Florida 2016

Maandag, 4 januari 2016
New Beginnings
Welkom 2016!! Nog maar 28 dagen en we vertrekken. Lekker vooruitzicht. We moeten het thuisfront nog even klaarstomen, just in case something happens..... Beter voorbereid zijn en het niet nodig hebben dan andersom.

We hebben de bruine reistas ingepakt, daar zitten alleen spullen in die we gebruiken met het kamperen. Ook in de paarse reistas zitten tot nu toe alleen kampeerspullen. Hij is nog iets minder dan de helft leeg en daar gaan onze kleren en toilettassen in. We nemen niet veel mee. Mochten we iets missen dan kunnen we dat in Florida overal kopen.

We zijn ook de handbagage aan het organiseren, Jacky heeft vooral heel veel papieren: kaarten, printjes, info etc. Ik hou alle elektronica bij: fotospul en computerspul.

René en ik weten nog steeds niet wanneer we naar Limburg moeten, vervelend dat dat zo lang moet duren eer de datum bekend is, typisch.....
Emma heeft deze week examens, voor Mariecke heb ik deze week de parents-prof en eind van de maand weer op controle in Nantes. We hebben nog genoeg te doen denk ik zo.

Dinsdag, 8 januari 2016
Té gênant voor woorden (LOL)
Deze week kwam er bij Jacky een flinke vloek uit de mond. Wat bleek, de temperatuur in Pensacola was onder het vriespunt gedaald..... Slechts 4 weken voordat wij er met een tentje naartoe gaan. We weten natuurlijk dat het winter is en er zijn blijkbaar grote verschillen in temperatuur tussen het noorden, midden en zuiden van Florida. Tja, tja, wat nu? Wat is wijsheid? We zijn al zo'n enorme koukleumen. Dilemma, dilemma. Toch maar het hele tentgebeuren vergeten en voor hotels gaan?? Dilemma, dilemma. We zijn gaan kijken hoe het zit met annuleren van de campings, wat we minder uit moeten geven vanwege kampeerspullen die we niet zelf kunnen meenemen, en wat kosten hotels meer. Dit bleek uiteindelijk voor 12 nachten maar zo'n $ 200 meer te zijn. Is dat alles?? Jawel! We hebben de voors en de tegens naast elkaar gelegd en goed doorgesproken. En de knoop doorgehakt, we gaan voor hotels deze vakantie. Het voordeel van de campings is dat je lekker in de natuur zit, maar daar is niks lekkers meer aan als het koud en/of nat is. Voordelen van hotels zijn: minder werk met klaarmaken van ons bed, eigen badkamer, overal wifi (heel erg fijn voor mij i.v.m. de reserveringen, daar zat ik toch wel mee in mijn maag), niet koud of nat, en makkelijker qua ligging en dus eetgelegenheden.

We zijn toen een middag en avond met de pc en laptop naast elkaar hotels gaan uitzoeken en reserveren. De planning hebben we nu iets aangepast, die was eerst bepaald door de ligging van de State Park-campings, en nu zijn we flexibeler. We hebben nog iets aan de planning aangepast. Wat ook veel makkelijker wordt is de reistassen inpakken, alle kampeerspullen weer opbergen en we kunnen nu zelf wat meer meenemen en zeker ook meer mee terug nemen!!

Ondertussen hebben we de autohuur ook veranderd, nu we geen kampeerspullen mee moeten nemen kunnen we toch gaan voor een wat kleinere auto. We hadden ook al lang gezien dat huren bij Alamo.co.uk/Brits het goedkoopst is, maar die zeggen dat hun tarieven alleen voor Britse rijbewijzen is. Nou is Jacky niet gek dus ze heeft lekker heen en weer gemaild met van Heidi van Alamo.co.uk en jawel, Heidi is nu haar nieuwste BFF. We hebben van 2 verschillende personen bij Alamo zwart op wit gekregen dat we gewoon kunnen boeken. Dat scheelt ook aanzienlijk als we in 2017 naar Florida en het westen willen gaan.
Anyways, we hebben de minivan bij UScarhire geannuleerd en een midsize SUV bij Alamo.co.uk geboekt. We houden er per saldo geld aan over.

