The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 30 september 2017
Capitol Reef NP, een burger bij Blondie's en Goblin Valley State Park
Zoals elke morgen maak ik nu eerst de kachel aan die dan een minuut of tien loopt, dan is het alweer aangenaam in de camper. En de fluitketel op voor koffie en thee. Ontbijt was vandaag boterhammen en cottage cheese, voor Emma een English muffin uit de broodrooster.
Jacky is de bestelde muffins gaan halen in de Office. Vannacht hoorden we regelmatig kachels van de grote caravans/motorhomes aanslaan. Stil was het in elk geval niet.

We zijn weer rond 9 uur vertrokken richting Capitol Reef NP. Net voor de ingang naar het park zijn we gaan kijken bij Panorama Point, en van daar een stukje onverharde weg (wel goed) gereden naar Goosenecks Overlook. Dit was toch wel spectaculair, we werden duizelig van de hoogte. Toen even bij het Visitor Center, een kaartje halen en een stempel voor Emma. En nog een boekje voor Emma met planten, dieren etc. en een pin voor René. Toen zijn we aan de Scenic Drive door het park begonnen. Al vrij snel kwamen we bij het Historic Gifford Homestead, ook bekend vanwege de pies die ze hier verkopen. We hebben 3 verschillende fruittaartjes gekocht (die vielen tegen) en een cinnamon bun.

    

    

    

    

    

De Scenic Drive hebben we gereden tot de Slickrock Divide. We wilden ook nog wandelen, maar omdat we hadden besloten niet nóg een nacht in Torrey te slapen, zouden we doorrijden naar Green River, we moesten vandaag persé goede wifi hebben. Hierdoor hadden we nu wat minder tijd voor Capitol Reef.
Langs weg 24 lag de Hickman Bridge Trailhead die we wilden lopen. Uiteraard was er geen parkeerplaats vrij en moesten we doorrijden. Maar langs de weg vonden we een plek waar we de camper prima konden zetten. Yes, toch kunnen wandelen.
De Hickman Bridge Trail was mooi, de Natural Bridge ook. Je loopt hier niet alleen, dit is een populaire trail, maar het viel gelukkig mee met de drukte op de trail zelf.

    

    

    

    

    

    

    

We hadden toen wel zin en honger en het was ook wel lunchtijd. We besloten in Hanksville te kijken om iets te eten. Dat was nog wel een stukje rijden maar het ging redelijk snel en door bizarre landschappen, sommige stukken leken op maanlandschappen, we vonden het niet echt mooi. Emma vroeg op een bepaald moment of er ook nog kleur zou komen, het leek wel een zwart-wit film.
In Hanksville zijn we eerst even bij de Wolverton Mill gaan kijken, het mooiste gebouw in Hanksville! Verder was Hanksville niet noemenswaardig, totdat we Blondie's Eatery zagen. Ik had dat op internet al eens gezien, het ziet er niet geweldig uit, maar ze hadden burgers en frietjes en waren niet duur. We hadden een cheeseburger met curly fries en twee grilled chicken burgers, eentje met gewone frietjes en eentje met een zakje chips. En lekker dat het was!!!! En maar $ 22 voor vier personen! De rest van de frietjes hebben we in de wagen nog opgegeten.

    

    

    

We hadden nog één ding op de planning staan, eigenlijk zouden we dat morgen doen: Goblin Valley State Park. Het is even een omweg van 20 mijl, maar zéér de moeite waard. Wat is het hier leuk. Een vallei met overal goblins, een soort kabouters/paddenstoelen, maar dan van steen en modder. Je kunt er zo doorheen lopen en dat is ook erg prettig. We zijn er een tijdje geweest en reden toen door naar Green River. Vlak voor de auto stak nog een coyote de weg over.....

    

    

    

    

De weg van Hanksville naar I-70 is zo'n beetje kaarsrecht, op het eind liggen bizarre rotsen, alsof ze zo uit Moeder Aarde omhoog zijn geduwd, het is de San Rafael Swell. Op de I-70 zagen we bliksem en donkere lucht boven de bergen, we hebben er zelf geen last van gehad.

De AOK RV Park vonden we makkelijk maar de office was gesloten. We moesten even een nummer bellen en toen kwam de mevrouw van de camping. Het ziet er een beetje verloederd uit maar dat komt omdat dit een oude KOA is en de huidige eigenaren dit kort geleden hebben overgenomen. Ze hebben nog veel werk te doen, maar dit RV park heeft heel veel potentie. We staan op een hele ruime en mooie plaats (als ie eenmaal in orde is), door de ligging van de pull thru plekken zie je je buren niet, en de plekken zijn breed én erg lang. Hopelijk maken ze er een mooi RV park van. En de wifi is prima!! En de prijs ook, zeker voor een full hookup!

We hebben buiten in de zon nog koffie zitten drinken. Jacky heeft de pasta van vorige week opgewarmd en 2 taartjes waren het toetje. Ik heb het verslag van 2 dagen moeten maken, de rest zat te lezen. Vanavond slapen we weer alle vier binnen.
Het donderde een beetje op afstand toen we hier aankwamen, en 's avonds vielen een paar druppels. Morgen, een dag eerder dan gepland, naar Moab. Daar hebben we de KOA voor 1 nacht geboekt en we hebben er nu een dag extra. Voor maandag wordt koud en geen goed weer verwacht, dus die extra dag daar komt wel van pas.

Wildlife: een hert, coyote en chipmunks.
Het weer: Zonnig, 24 graden.
Gereden: 146 mijl
Camping: AOK RV Park, Green River, plek 47, $ 34,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 1-10-17