Arizona 2017 

Dinsdag, 17 november 2015
Surprise surprise
Terwijl Jacky en ik op vakantie waren aan de Costa Blanca, hebben we goed rondgekeken en gepraat over het wat en hoe van als we "oud" zijn en als we willen overwinteren. Spanje is natuurlijk een prima optie, maar we hebben ook gezien hoe beperkt je hier bent als het weer slecht(er) is. Je kunt dan gewoon niks. Als we dan aan Amerika denken dan worden we helemaal happy. Dus we zeiden op een bepaald moment, waarom blijven we niet naar Amerika gaan zo lang het kan, qua gezondheid en financieel? Tja, goede vraag. Waarom eigenlijk ook niet? Mariecke is, als het goed is, vanaf september in Nantes, dus min of meer het huis uit. Blijven we wel met het probleem van de katten, kippen en ganzen zitten. We móeten echt iemand in huis hebben als wij met ons drieën weg zijn. Nou had ik afgelopen zomer al eens een balletje opgegooid bij Toine en Paula die op onze camping zijn geweest. Zij hadden in principe wel belangstelling.
Dus, eenmaal thuis, hebben we onze plannen met René besproken, hij was matig enthousiast, gewoonweg omdat hij nooit heel erg enthousiast is.....
Toen een mail gestuurd naar Toine en Paula, of ze ook al belangstelling hadden om in de winter 2017 een paar weken bij ons te komen. En dat waren ze! Wij zijn aardig flexibel en we hebben nog wat dingetjes besproken, maar in feite kunnen we ervan uitgaan dat zij in februari-maart 2017 wel een paar weken in ons huis willen blijven. Dat biedt mogelijkheden.
Hierdoor is nu een eerste planning ontstaan om eind februari, net na Mariecke's vakantie, een kleine 5 weken naar Amerika te gaan. Én New York!!!!!!! Jawel hoor, dat plakken we er dan aan vast.

Donderdag, 25 februari 2016
Geen Florida maar Arizona
We zijn net een paar dagen terug van onze reis door Florida (o.a. de Panhandle) en we hebben alweer een accommodatie voor over een jaar op het oog. Terwijl we door Florida reden hadden we allebei zoiets van "dit hebben we voorlopig wel even gezien". We hebben de staat nu vaak genoeg bezocht, van onder tot boven, van links tot rechts en wij houden wel van een beetje variatie en avontuur. We zijn al helemaal niet bang uitgevallen en hoe mooi we de natuur in Florida ook vinden, we hebben het al eerder gezegd, we zijn toe aan iets anders. En aangezien we heel erg houden van bergen en woestijn en ook wandelen, dan komt Tucson al gauw in de picture. De temperaturen zijn er ook nog eens beter dan in Florida, dus, we hebben een optie op een huis. Ik had vanochtend ook al de bevestiging maar de aankomstdatum klopt niet dus ik ben even aan het wachten op de correcte rekening.

Ik had voor de data nog snel een mail naar Paula en Toine gestuurd en zij gaan akkoord. We hadden "ons" huis in Tucson al sinds december in optie maar zij had andere gegadigden die volgende maand zouden komen kijken of ze over een jaar het huis wilden huren. Tja, en dan hadden wij dus niks. Die periode valt nog in het hoogseizoen en er zijn nu al genoeg huizen bezet, snowbirds.....
Ik heb de eigenaresse meteen gemaild dat we heel graag de data provisorisch willen vastleggen totdat we de vluchten hebben geboekt, maar dat zal geen probleem zijn.

Onze casita ligt aan de noordwest kant van Tucson dus we kunnen alle kanten op, ook richting Phoenix. Saguaro NP ligt op maar 2 km afstand en ook alle voorzieningen liggen zo'n beetje om de hoek. De eigenaren wonen erbij en dat vinden we ook wel prettig.
Wij zouden ons niet zijn als we niet ook al aan het plannen waren geslagen, er zullen wat langere tochten zijn maar er is ook genoeg in de buurt te zien en wandelen. Volgende maand gaan we de temperaturen bijhouden en dan maar hopen dat het flink warm is!! Dit zal trouwens een prachtige tijd zijn om de woestijn in bloei te zien.
En voordat we terugvliegen willen we dus nog een paar dagen New York City doen. Lekker!!

