Florida 2016

Donderdag, 25 juni 2015
Wat boffen we toch weer
Het gaat goed met ons en ook met ons bedrijf. En Ren is zo lief dat hij Jacky en mij ng een vakantie gunt. We weten allemaal dat we niet met ons drien op vakantie kunnen zolang Mariecke nog thuis woont en zo lang we niemand hebben om in ons huis te blijven om voor de poezen, de kippen en ganzen te zorgen. Hopelijk zit die reis er wel in 2017 in, maar dat ligt nog niet vast.

Anyways, Jacky en ik mogen weer iets gaan plannen. We hebben mooie tickets naar Orlando gevonden voor in februari 2016 (met onze favoriete maatschappij Air France) en dus hebben we die deze week geboekt. Het voelt nog erg onwerkelijk aan, normaal zijn we lang van te voren aan het plannen, maar nu hebben we maar 7 maanden voorpret en voorbereiding.

De volgende vraag is natuurlijk, wat gaan we doen? We hebben de eerste nacht een hotel geboekt in Kissimmee, via Hotwire. En waar kwamen we uit? In het Destiny Palms Hotel, zo ongeveer naast Encantada en naast de 7-Eleven, waar ze de heerlijkste apple fritters verkopen, da's boffen!

    

Ook via Hotwire, hebben we de 2e nacht geboekt in het Microtel Inn & Suites in Palm Coast. Ook hier is een zwembad, ruime kamers, wifi en gratis ontbijt. De ligging is prima voor ons, vlak bij de I-95 en diverse winkels (Walmart en Publix) en eettenten in de buurt.

    

Daarna kwam het idee om te gaan kamperen, met een tent, jawel. Waarom niet, het kn natuurlijk koud worden in februari, maar het kan ook erg warm worden. De kosten liggen beduidend lager per nacht en wij zijn buitenmensen en alleen al het vooruitzicht om lekker in een stoeltje buiten te zitten voor ons tentje, heerlijk hoor. Alle campings in de State Parks hebben stroom en water, wc's en douches, soms zelfs een laundry. Da's wel even wat anders dan wat we in het Westen gaan meemaken. Dit is meteen een prachtige gelegenheid om het kamperen in de USA uit te proberen, kijken waar we nog tegenaan lopen.
We hebben een tentje gekocht bij Obelink Frankrijk en hebben ook meteen de campings gereserveerd, op eentje na, daar moeten we nog 2 maanden mee wachten.
Natuurlijk hebben we eerst een planning moeten maken zodat we weten waar we willen overnachten. We hebben er zin in!!

Vrijdag, 26 juni 2015
De campings

De 1e nacht: Faver Dykes State Park: plekje 4

    

De 2e nacht: Talbot Island State Park: plekje 34

    

De 3e t/m 6e nacht: Big Lagoon State Park: plekje 14

    

    

De 7e en 8e nacht: Grayton Beach State Park: plekje 1

    

    

De 9e nacht: Ochlockonee River State Park: plekje 3

    

    

De 10e t/m 12e nacht: Rainbow Springs State Park: plekje 58

    

De 13e t/m 15e nacht: Royal Celebration Suites, Kissimmee. Deze hebben we op 22-7 geannuleerd en vervangen door een townhouse op Terra Verde.

Woensdag, 1 juli 2015
Tentkamperen
We hebben, na lang zoeken en kijken, een tentje besteld bij de Franse site van Obelink. Gisteren is het geleverd en we gaan n dezer dagen de tent opzetten, kijken hoe het gaat. We zijn gelukkig ervaren en efficint dus ik vermoed dat het nog geen half uurtje zal duren.
Verder hebben we luchtbedden met ingebouwde voetpomp gekocht en zojuist bij Decathlon, microvezel handdoeken en slaapzakken besteld, meteen voor ons drien zodat we voor de grote reis naar het westen, ook de spullen voor Ren hebben.
In de Damours hebben we nog van alles gevonden wat we kunnen gebruiken bij het kamperen, serviesgoed, lampjes, warmwaterkruiken etc. We hopen natuurlijk dat we de kruiken niet nodig zullen hebben. Maar wij zijn sowieso niet zo moeilijk, als het bar en boos is, gaan we gewoon in een hotel.
We vinden het wel heel spannend om nu te kunnen kijken waar we tegenaan lopen, zeker omdat 7 weken kamperen in het westen heel lang is. In Florida is op elke straathoek een Walmart of Publix, in het westen niet. Leuk, we hebben er nu al vreselijk veel zin in, en dat terwijl we ook nog eerst 2 week naar Spanje mogen. Wat zijn we toch bofkonten!!