Wat nog? De reistassen blijven bijna helemaal leeg als we gaan, haha, kan ik nog wat extra topjes inpakken, en in elk geval meer mee terug nemen. Geen kleren (nou, in elk geval weinig dan) want we hebben niet veel nodig.

Volgende week eerst nog een paar dagen naar Limburg, eindelijk, dan is dat ook afgehandeld. Emma gaat mee, voor het eerst sinds onze emigratie 11 jaar geleden dat ze in Nederland komt.

Dinsdag, 26 januari 2016
Nog heel effe doorbijten
Nog 7 nachtjes in eigen bed slapen en dan stappen we in de auto naar Aeroport de Nantes. De reistassen zijn ingepakt en ongeveer half leeg. We moeten alleen de laatste dingetjes nog in de handbagage doen, dingen die we thuis nog gebruiken of bij ons moeten hebben als we de deur uit gaan, zoals rijbewijs en paspoort. De inpaklijsten zijn afgevinkt en dus is het rustig in ons hoofd.

Mariecke kwam gisteren met het slechte nieuws dat ze volgende week Bac Blanc heeft en aangezien ze 4 dagen niet naar school kan gaan, hadden we een probleem. Vandaag kwam ik er achter dat ze denkt dat we de week na haar wintervakantie weg zijn i.p.v. de week vóór haar vakantie. De Bac Blanc is de week na haar vakantie dus......de schmuck.

We houden het weerbericht in de gaten en zoals het er nu uitziet mogen we niet klagen. We willen warmte en zon.

Voor het thuisfront is alles ook alles in orde, ik heb dingen op papier gezet, genoeg boodschappen in huis gehaald en de rest moeten ze doen als Emma in de weekenden thuis is. Mariecke en René hebben natuurlijk zelf geen vervoer.

WE HEBBEN ER VRESELIJK VEEL ZIN IN!!!!!!

De hotels
Na de hotels die we al in Kissimmee en de Palm Coast hadden geboekt, zijn de volgende erbij gekomen:

Zondag, 31 januari 2016
Geen zomer in Florida
Kijkend op weather.com ziet het er niet zo geweldig uit voor komende donderdag en vrijdag, regen en zwaar bewolkt. Balen. ik krijg alweer flash-backs naar de vakantie in Spanje vorig jaar. Nou zijn er genoeg shopping centers in Amerika, dus "binnen aktiviteiten" zijn er meer dan in Spanje. Maar toch, wandelen in de regen, dat gaan we echt niet doen.
En als we de vooruitzichten in Pensacola mogen geloven (qua temperatuur), zijn we blij dat we zijn geswitcht van tentkamperen naar hotels.
Hopelijk kloppen de weerberichten niet (kloppen ze ooit wel??) en komt het allemaal goed.

Na de vakantie "mag" ik weer 2 keer onder het mes, dus ik hoop wel lekker ontspannen te zijn dan.

