The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag 8 juni 2013
Yippee ki yay, cowboys and indians
Hoewel we volop de reizen naar de Costa del Sol (over 4 maanden) en naar Florida, Georgia en South Carolina (over 8 maanden) aan het plannen zijn, denken we stiekem ook al na over een volgende trip. Natuurlijk moeten we ook een buffer gaan opbouwen voor het geval de auto het begeeft, maar toch heb ik de afgelopen week speciaal voor de reis ná Florida, een spaarrekening geopend. Die is dan echt alleen voor die reis.
Ik zou heel graag weer eens naar de westelijke staten van Noord Amerika willen.
Wanneer? Tja, de meisjes moeten dan toch wel allebei in Nantes zitten en als Mariecke haar best doet zou dat vanaf september 2016 zijn. En ook willen we dan natuurlijk niet in februari op vakantie, en half september tot eind oktober lijkt ons een hele mooie tijd. Dat kan met ons bedrijf, en dat kan ook met het weer.

Ik ben begonnen met het uitzetten van een route in Google maps. Van San Francisco via een heleboel Nationale Parken en de staten Californië, Nevada, Utah, Colorado, Wyoming, Arizona en New Mexico. Maar dan kwam ik op ruim 6 weken uit. Dat is dus te lang. We willen het bij 5 weken houden en daarom hebben we keuzes moeten maken. Omdat we ervan uitgaan dat Emma en Mariecke dan toch niet meer meegaan, of misschien alleen een deel van een reis willen/kunnen meegaan, betekent dat dat wij langer kunnen gaan. En zo hopen we toch wat meer gebieden in de USA beter te gaan bekijken. Dus, de volgende keer houden we ons bij de Zuid-West hoek: Zuid Californië, Nevada, Utah en Arizona. Maar de parken die we willen zien doen we dan goed.

De Nationale Parken die in het schema staan zijn: Sequoia, Death Valley, Zion, Bryce, Capitol Reef, Arches, Canyonlands, Grand Canyon, Saguaro en Joshua Tree. Daarnaast staan er heel veel State Parks, National Monuments etc. op de planning.
We willen in Zion en Bryce gaan paardrijden, fietsen in de Grand Canyon, een bootocht bij Page en zo zijn er nog wat meer dingen.

Jacky is folders aan het aanvragen en naast een gedetailleerde planning in Excel, hebben we ook een budget bepaald. Het is misschien wat vroeg, maar we hebben er nu al zin in!!

Dinsdag 16 juli 2013
Het moet niet gekker worden, deel 1
We amuseren ons wel met het uitzoeken van dingen voor deze reis die ooit, wanneer dat is natuurlijk nu nog niet zeker, gaat gebeuren. We hebben de route toch weer een beetje aangepast en Sequoia NP laten vallen.
Gisteren waren Jacky en ik aan het praten over hotels langs de route, ik zei dat ik gewoon heel graag ook buiten wil kunnen zitten en niet alleen maar in een hotelkamer. Toen viel het woord "kamperen". Hè, wij en kamperen?? Nee zeg, het moet echt niet gekker worden. Maar toch, de Walmart site er maar eens bij gehaald, mooie tent uitgezocht, luchtmatrassen, pompje, slaapzakken, stoeltjes en koelboxen (die we toch al zouden kopen) en een lamp. En klaar is Kees. Voor zo'n $ 300 hebben we alles wat we nodig hebben. Kookgerei boeit ons niet want zelf koken doen we op vakantie niet.
Vervolgens campings zoeken. Wat een schitterende campings zijn er in de State Parks en National Parks. En zo goedkoop, tussen de $ 12 en $ 30 per nacht. En... dan slaap je op de mooiste plekjes, met het mooiste uitzicht, onder de sterren en in de natuur.
We hebben de planning aangepast en dit bespaart ruim $ 2000 aan overnachtingkosten. Op een paar plekken blijven we in hotels, omdat ze niet duur zijn en omdat we ook eens kleren willen wassen (en onszelf). Nu willen we dus kijken of we in februari "de" tent kunnen kopen in Florida. Wordt vervolgd.....


Snow Canyon Campground

Vrijdag 19 juli 2013
Het moet niet gekker worden, deel 2
We hebben zojuist een tent gekocht bij Amazon.fr. Het is toch werkelijk niet te geloven zeg!! Wie is er hier nou gek? Hè, we zijn blij dat we anders zijn dan de meeste mensen, haha. Het is een High Peak Amalfi 5 tent. Heel veel ramen, heel veel ventilatie, dat lijkt ons nl. wel nodig in het zuid westen. Drie deuren mét muggengaas. Als ie wordt geleverd kunnen we hem gaan opzetten en oefenen, en kijken of ie waterdicht is.
Dus: nu MOETEN we wel gaan kamperen!!

Maandag 29 juli 2013
Alweer een verandering van route
Jacky zei het zo treffend gisteren, tegen mij dus: "screw you". Waarom? Omdat ik een blog had gelezen en weer een mooi park tegenkwam, ga kijken waar het ligt en, ach, we komen er toch al vlakbij. Vervolgens kijk ik verder op Google Maps en zie ik nog wat liggen, ook al niet zo ver weg. Tja, ik mag nu gewoon niet meer kijken op Google Maps.
Op zo'n 1½ rijden van Moab ligt het Colorado National Monument en daar weer ietsje verder vandaan het Black Canyon of the Gunnison National Park. Die eerste konden we makkelijk invoegen, maar voor die tweede hebben we 1 dagje toegevoegd. Wat maakt die ene dag nou uit, toch?

Als het goed is wordt de tent vandaag bezorgd en kunnen we gaan oefenen.

Dinsdag 30 juli 2013
De tent
Vanmiddag hebben we met een fikse wind en de klok erbij, de tent opgezet. Jacky en René hadden hem in 25 minuten staan, de volgende keer staat ie sneller en dat is mooi want we willen tijdens de vakantie natuurlijk niet te lang bezig zijn met opbouwen en afbreken. In 15 minuten zat ie weer in de tas. Niet slecht, maar ja, we zijn er ook handig in.
De tent is mooi ruim, veel licht en veel muggengaas. Een succes dus.

Dinsdag 13 augustus 2013
En nog een weekje langer
Met de post kwam vanochtend een mooie folder van Palm Springs. Wat een mooie canyons zijn daar te bewandelen! Dus ik zei tegen Jacky dat we dagen tekort komen. Dat we er gewoon maar een weekje aan vast moeten plakken. Of je nou 5 weken of 6 weken gaat, dat doet het hem dan ook niet meer. Dus ik heb maar meteen een weekje toegevoegd aan het schema en ben her en der wat nachten gaan toevoegen. Zo komt er nu een extra nacht in Kanab (met vandaar een dagtocht naar de North Rim van de Grand Canyon), een nacht in Capitol Reef NP op Fruita Campground, een extra nacht in Moab, 2 extra nachten in Palm Springs, een extra nacht bij Death Valley en de laatste nacht in Anaheim vanwege de vlucht naar huis, afhankelijk van de luchthaven die we gebruiken. Zo moet het toch echt wel lukken om te zien en doen wat we willen.

Zondag 21 september 2013
Voordelen
Het heeft aardig wat voordelen als je zo vroeg als wij begint met voorbereiden en plannen. Het grootste voordeel is dat je steeds weer dingen tegenkomt (in blogs, folders, boekjes of internet) die we kunnen toevoegen aan onze planning. Vooral de site "ontdek-Amerika" geeft veel informatie. Gisteren kregen we weer een update en daar werd Red Hollow Slot Canyon beschreven. Daar komen we gewoon langs. Leuk dat we nu weten dat het daar ligt om door ons te worden bekeken.

