zondag 22  april 2018
Voet op Ierse bodem
Ik werd om half 7 wakker maar heb daarna nog een uur geslapen, gelukkig. Mariecke sliep nog en ik ben in Café Lafayette een beker koffie gaan halen, een sandwich en een banaan voor "'t kind". Terug naar de hut waar Mariecke ook al aangekleed was. We hebben wat gegeten en gedronken en zijn daarna toch maar weer naar dek 7 gegaan en hebben een tijd bij Lafayette gezeten met koffie. Ik heb later nog een broodje met jam gehaald.
Het was buiten grijs en grauw, oef. Rond een uur of tien zijn we terug gegaan naar de hut, ik heb nog even m'n ogen dicht gedaan en Mariecke is in de hal haar mobiel gaan opladen. We hebben wat stopcontacten gevonden (voor de stofzuigers). Haar mobiel was zo goed als leeg. Na een uurtje ben ik erbij gaan zitten, tablet opladen en even met de laptop op internet. Buiten was het tot mijn stomme verbazing helemaal blauw geworden...... Hopelijk blijft het zo!

    

We hebben daar een tijdje gezeten, wat op internet gekeken etc. Op een bepaald moment zijn we toch weer even gaan lopen, naar het bovenste dek, het zogenaamde "Sundeck". We zagen Ierland liggen, bergen en windmolens. Ik ben even terug naar de hut gegaan om mijn fototoestel te halen. We hebben er nog met een Fransman gepraat.
Toen weer naar dek 7 voor iets te eten en drinken, Mariecke weer wat fruit en ik weer een broodje met jam. Terwijl we daar zaten werd er wat omgeroepen maar we konden het niet verstaan door schreeuwende kinderen, oef. We vonden het mooi geweest en zijn naar de hut gegaan, klaar om te vertrekken. We hebben de bedden netjes afgehaald, scheelt de poetsdame weer wat werk, ze was er blij mee. Koffertjes gepakt en naar dek 5 gegaan. We hebben maar even hoeven wachten en toen mochten we naar dek 4 waar de auto stond. Er was nog héél veel plaats vrij op het autodek! Wij stonden mooi aan de rand, de achterste auto. Al met al waren we precies om 15:00 uur van de boot af. Oei, en dan is het links rijden. De weg was breed en goed, bij de eerste rotonde is het even uitkijken omdat het tegennatuurlijk voelt, links om.

Vlak voor Wexford zijn we afgeslagen op de N733 richting Duncannon. Een stuk smaller en vooral Mariecke vond het eng omdat zij nu de tegenliggers langs zich had. Ik vond het wel meevallen.
Het viel me meteen op dat alles hier verzorgd is, de huizen, tuinen etc. Dat zie je in sommige landen wel anders. En héél veel B&B's!
Een 10 km voor Ballyhack zijn we naar Tintern Abbey gegaan, dat lag praktisch langs de weg. Een mooie abdij ruïne, best indrukwekkend en dan vooral binnen. Er was een tea room bij dus we hebben thee gedronken en een stuk Toblerone cheesecake gedeeld, was erg lekker!

    

    

Toen we vertrokken ging de Abbey dicht dus we waren er mooi op tijd geweest. Omdat het al ruim 16:00 uur was besloten we niet ook nog naar de Walled Garden te gaan. We reden naar Ballyhack waar we met het pontje over het water ziijn gegaan naar East Passage. En vanaf daar werd de weg toch wel een stuk smaller......

    

    

Onze bestemming was de B&B Fern Hill House in Tramore. We konden het het laatste stukje niet vinden met de TomTom, sodeju wat mis ik een goede kaart!!! We reden een woonwijk in en daar liep een ouder stel dus besloten we te vragen, bleken het Fransen te zijn, waaaattttt?? We reden weg en ik stopte bij een uitrit zodat Mariecke de Tom kon instellen op het adres. Toen reed ik weer de woonwijk uit en zag dat het stopbord aan de verkeerde kant van de weg stond. Ik zei "Mariecke, ik rijd rechts"!! We hadden het allebei niet in de gaten. Toch maar kijken in de winkel voor een papiertje en plakband en dan iets op het stuur plakken!
De B&B was toen snel gevonden. We werden vriendelijk ontvangen door Ann, de eigenaresse, in de lounge. We hebben wat gekletst en toen nam ze ons mee naar kamer 5, een enorme kamer, de family room. Ik heb een dubbel bed en Mariecke heeft haar eigen kamer met 2 bedden, en dan uiteraard een mooie badkamer. We wilden eerst meteen even naar de supermarkt om wat eten en drinken te halen, het was ondertussen al 18:30 uur. De Tesco was nog net open en we hebben wat salade's en yoghurt gehaald. Toen aan de overkant naar de Lidl voor ice tea, een sandwich en eiersalade.
Toen weer naar huis. Ann kwam ons nog een tray brengen met thee, koekjes, crackers met brie en kleine bakewell tarts. Lekker voor na het eten!