Dinsdag, 2 februari 2016
Reis van Nantes naar Amsterdam naar Atlanta naar Orlando
Gisteravond zijn Jacky en ik nog voor 20.30 uur naar bed gegaan, met een pilletje en ik moet zeggen dat ik snel sliep. Jacky wat minder snel. Helaas, toen René na 11 uur naar bed kwam, werd ik wakker en bleef ik wakker. Balen. Ik ben blijkbar toch weer in slaap gevallen want om 2 uur werd ik weer wakker en ben ik maar opgestaan, het was toch maar 45 minuten voordat de wekker zou gaan.
Sammie had wel al zin in ontbijt en Polleke kwam ook al voor een hapje.
Ik heb nog even aan de pc gezeten, weerbericht kijken, e-mails doen e.d. En natuurlijk een Dolce Gusto gedronken om mijn ogen open te houden.
Om 3 uur stond Jacky ook op en heb ik René geroepen. We waren snel klaar en vertrokken, na afscheid te hebben genomen van René (Mariecke hebben we gisteravond al gedaan), zijn we om 3.15 uur vertrokken.
Het was rustig op de weg, geen mist, geen regen, geen wind. Prima rijden. Vlak na half 5 kwamen we aan bij Izipark, sleutel afgegeven en de monsieur bracht ons meteen met het busje naar het vliegveld. Wat een service!
We hadden gisteren al ingecheckt maar hebben nog eens een kiosk gebruikt, reserve boarding passes geprint en koffer labels. En toen moesten we nog eventjes wachten.
Teske koffie gedronken uit de automaat en toen de koffers kunnen afgeven. Even een minikrentenbol gegeten en nog een latte gedeeld. In Nantes vertrokken we een half uur te laat omdat het op Schiphol druk was vanwege de harde wind. Balen. We zaten lekker vooraan, op rij 4. We kregen lekkere koffie en een lekker plakje citroencake.
Op Schiphol heeft Jacky dropjes gekocht en hebben we 1 panini mozzarella gehaald om mee te nemen. En toen in de rij voor paspoortcontrole. Het was er druk. Gelukkig maar dat we niet eerst wat zijn gaan drinken.

    

We hebben nog nooit zo veel controles gehad als op Schiphol. We konden daarna dan ook meteen boarden.
We hadden stoelen in Delta Comfort+ op de eerste rij (stoel 10A en 10B) met een zee van ruimte voor ons.
We hebben een uur aan de grond gestaan voordat we überhaupt vertrokken: een kapotte radio en een man die uit het vliegtuig wilde en dus moest zijn koffer worden gezocht.
Het eten was erg lekker, Jacky had vegetarische cheesy lasagne en ik kip met een soort van corn mash en courgettes. Later kregen we nog broodsticks met een soort salsa dip, en nog later een warme calzone broodje, Jacky met kaas en ik met iets van bbq smaak, en een ijsje.
We hebben wat films gekeken: The Intern (leuk), The Martian (mooi!) en Spectre (viel me tegen) en het hele 9e seizoen van The Big Bang. En verder is het gewoon een lange zit. En we hebben Manhattan prachtig zien liggen, zelfs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

    

We waren bang dat we de overstap in Atlanta zouden missen, we kwamen nl. veel te laat aan en hadden maar 1 uur om over te stappen, incl. immigrations, customs, veranderen van terminal. Alles ging vlotjes, behalve dat 1 reistas maar niet kwam. Bleek dat een schmuck van het vliegveld gewoon tassen van de band was aan het halen......, en daar stond de onze bij.
Maar, we hebben het gehaald (de tassen ook!!), we waren zowat de laatsten die instapten. We zaten achteraan, rij 33. Nog wat gekletst met de meneer naast me. Ook hier kregen we nog wat drinken een een zakje pretzels. Nu kwamen we zelfs iets te vroeg aan (we waren precies op tijd vertrokken), dus daar waren we blij mee.
Even een reep chocola gekocht zodat we wat kwartjes kregen voor de tol en toen de tassen van de band plukken, die waren er al.
Bij Alamo hadden we thuis al ingecheckt dus we zijn meteen naar de garage gelopen, naar de rij van midsize SUV's. Er stonden er 3. Twee waren niet echt ruim maar vooral het overzicht door de kleine raampjes vind ik niet prettig. Er stond ook 1 witte Ford Transit Connect, die ziet er gewoon uit als een minivan en de ramen zijn groter, de auto in z'n geheel is groter. De sleutel lag erin en ik ben alles gaan proberen, we kregen 1 stoel niet omhoog en de mevrouw van Alamo eerst ook niet. Uiteindelijk is alles gelukt en zijn we met deze nieuwe auto (740 mijl op de teller) weg gereden. Yes, toch weer een soort van minivan!!

