The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 9 oktober 2017
Four States, Goosenecks en Monument Valley
We stonden rond 7 uur op, maar nadat ik de kachel heb aangezet, ben ik terug in bed gekropen, brrr, het was 7 graden binnen. Na een minuut of 15 stond ik op en RenÚ kwam ook binnen.
We hebben koffie gedronken en ieder voor zich ontbeten. We hebben wat in de planning veranderd en omdat het internet niet geweldig werkt op onze plek is Jacky met de laptop naar het wasgebouw gegaan. We hadden al besloten om niet naar Natural Bridges te gaan, vandaar dat we voor vandaag een reservering op een camping in Monument Valley hebben. Natural Bridges ligt te hoog en heeft maar 13 first come first serve campingplekken.
Vandaag zou een frisse dag zijn met een nˇg koudere nacht.

We hebben afscheid genomen van Matt en reden om 9 uur van de camping weg. Hier willen we zeker nog eens terugkomen want er is veel te zien en doen in deze buurt.
We hebben ten zuiden van Cortez getankt bij Ute Indianen, goedkoop. En toen, eigenlijk op verzoek van Emma, reden we naar het Four Corner Monument. We hebben de verhalen hierover gelezen: onvriendelijke Navajo, opdringerigheid bij lelijke verkoopstalletjes, en je moet nog entree betalen ook. OkÚ, we kwamen aan en betaalden $ 5 per persoon. Het zag er netjes uit, genoeg parkeerplekken. Om het monument heen zijn in een vierkant verkoopkraampjes van steen gebouwd, elke zijde vertegenwoordigt een staat: Utah, Colorado, New Mexico en Arizona. We hebben met verschillende Navajo gesproken, een van de vrouwen sprak zelfs Frans tegen RenÚ (die het zelf niet verstaat, lol). We hebben alleen vriendelijke en aardige mensen gesproken en het geheel was zeer netjes en verzorgd. We hebben best wel wat gekocht, een armbandje, magneten, een kerstbal, kaarten en kettingen. Al met al hebben we het leuk gevonden en Emma kan zeggen dat ze in New Mexico is geweest.

    

    

Toen reden we een stukje terug naar Colorado om onze route te vervolgen naar Bluff. We hadden ons ingesteld op een hele saaie rit maar het bleek heel erg mee te vallen. In Bluff zijn we gestopt bij de Twin Rocks Trading Post. We hebben hier ook nog gekletst met een hele aardige Navajo vrouw en we hebben een kalender gekocht van een kunstenares uit Moab. Die prenten kunnen we thuis mooi inlijsten.

    

    

We wilden ook wel wat eten en net ten zuiden van Bluff ligt Sand Island campground, die hadden we al eens uitgezocht, maar dit is ook een first come first serve, en dan weet je het nooit. We hebben over de camping gereden en er stond helemaal niemand. Maar wat een mooie camping! We wilden picknicken en er staat op elke kampeerplek een picknicktafel dus we hebben de mooiste uitgezocht, plek 19, aan de San Juan River. Broodjes gemaakt, het laatste verse fruit erbij, koffie/chocomel, en genieten maar. Wat een heerlijke plek dit!!

    

Hierna vervolgden we onze rit naar Monument Valley. We zagen de Mexican Hat Rock Formation maar ook de rotsen van Monument Valley al van ver. Vlak voor de plaats Mexican Hat reden we langs de Valley of the Gods, een Monument Valley in het klein. We zijn afgeslagen naar Goosenecks State Park. Iedereen gaat "en masse" naar Horseshoe Bend, maar hier in Goosenecks heb je een dubbele "bend", veel mooier dus en geen hordes toeristen. Je parkeert ook gewoon aan de rand. Heel mooi hier!

    

    

    

    

Bij de Mexican Hat Rock Formation hebben we de wagen ook aan de kant van de weg geparkeerd en zijn we naar de rots toe gelopen, even wat beweging. We zagen iemand net onder de rand van de Hat lopen, pff, een behoorlijke klim denk ik zo.

De weg naar Monument Valley is er eentje uit de boekjes, we hebben foto's gemaakt bij het Forest Gump Point. We reden tussen een paar mooie rotspartijen door voordat we op de camping kwamen. Het is een gloednieuwe camping. De wc's, douches en wifi zijn nog "in de maak". Er staan 3 portable toilets voor de tentkampeerders. Als het klaar is zal het wel mooi zijn, overal zijn bomen en struiken geplant. Wij staan op plek 7, aan de rand het verst van de weg af, en de breedste plekken van de camping. En we hebben een full hook-up.
We hebben nog even met de buren uit Georgia gekletst, Trump stemmers die dus ook geen idee hebben dat er buiten hun land nog meer beschaving is, lol. Ze waren wel aardig hoor. De buurman heeft me ook uit kunnen leggen dat onze kachel een heat pump systeem is, niet het beste systeem, en ja, dan blijft de airco ook frisse lucht blazen. Tja, een systeem van lekmevestje dus.

    

    

    

    

We hebben kip van de Safeway gegeten met Chef's salad en banaan + perzik van op de barbecue. Nog even foto's gemaakt met de ondergaande zon op de rotsen en binnen even de kachel aangezet. We slapen allemaal binnen vandaag.

    

Jacky heeft vandaag Lake Powel Campground gebeld of we nog een nacht langer kunnen blijven. We hebben besloten om niet te overnachten in Navajo NM en ook niet in Lees Ferry. We zijn toe aan wat warmere nachten en we gaan nu 4 nachten naar Page. Helaas konden we de nachten op de Grand Canyon niet verzetten, alles was vol, maar we blijven maar 1 nacht i.p.v. de 2 die we hebben gereserveerd. We hebben ook de KOA in Flagstaff gebeld of we een nacht eerder kunnen komen en dat kon. De nacht die we van de Grand Canyon over hebben zetten we rond Lake Roosevelt, dan hebben we meer tijd op weg naar Tucson. Gelukkig zijn we erg flexibel!

Wildlife: een paar herten, chipmunks, een squirrel en wilde paarden.
Het weer: Zonnig, 19 graden.
Gereden: 156 mijl
Camping: Monument Valley Camp Park, Monument Valley, plek 7, $ 45,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 10-10-17