    

    

Ik heb nog wat gechat met Jacky en een reservering afgehandeld. Ik dacht op een bepaald moment dat het al half 11 was, bleek het later de Franse tijd te zijn, dus, we zijn redelijk vroeg gaan slapen. Ik nog even gedoucht.
We hebben voor morgen het ontbijt moeten bestellen en we hebben 8:45 aangegeven, dus niet echt vroeg. De tijd ervoor was ons te vroeg.
Er schijnen nu ook Canadese gasten te zijn uit Victoria, kleine wereld hoor.

Maandag 23 april 2018
De Copper Coast en Lismore Castle
Ik werd om 6:15 wakker en ben nog even blijven liggen. Toen het verslag getypt en een beker latte gemaakt. Er staan tea/coffee making spullen op de kamer. Het verslag van gisteren gemaakt en alles bijgewerkt wat bijgewerkt moest worden, en uiteraard nog even met Jacky gechat.
We gingen op tijd naar de ontbijtruimte, die zag eruit om door een ringetje te halen. We waren de eerste gasten en het was al 8:45 uur. We hadden gisteren Irish breakfast besteld, ik de full en Mariecke de kleine. Ohhhh wat lekker, de white pudding was "delish" en uiteraard de worstjes en bacon ook. Er lag verder nog heel veel fruit, yoghurt, cereals, brood etc. etc. Keuzes, keuzes...... Toen kwamen de 2 heren uit Engeland binnen, gezellig gekletst en als laatste kwamen de Canadezen uit Victoria binnen. We hebben er toch zo'n beetje een uur gezeten dus we waren niet echt vroeg weg.

We reden eerst een stuk van de Copper Coast Route, het was behoorlijk onstuimig weer maar als het goed weer is dan zijn de uitzichten geweldig!
Bij Fenor zijn we de Bog Walk gaan doen, over boardwalks door een moerasgebied. Er was een stukje gewoon over een graspad waar modder lag en jawel, Mariecke liep net verkeerd en zakte aardig in de drab. Dus bij de auto haar schoenen maar even schoon gemaakt en droge sokken aan gedaan.

    

Onderweg naar Dungarvan kwamen we nog langs een ruïne van een kopermijn, we zijn er even uitgestapt maar ik waaide zowat uit mijn jas.
Toen doorgereden naar Dungarvan. Hier zijn we even naar de SuperValu geweest voor plakband en hebben we een klein rondje gelopen. Het stelde niet heel veel voor.

    

De volgende bestemming was Lismore Castle & Gardens, het kasteel is niet te bekijken want het is bewoond, maar de tuinen wel. We zijn naar de Uppper Gardens gegaan en omdat het net miezerde zijn we naar de Art Gallery gegaan. Grappig, hier hingen 8 schilderijen van dezelfde schilder en ik vroeg meteen aan de jongen in de zaal of het allemaal dezelfde waren. Hij vertelde dat iedereen dat vraagt. We hebben een hele tijd staan praten, dat was wel leuk.
Ze vertelden ook dat het gisteren en eergisteren goed weer was "and that's the end of summer then". Oef, ik hoop het toch van niet. Ze schijnen hier ook héél veel regen en sneeuw te hebben gehad, een tuinman vertelde dat de natuur een maand achter lag op normaal.
De tuinen zijn schitterend en het kasteel is ook indrukwekkend, enorm groot en in goede staat.
Bij de Art Gallery hebben we wat gedronken voordat we de tuinen inliepen, en warempel het wad droog.