Via de 417 zijn we naar Lake Buena Vista gereden. In het hotel kregen we de sleutels van kamer 831A, en die deden het niet. Ik terug, nieuwe sleutels, die deden het ook niet. En ook de 3e set deed het niet. De maintenance werd erbij geroepen en die was meteen binnen via de connecting deur van de kamer ernaast. Iemand had de deur op slot gedaan aan de binnenkant.
We hebben een leuk appartementje, veel ruimte en gezellig. We hebben de bagage neer gepleurd en zijn naar Denny's op de hoek gereden. Een lekker mango en strawberry lemonade gedonken en een fish & chips gedeeld. Jacky had nog het chicken-noodle soepje erbij. Maar, we zaten snel vol en hebben het niet opgekregen. En het eerste couponnetje is alweer gebruikt!!

    

Toen zijn we toch nog even naar de Walmart aan Turkey Lake Road gegaan. Even een kleine mishap met de auto gehad maar er zal wel niks beschadigd zijn (onderkant van de auto). We hebben 10 pakjes moleskin gekocht voor Emma d'r blaren (LOL), wat water, selenium, kleine cinnabunnetjes, 2 topjes en 1 chapstik (die van mij lag nog in Atlanta). En natuurlijk hebben we eerst de ijzerdraad om de 2 autosleutels doorgeknipt zodat we allebei een sleutel hebben en we niet nog eens de sleutels in de auto kunnen laten liggen zoals in 2014 (oeps). Onze auto heeft trouwens geen toetertje bij het afsluiten en openen, jammer.

Om 22.30 zijn we gaan slapen, héél erg moe, maar blij dat weer weer zijn!!

Woensdag, 3 februari 2016
Een rustig eerste dagje (of toch niet)
Dankzij een slaappilletje sliep ik heel snel en ben maar 1 keer wakker geworden. En om 4 uur nog eens. Ik hoorde dat Jacky ook wakker was en ja, dan ben je dus gewoon echt wakker dankzij het tijdsverschil. Nou hadden we daar ook wel op gerekend want we moesten nog van alles doen vandaag voordat we zouden gaan ontbijten.
Ik heb heerlijk geslapen, ieder een eigen groot bed en het was een heerlijk bed!

Ik ben aan de laptop bezig geweest, e-mails afhandelen, verslag maken en natuurlijk chatten met Emma en Mariecke. Geen wonder dat mijn verslag niet opschoot, die twee houden me erg bezig.
Jacky is ondertussen de tassen gaan reorganiseren. Kop slappe koffie erbij en we waren weer even van de straat.
Uiteindelijk hebben we rond half 8 uitgecheckt en zijn we bij Perkins aan de 535 (Crossroads) gaan ontbijten, We hadden samen 2 eitjes, 2 bacon strips, pancakes met lemon meringue en bosbessen en strawberry & cream cheese crispers. We kregen niet veel op. Ik ben toch meer van de bacon & eggs dan van het zoete.

    

Na ons ontbijt was het nog te vroeg voor wat we wilden doen, dus zijn we naar de Walmart aan de 535 gereden. Het was lekker rustig en we hebben allebei een spijkerbroek gekocht en Jacky nog 3 bermuda's. Verder nog wat kaarten, ondergoed voor Mariecke en sokken voor Emma. Al met al viel het wel mee dus.

Toen zijn we naar Disney Springs gegaan, geparkeerd in de nieuwe garage en lekker gaan lopen. Het was nog heerlijk rustig en we zijn uiteindelijk bij de Earl op het terras beland met de helft van 1 broodje chipotle chicken & avocado, yummy! Met onze coupon kregen we een koffie en zakje chips gratis. We kregen de koffie samen niet op dus die hebben we nog meegenomen. Natuurlijk hebben we even een chocolaatje gehaald en even in de Disneywinkel rondgelopen, maar niks gekocht.