    

Vrijdag, 17 juli 2015
Vrijheid, Geluk en Tevredenheid
Rare titel voor een verslagje. We zijn helemaal vrij, maken ons eigen geluk en zijn zr tevreden met wat we wel en wat we niet hebben. We werken hard en werken vooral voor onze tripjes waar wij hl gelukkig van worden. Wat boffen we toch met de tripjes die we in het vooruitzicht hebben. We truely are happy campers!!
De Dollars hebben we weer besteld (en ontvangen) bij Yes-Change, met alweer een uitstekende service! De spullen die we bij de Decathlon hebben besteld zijn aangekomen in de winkel in La Roche en die gaan we waarschijnlijk morgen ophalen.
En ook de planning is nu helemaal zoals we hem willen.

Ons seizoen is begin april al begonnen en we hebben het nog nooit zo druk gehad als dit jaar. En dat gaat nog wel even zo door.

Donderdag, 2 juli 2015
Rainbow Springs
Omdat we Fort DeSoto pas 6 maanden van te voren kunnen reserveren en de meeste campings volledig volgeboekt zijn door snowbirds met hun giga campers, hebben we toch besloten dat stuk te mijden. Veel campings verhuren hun tentplekjes dan zelfs niet eens aan tentkampeerders maar alleen aan de RV-eigenaren. Jammer...
We hebben nu een leuke plek geboekt op de camping in Rainbow Springs SP. Er is van alles te doen incl. kayakken (Jacky wil dit eens doen) en er is ook een laundry. Nu hebben we dus alle campings/overnachtingen geboekt en moeten we alleen de planning van die dagen daar omgooien. Dat is trouwens echt geen straf.

Woensdag, 22 juli 2015
To Terra Verde or not to Terra Verde
Daar gaan we weer...... Ik zag vandaag op Tripadvisor dat de reviews voor ons hotel in Kissimmee wel erg slecht waren en ook blijkt er alleen wifi in de lobby te zijn, ik was er niet happy mee. Gisteren zijn we daarom maar eens naar andere dingen gaan kijken. Ik dacht, laat ik eens bij townhouses op Terra Verde kijken, die staan al jaren op ons lijstje. Helaas zijn de meeste bezet gedurende de hele winter of ze verhuren voor minimaal 7 nachten. Maar ik vond er eentje die wel voor 3 nachten te huur was en die ook vrij was. Qua ligging in Terra Verde precies zoals wij het willen, het meer aan de achterkant en pal op het westen, dus middagzon. Wat wij een heel groot voordeel van townhouses op Terra Verde vinden is dat ze allemaal een hot tub (verwarming gratis) op het terras hebben n geen kooi. Zo'n kooi heb je in de winter helemaal niet nodig want er zijn geen insecten, en dat ding houdt toch best veel warmte tegen. Hier gaan we nu de laatste 3 dagen naar toe:
TERRA VERDE. We zijn benieuwd of Terra Verde voldoet aan onze verwachtingen.

    

    

    

Donderdag, 10 september 2015
Wat krijgen we dan nu???
Jacky dacht: laat ik nog eventjes op de site van Air France kijken of er heel misschien nog iets is veranderd... want dat kunnen die maatschappijen goed!!! En jawel hoor, onze laatste vlucht op de heenreis, Atlanta-Orlando, was zomaar ineens geannuleerd. En we willen toch echt doorvliegen naar MCO.
Dus heeft ze maar eens gebeld met Air France en de mevrouw wist niet waarom die vlucht geannuleerd was, alleen dat die dingen weleens gebeuren. Ze wilde ons toen overboeken naar een vlucht die pas rond middernacht op MCO zou aankomen, maar daar waren we het niet mee eens. We wisten (uit ervaring) dat er ook 's morgens vroeg al een vlucht vanuit Nantes naar Parijs zou gaan. Ze kon helaas de juiste afdeling niet meer te pakken krijgen en zou vandaag terug bellen. We vertrekken liever vroeger dan zo heel laat daar aankomen.
Gelukkig is alles nu weer in orde en we komen nu zelfs al vr half 5 's middags aan op MCO. Yes, 5 extra uren in Florida. Wat zullen we daar eens mee gaan doen?
Later op de dag belde de mevrouw van Air France nog eens terug. We hadden namelijk stoelen gekocht op een 2-seater-row en die heeft ze ook nog vast kunnen leggen.
We zijn weer helemaal tevreden want dit zijn de vluchten die we eigenlijk hadden willen hebben maar omdat ze duurder waren hadden we de andere vertrektijd gekozen.
Over 5 weken vertrekken we naar Spanjolenland en als we terug zijn is het nog maar 3 maandjes voor we naar Florida kunnen.

