The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Woensdag, 4 oktober 2017
Raften op de Colorado River en weer een nieuwe staat
En alweer was het koud vannacht, we willen eigenlijk wel eens wat lager kamperen qua hoogte, we zitten zo hoog dat het elke avond snel koud wordt.
Nadat we alles hadden opgeruimd zijn we naar Moab gereden, geparkeerd waar de mensen van Adrift Adventures me hadden gezegd te parkeren. En omdat we te vroeg waren zijn we nog even de hoofdstraat doorgelopen. Uiteindelijk hebben we bij Adrift buiten in de zon gezeten. We kregen de zwemvesten aangemeten en moesten wachten op de rest van de mensen die mee gingen. Typisch dat veel mensen altijd te laat komen aankakken.

We reden in een busje weg 128 langs de Colorado, richting oosten. Hier bleken ze aan de weg aan het werken zijn, sinds vandaag, en dat gaf een enorm oponthoud. Ook zagen we dat deze weg veel tijd in beslag zou nemen als we die na het raften zouden rijden richting Fruita, dus we besloten toen al dat we via de I-70 zouden rijden.
Anyways, we zagen nu al een flink stuk van deze weg dus hoefden het ook niet nog eens te rijden.
Bij Hittle Bottom Beach lagen twee rafts te wachten. Onze gids was Getty en we zaten in het raft met een gezin uit Indiana, het bleek een leuke groep te zijn.

We hebben heel veel informatie gekregen van Getty. Het raften was ontzettend leuk! Het water was vooral rustig maar sommige stukken zijn voor beginners al best heftig. Getty vroeg "wet or not wet" en wij zeiden "wet", we zijn allemaal nat geworden. Maar wat was het leuk!!

    

    

De lunch zat bij deze trip inbegrepen en met de twee rafts zijn we gestopt bij een strandje, er werd een tafel opgezet en de lunch uitgestald zodat iedereen sandwiches kon maken. Er was veel keuze: brood, condiments, 3 soorten vlees, 3 soorten kaas, groenten, aardappelsalade, macaronisalade, sinasappel, chips, koekjes en water. En uiteraard pindakaas en jam. We hebben heerlijk zitten picknicken op het strand. Zo ontzettend leuk!

    

    

Toen gingen we door voor de rest van de trip. Afwisselend stil water en kleine rapids. We gingen aan land bij Takeout Beach en hebben daar nog even in de zon gezeten tot we met de bus weer werden opgehaald.

    

    

Het was een super ervaring!! Heel blij dat we dit hebben gedaan, en het weer was gewéldig voor de trip.
We moesten toen nog naar Fruita (Colorado) rijden, via de grote wegen, die rijd ik liever niet maar omdat we nog een stukje moesten qua afstand en het al eind van de middag was, was dit de snelste weg.

In Fruita vonden we de camping makkelijk en we staan vandaag op plek 15, een mooie plek. Het is sowieso een mooie verzorgde camping, aan de Colorado rivier. Toen Emma uit de wc kwam stond ze bijna op een slang(etje). Ze schrok en stond bijna op een tweede, LOL. Het waren waarschijnlijk jonge gopher snakes. Natuurlijk ben ik ook even gaan kijken, we zijn allemaal niet bang van slangen maar vinden ze mooi.

    

    

We zijn nog naar de McDonalds gelopen, naast de camping, we hebben hier een tijdje gezeten voor de wifi. We hebben een KOA in Montrose en in zuid Tucson gereserveerd, en een nieuw RV park in Monument Valley.

Wildlife: herten, coyote en 2 slangetjes (gopher), en blue herron.
Het weer: Zonnig, 28 graden.
Gereden: 123 mijl
Camping: James M Robb SP, Fruita, plek 15, $ 34,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 5-10-17