    

    

    

Donderdag, 14 april 2016
De meeste vluchten zijn geboekt
Jacky had vorige week al mooie tarieven gezien voor vluchten naar JFK, maar niet voor de data die wij nodig hebben. Vandaag zag ze wel onze data verschijnen en ook met mooie prijzen. Dus, de vluchten NTE - JFK zijn meteen geboekt. We vliegen van NTE naar Schiphol met de Hop. We hebben op Schiphol ruim 3 uur de tijd en kunnen daardoor gelukkig nog dropjes kopen. LOL.
Met de KLM vliegen we door naar JFK. We komen om 19.35 uur aan en gaan nog een hotel boeken voor die eerste nacht. We kunnen dan in principe meteen naar bed.
Er was ook een vlucht waarbij we rond het middaguur op JFK kwamen maar wat doe je dan de rest van de dag?? Niks dus. en met die vroege vlucht zouden we weer midden in de nacht naar NTE moeten rijden en nu niet.

Vervolgens heeft Jacky ook een enkeltje van JFK naar Phoenix geboekt, bij Delta. Daar komen we tussen de middag aan en hebben we nog wat tijd over voordat we naar onze accommodatie kunnen gaan. We hebben al een mooie trail uitgezocht in de South Phoenix Mountains, dat ligt mooi langs de route en na 1½ dag op ons kont zitten zal ons dat goed doen.

De terugvlucht van Phoenix naar JFK, de auto, het hotel bij JFK en het onderkomen in NYC voor de laatste paar dagen van onze reis, moeten we nog boeken, maar we hebben geen haast. Nou hebben we dat nooit en toch boeken we alles vroeg, maar oké.

Vrijdag, 15 april 2016
Sleep Inn JFK en de auto
Hoezo wachten met boeken? Dat kunnen wij niet. Vandaag heeft Jacky de eerste nacht bij JFK geboekt, een kamer in de Sleep Inn bij JFK. Het hotel heeft een gratis shuttle en in de straat ligt zowel een Burger King als een 7-Eleven, dus mochten we nog wat willen eten dan kan dat. Maar omdat we 's avonds aankomen zullen we gewoon snel gaan slapen. De vlucht naar Phoenix de volgende dag gaat al om 8 uur dus we hebben de uren slaap wel nodig.

Jacky had ook de diverse autoverhuurbedrijven vergeleken en we hebben nu een midsize SUV geboekt bij Economy Car Hire, zoals altijd bij Alamo. Mooie prijs en we hebben al ingecheckt en hebben "skip the counter". Fijn!!

    

Zondag, 17 april 2016
Brooklyn is geregeld
Jacky is al weken aan het zoeken naar accommodaties in Queens en Brooklyn. We willen eigenlijk niet op Manhattan zelf zitten, té duur en té weinig ruimte. We vliegen van en naar JFK dus we letten op metrolijnen vanaf JFK en dan vanaf de accommodatie naar de stad. Jacky had hotels gezien en daarna bij Airbnb gekeken en via de geijkte sites. Maar ik vond er niks leuks bij zitten. Triest meubilair, of slaapbanken, een eettafeltje wat te klein is voor 3 personen (terwijl je wel met 6 man kunt slapen), nee, ik heb bij alles mijn vetorecht ingezet. En nu vond ze wat, een prachtige brownstone in Brooklyn. Mooie straat, de metro vanaf JFK ligt bijna om de hoek en die lijn is ook nog eens perfect om naar Manhattan te gaan. We hebben 2 slaapkamers, een woon-eetkamer, keuken, badkamer en een balkon met zicht op de Freedom Towers. De eigenaren, op leeftijd., wonen een verdieping lager en komen zowaar in de zomer van 2017 naar La Rochelle. We hebben ze aangeboden om wat toeristische informatie van hier mee te nemen zodat ze alvast wat te lezen hebben. :-)