De kosten voor deze reis liggen beduidend lager dan een Florida reis. Natuurlijk vooral door het kamperen in State Parks, dat kost geen drol. Maar ook zijn de extraatjes die we willen doen goedkoper dan met ons vijven naar Disney & Co. Het duurt nog even (maar what else is new bij onze vakanties), maar zó zeg, wat hebben we er nu al zin in.
We zijn ook de dag/nacht temperaturen op onze route aan het opschrijven zodat we, nadat we dit 3 jaar hebben kunnen doen, een beetje een idee hebben van wat we kunnen verwachten, vooral 's nachts.

Het is wel weer typisch, als we andere schema's bekijken, gooien wij, zoals we altijd doen, weer de kont tegen de krib, we doen het weer eens anders dan de meute. Maar ja, zo zijn wij. Beetje vreemd, vooral anders, met duidelijk onze eigen ideeën.

Zondag, 11 mei 2014
Alweer wat wijzigingen
Toen we 2 maanden geleden terugkwamen van onze Florida/Georgia reis, heb ik gezien wat we nou het leukste vonden, veel wandelen en natuur. Alleen, zoals in Florida van punt A naar punt B rijden, een uurtje wandelen en dan weer terug naar punt A, dat wil ik niet meer. Ik ben nog eens goed gaan kijken naar de planning van de reis door het Westen en heb hem weer aangepast. De afstanden wat kleiner gemaakt, wat langer in bepaalde parken om het ook goed te kunnen doen. Er is zo veel moois wat ik graag wil zien, maar je moet een keuze maken. Bovendien, er moet nog wat overblijven voor een volgende keer, toch?

Iets anders wat we zullen moeten aanpassen is de manier van overnachten. Afgelopen vakantie hebben we 8 nachten met ons drieën in 1 kamer geslapen. René snurkt weer meer dan voorheen en Jacky ligt elke nacht met oorstoppen in en slaapt dan nog moeilijk. Ik slaap, gelukkig maar, door het gesnurk heen..... Maar, we zagen het dus echt niet zitten om zo 6 weken te moeten slapen/niet slapen. Tja, wat dan?? We hebben eens gekeken naar een campertje, maar die prijzen zijn absurd hoog. Niet alleen voor de huur, maar de kampeerkosten en benzine liggen ook hoger. Niet dus. Ook zie ik mezelf niet met zo'n gevaarte rondrijden, niet flexibel genoeg. In Florida zagen we dat de minivan heel handig was, de achterbank en stoel naast René verdwenen in de vloer van de auto. Als je dat doet, dan ontstaat er een zee van ruimte, genoeg om er een luchtbed neer te leggen. Dat is onze oplossing tegen het gesnurk. Hij slaapt in de auto, Jacky en ik in de tent omdat we er 's nachts uit moeten (en dat kan niet als ik in de auto lig). We vinden dit alle drie een prima oplossing.

Qua vluchten denken we dat het het makkelijkst zal zijn om gewoon retour naar LAX te vliegen. Prima verbindingen en prijzen. De route heb ik daar al voor aangepast. Het ziet er weer prima uit!
Wanneer we gaan??? Geen idee, we zijn nu eerst aan het sparen om een buffer te hebben voor onvoorziene tegenslagen.

Maandag, 25 augustus 2014
Voorbereiding heeft tijd nodig
Hoe doen mensen die zich niet voorbereiden dat toch?? Wij zijn nu ruim een jaar aan het plannen en wat hebben we al veel geleerd en gewijzigd in dat jaar. Gelukkig hebben we nog tijd genoeg, want wat we absoluut nooit willen is dingen missen die we echt moeten zien. We weten nog steeds niet wanneer we deze reis kunnen doen maar we hebben de hoop dat het 2017 gaat worden. Dan hebben we genoeg kunnen sparen voor een persoonlijke buffer en ook voor de vakantie.

Ondertussen hebben we er ook weer een week aangeplakt. We hebben tenslotte tijd zat en we willen het héél graag goed doen en zien.

Woensdag, 2 juli 2015
Proefkamperen in Florida
Hoewel het bijna een jaar geleden is dat ik wat heb geschreven, wil het niet zeggen dat we niet met deze reis bezig zijn geweest. We hebben een serie boekjes met hiking trails gekocht die we nog moeten lezen. We komen steeds mooie dingen tegen en de volgorde van de route verandert ook nog wel eens.

Vorige week besloten we om de komende winter te gaan tentkamperen in Florida, Jacky en ik samen. De zaken gaan zo goed, ook privé, dat er nog een vakantie af kon. En met 2 is natuurlijk toch goedkoper dan met 3. En waarom dan niet in een tent, de campings in State Parks zijn zo mooi!! Dus we hebben een tentje gekocht, eentje voor erbij die kleiner is dan die we al hadden gekocht, microvezel handdoeken, luchtbedden en slaapzakken. Dit tentje willen we ook meenemen naar het Westen, als extra tentje.
En we hebben een hele reeks boekjes gekocht met trails.

Zoals het ernaar uitziet, zullen we in 2017 naar het westen kunnen gaan, we zoeken alleen iemand om in ons huis te komen om voor de dieren te zorgen.

Dinsdag, 28 juli 2015
Weer wat nieuws
Ik was een nieuwe trip in Google Maps aan het plannen (daar kun je tenslotte nooit te vroeg mee beginnen) en toen kwam ik weer iets moois tegen. Kan het toegevoegd worden?? Jawel! We hebben het schema weer wat omgegooid. Vliegen naar SFO, en dan toch, eindelijk weer, Lake Tahoe, afzakken naar Yosemite NP, dan door naar de oorspronkelijke route vanaf Cathedral Gorge, en tussen Goblin Valley SP en Moab nog even een uitstapje naar Dinosaur NM en toch ook weer Colorado NM. In Arizona hebben we iets weggehaald wat voor ons niet echt moest en ook vanaf Death Valley rijden we nu gewoon in 1 ruk naar Pomona, dat scheelde ook weer een dag.

Misschien dat we een stel hebben gevonden die in ons huis op de poezen wil passen (en de kippen/ganzen naar binnen en buiten wil laten); een stel wat hier op de camping was, volgend jaar met pensioen en zeker wel belangstelling had. We hopen dat ze volgend jaar terugkomen zodat we dingen goed kunnen bespreken.

Vrijdag, 25 september 2015
Weerberichten en, what else is new, een kleine wijziging in de route
Jacky is sinds begin deze maand de temperaturen weer aan het opschrijven. Dit doen we nu al een paar jaar en dat geeft strakjes, als we echt gaan, toch wel een idee van wat we kunnen verwachten.

Wat betreft de route zag ik het "gedoe" met Lake Tahoe/Yosemite niet zitten, het is allemaal een beetje onlogisch en kost veel tijd. Dus hebben we gekozen om Yosemite uitgebreider te doen en daardoor komt Lake Tahoe te vervallen. Mochten we na deze trip nog een keer lang kunnen gaan dan wil ik sowieso naar Yellowstone NP en dat is wel te combineren met Lake Tahoe. We zien het wel.

Vrijdag, 20 november 2015
We hebben iemand gevonden!!!!!
Of we wel of niet kunnen gaan hangt natuurlijk helemaal af of we iemand vinden om in ons huis te blijven. Iemand moet tenslotte zorgen voor de poezen, kippen en ganzen. En het lijkt erop dat we een stel hebben gevonden! Afgelopen zomer waren Paula en Toine op de camping en bij hun vertrek liet ik terloops vallen dat we iemand zoeken voor in ons huis. Zij hadden daar wel oren naar en hebben er goed over nagedacht. Vorige week heb ik ze nogmaals gemaild om te vragen of ze in februari-maart 2017 al een aantal weken zouden willen komen, en dat willen ze. Dit geeft ons een mogelijkheid om dan nog eens naar Florida te gaan, met ons drieën. Paula en Toine vroegen of dit was in plaats van de reis naar het westen en ze hadden er geen probleem mee toen ik zei dat het nu om 2 reizen in 2017 ging. We hebben wel aangegeven dat als 7 weken voor hen te lang is, we ook korter kunnen gaan. Dus dat laten we nog even in het midden.
Als het goed is komen ze volgende zomer ook op de camping en dan kunnen we zaken bespreken zodat wij in de herfst tickets kunnen boeken. Yeahhhhh.

