The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Vrijdag, 6 oktober 2017
Black Canyon of the Gunnison National Park: deep, steep and narrow
We waren weer op tijd op, kachel weer even aan en ontbeten met cereal, oatmeal en brood. Toen alles was ingepakt zijn we eerst naar het Colorado Visitor Center gegaan voor een stempeltje voor Emma en om de foto's van de 2 slangetjes te laten zien. Ze weten het allemaal niet zeker maar waarschijnlijk zijn het Gopher snakes.
Om 8:50 uur zaten we in de auto.
We reden onder langs het Monument ipv de Interstate, veel fijner rijden. De route ging vervolgens over weg 50 door Delta, waar ik heb getankt, en Montrose. Vanaf Montrose was het nog een klein stukje naar de Black Canyon of the Gunnison NP. Parkeren zou hier geen probleem moeten zijn en dat was het ook niet. Sowieso zijn hier veel minder mensen, we kwamen op elk punt dezelfde mensen tegen. Wat een verademing is dit park, rustig en ontzettend indrukwekkend. Bij elk uitkijkpunt waren we bang, de hoogte is enorm als je van de rim naar beneden kijkt en het gaat overal meteen recht naar beneden. En dan staat er een klein hekje voor, oehhhh. Maar oh zo indrukwekkend!! Het is het onbekendste National Park van Colorado, gelukkig maar. Ik had me er niet veel van voorgesteld maar het komt totaal niet tot z'n recht op foto's die je in boekjes ziet staan. Een goede bijnaam voor deze kloof zou kunnen zijn "Gateway to Hell".

    

    

    

    

    

    

    

    

We zijn naar de volgende punten gegaan: Tomichi Point, Gunnison Point (Visitor Center), Pulpit Rock (hier hebben we gepicknickt met een bende chipmunks), Devils Lookout, Chasm View, Painted Wall View en Dragon Point. Elk punt was even indrukwekkend. En het was heel erg prettig dat het eens geen rode maar zwarte rotsen zijn. De weg ernaar toe is ook erg mooi. Hier zit je ook weer behoorlijk hoog en dat voel je aan de temperatuur, maar vandaag zagen we ook veel herfstkleuren.

    

    

    

    

    

Toen we terugkwamen in Montrose zijn we eerst naar de Safeway gegaan, wat is dit toch een fijne winkel. We hebben, uiteraard, weer meer gekocht dan de bedoeling was, tja. En toen naar de KOA. Dit is ook een mooie KOA, veel bomen, in herfstkleuren. We hebben de propane weer even bijgevuld, gewoonweg omdat het hier kon en we de kachel toch elke dag even gebruiken. Ik tankte maar 3 gallon dus veel is het niet.
We hebben plek 10, op een hoek, lekker rustig. Het sanitair is gloedjenieuw en ziet er geweldig uit, dus hebben we weer lekker gedoucht.

    

We hebben fried chicken van Safeway gegeten met salade en verse ananas, watermeloen en cantaloup gegeten.

Wildlife: chipmunks en een Stellar Jay.
Het weer: Zonnig, 24 graden.
Gereden: 115 mijl
Camping: KOA, Montrose, plek 10, $ 48,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 7-10-17