Ook hebben de eigenaren passen waarmee we gratis naar een paar bezienswaardigheden kunnen: Brooklyn Botanic Garden en Brooklyn Museum, de MoMA en Whitney Museum. We gaan daar zeker gebruik van maken. Zo zeg, we hebben er al behoorlijk zin in!!! Ook het contact met de eigenaren verloopt super!

    

    

    

Dinsdag, 10 mei 2016
Delta, again
Na een paar dagen kijken en zien dat de prijzen niet lager werden, heeft Jacky de vluchten van Phoenix naar JFK geboekt, met Delta. Het is op zich best een stuk vliegen, ruim 5 uur, en met het tijdsverschil, zijn we die dag gewoon kwijt en daar hebben we ons op ingesteld.
We vertrekken om 12.26 uur in Phoenix en komen om 20.26 uur aan op JFK. We hoeven nu in elk geval geen overnachting bij PHX te boeken, we kunnen gewoon vroeg in de morgen vertrekken bij de casita. In New York is Jacky nog aan het kijken of we misschien een transfer (meet & greet) boeken. Omdat het donker is als we aankomen, en we best wel wat bagage zullen hebben, lijkt ons dat de beste optie.

Woensdag, 15 juni 2016
What the f...?????
Zo, we zijn net een maandje verder en wat zullen we eens zeggen...
Er zijn al weer de nodige wijzigingen geweest en zelfs een annulering van de vlucht van Nantes naar Amsterdam. Lastig daar komen dan.
We hebben geboekt bij Air France maar de wijziging kregen we door van KLM?!? En van de annulering van het stukje naar Amsterdam kregen we helemaal geen melding.
Dus maar weer gebeld en ze hebben het weer gecorrigeerd. Ze snappen zelf ook niet hoe zo iets kan. Tja, en hoe moeten wij het dan kunnen begrijpen?
We gaan het nu maar minstens elke 2 weken in de gaten houden.
Ook Delta heeft weer wat tijden veranderd. What else is new, en het zal vast niet de laatste keer zijn...
Pffff, moe word je er van en je zou er zowaar daarna een vakantie van nodig hebben.

Dinsdag, 2 augustus 2016
Rondje L'Etournerie met Toine en Paula
Als je ziet hoeveel er kan gebeuren in een tijdsbestek van 6 weken, niet te geloven. We zitten natuurlijk midden in een druk hoogseizoen en zijn alweer aardig moe. Het seizoen begon, ook weer zoals gewoonlijk, in april en we hebben dus al vele uren werk achter de rug. Gelukkig slapen we goed, af en toe met behulp van één of ander pilletje. De camping gaat half september weer dicht en dan hebben we alleen nog gasten in de gîtes. Ook Wim en José komen in september, we verheugen ons er enorm op!! Als het net zo gezellig is als afgelopen december, dan hebben we een geweldige tijd met hen.
En, ook heel fijn, pap komt naar L'Etournerie op vakantie. Hij vliegt op 19-8 naar NTE en blijft zo'n 3 weken. Jacky en Mariecke hebben hem al meer dan een jaar niet gezien, en wij, René, Emma en ik, sinds januari, en toen was het ook maar kort en onder onprettige omstandigheden. Nu kunnen we elkaar zien en spreken wanneer we willen, heel fijn!

Paula en Toine zijn vanochtend van de camping vertrokken. We hebben gisteren een rondje L'Etournerie met ze gedaan, huis laten zien, alle schuren, even kennis gemaakt met Wim en Mariet want die zijn er nu, de dieren laten zien en wat dingen besproken. Ook hebben we de agenda's getrokken om af te spreken wanneer ze aan zullen komen, voor de maart/april 2017 vakantie, maar ook voor de september/oktober vakantie. Komt helemaal goed. Zij hebben er zin en vertrouwen in, en wij ook.