Zondag, 28 februari 2016
Zou het dan toch????
Jacky en ik zijn een week geleden thuis gekomen van een heerlijke wandel- en natuurvakantie in Florida. We zouden gaan kamperen met een tent maar hebben dat veranderd in hotels vanwege de lage temperaturen die werden verwacht. En wat waren we blij dat we inderdaad niet in een tentje lagen want we hebben inderdaad koud weer gehad in de Panhandle! Wel schitterende blauwe luchten dus de foto's zijn geweldig mooi.
Toch zijn we op de campings gaan kijken en we hebben best veel geleerd m.b.t. onze beoogde kampeerreis naar het westen in 2017.

We blijven een beetje het probleem houden met de wc's. Het enorme nadeel van kamperen met een tent is het ontbreken van een wc. Voor ons best een probleem, zeker 's nachts. We hebben al eerder de voors en tegens van een camper op een rij gezet. Het grote voordeel van een camper is dat je wel een wc/badkamer hebt. Andere voordelen: een keukentje mét koelkast (tegenwoordig zelfs een vriezer), echte bedden, ook bij minder weer is het comfortabel. Nadelen zijn er ook: veel duurder in huur, meer verbruik van benzine, en je moet dat ding overal meeslepen, ook als je even naar de winkel wilt, durven wij met zo'n bak te rijden? Moeilijk hoor.
In Florida zagen we énorme wagens rijden, zou het dan toch echt makkelijk zijn? We hebben eens gekeken op diverse websites, offertes aangevraagd en we zijn in Orlando zelfs gaan kijken bij Cruise America. De meest verhuurde wagen blijkt een 25 foot te zijn, oef, best groot, en ook best luxe, maar dat hebben we niet nodig. Opeens komen we ook de 19-22 foot van Road Bear tegen. De kleinere wagens zijn voor ons normaal gesproken niet geschikt omdat ze maar 1 bed hebben en vaak geen wc. Maar deze wagen van Road Bear heeft alles wat wij nodig hebben, een bed boven de cabine, een 2e vast bed achterin, een badkamertje met wc, een kleine keuken. Alles dus. De dinette is kleiner en de keuken wat anders opgesteld waardoor de lengte van de wagen beperkt blijft. Voor ons is deze ideaal. En de prijs viel zelfs lager uit dan we hadden verwacht. Dit houden we in gedachte als serieuze optie. En met deze durven we wel te rijden, ik heb tenslotte al eerder in een grote bestelwagen gereden.
Voor wat betreft het snurken van René, zouden we een pubtentje meenemen zodat hij af en toe, als Jacky echt eens moet bijslapen, gewoon in het tentje slaapt. Voor hem is dit ook een betere optie t.o.v. het in de auto moeten slapen.

Het is natuurlijk nog te vroeg om dingen vast te leggen. Wat we wel hebben geboekt is een accommodatie in Tucson waar we in maart 2017 4 weken naartoe willen. Daar is zo veel te zien dat we ons met gemak bezig kunnen houden. En, we kunnen Tucson en Phoenix dan schrappen uit de west USA trip, die kan dan iets worden ingekort, want ondertussen zaten we op 7½ week.

Vrijdag, 6 mei 2016
Bijna boeken?
We hebben ons verdiept in het gebeuren "camper" en ook heeft Jacky op het Alles Amerika Forum wat vragen gesteld over het rijden met een camper. Iedereen zegt dat je er heel snel aan went, in Amerika is natuurlijk alles ingesteld op campers, en op het forum adviseerde iedereen ons om een maat groter te huren, de 25 foot dus. Sommigen hadden het zelfs over de 30 foot. Qua prijs maakt het niet uit, 19 foot of een maat groter. Van binnen maakt het wel uit omdat we dan een ruimere dinette zouden hebben plus een extra bank (alleen bij Road Bear). We gaan natuurlijk na de zomer en "men" zegt dat we door de temperaturen waarschijnlijk meer binnen zullen zitten 's avonds. De andere aanbieders hebben die extra zitbank niet en onze voorkeur gaat echt wel uit naar Road Bear, de reviews zijn erg goed, hun campers zijn eigenlijk altijd heel nieuw. De Cruise America die we in Florida hadden gezien zag er erg afgeleefd uit. De aanbevelingen op het forum zijn dus: Road Bear, 25 foot en boeken via Tioga Tours.
Jacky heeft ze nog eens gemaild en ze zouden in juni waarschijnlijk de tarieven krijgen en dan kunnen we boeken. Natuurlijk wel eerst even contact opnemen met Toine en Paula.

Qua route hebben we nu zo ongeveer een week in de Eastern Sierras, daar is het zo mooi, daar hebben we echt wel extra dagen nodig. De meeste mensen rijden hier alleen snel doorheen op weg van Yosemite naar Death Valley, maar wij hebben hier nu extra dagen ingevoegd. Leuke campings gezocht en gevonden, de planning weer een beetje aangepast, want met een camper hebben we natuurlijk ook af en toe de aansluitingen nodig. Zou het er dan toch echt van komen??

    

Dinsdag, 24 mei 2016
Geboekt bij Tioga Tours
Vorige week kregen we een mailtje van een aanbieder van campers dat ze de Road Bear tarieven voor 2017 hadden ontvangen. Zou Tioga Tours ze dan ook hebben? Jacky heeft ze gemaild en jawel, ook zij hadden die tarieven ontvangen. We hebben een offerte aangevraagd en ook snel gekregen. Helaas hadden ze de inleverdag 1 dag te vroeg gezet dus hebben we een nieuwe, correcte offerte aangevraagd. Die bleek ook nog wat goedkoper uit te vallen, want naast de vroegboekkorting hebben we nu ook langboekkorting, die krijg je vanaf 42 dagen en we huren de camper precies 42 dagen. Dus dat was boffen. De prijs viel ons enorm mee, we hadden zelf zeker € 2000 meer verwacht.

We hebben bericht gekregen van Tioga Tours dat ze de camper aanvragen bij Road Bear en we wachten dus op bevestiging zodat we de aanbetaling kunnen doen.

En jawel hoor, de eerste vluchtwijziging is al binnen...
We wilden niet weer midden in de nacht naar het vliegveld moeten vertrekken dus hadden we vluchten geboekt die later in de ochtend zouden vertrekken. We kregen bericht van KLM, terwijl we bij Air France hebben geboekt, dat die vlucht is komen te vervallen. Dus wordt het toch héél vroeg opstaan om naar Nantes te rijden. Ach ja, de vliegmaatschappijen kennende zal het nog wel een paar keer veranderen en we zullen er vast wel (weer) ons voordeel uit kunnen halen. Elk nadeel heb tenslotte zijn voordeel.

Woensdag, 15 juni 2016
Ook hier weer wijzigingen
Jacky en ik zijn een wandelplanning aan het maken voor deze reis. Dus, kijken welke voor ons doenbare trails we willen lopen en wat we op een dag kunnen doen. Natuurlijk zijn we flexibel en kan alles ter plekke aangepast worden. Maar onze planning geeft ons wel een goed idee van dagindeling. Ik wil in elk geval niet elke dag pas na 17:00 uur op een camping aankomen, een beetje "huishoudelijk lummelen", een wasje, beetje koken, verslagje typen, etc., daar wil ik rust en tijd voor hebben. En ook om gewoon in een stoeltje te genieten van de natuur. We proberen dus wat vroeger op de camping terug of aan te komen.