    

    

    

    

    

    

We besloten gewoon naar de B&B te rijden want echt snel kun je hier op de meeste wegen niet rijden. De Ieren zijn wel vriendelijk, en rijden ook netjes en beleefd. We kwamen om 16:30 uur bij Bridgeview Farm B&B en er lag een briefje voor ons waar onze kamer was en dat we iets te drinken konden maken en er lag fruit cake. We hebben wat uitgepakt en zijn beneden gaan zitten. Helaas lagen er geen lepeltjes en melk en was de suiker op, dus we hebben gewoon gewacht totdat Marianne terugkwam, dat was een uurtje later. Ik ben begonnen aan de mails, 2 reserveringen hoera, en toen hebben we nog wat met Marianne gepraat. Jemig ze praat ontzettend snel en we verstonden niet alles. Hier woont ook een agrarische student en toen ik later aan de eettafel ging zitten werken toen zat hij daar ook, Connor, en we hebben ook nog een hele tijd zitten kletsen. Maar ook hij sprak behoorlijk plat Iers.

Uiteindelijk hebben we op de kamer gezeten en heb ik nog wat gewerkt. We hebben een veel kleinere kamer dan gisteren natuurlijk, minder luxe ook, maar prima verder. In elk geval 2 losse bedden.
Op het eind van de dag was het weer blauw, maar ja, dan heb je er niet veel aan. De weg naar deze farm was trouwens een karrenspoor.....

    

Buiten de fruit cake hebben we wat eiersalade (Mariecke) en tonijnsalade (ik) gegeten, met broodstengels.

Dinsdag 24 april 2018
Cork city
We hadden doorgegeven dat we om 8:30 zouden ontbijten dus we waren twee minuten eerder in de ontbijtruimte. we waren op dat moment de eersten. Marion begon met "voorgerechten" op de tafel te zetten: scones, jams, Ierse kaas, fruitsalade, rabarbercompote. Dat was eigenlijk al genoeg! Toen kwam ze de bestelling opnemen...... we zouden een Iers ontbijt delen. Dus terwijl wij al zaten te eten was zij de rest aan het maken. Het was weer heerlijk, maar met zo'n ontbijt kun je niet vroeg vertrekken. We zaten dan ook pas rond 10 uur in de auto. Voordeel is wel dat je langer de tijd neemt voor het eten en dat je pas laat gaat lunchen.

Cork zouden we vandaag doen, het regende ontzettend, in Cork al iets minder. Ik had een parkeergarage tegenover de Tourist Information uitgezocht maar ik bleek er vanaf mijn kant niet in te mogen, dus moest ik op gevoel door het centrum rijden, links.... dat was effe stressen. Gelukkig heb ik een goed richtinggevoel en had ik aan het begin van het centrum een garage bij City Hall gezien. Door de eenrichtingswegen was het even lastig, maar we kwamen er. Het was er druk en we stonden helemaal bovenaan.
Van daar liepen we naar het centrum en uiteraard had Mariecke de kaart in de auto laten liggen dus we zouden het wel weer "wingen". We vonden de English Market mooi, een oude markthal met leuke kramen, ook hier zie je de gluten free en vegan dingen overal. Verder was Cork niet veel aan, we hebben geen mooie oude gebouwen gezien, zelfs de kathedraal konden we niet vinden. We zijn nog in de Primark geweest, die heet hier trouwens Penney's, en hebben ondergoed en sokken gekocht. We hebben laat geluncht bij de Burger King, lekker. Oh en thee gedronken bij Starbucks, Mariecke een speciale thee, ik een gewone Engelse breakfast tea, daar kunnen ze niks aan verkeerd doen.

    

    

Op weg terug naar de auto kwamen we nog langs een sushi-bar waar Mariecke sushi voor vanavond heeft laten maken. En toen terug naar de B&B. We zijn niet naar het kasteel gegaan, sowieso niet vanwege het weer, maar het zou ook betekenen dat ik twee keer door het centrum zou moeten rijden.
De weg terug is 44 km en je rijdt er 50 minuten over. Het schiet niet op zal ik maar zeggen, smalle wegen met veel bochten.
Overigens vinden de Ieren dat sommige verkeersregels "suggestions" zijn en houden ze zich er niet altijd aan. Ze rijden wel netjes en beleefd (tot nu toe), als je iemand langs laat gaan dan flashen ze even hun alarmlichten om dankjewel te zeggen, aardig toch!