    

    

Om half 11 zijn we naar de Premium Internatial Drive gegaan. Hier hadden we een paar winkels waar we naartoe moesten. We kwamen bij Bath & Bodyworks waar we de sanitizers voor Mariecke hebben gekocht, allemaal verschillende smaakjes! Toen naar Lane Bryant maar daar hebben we niks gekocht. Bij de buren, Champion, wel. Twee joggingbroeken voor Jacky, voor ons samen nog 2 hoodies en alles met fikse korting. We hadden extra korting van 20% voor onze volle spaarkaart, bovenop de 40% die er sowieso al vanaf ging. En we hebben weer een spaarkaart vol, dus we gaan nog eens terug.
Toen kwamen we langs Hanes en daar zijn we geslaagd voor de bh's en ondergoed voor Mariecke. En weer extra korting door de volle kaart. Toen nog even bij Forever 21 waar we een jurk voor Mariecke hebben gekocht. Ook zagen we de Crocs winkel en ik stond al bij de kassa om 2 paar slippers voor René te betalen, maar het systeem lag eruit en daar hadden we geen zin in. Dus die gaan in de herkansing.

    

Toen we wegreden was het al 1 uur geweest. We hadden het andere halve broodje van de Earl al rond 12 uur gedeeld en wisten dat we in Wintergarden zouden lunchen. Dat was nog even een stukje rijden. Wel een mooie route, we hebben ontzettend veel meren gezien. We zijn door Windermere gereden waar we wat foto's hebben gemaakt, zag er leuk uit.
We hadden gekozen voor de Village Inn, woensdag is "free pie day". We hadden ook een coupon voor free pie, maar die hebben we nu dus nog over. We hebben lekker geluncht met een lunch size southwest salad en lunch size chef salad. Allebei erg lekker én gezond. Het restant hebben we meegenomen, evenals de gratis pie (Jacky had cherry en ik French apple).

    

    

    

Door de leuke hoofdstraat van Wintergarden, waar we 2 jaar geleden koffie hadden gedronken, zijn we naar de Citrus Tower gegaan. Met de lift naar boven en het uitzicht is mooi. Je ziet veel meren van bovenaf.

    

    

    

Het volgende op de planning was Lake Louisa State Park. We hebben eerst een jaarpas gekocht, we gaan naar zó veel state parks, dat halen we er makkelijk uit. We zijn op de camping gaan kijken, niet echt een mooie camping, en veel hele grote campers, maar wel mooi aan 2 meertjes gelegen. We hadden geen tijd meer om hier wat te wandelen, komt een volgende keer wel weer.

    

    

    

    

    

Via Schofield Road weer terug naar Kissimmee, nu naar het Destiny Palms Hotel (kamer 107). We hebben eerst wat bijgetankt bij de Wawa, het was niet echt nodig, maar we wilden toch pinnen en dan kun je net zo goed meteen voltanken. Er stond een kraanvogel achter me te kijken. Een vreemde vogel dus!

    

    

    

De kamer is prima, weer 2 grote bedden en toch gratis ontbijt terwijl dat bij de boeking niet vermeld stond. We zijn na wat uitpak- en inpakwerk nog naar de 7 Eleven gelopen (yes, de apple fritters liggen er nog) voor wat water en ice tea en toen naar MacDo voor een lekkere shake!
Op de kamer hebben we de rest van de salade gegeten en ons stuk pie.

    

Jacky sliep om 20.30 uur al terwijl ik nog zit te werken. Ik ga zo ook slapen. Typefouten halen we er morgen wel uit.

Het weer: zon met wat wolken maar ruim 27 graden, heerlijk!!!

Voor het vervolg van onze reis, klik hier.