Ik zag ook dat we Yosemite Village in een weekend hadden staan, niet verstandig i.v.m. het reserveren van de camping. We hadden ondertussen ook nog wat gesleuteld aan die eerste week qua route, Lake Tahoe toch weer toegevoegd, en nu hebben we het zo gepland dat we eerst Yosemite doen (vóór het weekend), dan Lee Vining, Lake Tahoe en terug naar Mono Lake en Mammoth Lakes. Genoeg tijd om daar alles te zien en doen wat we willen.
In Yosemite hebben we Glacier Point geschrapt, we zagen het niet echt zitten om dat stuk met de camper te rijden (kost veel tijd) en met de bus gaan wilden we ook niet. Ons idee was "we zien al zó veel mooie dingen" dat we die tocht geschrapt hebben en een mooie trail vanaf de vallei gaan doen. Ook Palm Springs hebben we geschrapt omdat Jacky vond dat we daar beter ook niet met de camper door kunnen rijden. Ik vind het prima, het gaat ons tenslotte om Joshua Tree NP.
Toen hadden we opeens weer een nacht of 2 over. Yep. Dus, wat doen we dan? Jacky wilde toch nog naar Page (Lake Powell) en ik wilde heel graag naar de camping in Lees Ferry, meteen aan de Colorado rivier.

En toen kwam er weer een ideetje, zouden we? Kunnen we? Toch iets bij San Francisco?? We hebben een kleine planning bedacht om, als het kan, ook wat betreft Toine en Paula, om een paar daagjes eerder te vliegen, dan een auto te huren en via de Atlantische kust over de Golden Gate brug te rijden. Aan de bovenkant van de baai zijn diverse mooie plekken die we willen zien. Overnachtingen doen we dan in een hotel daar, b.v. in Mill Valley. Een 2e dag zouden we dan door San Francisco kunnen lopen om toch een goede indruk te krijgen. De 3e dag willen we dan naar Muir Woods en zeker ook naar Mount Tamalpais, wat we allemaal goed kennen uit de boeken over Percy Jackson. En op de dinsdag rijden we dan zelf naar Oakland Airport om vandaar een taxi naar Road Bear te nemen, dan hoeven we niet op de transfer te wachten en kunnen we hopelijk, op een mooie tijd daar wegrijden.
Maar goed, eerst moet het te regelen zijn met Toine en Paula en dan zou dit zo maar een prachtig begin van een prachtig avontuur kunnen zijn.

         

         

         

         

Vrijdag, 28 oktober 2016
Een beetje schaven en poetsen
Natuurlijk is een route bij ons niet zo 1-2-3 klaar. Hier wordt goed over nagedacht, eerst kijken wat er te doen en zien is naar onze gading, en dan bepalen we de route. Soms moet je ergens een nachtje over slapen en dat zit iets niet helemaal lekker en dus veranderen we het weer. We lezen veel, op diverse websites en facebook en zodoende hebben we afgelopen week Zion NP van de route geschrapt. Het schijnt er tegenwoordig poepdruk te zijn, het is Disney all over again. En we zijn allergisch voor hutje mutje "genieten". We gaan wel naar Zion, maar niet daar waar de meute heen gaat. We kennen onszelf goed genoeg om te weten dat als we met duizend anderen een trail in de Valley doen, dat we ons dan ergeren en het mooie landschap niet meer zien. En sowieso doen wij meer de niet-standaard dingen dan de wel-standaard dingen.

Het eindpunt ligt nog niet vast want de vluchten hebben we nog niet kunnen boeken. We hopen vanaf LAX terug te vliegen, de tijden en prijzen liggen meestal erg goed. Nog een weekje of zo wachten voordat onze terugreisdatum bekend is.

Ondertussen hebben we de afgelopen 2 dagen al een paar campings gereserveerd: Patterson, Mammoth Lakes, Death Valley, Torrey, Page, Flagstaff, Sedona en Lake Mead. Het kan maar geregeld zijn!

Overigens is Lake Tahoe ook weer geschrapt, ik zag het niet heel erg zitten om vanuit Mono Lake 1 dag heen en 1 dag terug te gaan. Dat komt een andere keer wel en dan echt als onderdeel van de route. Maar het Colorado NM en Dinosaur NM zijn weer toegevoegd.

    

Zaterdag, 29 oktober 2016
Een vlucht geboekt
Als we in maart in Tucson zijn, dan gaan Jacky en ik weer een paardrijtoertje doen. Dat is ons in Florida goed bevallen. Voor René is dit niet mogelijk vanwege zijn balansproblemen. Ook staan daar grotten op de planning, en dan ga ik niet mee (claustrofobie). Jacky kwam daarom met het idee dat René en ik samen een vlucht boven de Grand Canyon konden maken, dan blijft zij thuis. Ik ben eens gaan kijken wat er was en zodoende zag ik dat er ook vliegtours worden aangeboden over Lake Powell & Rainbow Bridge. Dat lijkt mij veel mooier. Ik bedoel, de Grand Canyon kun je ook heel goed zien vanaf de Rim en Rainbow Bridge, daar moet je echt naartoe. Ik had 2 maatschappijen gemaild en eentje mailde meteen terug en na wat heen en weer te hebben geschreven hebben we geboekt. We gaan op 12 oktober om 10 uur vliegen.

    

We hebben ook een optie genomen op een leuke studio in Mill Valley, voor onze eerste 3 dagen bij San Francisco. Prima prijs, mooie buurt en heel gunstig gelegen. Als we de vluchten hebben geboekt dan gaan we dat appartementje ook vastleggen en kunnen we ook de autohuur en accommodatie in Las Vegas reserveren. 

Vrijdag, 4 november 2016
De vluchten zijn geboekt en Mill Valley ook maar meteen
Het is elke keer hetzelfde met de vluchten, je ziet prima prijzen en prima tijden langskomen en op het moment dat we kunnen boeken dan is er iets aan de hand. Gisteren gaf Jacky alles in bij Air France en jawel, op het laatst gaf het systeem een foutmelding. En de rest van de dag zijn we naar Poitiers gegaan en dus probeerde ze het vandaag nog eens. Maar de vluchten die wij wilden, werden niet meer aangeboden en dus moesten we andere vluchten kiezen, en jawel, deze zijn ongunstiger qua tijden en ook duurder. Balen, elke keer hetzelfde.
Maar goed, we hebben geboekt. We vliegen heen NTE-AMS-SFO en terug van LAX-CDG-NTE, heen met Hop en KLM, terug met Air France.

Nu we de vluchten hebben geboekt, hebben we Liz gemaild dat we onze optie willen omzetten naar een boeking. We kregen meteen reactie en alles is geboekt en betaald, voor het eerst via Airbnb geboekt. Liz heeft hele goede reviews en zit eigenlijk altijd volgeboekt. De ligging van haar studio is mooi, in een duurdere wijk van Mill Valley, prima gelegen t.o.v. uitvalswegen en één van de zeer weinige dingen die betaalbaar zijn. We hebben een studio maar met een slaapruimte en slaapbank. Er is een ijskast, magnetron en we kunnen koffie/thee maken, en er is parkeerruimte en een buitenruimte.

    

    

    

Vrijdag, 11 november 2016
Las Vegas Strip
We hadden in eerste instantie min of meer gekozen voor de Desert Rose Resort in Las Vegas voor de laatste nachten. Omdat we de dag voor de terugvlucht al richting Los Angeles rijden, hebben we nog 2 nachten in Vegas. Jacky was wat aan het kijken of VRBO en we hebben nu een 2 slaapkamer condo geboekt in The Jockey Club, dat hoort bij het Cosmopolitan Hotel en ligt dus aan de Strip. Als het goed is hebben we een condo met zicht op de fonteinen van het Bellagio. We zullen zien.
Voor de laatste dag hebben we Calico Ghost Town op de planning staan en een prachtige wandeling boven Los Angeles, eentje die ik heb gevonden op de site van een hotel. De wandeling ligt in de Vasquez Rocks Natural Area Park, een bekende rots ligt hier, één van de eerste episodes van de oude Star Trek is hier gefilmd. Waarschijnlijk boeken we voor die nacht een hotel in Lancaster en rijden we de dag van vertrek door Beverly Hills, Rodeo Drive en gaan we nog even kijken bij Venice Beach.
Heel stiekem zijn we ook aan het nadenken over wat we willen doen in 2018. Een 2e lange camperreis zit er dan niet in, maar we hebben we al andere plannen.