Voor René heb ik al een zak klaarliggen met al zijn medicijnen voor in Arizona en New York. Alleen zijn diphantoïne en geeft wat problemen omdat hij daar geen voorraadje van op heeft kunnen bouwen, dus dat gaan we nu proberen te doen. Maar de volgende keer vragen we ook aan dr. Seguin of ze zijn recept wat kan verhogen want er staat nu minder op dan hij oorspronkelijk van Kempenhaege had doorgekregen. We doen ons best, anders hebben we een probleem.

Emma en Mariecke zijn nu een weekje in Londen, ze komen donderdag weer thuis. En dan is het aftellen voor allebei: Emma vertrekt op 1-9 naar Canada voor een jaar en Mariecke op dezelfde dag naar Launay Violette om de sleutel van haar kamer te krijgen en te verhuizen. Oef, we krijgen het nog druk zat!

Vrijdag, 28 oktober 2016
Niet veel nieuws te melden
Jacky en ik zijn 10 dagen geleden thuis gekomen van onze vakantie in Andalusië en nu is het nog iets meer dan 18 weken voordat we met ons drieën naar Tucson en New York gaan. De hele planning hiervan heeft Jacky op zich genomen. We hebben genoeg dingen die we willen zien en doen, maar we hebben geen vaste planning, mede omdat we 1 vaste basis hebben en dus gewoon doen wanneer we zin hebben. We kunnen ook nog wat dingen toevoegen als we willen.
Ondertussen zijn we ook volop bezig met de camperreis, dus, ja we houden ons wel bezig.

Vrijdag, 11 november 2016
Giddy up horsie
De afgelopen week heeft Jacky het paardrijden voor haar en mij geboekt. We gaan 2 uurtjes op een paard hobbelen, waarschijnlijk door Saguaro East. In Florida vonden we dat heel erg leuk en dat was maar 1 uur. Nu een uurtje langer en door een heel ander landschap.
René blijft die uurtjes thuis en kan meteen de casita poetsen, lol.

Donderdag, 17 november 2016
Woestijntours in Saguaro
De afgelopen dagen hebben we wat "tours" gereserveerd in Saguaro NP. Daar worden door rangers verschillende tours georganiseerd, wandelingen met uitleg: overdag, sunset en moonlight, sterren, en het nachtleven in de woestijn. Die tours zijn gratis en natuurlijk een unieke gelegenheid om meer van dit woestijngebied te leren kennen. Omdat dit ons allemaal interessant en de moeite waard leek, hebben we ons aangemeld.

Donderdag, 24 november 2016
Thank you British Airways
We hebben welgeteld 1 keer met British Airways gevlogen (in 2012) en toch hadden we best wel een leuke hoeveelheid Avios punten met die vluchten verdiend. Gelukkig kun je de punten van de hele familie bij elkaar tellen en ik dacht, laat ik eens kijken wat we daarmee kunnen. Je kunt er o.a. hotels en autohuur mee betalen. En voor de camperreis moesten we nog 1 nacht hotel hebben, en jawel, we hebben er eentje geboekt.
Maar toen zag ik ook dat je met de Avios "experiences" kunt boeken. Toen ben ik eens gaan kijken of er iets leuks in New York City wordt aangeboden, iets waar we wat aan hebben en waar we genoeg punten voor hebben. We hebben tickets voor het Metropolitan Museum of Art & The Cloisters gekocht, 3 tickets voor nop, niente, nada. Da's mooi meegenomen want daar zouden we anders $ 75 aan kwijt zijn geweest.
Verder nog een leuke "experience"geboekt in San Francisco.