Thuis de e-mails gedaan, administratie, gechat met Jacky en that's it. Er zijn nog drie gasten aangekomen, ook al Amerikanen, vijf nu in totaal.
We hebben nog een hele tijd met Marion gepraat over de business kant van ons werk, altijd interessant.

Woensdag 25 april 2018
Drombeg Circle, Mizen Head en weer een andere B&B
Ik word elke dag rond 6 uur wakker maar blijf dan nog even liggen. Ik heb de mails bekeken en het verslag van gisteren gedaan. Ontbijt was weer om 8:30 uur en vandaag kozen we allebei, naast de "voorafjes" voor de gerookte zalm. We kregen een gebakken ei met 3 zalmrolletjes gevuld met een roomkaas met bieslook. Lekker, maar ik ga liever voor de full Irish en Mariecke ook.

    

We hebben om 9:00 uur de laatste dingen in de auto gezet en afscheid genomen van Marion. Mariecke probeerde voordat we wegreden alles in te voeren in Ken, maar hij kent niet zoveel bezienswaardigheden zo lijkt het wel. Het is flink zoeken. Uiteindelijk reden we na half 10 weg, op weg naar Drombeg Stone Circle.
De route was schitterend, meestal kwam de zon te voorschijn en we hebben prachtige baaien gezien, de kleuren waren geweldig. Wat een prachtig gebied hier!

    

Bij de Drombeg Stone Circle waren zowaar andere toeristen. Dit lag op een prachtige plek, uitzicht en in de zon zag het er heel mooi uit. Je ziet dat ze ook hier heel veel regen hebben gehad afgelopen maanden, alles is drassig. Iedereen vertelt er over.

    

    

Via hele kleine weggetjes kwamen we weer op de N71 en hebben we nog gestopt bij een uitkijkpunt. Een stukje verder lag een oud "altar" langs de weg, aan de baai. Mariecke waaide zo'n beetje uit haar kleren! Maar het was prachtig!

    

    

Verder gereden naar Mizen Head (spreek uit als Mizzen), gelukkig hadden we ook hier net zon zodat we mooie foto's konden maken. We zijn over het bruggetje gelopen, onder ons in het water lagen zeehonden, leuk! Op het eind van het bruggetje waaide ik er bijna vanaf! De wind gierde door de kloof en het geluid was angstaanjagend. We zijn vanwege de wind niet naar de open top gelopen, dat vonden we geen goed idee. Dus zijn we terug naar boven gelopen en hebben we in het bijbehorende cafe gaan lunchen, Mariecke wat frietjes en ik overheerlijke seafood chowder, yum! De prijzen vallen me in Ierland ook mee, het lijkt op de prijzen in Engeland maar hier is alles natuurlijk in Euro's.

    

    

    

De route ging verder richting Bantry en de heuvels worden hier hoger. In Bantry zijn we uitgestapt, eerst even bij de Tourist Information gaan vragen naar een brievenbus voor de ansichtkaarten. En toen regende het weer. Maar alweer kort, we zijn in een leuk cafe thee/chocomel gaan drinken en hebben een stuk coffee walnut cake gedeeld, zo zeg, dat was lekker!
Toen nog even een winkeltje in waar we een nieuwe beker voor René hebben gekocht en hebben staan kletsen. Ieren zijn erg vriendelijk en wij ook!!

    

Aan het eind van Bantry ligt een gloednieuwe Lidl dus daar hebben we wat boodschapjes gedaan, een salade voor vanavond en ook wat spul voor thuis.
Het was toen nog een stukje naar Glengarriff, ook dat ligt weer prachtig aan een baai. We vonden de B&B (Island View House) makkelijk en werden vriendelijk ontvangen door Imelda. Onze kamer is groot met alweer een dubbel en een enkel bed. We hebben uitgepakt en hebben daarna in de lounge thee/koffie gedronken en gekletst met Imelda. Er is nog een stel (3p) Zwitsers uit de Jura, dus daar hebben we even Frans mee gesproken.

Daarna op de kamer wat gelaptopt. Mariecke wilde om 22:00 uur al gaan slapen, LOL.
Morgen de bergen door en maar een klein stukje rijden. Die Amerikanen van gisteren doen Ierland in 2 dagen, pffff.