    

Donderdag, 24 november 2016
Thank you British Airways
We hebben welgeteld 1 keer met British Airways gevlogen (in 2012) en toch hadden we best wel een leuke hoeveelheid Avios punten met die vluchten verdiend. Gelukkig kun je de punten van de hele familie bij elkaar tellen en ik dacht, laat ik eens kijken wat we daarmee kunnen. Je kunt er o.a. hotels en autohuur mee betalen. En voor deze reis moesten we nog 1 nacht hotel hebben, en jawel, we hebben er eentje geboekt, nl. de Oxford Inn & Suites in Lancaster. Ziet er prima uit en heeft gratis ontbijt en gratis evening reception, LOL.

Maar toen zag ik ook dat je met de Avios "experiences" kunt boeken. Toen ben ik eens gaan kijken of er iets leuks in San Francisco wordt aangeboden, iets waar we wat aan hebben en waar we genoeg punten voor hebben. We hebben tickets voor een Golden Gate Bay Cruise gekocht, leuk. We varen dan net even onder de Golden Gate Bridge door en om Alcatraz voordat we terug gaan.
Al met al hebben we vandaag $ 300 bespaard.

    

Zaterdag, 3 december 2016
Kleine wijziging Yosemite
Sommige dingen vinden we gewoon echt niet leuk of, we willen er niet eens aan beginnen. Dat was ook de reden waarom we de Valley in Zion NP hebben geschrapt en de 2 andere delen van dat park wel gaan doen. Bij Zion kwam dat door de drukte in dat park, we zien het al voor ons, met z'n allen de trail doen en vervolgens met z'n allen de shuttle in. Je merkt aan alles (de blogs, het reserveren van de campings etc.) dat het overal poepdruk aan het worden is. Daarnaast zijn wij geen mensen die zich prettig voelen in bossen, een paar bomen oké, maar echt dicht in de bossen, niks voor ons.
Vandaag was ik eens aan het kijken naar het reserveren van een camping in Yosemite en voor zover je kon boeken was gewoon alles al vol, en dan hebben we het over april. Je vraagt je af wie er in die maanden daar wil en gaat kamperen. Je moet er maar zin in hebben. Maar dus, we vonden toch wel dat we een back-up moeten hebben voor Yosemite. Jacky zag al helemaal voor zich dat we met ons drieën, aan 3 verschillende computers/laptops moesten klaar zitten om een plekje te bemachtigen. Brrrr, rillingen krijg ik ervan. Je kunt niet eens een mooie plek uitzoeken, je mag blij zijn als je überhaupt een plek krijgt. En die campings spreken mij dus helemaal niet aan (Jacky gaf toe dat ze het in 1979 al helemaal niks vond op die camping). Maar ik wil Yosemite niet overslaan, al rijden we er alleen maar doorheen, ik wil er wel wat van zien.

Ik ben eens gaan kijken naar andere campings, die wel nu al te reserveren zijn, niet té ver van de Valley en dan eventueel de dagplanning een beetje aanpassen. Aan de 120, net voor Yosemite, liggen een aantal Forest campgrounds, maar die zijn weer niet te reserveren of kunnen geen RV's hebben (of alleen kleintjes). Dus die vielen af. Er liggen 3 RV parks, met alle voorzieningen (ook wel handig omdat het pas onze 2e nacht in de camper zal zijn en we dus nog moeten oefenen). Eentje van die 3 hadden we al eens uitgezocht. Die bleek op zich helemaal niet duur te zijn, met alle voorzieningen en het ligt langs de route, een uurtje van de Valley. Dus ben ik gaan kijken of dat qua planning met wat we in Yosemite willen doen, haalbaar is. Met wat kleine aanpassingen (we schrappen de Mirror Lake trail en ook de Mist Trail), is dit dus prima te doen. We hebben een aantal uren om in de Valley te wandelen en wat uitkijkpunten te doen en dan terug naar de camping.

De 2e dag doen we dan de Carlon Falls Trail en rijden de Tioga Pass Road met wat wandelingen onderweg. We overnachten dan gewoon op Mono Vista RV Park, want al met al is dat maar een half uurtje van Tuolumne Meadows. De dag erna rijden we hier weer heen voor de andere wandelingen die we op de planning hebben staan.

Ik heb de nacht op Yosemite Pines RV Park gereserveerd, voor $ 36 geen slechte deal.

Zondag, 8 januari 2017
Road closure
We wilden van Bishop naar Mesquite Springs campground rijden, over Scotty's Castle Road. Helaas blijkt die weg te zijn afgesloten vanwege de overstromingen die in 2015 of 2016 zijn geweest. Hierdoor moeten we onze route wat aanpassen. We wilden eerst via Beatty rijden en hier een RV park reserveren. De camping reageerde meteen op onze vraag met wat de kosten zijn. Ze vroegen aan ons om welke datum het ging, en op ons antwoord hebben we niks meer gehoord.
Als ik in bed lig dan begint het Grote Malen. Ik had zoiets van, hoe ver is Beatty eigenlijk van Stovepipe Wells? Nou, 45 minuten dus maar. Toen ik dat tegen Jacky zei waren we het er allebei over eens dat we dan net zo goed kunnen doorrijden. Dus vandaag een plekje gereserveerd.
Het scheelt de dag erna weer wat tijd. Tja, en toen gaf Google opeens de route aan via Lone Pine.
De omweg naar het Ancient Bristlecone Forest hebben we nu geschrapt. Het was sowieso altijd een kwestie van "we zien ter plekke wel of we die weg willen rijden of niet", maar dat stuk eenbaansweg 2 keer rijden, nee, dat zien we niet zitten. Dus het is weer geschrapt.
Nou heb ik de Alabama Hills bij Lone Pine al eerder op de planning gehad, maar ja, ons kent ons, en er verandert nogal eens wat. Nu komen we er weer langs. We hebben gekeken naar campings en zijn uitgekomen op een natuurcamping bij Independence. De dag erna kunnen we dan nog naar Manzanar (Japans interneringskamp uit WWII) en dan naar de Alabama Hills. Daar zijn wat mooie wandelingetjes. En dan via Panamint Springs Death Valley in.
Ook hebben we wat beoogde campings vervangen door boondock plaatsen, we zijn benieuwd hoe ons dat zal bevallen.

Ondertussen hebben Jacky en Emma een Canada road trip in de planning staan komende mei.

Maandag, 16 januari 2017
Auto's zijn ook geboekt
We zijn weer een week verder. Vandaag over 7 weken zitten we in het vliegtuig naar JFK voor onze Arizona-NYC vakantie. Het gaat best snel, de weken vliegen voorbij. Ik ben net bezig geweest met de "instructies" voor Toine en Paula, alle informatie te updaten, telefoonnummers opzoeken etc.

De koers van de Engelse Pond was weer wat gunstiger dus we keken weer eens naar de prijzen van Alamo.co.uk/Brits. We moeten tenslotte in San Francisco nog 3 dagen een auto hebben en aan het eind in Las Vegas ook. Voor aan het begin van onze reis was het zo gepiept, een mooie prijs voor een SUV. Toen we gingen kijken naar de prijzen voor een auto van Las Vegas naar LAX schrokken we ons kapot. De drop off kosten waren hoger dan de huur, bij Alamo.co.uk tenminste. We hebben toen maar eens gekeken bij andere aanbieders en gelukkig zijn er ook die geen drop off kosten in rekening brengen. We hebben voor die dagen nu een minivan gehuurd bij Cardelmar. Ietsje duurder dan de eerste dagen, maar verder prima.

