The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zondag, 8 oktober 2017
Spanning en sensatie in Mesa Verder National Park
En alweer stond de thermometer vanochtend op 8 graden, brrr, frisjes. Ik zet meteen de kachel aan, maar omdat we aan de stroom zitten begint dan ook de airco te blazen, frisse lucht voordat de furnace aanspringt. Als ie eenmaal loopt dan is het heel snel warm. En als de zon dan op de wagen schijnt dan is het snel aangenaam, ook buiten.
We hebben ontbeten met cereal en meteen broodjes voor de picknick gemaakt. Om 9:00 uur reden we via Cortez naar Mesa Verde NP waar we een half uurtje later aankwamen bij het Visitor Center. Veel parkeerplaatsen hier voor RV's en dat bleef in het hele park zo. Hoera!

    

En dan ga je alwr de berg op, ik doe niks anders deze vakantie. We zijn gestopt bij Montezuma Valley Overlook vanwaar we de hele vallei en omliggende bergen konden zien. De volgende stop was bij Park Point Overlook, het hoogste punt in Mesa Verder NP. Hier was het een klein stukje naar twee uitkijkpunten, je ziet zelfs de Manti La Sal Mountains (110 mijl verder) en ook Ship Rock is prima te zien.

    

    

    

We zijn gestopt bij Chapin Mesa, hier is een museum en bookstore. Ook een cafe en winkeltje (heel duur) en hier hebben we op het terras koffie/chocomel gedronken en onze broodjes opgegeten. Hier ligt ook het Spruce Tree House. De trail er naar toe was gesloten vanwege reparaties aan het pad, maar je kun het prima zien liggen vanaf de overkant. We besloten toen om de Petroglyph Point Trail te lopen, dit was heel erg mooi maar er zaten ook een paar spannende stukken in: een smalle "tunnel" onder een rotsblok door, net breed genoeg voor een halve persoon en even later een soort van trapje tussen rotsen, ook een halve persoon breed. Onder overhangende rotsen en heel veel moeilijk lopen, maar wel mooi. We passeerden een ouder stel die zaten te rusten. Even daarna hoorde ik commotie en het bleek dat die man veel te snel was gaan lopen, struikelde over een tak en omdat hij naar beneden zou vallen, greep hij zich vast aan Jacky, die ook viel en bijna vielen ze samen de canyon in. Emma hield ze nog tegen. Al met al had Jacky een pijnlijke arm en knie en we hadden zoiets van, nu is het genoeg en we zijn omgedraaid. Een ongeluk is hl snel gebeurd. Als Jacky er niet was geweest dan was die man naar onder gesodemieterd. We hebben een mooi stukje gelopen en eigenlijk was de afstand ook wel genoeg. Voor deze trail stond twee uur op het bord, maar dat zou niet genoeg zijn. Maar vooral, de schrik zat er goed in bij ons.

    

    

    

    

    

    

    

Daarna reden we de Mesa Top Loop en zijn we bij bijna elk punt gestopt. We hebben hier nog prachtige cliff dwellings gezien. Het was zeer de moeite waard en interessant om te zien. De natuur hier is ook erg mooi. Vooral Sun Point View was heel erg mooi!
We vonden dat we genoeg gezien hadden en zijn de 20 mijl weer terug gereden naar de uitgang, daar doe je dus zo ongeveer een uur over.

    

    

    

We reden terug naar Cortez waar we bij de Safeway wat kleinigheden hebben gekocht, en 2 mooie boodschappentassen. Toen even naar het Colorado Welcome Center en op de weg terug bij de Dollar Tree en Walmart. En toen terug naar de camping. Jacky heeft mijn haren geknipt en de was gedaan. Ondertussen hebben we ook allemaal gedoucht, wat een perfect sanitair is het hier!

We hebben buiten gegeten: orange chicken (zonder chicken, lol) en tomatensalade. Later nog een stukje heerlijke carrot cake van de Safeway.
Morgen verlaten we Colorado weer en zitten we weer in Utah. En vannacht en morgen wordt het weer koud.....

Wildlife: niet de moeite waard.
Het weer: Zonnig, 26 graden.
Gereden: 92 mijl
Camping: The Views RV Park, Dolores, plek 44, $ 50,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 9-10-17