The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Dinsdag, 3 oktober 2017
Arches NP en Canyonlands NP
Omdat het gisteren de hele dag zo koud was, is het de afgelopen nacht nóg kouder geweest dan de nachten ervoor. Om 3 uur werden Jacky en ik wakker en was het binnen nog maar 6 graden. Toen heb ik de climate control toch maar aangezet, op 13 graden. Dan slaat de kachel aan als het kouder wordt. Totdat we opstonden is ie een paar keer aangeslagen. René had de vorst weer op het tentje staan, brrrr.
We hebben cereal gegeten en zaten om 7:50 uur al in de auto. Het was zonnig en we wilden naar Arches NP. We waren er inderdaad vroeg genoeg bij, het was toen nog wel rustig. Maar tot onze grote verbazing waren ze aan heel veel pull outs aan het werken, of beter gezegd, ze waren gewoon afgesloten. Sommige waren nog niet klaar en dan begrijp je wel dat ze afgesloten zijn, maar ook parkeerplaatsen bij bepaalde punten waar niet gewerkt werd waren afgesloten, heel raar. We konden niet parkeren bij Park Avenue en ook niet bij Balanced Rock, dus die twee wandelingen vielen al af.
We zijn daarom doorgereden naar The Windows. Hier kon ik nu nog prima parkeren en we liepen meteen naar Double Arch. Dit zijn twee arches achter elkaar, heel mooi om te zien, en we waren er bijna alleen. Er was ook nog een trail naar Turret Arch, The North Window en The South Window, maar daar was het toen alweer een stuk drukker. We zijn er omheen gelopen en liepen aan de achterkant gelukkig weer alleen. Mensen stoppen er wel, lopen even snel naar een arch en vertrekken dan weer. Omdat de zon aan de achterkant stond zag je het veel mooier vanaf die kant. Toen we weer bij de wagen kwamen zagen we hordes mensen onder de Double Arch staan, lekker.....

    

    

    

    

    

    

We zijn ook gestopt bij de Garden of Eden, een mooi stuk met rotsen en uitzicht tot Canyonlands, de Henry Mountains (waar we op weg naar Torrey overheen zijn gereden) en de La Sal Mountains. Prachtig! En iemand was zijn Maine Coon kat aan het uitlaten, lol. Dus we hebben de kat even geknuffeld.

    

    

    

    

    

De volgende plek waar we zijn gestopt was bij Delicate Arch, de weg naar de view point was afgesloten vanwege schade aan de weg door het weer de afgelopen 2 dagen. We hebben in de wagen wat gegeten en omdat we wisten dat de trail naar Delicate Arch zelf te lang en te moeilijk voor ons was, zijn we weer verder gereden. Dit is geen prettig gebied voor iemand met hoogtevrees.....
We zijn nog gestopt bij de Fiery Furnacy Viewpoint en de Salt Valley Overlook, en toen bij Sand Arch, waar we even naartoe zijn gelopen.

    

    

    

Op de terugweg zijn we nog even gestopt bij het Visitor Center voor een stempel en wifi, maar die was er niet. Al met al hebben we van Arches een hele rommelige indruk gekregen vanwege de "werkzaamheden". We hebben geen enkele werkman gezien......

Het was toen pas 12 uur en we besloten Canyonlands nog eens in te rijden, onze camping ligt tenslotte toch aan die weg. We zouden tot het eindpunt rijden en dan kijken welke uitkijkpunten we konden doen qua parkeren. Bij Mesa Arch kon ik gisteren niet parkeren en vandaag wel, hoera! Aan de kant, half in de drek, maar we stonden! We hebben de loop gelopen en bij Mesa Arch aangekomen, was dat wel een verrassing. Zoooo mooi. Je ziet door de arch de canyons maar ook de La Sal Mountains, schitterend! Zo blij dat we dit vandaag nog hebben kunnen zien, ik vond het ook de mooiste arch van de dag.

    

    

    

    

Toen naar het eindpunt: Grand View Point Overlook. Ook mooi en indrukwekkend om te zien. Hierna waren we de parkeerproblemen wel spuugzat en zijn we voor wifi naar het Visitor Center gegaan.
Het valt ons heel vies tegen hoe er met RV's en het parkeren wordt omgegaan en Canyonlands spande de kroon. Er werd ons letterlijk gezegd door een ranger dat we dan maar niet in een camper hadden moeten komen en dat we dan ook maar niet in oktober moesten komen, hè?! Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt, en dat van een ranger. Toen we dit tegen ander NPS personeel vertelden boden zij allemaal hun excuses aan, dat waren opmerkingen die een ranger helemaal niet mag maken.

    

    

Anyways, we waren rond half vijf op de camping en René heeft het vuur aangemaakt. De ribben erop, Jacky heeft salade gemaakt, uitjes in folie op de grill, erpels gepoft, lekker buiten gegeten!
De rest van de avond gelezen, en zoals elke avond: vroeg naar bed.

    

    

    

    

Wildlife: een konijntje en een chipmunk.
Het weer: Zonnig, 22 graden.
Gereden: 123 mijl
Camping: Horsethief campground, Moab, plek 21, $ 15,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 4-10-17