Maandag, 30 januari 2017
Stroomstoring in de woestijn en Joshua Tree een andere keer
Als ik 's nachts in bed lig dan ben ik de hele route aan het langs gaan en zo af en toe zijn er dingetjes die toch niet helemaal lekker voelen. Ik zat een beetje in mijn maag met Joshua Tree, dat ligt eigenlijk behoorlijk uit de route, zeker omdat we de camper in Las Vegas inleveren. Ik wil heel graag naar Joshua Tree maar ook de mooie plekken van Palm Springs zien, en veel tijd hadden we hier niet meer. Heel stiekem zijn we al een eventuele toekomstige trip aan het plannen en dan zal 4 nachten Palm Springs in de planning komen (als het goed is) en dan rijden we met een auto en niet met een camper. Dan zouden we Joshua Tree dus prima kunnen gaan ontdekken. Dus, dan schrappen we hem voor nu en maken dat laatste stukje van de route wat logischer.
Jacky wilde heel graag wandelen in de White Tank Mountains en we hebben nu 1 nacht op de prachtige camping aan Lake Pleasant toegevoegd en een 2e camping op weg naar Las Vegas. Dan kunnen we ook nog even de weg naar Nelson rijden, aan de Colorado River. Het zijn nu minder uren rijden en het voelt prima.

Ook kregen we vanochtend opeens een mail van Furnace Creek Ranch Resort waar we 1 nacht een Full Hook-up hebben gereserveerd. Ze hebben een "malfunction in our electricity service to the RV Park" en we mogen annuleren. Omdat we de week erna toch wel wat campings zonder faciliteiten hebben uitgezocht, willen we die nacht Death Valley wel een FH hebben. Terug naar Stovepipe Wells willen we niet, dus nu hebben we een mooi RV Park in Pahrump geboekt voor die nacht. De dag erna is het dan minder ver rijden en we hebben ook besloten om een FH plek te reserveren op Echo Bay Marina RV Park. Niet de mooiste camping, maar dan zijn we mooi vol/opgeladen en hebben we lege tanks als we verder gaan.

Donderdag, 24 februari 2017
Verslaafd aan uitzoeken misschien??
Nou hebben we toch al een paar keer gedacht dat de route klaar was. Tja, wat zal ik eens zeggen, er zijn weer wijzigingen gekomen..... stel schmucks. Maar het is zoals ik eerder al zei, soms blijven dingen knagen of begint er iets te knagen. Jacky zei deze week dat ze steeds minder zin had in Yosemite. En ik voel dat ook wel een beetje. Niet heel Yosemite maar vooral de Valley. Als we de forums lezen dan gaat ons de zin over. Mensen die met meerdere pc's klaar zitten, met veel tabbladen open per pc om een campingplekje te kunnen bemachtigen, blegh. Wie heeft daar nou zin in? Nou hadden wij al eerder besloten om aan die flauwekul niet mee te doen en de Valley te mijden. We zijn er in 1979 geweest en Jacky kan zich alleen maar herinneren hoe druk het toen overal was, en dan praten we over bijna 40 jaar geleden, toen waren er nog geen hordes toeristen zoals nu. Ik kan me alleen de bosbrand bij de camping in Midpines herinneren, lol.
Dus, we gooien de kont weer tegen de krib en hebben de route veranderd. De weg bovenlangs Yosemite, nummer 108, zag er geweldig uit, die zouden we wel willen rijden. Toen lazen we op internet dat RV's niet zijn toegestaan. Nog een weg hoger, nummer 4, hetzelfde verhaal. De weg daarboven, nummer 88, die is wel te doen met een camper, en laten we eerlijk zijn, alle wegen daar zijn prachtig! We hebben langs die route ook een mooie trail gevonden.

Toen moesten we de route natuurlijk aanpassen en na wat zoekwerk vond ik een hele nieuwe, mooie en nette camping bij Jackson. Het Rancheria RV Park heeft ook hele ruime plekken die schuin zijn zodat je meer ruimte tussen de wagens hebt. Deze hebben we vandaag gereserveerd voor onze 1e nacht in de camper. Als we enigszins op tijd weg zijn bij Road Bear dan gaan we wel via Knights Ferry, want we zouden het jammer vinden als we dit niet zouden zien.
De dag erna rijden we dan via route 88 en 395 naar Twin Lakes Resort, in de valley van Twin Lakes. Die camping kunnen we reserveren, wel zo prettig dat we zeker zijn van een plek, en ook de 2e nacht camper nog alle hook-ups hebben (en mensen dus om hulp kunnen vragen). Ik vond het nog steeds jammer dat we niet veel van die dalletjes meer op het programma hadden staan. Nu is deze weer "back in the picture".


Rancheria

En dan hebben we opeens een dag extra die ik graag aan de Tioga Road wil doorbrengen. In plaats van de trails in de Valley gaan wij al onze wandelingen aan de Tioga Road doen. Toch weer net wat anders. Daar heb ik dus wel zin in.

Maandag, 1 mei 2017
Afkicken van Tucson en verder met deze reis
We zijn 3 weken terug van onze geweldige trip naar Tucson. New York doen we NOOIT meer, één grote smerige bende vonden we dat en het gevoel was er niet. Maar Tucson, oh, oh, oh, wat wat dat geweldig!!! We zullen daar zeker nog eens terug gaan voor een langer verblijf, die 4 weken bleken te kort.

Terwijl we daar waren hebben we wat campings gereserveerd: Twin Lakes, Lone Pine, James M Robb SP, Saddlehorn, Mather, Desert Tortoise en Yavapai. Deze maand nog een paar in Utah en dan hebben we het geloof ik wel gehad. Het fijne van reserveren is dat we de vrijheid hebben om overdag te doen wat we willen en ons niet hoeven te haasten en lopen te stressen omdat we nog een camping moeten zoeken. En, nog mooier, we hebben overal de mooie plekjes kunnen krijgen die we hadden uitgezocht, dus we hoeven niet tevreden te zijn met wat er nog te krijgen is.
Vlakbij Zion hebben we nog een mooie boondock plek gevonden, we zijn nog aan het dubben of we daar gaan staan of toch Quail Creek SP gaan reserveren. We weten het nog niet.

Zondag, 28 mei 2017
Nog wat campings
Alles heeft een tijd stil gelegen. Ten eerste omdat ik vanaf 11 april behoorlijk ziek ben geweest en Jacky zelfs aan annuleren dacht. Maar daar wil ik niet eens over nadenken. We gaan!! Mocht ik dan wat minder energie hebben, dan passen we ons wel aan, daar doen we niet moeilijk over. Maar ik voel me nu behoorlijk goed en ik hoop dat ze Valley Fever bij me vinden en niks heel engs, en dan is het een kwestie van herstellen met rust, goed eten en mijn conditie opkrikken.
De andere reden dat alles stil heeft gelegen is dat Jacky naar Canada is geweest voor de road trip met Emma. Nu we allemaal weer gezellig thuis zijn (zelfs pap is sinds gisteren weer even hier), kunnen we ons ook weer richten op de camperreis. Nog 15 weken!!

We hebben 2 nachten full hook-up gereserveerd op de Basin Campground in Kodachrome Basin SP, een mooie plek die we al hadden uitgezocht. Ook hebben we een prachtige plek gereserveerd in Quail Creek SP, toch gekozen voor daar en niet voor boondocken, een leuke plek met uitzicht op het meer. En vandaag wordt een mooie plek aan het meer gereserveerd op Wide Hollow Campground (Escalante Petrified Forest SP). Alle campings en alle plekjes die wij willen boeken zijn zonder probleem te boeken. Dat komt omdat iedereen steeds naar dezelfde massa campings gaat in de NP's, gezellig met de rest van de meute. Wij niet dus. Wij geven de voorkeur aan het kleinschaligere.

