The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 7 oktober 2017
Colourful Southwest Colorado
Het was vannacht weer erg koud, wat zouden we doen zonder de kachel?! Gelukkig weten we nu hoe die werkt!
We kwamen gisteren plaats tekort in de vriezer, na het doen van de boodschappen, dus voor het ontbijt heb ik twee pakjes bacon gebakken, lekkerrrrr!
Om 8:45 uur reden we weg, door het centrum van Montrose en we waren versteld dat dit zo'n leuke en vooral verzorgde en nette plaats is, in Amerika is het vrij bijzonder als een plaats er leuk en verzorgd uitziet. De nationale hobby van Amerikanen lijkt wel "verzamelen van rotzooi in je tuin". 
Aan de zuidkant van Montrose zijn we eerst bij de Walmart gestopt, een héle nette Walmart! René wilde kijken voor een joggingbroek en sloffen, en Jacky en ik hebben ook meteen sloffen meegenomen voor thuis.

De route ging naar het zuiden tot Ridgeway, hier zijn we heel even gestopt, maar het Visitor Center was nog gesloten. We zagen de besneeuwde bergen voor ons almaar dichterbij komen. De mooie herfstkleuren, blauwe lucht en hoge bergen, het is schitterend! Colorado heeft alleen nog maar positieve dingen laten zien.

    

    

    

   

Toen reden we via weg 62 en 145 door en langs bergen naar Telluride. Dit is een ontzettend leuk plaatsje, een wintersportbestemming. We hebben aan de rand van het dorp geparkeerd en liepen naar de gondelbaan. Deze is gratis en gaat de berg op en dan weer verder omlaag aan de andere kant naar Mountain Village. Hier zijn we uitgestapt. Het ziet er allemaal even leuk en verzorgd uit, ook veel terrasjes en we hebben lekker in de zon koffie gedronken op een van de terrassen. We zagen dat hier nóg een gondel verder liep dus die hebben we ook nog genomen. Deze stopte bij Town Plaza maar hier was niet echt wat te zien of doen, dus zijn we terug naar beneden gegaan.

    

    

    

    

    

    

In Telluride hebben we door Main Street gelopen, even gekeken wat een lunch hier kost maar we besloten om te gaan picknicken. Een simpele burger kostte $ 17, dit vinden we wel iets te gortig. Bij de Tourist Information hebben we geïnformeerd naar een mooie plek om te picknicken en ze verwezen ons naar Trout Lake, en toevallig had ik dat al op Google Maps gezien, dus dat was de volgende bestemming.

    

    

We reden weg 145 verder naar het zuiden. Bij Trout Lake hebben we prachtig zitten picknicken met de kip van gisteren en vers fruit, lekker. We zaten op ruim 2000 meter hoogte maar het was lekker in de zon. We hebben ons nog geamuseerd door te kijken naar een stel met 2 honden. Een van die honden bleef maar het water ingaan, achter een stok aan. En die baasjes maar gooien. Het water was ijs- en ijskoud......  We hebben nog even met ze staan kletsen.

    

    

In Rico hebben we even de bandendruk gecontroleerd en bijgevuld.
De route was prachtig, besneeuwde bergtoppen en prachtige herfstkleuren, vooral heel veel knalgeel. Het is hier werkelijk ontzettend mooi. Dit is een gebied waar we heel graag zouden willen terugkomen om meer te ontdekken.

    

Dolores stelt niks voor maar we moesten er doorheen om bij de camping van vandaag te komen. Het was bijna 16:00 uur toen we bij The Views aankwamen. Er was niet echt een kantoor, maar er kwam iemand aanrijden in een golfkarretje, het bleek de eigenaar te zijn, Matt. Ik heb met hem gemaild, ook om te vragen of we een tentje voor snurkende René erbij mochten zetten en daar begon hij al snel over, lol.
Matt en Wendy hebben deze camping pas een jaar en hij is werkelijk schitterend. Matt nam veel tijd voor ons en bracht ons naar de plek die wij hadden uitgezocht, plek 44. We hebben een gewéldig uitzicht, we zien Mesa Verde NP, de Ute Mountains en we zien zelfs Shiprock (in New Mexico) liggen. Ik denk dat we de mooiste plek hebben. Het is een hele grote plek ook en René z'n tentje staat mooi beschut. Het sanitair hier is het beste wat we ooit gezien hebben en we zijn het er over eens dat deze camping ook nóg mooier is dan onze favoriet tot nu toe, Kodachrome Basin SP. Elke plek hier is enorm en heeft heel veel privacy, er staan veel bomen zonder dat het te donker wordt. We hebben een paar keer met Matt gesproken en hij heeft ook al de Facebook pagina van L'Etournerie geliked, lol.

    

We hebben ons barbecuetje aangemaakt en de twee t-bone steaks erop gelegd die we gisteren hadden gekocht (met ruim 50% korting bij Safeway met de klantenkaart). Héérlijk!! Verder een Aziatische saladekit en banaan en perzik in folie op de barbecue. We hebben ook eens het kampvuur aangemaakt en lekker buiten gezeten. We zien de lichtjes van Cortez en er was een prachtige zonsondergang. En de Melkweg, wow, hier zie je echt sterren! Het was pikdonker en we hopen maar steeds op wildlife, toen hoorden we opeens gesnuif en we schrokken ons kapot, er bleken opeens twee paarden aan de omheining te staan. Onze buren kwamen net thuis en zeiden dat de paarden elke avond komen voor een appeltje. Leuk!

    

Morgen naar Mesa Verde, we zouden hier nog wel wat langer willen blijven, maar dat gaat helaas niet. Om half 10 lagen we weer in bed, voor ons doen errug laat dus. Het was een mooie dag!!

Wildlife: een paar herten en Stellar Jays.
Het weer: Zonnig, 26 graden.
Gereden: 137 mijl
Camping: The Views RV Park, Dolores, plek 44, $ 50,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 8-10-17