The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 9 september 2017
Van Nantes naar Amsterdam naar San Francisco
Toen we 30 uur voor vertrek online konden inchecken, zijn Jacky en ik er speciaal voor opgestaan om 1 uur s nachts. En tja, wat zal ik zeggen, we konden alweer eens geen stoelen uitkiezen en Emma bleek maar liefst 21 rijen voor in te zitten. De boekingen waren wel aan elkaar gelinkt, maar blijkbaar snappen ze dan niet dat je ook wel bij elkaar wilt zitten. We hebben meteen via Facebook contact opgenomen met zowel Air France als KLM en ik heb KLM een messenger bericht gestuurd. En toen maar weer naar bed gegaan.
De volgende dag had ik een bericht terug dat ze ons in elk geval bij elkaar hadden gezet op rij 57 of wilden we misschien ergens anders zitten. Dus ik weer terug geschreven dat we dat inderdaad zouden willen, maar ja, je ziet geen kaartje met beschikbare stoelen. En toen bleef het stil bij KLM. Uiteindelijk heb ik maar gebeld en omdat de stoelen naast elkaar weg waren nog voordat de KLM mevrouw ze kon vastleggen, kwamen we uiteindelijk uit op stoel 37 A+B en 41 A+B. Ook goed.

Op vrijdag kwamen Toine en Paula gelukkig vroeger aan dan ze hadden gezegd, dat leverde voor ons iets minder stress op omdat we nu wat minder gejaagd wat dingen konden "overdragen". Om 20:00 uur zijn Jacky en ik naar bed gegaan. En we vielen allebei niet in slaap..... Uiteindelijk was het een nacht met maar 4 uur slaap want de wekker ging om 3:00 uur.
Snel even een Nespresso gedronken en om half 4 zaten we in de auto naar Nantes. Op het vliegveld hebben we de kofferlabels geprint en de reistassen ingeleverd. En toen meteen door security en naar de gate. We vertrokken op tijd en kwamen op tijd aan op Schiphol. Daar hadden we net geen 1 uur tijd voor de overstap maar we waren snel door de douane. Bij de gate aangekomen bleek de vlucht te zijn vertraagd. Uiteindelijk vertrokken we een uur te laat, blegh.
Jacky en Emma zaten een paar rijen achter ons. Jacky heeft met haar buurvrouw Sharda zitten kletsen en ik met mijn buurman Mason, heel gezellig allemaal en de tijd gaat er sneller door. Ik heb ook maar 1 film gekeken: Baywatch.

    

    

We kwamen 40 minuten te laat aan en toen nog door immigrations, eerst bij de apparaten en dan nog eens naar een loket. Maar, we mochten allemaal door en de koffers zijn ook goedgekeurd, gelukkig.
Bij Alamo stond een flinke rij maar aangezien wij altijd "skip the counter" doen, konden we meteen doorlopen naar de garage. Alleen de minivan stond er niet en daar hebben we toch wel even op moeten wachten. We hebben een witte Chrysler Pacifica met 6657 mijl op de teller. Het is een hele moderne auto, geen sleutel om te starten maar een knop (niks voor mij), een hele andere gear knop, en de versnellingen zitten er niet. Er zit wel een L en dat is zoiets als de eerste versnelling. De Dodge bevalt me beter.
We zijn via de kust naar de Golden Gate brug gereden, we zijn alleen even gestopt bij de Dutch Windmill.

    

    

Door de vertraging met de vlucht en het gebrek aan slaap besloten we door te rijden naar ons huis in Fairfax. Bovendien hing Point Bonita in de wolken dus dat had sowieso geen zin. In San Rafael zijn we eerst bij Best Buy Emma's laptop gaan halen en toen in San Anselmo even naar de Safeway. We zijn een paar keer verkeerd gereden, ik ben zelfs heel even spookrijder geweest, oef. Gelukkig kwam het allemaal goed en uiteindelijk kwamen we aan bij Teresa. De plaatsen hier zien er heel on-Amerikaans uit, heel gezellig, heel veel groen, er hangt een beetje een artistiek hippiesfeertje, erg leuk.
We hebben een heel leuk huis, rustig gelegen en goed ingericht.
We hebben buiten op de deck gegeten: fried chicken en salades. En om 19:00 uur ging bij iedereen het licht uit.

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 10-9-17