Vrijdag, 9 juni 2017
Een extra reisgenoot, kleine aanpassing aan de route en klaar met campings reserveren
Toen Jacky en Emma in Canada waren kwam het ter sprake dat Emma met ons mee zou kunnen gaan, en natuurlijk zou ze dat héél graag willen. Maar ja, hoe gaat het dan met school. Heeft ze haar 3e jaar LLCE gevalideerd op UVic? Begint ze dan niet aan haar Master in Angers? Het was een beetje dromen van de mogelijkheid. Toen ze terugkwamen uit Canada had Emma al heel snel een gesprek op de Université Angers om toegelaten te worden tot de Master die ze had uitgezocht. Het gesprek ging goed. Maar ze moest een keuze maken, wat te doen na de zomervakantie? Er waren 3 mogelijkheden, valideert ze het jaar niet dan moet ze nog een jaar Licence doen. Valideert ze het jaar wel en wordt ze aangenomen in Angers dan kan ze daar beginnen. Of, gaat ze meer naar Amerika en neemt ze een sabbatical zo te zeggen? De keuze was op zich niet makkelijk, maar mede doordat ik ziek was en nog steeds niet weet wat ik heb of niet heb, wil ik eigenlijk wel graag dat ze mee gaat. Dus de keuze werd gemaakt: ze gaat mee. En ja, ze kreeg een dag later al bericht dat ze is aangenomen in Angers, maar dat heeft ze nu afgezegd.
De camper is groot genoeg, de accommodaties in Mill Valley, Las Vegas en Lancaster ook, een vlucht zal vast nog wel te boeken zijn, dus toen de keuze gemaakt was zijn we dingen gaan regelen. We hebben een vlucht, de Esta, de Bay cruise in San Francisco, de vlucht over Lake Powell en Rainbow Bridge (zowel Jacky als Emma gaan mee) en een extra personal kit bij Tioga geregeld.
Mariecke kan sowieso niet mee omdat die gewoon naar school moet omdat ze midden in de opleiding zit.

We moesten alleen nog de camping in Dead Horse Point SP reserveren en we zagen dagen ervoor al dat alles gewoon volgeboekt was. We hebben een mooie camping in de buurt gevonden (we vinden hem zelfs mooier), maar die is niet te reserveren. Op een bepaald moment is Jacky eens gaan kijken of er het weekend dat wij in Moab zijn iets bijzonders aan de hand is, en jawel, er zijn 2 evenementen en het is Columbus Day weekend, geen wonder dat alles vol is. Nu lazen we op Campendium in een review dat de camping in Dead Horse Point SP blijkbaar altijd wel vol is. Tja, je hebt er stroom en het is te reserveren.....
We wilden dus van dat weekend af in Moab en daardoor heeft Jacky de volgorde van onze route vanaf Green River aangepast zodat we eerder in Moab zijn. Maar de camping in het State Park heeft ook dan geen plek vrij, dus we houden die andere camping aan. We hebben wel de data van Saddlehorn campground en die in Grand Junction moeten veranderen, en we hebben een nacht in Green River bijgeboekt omdat we hier nu 2 keer komen. De laatste camping die we hebben gereserveerd is Blue Mountain RV Park in Blanding.

We hebben alle spullen in de bijkamer gelegd, reistassen erbij, we beginnen morgen met kampeerspullen in te pakken zodat er een deel van de troep weg is op die kamer. Over 13 weken gaan we al!!

Maandag, 20 juni 2017
LOL..................
Oh oh oh, waar zijn we toch mee bezig?! Het schema was klaar, toch? Done, finished, finito? Ik weet niet eens meer wie met alweer een "ideetje" kwam (we denken dat ik het was) maar We hebben 2 lange rijdagen alleen om naar Dinosaur NM te gaan. Nou lijkt het ons daar prachtig hoor, maar 2 dagen veel rijden voor 1 parkje....., en we hebben toch wel heel bewust onze afstanden heel klein gehouden. We willen Amerika niet zien uit een autoraam, af en toe een foto uit de auto maken, nee, wij willen het beleven, het voelen, anders kun je bijna net zo goed met Streetview gaan reizen, dat scheelt nog veel geld ook.
Als we die 2 rijdagen nou eens laten vervallen, en dus Dinosaur ook, misschien is er wel iets anders wat we die 2 dagen kunnen doen, met minder kilometers en meer zien en doen. Dus, hoppa, Google Maps erbij en zouden we dan toch? Ja. We doen het gewoon. We gaan niet naar de Saddlehorn Campground in het Colorado NM, maar wel naar James M Robb SP. Alleen weer een dagje eerder, dus moest ik weer bellen voor een wijziging (alrighty m'am).
Vervolgens rijden we dan naar Black Canyon of the Gunnison NP. Hier gaan we de view points doen, wandelen en kamperen. Dan verder naar het zuiden van Colorado, via Telluride en naar Dolores waar we 2 nachten op een mooie camping gaan staan. We hebben dan een hele dag voor Mesa Verde NP. En dan zitten we weer op het "oude" schema en gaan we naar de Needles Section van Canyonlands NP en kamperen we in Blanding.

En we hebben een boottochtje op de Colorado River geboekt voor als we in Moab zijn, een rafting trip dus..... eng hoor (voor mij dus). Maar, ja we gaan het echt doen. Gelukkig zijn dan de rapids minder omdat het waterniveau lager zal zijn. Spannend.

    

    

Dinsdag, 27 juni 2017
Een ongenode gast
Tja, het is dat ie geen ticket, Esta, eten of wat dan ook nodig heeft, alleen een soort van "hoedje" en een zonnebril, maar deze ongenode gast gaat ook mee: Zjwien goes South West USA.

    

Zaterdag, 8 juli 2017
Nog maar 9 weken en we tellen verder af
We hebben dan toch EINDELIJK de laatste camping gereserveerd, en wel de KOA in Needles. Jacky vond dat we vanaf de wandeling in de White Tank Mountains moeten proberen wat verder door te rijden zodat we de dag erna wat meer tijd hebben. We hadden eerst een leuke simpele camping uitgezocht maar we rijden nu dus door naar Needles.

We hebben nog een nieuwe reistas besteld bij Amazon, een mooie is het. We hebben veel dingen al ingepakt, "je ken maar beter goed voorbereid zijn", alleen de kleren moeten we eigenlijk nog inpakken. En dingen die pas op het laatste moment kunnen natuurlijk. Vandaag hebben we nog een fototoestelletje besteld die we tijdens het boottochtje kunnen gebruiken.

Wat betreft mijn ziek zijn: half juni ben ik in de Clinique St. Augustin in Nantes geweest waar onder narcose een long biopsie is gedaan. Ruim een week later belde dr. Bizieux me op met de uitslag: mijn diagnose van Valley Fever was correct en er waren geen kankercellen gevonden! Hoera, het is "maar" Valley Fever. Genezing van de geïnfecteerde longcellen zal lang kunnen duren en ook nu merk ik niet dat het minder wordt. Komende week ga ik op controle bij dr. Bizieux en wordt er eerst een foto gemaakt. Ik hoop in elk geval dat ze het in de gaten blijven houden. Ik voel me gelukkig prima en niet echt ziek of zo.

Dinsdag, 25 juli 2017
Het probleem van snurken
René snurkt. Dat weten we. Maar het wordt steeds erger en op het moment is het zo erg dat niemand meer fatsoenlijk slaapt. Dit is dus echt een groot probleem nu. Hij gaat naar de KNO-arts, maar pas eind augustus, misschien heeft hij wel apneu en kan er iets aan gedaan worden. Maar ja, dat is dus voor de vakantie geen oplossing. We hebben voor hem al een tentje ingepakt zodat hij, waar mogelijk, in het tentje kan slapen. Op die manier komen we allemaal aan onze rust toe, hopen we.....
Maar in Mill Valley hebben we een studio gehuurd, dat gaat 'm dus niet worden, 3 nachten zonder slaap en dan de 1e (en misschien 2e) nacht in de camper mogen we geen tentje erbij zetten. Dus zijn we noodgedwongen gaan kijken naar een andere accommodatie bij San Fransisco. We hebben nu een huisje gehuurd met 2 aparte slaapkamers en een bedbank in de woonkamer. Geboekt en de studio in Mill Valley geannuleerd.
Nu blijven we in Fairfax, een leuke plaats ook en qua ligging prima voor wat we willen doen.