Dinsdag, 12 oktober 2015
Wat krijgen we dan nu??? (Part two)
En alweer keek Jacky toevallig op Air France bij onze reservering en ze hebben het alweer geflikt, onze Vrinden (nu niet meer zo erg) bij Air France.....
De vlucht van JFK naar MCO was weer gewijzigd en dus zouden we alweer later aankomen, niet leuk. Maar het meest vervelende is dat je gewoon geen berichtje krijgt, je moet het toevallig zelf zien. Ik was dus niet blij en heb weer wat op hun Facebook pagina gezet. ik moet zeggen, daar reageren ze wel erg snel op.
Het blijkt dat Delta (daar vliegen we het laatste stukje mee) die vlucht niet meer uitvoert, balen. Uiteindelijk kwamen ze met hele vreemde constructies (in New York aankomen op JFK en vertrekken vanaf La Guardia). We hebben aangegeven dat we aankomsttijd van 18.22 niet zo'n probleem zouden vinden als we dan een dag eerder konden vliegen. En jawel, na wat spannende uurtjes vanmiddag, veel heen en weer chatten en mailen, vliegen we dan nu op dinsdag 2 februari, van NTE - AMS - ATL - MCO. Trans-Atlantisch met Delta i.p.v. Air France, maar wel met een Airbus 330 dus 2 stoelen naast elkaar. En op prima plekken. We zijn blij dat we nu i.p.v. 1 uur overstaptijd op CDG zelfs 2 uur overstaptijd op AMS hebben, sowieso is Schiphol prettiger dan CDG.

Jacky zei vandaag ook dat ze spijt had dat we een SUV hadden gehuurd en niet gewoon weer lekker een minivan. We konden gratis annuleren en dat hebben we dan ook gedaan na ontvangst van de nieuwe tickets. En opnieuw geboekt, 1 dag langer, een minivan via UScarhire, die bleken nu weer het goedkoopst. De bevestiging hebben we in de pocket, de voucher komt nog. En we hopen dat we onze luchtbedden opgeblazen in de minivan kunnen leggen, dat zou wel moeten kunnen. Kunnen we met slecht weer ook nog in de auto slapen, LOL.

Natuurlijk moesten we toen ook nog een nacht hotel boeken. Via Hotwire een mooie prijs gekregen bij het Legacy Vacation Resorts Lake Buena Vista, een 1 slaapkamer appartement, veel ruimte dus en een kleine keuken. We zullen er niet lang zijn, maar de locatie is prettig en we zijn er blij mee. Het ligt toevallig precies tegenover het Clarion Hotel waar we in 2014 de 1e nacht sliepen.
Wat we de eerste dag in Kissimmee/Lake Buena Vista gaan doen, dat zien we nog wel. In elk geval kunnen we nu rustig naar een Walmart gaan om onze (kampeer)spullen op te halen. Misschien alvast even neuzen in de Premium Outlets, kijken voor een nieuwe beker voor Emma, ach, we hebben een hele extra dag, genoeg te zien en doen.

    

    

Donderdag, 15 oktober 2015
Comfort Plus bij Delta
Om de ligging van onze stoelen op de Delta vlucht te zien, zocht ik onze vlucht op. En dan zie je meteen de melding staan dat je voor nog geen 100 p.p. in Comfort+ kunt zitten. Via FB delta gevraagd hoe we een upgrade kunnen krijgen, antwoord van Delta: even bellen. Dus dat gedaan. Vragen wat het kost. Dat "even" bellen werd 50 minuten maar we hebben het geregeld, we zitten nu op stoel 10 A en B, eerste stoelen in de economy. We mogen als eersten (na de business class) in- en uitstappen, toch wel fijn, hebben meer beenruimte, krijgen gratis alcohol (niet voor ons dus, haha), premium snacks en we zitten op een hele goede plek in het vliegtuig. Ik heb geen seconde hoeven nadenken of we dit wel of niet zouden doen, meteen "ja" gezegd.

Dinsdag, 17 november 2015
Yee-haw
Terug van onze vakantie aan de Costa Blanca, zag ik dat de voucher van UScarhire er nog steeds niet was. Dus maar weer een mail gestuurd. En na 10 dagen ng maar eens. UScarhire was op Alamo aan het wachten. Maar mooi dat er dezelfde dag een voucher via de e-mail kwam.

Een tijdje terug kwam Jacky met het idee om een paardrijtochtje te doen in Florida. Ze had eerst genformeerd bij een bedrijf in de buurt van Ocala maar de communicatie met hen verliep nogal stroef. Toen heeft ze Arnett's Gulf Trail Rides gevonden. Deze ligt in Santa Rosa Beach, op maar een paar kilometer van onze camping in Grayton Beach SP.
Vandaag stond eindelijk de kalender voor februari online en we hebben geboekt voor 12 februari. Lekker een uurtje paardrijden (met bijbehorende "kweerten aan de vot" aan het eind??) door de mooie natuur. We hebben er zin in!!

Vrijdag, 20 november 2015
Toch een nachtje kamperen in Fort de Soto Park
Jacky had gezien dat de camping op Fort de Soto Park bij St. Petersburg, nog genoeg plekken vrij had. We hadden die camping al eens op het oog maar de "window of reservation" was maar 6 maanden en daar wilden we toen niet op wachten. En dus vroeg ze aan mij of ik 1 nacht Rainbow Springs SP wilde inruilen voor 1 nacht Fort de Soto Park. Dit geeft ons de dag erna wat meer tijd. En toen ik zag welke plaatsen nog vrij waren hebben we inderdaad een plekje geboekt, plek 76.

Voor het vervolg van onze reis, klik hier.