    

Woensdag, 7 december 2016
Delta Comfort+
We hebben besloten om voor de binnenlandse vluchten van Delta (JFK-PHX en PHX-JFK) comfort+ bij te boeken. De prijzen vielen heel erg mee en nu hebben we stoelen op rij 11. Lekker wat meer ruimte en omdat we niemand voor ons hebben, zelfs nog een beetje meer dan de andere rijen in comfort+. Ander voordeel is dat we dan ook vrij snel het vliegtuig uit kunnen. Wel handig op JFK want daar komen we pas om 20:00 uur aan en moeten nog met de metro naar het appartement.
Over 3 maanden zijn we er!!! Yeah!!! :)

Donderdag, 12 januari 2017
Food tour
We zijn al een tijd aan het wachten op de boekingskalender van Tucson Food Tours. We hebben hierover gelezen en het leek ons ontzettend leuk om dit te doen aan het begin van onze vakantie. De tour duurt 4 uur en je loopt zo'n 2 mijl door het centrum van Tucson. De gids neemt de groep (max. 12 personen) naar 6 restaurants waar je overal iets speciaals te eten krijgt en verder wordt er veel informatie, over geschiedenis en architectuur o.a., gegeven. We zijn benieuwd maar hebben er veel zin in.

Ondertussen is het nog 7 weken en 4 dagen. Ik ben de winter, zoals elk jaar, spuugzat en verlang naar zon en warmte. Als we terugkomen dan is het tenminste al weer lente. Nog even doorbijten dus. En het is niet eens echt koud.... Het wordt tijd dat we kunnen gaan overwinteren.

Dinsdag, 24 januari 2017
Chiricahua National Monument
We hadden dit mooie natuurpark buiten onze planning gehouden omdat het best een stukje rijden is. Maar, we hebben een andere dag ingepland met een tocht naar Tombstone, Coronado National Memorial, Kartchner Caverns en nog wat mooie dingen in die buurt. Op zich is Chiricahua dan niet veel verder, maar we hebben er wel voor gekozen om een overnachting erbij te pakken, we slapen in het Best Western in Benson. Dan hebben we overal wat meer tijd en dat geeft wat meer rust.

    

Woensdag, 15 februari 2017
Hele gekke plannetjes
Ik weet niet eens hoe we op het idee kwamen, maar opeens waren we aan het praten over White Sands NM in New Mexico. We hebben al een hotel in Benson geboekt voor een tripje naar Chiricahua, en wat als we nog wat doorrijden? Het is prima te doen, zeker omdat wij vroeg opstaan en het is ook allemaal nog eens Interstate. Jacky is gaan plannen en ik ben gaan plannen. Alleen, ik voegde maar één extra nacht toe, Jacky twee. We hebben maar meteen de hotels geboekt, dan ligt het vast. We gaan nu 27 maart eerst naar City of Rocks SP. Vervolgens rijden we via een bergweg over de Emory Pass naar de Econo Lodge in Socorro. De dag erna doen we dan Valley of Fires Rec. Area, White Sands NM en wippen we even de grens met Texas over voor, als we tijd hebben, een kleine trail. We overnachten dan in de Quality Inn in Deming. De derde dag rijden we naar Chiricahua waar we de hele dag de tijd hebben.

    

Maandag, 27 februari 2017
Zo burgerlijk als de pest
We hadden een intermediate SUV gehuurd, tja wat zal ik daar eens over zeggen? Het is niet mijn auto, de raampjes van die auto's zijn zo klein, ik mis overzicht en ik mis ook ruimte. Jacky heeft daarom nog eens gekeken naar de prijs van een minivan, en wat bleek, bij Alamo/Brits was die maar liefst 100 Pond goedkoper dan wat we nu hadden. De annuleringskosten zijn 15 pond, dus de keuze was snel gemaakt. Yes! We gaan weer lekker rijden in een minivan en we houden er nog geld aan over ook. Ik ben weer helemaal blij!

Voor het vervolg van deze reis, klik hier.