    

Verder heeft Jacky 2 mails gestuurd naar een bedrijf die paardrijtochtjes organiseren in Kodachrome Basin SP, maar ook die antwoorden niet. Wat is dat toch met die mensen????

We hebben toch nog een kleine wijziging aangebracht in de campings. Aan de Tioga Road blijven we nu 2 nachten i.p.v. 3 en Glass Creek hebben we laten vallen. Ter vervanging van die 2 nachten hebben we 2 nachten geboekt op Oh Ridge campground aan June Lake. Erg mooi!

Maandag, 1 augustus 2017
Een onvoorziene annulering
Het door ons gereserveerde RV Park in Blanding mailde gisteravond dat ze ons van plek 10 (door ons uitgezocht omdat het vrij lag) moesten verplaatsen naar plaats 8. De reden hiervoor was dat ze die week een grote groep kregen, eecks. Daar willen wij dus absoluut niet tussen/bij zitten dus hebben we gezegd dat we niet akkoord zijn en de camping dus annuleerden. Er was nog niks betaald dus "no harm done". Maar goed, wat is het alternatief? We hadden Blanding in eerste instantie uitgezocht omdat we vanuit Moab zouden komen met een aantal nachten zonder faciliteiten. Maar dat is niet meer het geval, we komen nu uit Zuid Colorado waar we in Dolores 2 nachten een full hook-up hebben. Dus even op de kaart kijken en we hebben er nu voor gekozen om vanuit Dolores, onderlangs (misschien met een korte stop in Hovenweep NM) naar Natural Bridges NM te gaan. Dan komen we dus niet in The Needles section van Canyonlands, maar we zien al zó veel canyons. We sparen dan de nacht in Blanding uit en hebben die nacht toegevoegd in Page. We hebben daarvoor een nacht op Wahweap gereserveerd. Dus in Page staan we op 2 verschillende campings en we hebben er wat meer tijd om te doen wat we willen doen.

Dinsdag, 2 augustus 2017
Reispapieren en toch Chris Flat??
Vandaag bracht monsieur de post de envelop van Tioga Tours met wat algemene info en uiteraard de voucher voor de camperhuur. Hè, altijd lekker als de papieren er zijn!

Tja en wat zal ik eens zeggen, gisteren zaten we buiten en begon ik heel voorzichtig met "er is 1 ding waar ik niet blij mee ben", en dan begint het gelazer natuurlijk alweer...... Twin Lakes Resort vind ik dus echt niet mooi. We hadden deze uitgezocht omdat we de 2e nacht ook een full hook-up wilden. Maar waarom eigenlijk? En ik vind die camping dus echt heel lelijk. Nou, dan gaan we dus meteen kijken en we hebben hem gewoon geannuleerd. Er zijn genoeg mooie natuurcampings in die buurt en ook een paar RV parks, maar we reserveren niks nieuws, we gaan gewoon kijken of we een plek krijgen op Chris Flat campground, die ligt mooi aan de rivier en omdat we er op een woensdag zijn, zal het zo'n vaart niet lopen. En anders rijden we naar de volgende.
Het betekent wel dat we een extra nacht geen hook-up hebben, maar nou en, dan weten we meteen hoe dat gaat.

Vrijdag, 11 augustus 2017
We left our hearts in Tucson
Jacky kwam weer eens met iets......, ze wilde eigenlijk best weer naar Tucson......, maar we hebben er geen tijd voor, toch? En toen kwam ik weer eens met iets......, Sedona hoeft voor mij niet zo heel erg......, ik heb het idee dat het een beetje een kermis is met al die vortexen en dat zweverige gedoe en bovendien is alles er loeiduur en het is er druk. De camping daar zou ons voor 3 nachten $ 220 kosten, dat mag je dus echt wel duur noemen. Slaan we Sedona gewoon over dan hebben we opeens een mogelijkheid om nog eens naar Tucson af te zakken (oké dan overnachten we dus ook niet in Prescott) en maar liefst 4 nachten zelfs. En wat vonden we het in Tucson toch geweldig!!!! En het zou mooi zijn om Emma ook wat mooie dingen van daar te laten zien. We hebben even met ons vieren overlegd, René wil graag terug en Emma lijkt het ook erg mooi. Dus, Emma heeft Sedona gebeld en geannuleerd, we hebben 2 nachten geboekt op de camping in Catalina SP en 1 nacht op Rose Canyon campground, op Mount Lemmon. De laatste nacht gaan we dan naar Gilbert Ray campground maar die kan niet gereserveerd worden. Het zal niet zo'n vaart lopen want de andere campings waren nog heel erg leeg.
Onderweg rijden we dan weer langs Roosevelt Lake en als we tijd hebben kretsen we weer omhoog in Tonto NM.
In Tucson willen we dan in elk geval wandelen in Catalina SP, Mount Lemmon op tot aan de camping, de Cactus Loop Drive in Saguaro NP East en wandelen in Saguaro NP West. In de stad zelf willen we kijken of we met Emma nog naar de campus van de University of Arizona kunnen gaan.

Na Tucson rijden we dan weer via de White Tank Mountains naar de camping aan Lake Pleasant en van daar op weg naar Needles kunnen we toch nog even stoppen in Prescott en de Granite Dells zien. LOL. We zouden deze trip Tucson niet doen, vandaar dat we er in maart 4 weken waren geweest, maar goed, het zegt iets over hoe geweldig we het daar vonden!! Kijken of ik nu inderdaad immuun ben voor Valley Fever.

Zaterdag, 2 september 2017
Alternatieve route dankzij Trump??
Er was serieus sprake van een Government Shutdown, dankzij Trump. Dat zou dan betekenen dat vanaf 1 oktober alle mensen in overheidsdienst geen salaris zouden krijgen en dus niet werken. Voor ons betekent dat dat alle parken en bezienswaardigheden waar het woord "National" voor staat: Parks, Monuments, Historical, Recreation, Forest, BLM etc. gesloten zouden zijn, inclusief alle faciliteiten (dus ook campings) in die parken/forests. Nou, da's mooi dan.
Uiteraard hebben we zo'n Shutdown niet zelf in de hand en je ken wel gaan sikkeneuren, maar het verstandigste is om te kijken naar alternatieven, just in case..... En dat hebben we gedaan. Jacky heeft een apart mapje gemaakt met een alternatieve route voor als we moeten afwijken van de huidige route. En die alternatieve route is ook mooi, maar ik wil er verder niet meer naar kijken want ik weet ook dat we dan misschien weer wat gaan veranderen. Zo zijn we wel.....
Vandaag kwam het nieuws dat de Shutdown waarschijnlijk niet zal gebeuren dus daar gaan we dan maar van uit. We nemen natuurlijk wel de alternatieve route mee, just in case...

Ondertussen zijn we dood- en doodmoe. We slapen heel slecht, zijn van alles aan het afhandelen en het zijn qua seizoen nu ook de laatste loodjes. Mariecke hebben we gisteren weer verhuisd en komende donderdag rijdt ze samen met Emma naar Nantes. Emma komt vrijdag dan weer naar huis en Mariecke blijft 7 weken in Nantes.
Ook heb ik weer de nodige onderzoeken achter de rug (2 echo's, een scan, bloed prikken) en een consult bij de longarts en ook bij de gastro-enteroloog. Bij dr. Bizieux zag alles er prima uit, hoewel zij ook niet weet waarom ik pijn in mijn long blijf houden. Na de vakantie krijg ik onder narcose weer een onderzoek om de plekjes op mijn darm te onderzoeken, dus na de vakantie gaat het gewoon verder.....

We zijn heel erg toe aan het hoofd leegmaken, lekker lopen en mooie dingen zien. Als het weer ook nog meewerkt, dan komt alles helemaal goed!

TERUG NAAR PLANNING