The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Donderdag, 5 oktober 2017
Colorado National Monument en wat "cultuur"
Alweer een koude nacht.
Toen we zijn vertrokken van de camping, zijn we eerst naar het Colorado Welcome Center om de hoek gereden. Even een teske koffie gedronken, e-mails gecheckt en wat info meegenomen. Rond 10 uur waren we daar eindelijk weg. Op weg naar Colorado National Monument. Een heel stuk rustiger dan de parken die we de afgelopen dagen in Moab hebben bezocht. Vlak na de entrance van het park begon de bochtige weg door het park. De ranger bij de entree had ons al gelijk gezegd dat we door 2 tunnels moesten en daar dan in het midden van de weg moesten rijden ivm de hoogte. Pfoei, beetje eng maar er kwamen gelukkig geen tegenliggers. We zijn bij een paar pull-outs langs de weg gestopt om van het uitzicht te genieten. Echt mooi!

    

    

    

    

Daarna kwamen we bij het Visitor Center. Hier hebben we de rangers nog de foto's van de slangen laten zien maar ze waren niet zeker van welk soort het was. De rangers waren hier weer heel vriendelijk en behulpzaam. Heel wat anders dan die man in Canyonlands. Ook zij vonden het onbegrijpelijk dat die man zich zo had misdragen tegen ons.
We hebben hier een stukje langs de rim van de canyon gelopen. Ontzettend mooi en zo lekker rustig. Echt genieten!

    

    

    

    

Daarna reden we iets verder, naar Otto's Trail. Deze wilden we ook lopen maar helaas konden we hier onze camper niet parkeren: geen plek meer. Jammer en dus maar door naar het volgende punt: Independence Monument view. Ook weer mooi. Het volgende punt was Coke Ovens Overlook. Hier stonden wat mensen te schilderen en daar hebben we even mee staan praten.
De volgende overlooks waren Upper Ute Canyon en Cold Shivers Point. Daarna ging de weg met weer een heleboel bochten naar beneden en het park uit.
Nou, dit park is meer dan de moeite waard.

    

    

    

Op naar onze volgende bestemming: Dollar Tree en Walmart... en na dagen in de rimboe waren we hier toch wel weer aan toe. Genoeg ingekocht en met een voldaan gevoel en een hele volle kar naar de camper. Alles maar zo'n beetje veilig weg gezet en op weg naar Emma's bestemming van de dag: Barnes & Noble.
We hebben de camper daar geparkeerd en zijn eerst door de Mesa Mall gelopen. De malls buiten Orlando zijn echt rustig. In Orlando moet je in de rij staan in de foodcourt en hier in het westen hoef je niet eens op je beurt te wachten. We hebben 2 combo's en een soepje gekocht bij de Chinees. Gewoon lekker zoals altijd.
Daarna via de Target naar Barnes & Noble.
Ondertussen zaten wij bij Starbucks (!?!?) met een koude koffie en een stukje taart, voor de wifi dus. Drie keer niks die Starbucks...

    

Toen eindelijk terug naar de camping. Nu naar plekje 40 met een volledige hook-up. Alles weer aangesloten en het tentje opgezet. Drie machines was gedraaid en gedoucht.
Na het eten zijn we weer naar de McDo gegaan met de laptops. Toen we terug bij de camper kwamen stonden de overburen en een ranger bij onze wagen, wat?? Wat bleek, ons koolmonoxide alarm was afgegaan toen we weg waren. Ze konden ons Franse telefoonnummer niet bereiken (nee, onze Franse mobiel blijkt het hier niet te doen) en ze hadden al eens in het tentje gekeken, maar in de wagen hadden we de gordijnen dicht gedaan. Het alarm was afgegaan omdat we voordat we naar McDonalds liepen, hadden gespoten tegen de vele muggen hier, lol. Gelukkig hadden ze de camper nog niet opengebroken!
Toen we in bed lagen ging het alarm nog eens af en hebben we een tijdje alle ramen open gehad.

    

Wildlife: chipmunks.
Het weer: Zonnig, 26 graden.
Gereden: 43 mijl
Camping: James M Robb, Fruita, plek 40, $ 38,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 6-10-17