Donderdag 26 april 2018
Healy Pass, meren en Kenmare
Het ontbijt hadden we voor 8:00 uur gevraagd. De Zwitsers kwamen ietsje later. Het was weer lekker, de Ierse kazen smaken me ook goed! Vandaag hadden we een croissantje erbij en verse (water)meloen, heerlijk! We hebben een mooi uitzicht over de baai.

    

We vertrokken zo rond half 10 om een stuk van de Ring of Beara te rijden. We reden langs de baai tot de splitsing bij Adrigole, hier gingen we de bergen door en over. Er was zo goed als geen verkeer maar wel veel langharige schapen die los liepen. Een prachtige weg en weer eens wat anders dan de zee. Omdat er geen verkeer was kon ik af en toe eens gewoon stoppen op de weg want het valt tegen dat er geen stopplaatsen zijn gemaakt.

    

    

    

    

    

Aan de noordkant van de bergen zijn we eerst nog richting westen gereden tot aan Ardgroom waar we ook nog een afslag zagen naar Glenbeg Lake. Een 1-auto breed weggetje naar een meer dus. Het was er wel mooi.
Op de kaart die we hadden stonden nog 2 stone circles aangegeven, eentje konden we niet vinden (alles staat slecht aangegeven) en de 2e lag op het eind van een karrenspoor en bleek in iemands tuin te liggen. Nou was ie prima vanaf de weg te zien, maar toch. De eigenaresse kwam naar buiten en zei dat we de tuin in mochten als we betaalden..... Het leuke was dat de Zwitsers ook daar stonden. We hebben nog eventjes staan kletsen.

    

    

Toen weer dezelfde weg terug omdat we naar Derreen Gardens wilden gaan. Hier hebben we eerst wat geschnebbeld, een stuk carrot cake en coffee walnut cake. En toen de tuinen in. Viel tegen, het was meer een bos, weinig bloemen en niet wat we onder tuinen verstaan. Daarbij was het ook nog best prijzig voor een wandelingetje door een bos.
Toen zijn we verder gereden op zoek naar Gleninchiquin Park, oef. We reden langs mooie meren maar konden helaas niet stoppen. De weg naar het Park was alweer een karrenspoor. Hier zagen we op een bepaald moment een bordje naar een stone circle maar ook die bleek op privé terrein en zij vroegen maar liefst € 4 p.p., dat vinden we redelijk belachelijk. Bij het park zelf zijn alleen wandelingen en alles is sowieso drab dus we zijn omgedraaid. Gelukkig zijn we op het hele weggetje maar 1 andere auto tegengekomen......

    

    

We waren niet ver meer van Kenmare en Jacky had aan het begin nog een parkje gevonden: Reenagross Park. We moesten ergens anders parkeren en zijn er een stukje gaan lopen, het was niet bijzonder. We besloten de auto in het centrum van Kenmare te parkeren en het te verkennen. Leuke winkeltjes en cafe's. We hadden nog niet geluncht en het was al 15:00 uur, dus in een cafeetje hebben we 2 crositini's en een sausage roll gegeten, de crostini's waren "delish". Daarna nog even verder gelopen en weer terug naar de auto.
Het is een leuk plaatsje maar de straten staan compleet vol geparkeerd dus ik heb niet 1 foto gemaakt, zo jammer.

    

    

We gingen toen op weg naar een supermarkt voor ons avondeten, weer salades en nog spul voor thuis. We waren daar min of meer om de hoek van de B&B Oldchurch House, waar we naartoe zijn gereden. De ontvangst was vandaag de minste, maar de kamer is prachtig, heel erg groot, weer een dubbel en een enkel bed en een ruime badkamer. In elke B&B zijn de douches aan de krappe kant, 80 x 80 terwijl er vaak plaats is voor wat ruimer, jammer.
Hier kregen we ook geen thee en koekjes of zo, helemaal niks en Helen, de landlady was heel snel weer weg.
Mariecke heeft alle koffertjes en tassen opnieuw ingedeeld want ondertussen konden we niks meer vinden, da's een groot nadeel van rondreizen. De rest van de avond hebben we van alles gedaan, we hebben laat gegeten, gechat met Jacky, Mariecke een tukje gedaan en ik heb SWAT gekeken.

    

Het weer was in elk geval droog vandaag maar de zon hebben we niet echt gezien.

Klik hier voor het vervolg van onze reis.