The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Vrijdag, 29 september 2017
Scenic Byway 12, Koffie en een picknick aan de Burr Trail
We hebben uitgeslapen! Pas om half 8 werden we wakker en René nog later. De temperatuur binnen was 9 graden dus de kachel ging weer even aan, brrrr. Het ontbijt was vandaag weer céréal met koffie/thee.

We vertrokken in Escalante pas na 9 uur. We zitten op de Scenic Byway 12 en we zijn bij een paar view points gestopt. Er staan borden met hoe bepaalde dingen gingen in de tijd van de Mormoonse settlers, je krijgt veel respect voor die mensen!

Vlak voor het Kiva Koffee House was de Head of the Rocks Overlook, een prachtig uitkijkpunt over slick rock en de weg die we moesten rijden.

    

    

We kwamen al snel bij Kiva Koffee House, best beroemd. We hebben op het terras gezeten met een gewéldig uitzicht. Hier hebben we lekkere cappuccino en een amandelmelk latte gedronken. We wilden eerst 2 muffins à $ 4 per stuk nemen, maar toen zag ik de banana bread pudding met de house caramel sauce voor $ 3, en die was groot genoeg voor ons vieren. En lekker! Dat was wel even een momentje genieten.

    

Hierna werd de weg nogal spectaculair met prachtige uitkijkpunten. En natuurlijk de Hogsback...... heel eng! Dat is 2 rijbanen smal met aan twee kanten een diepe afgrond, oehhhh. Gelukkig is het maar een klein stukje. Maar ja, je moet er overheen. We hadden gelukkig prachtig weer, zon, geen wind, dus het was wel genieten van de omgeving! We zijn nog bij een aantal view points gestopt.

    

    

Bij Boulder zijn we de Burr Trail opgereden, een prima weg, en door een heel mooi landschap. We zijn gereden tot het beginpunt van Long Canyon en daar heb ik de wagen op de weg gedraaid, dat ging ook prima. Een paar stukjes, met name het laatste tot Long Canyon was erg steil, ik was een beetje bang of we wel weer omhoog zouden komen, maar de wagen trok het prima. Toch ben ik altijd wel weer blij dat iets gelukt is. Op een bepaalde plek langs de Burr Trail was nog een grote grindparking en daar hebben we prachtig zitten picknicken, zelf tonijnsalade gemaakt voor op brood, wat tomaat erbij, en voor Emma eieren gekookt en nog pickles erbij. Wat een mooie plek was dat.

    

    

    

    

    

Niet lang daarna gingen we de bergen in, de pas was 9600 foot hoog. Een hele andere vegetatie en uitzichten. Wel erg mooi, en een jas frisser. Hier groeien veel "aspen" een soort populier, die op deze hoogte al mooie geel/oranje blaadjes hebben.

    

    

    

We hadden in Torrey 2 nachten gereserveerd op Thousand Lakes RV Park maar toen we daar aankwamen vonden we het drie keer niks, hele smalle plekken en vol met grote joekels. Er was een plek op het eind van een rij die mooier was, maar dat was dan ook alles. We besloten terug te gaan naar Wonderland RV Park aan het begin van Torrey, die zag er beter uit. Helaas had die geen plek vrij dus zijn we terug gegaan naar Thousand Lakes en maar 1 nacht te blijven. En wat een mazzel, we kregen net die ene plek die wat ruimer en mooier was, op de hoek.
Jacky heeft meteen 2 machines gewassen en gedroogd. Emma en ik hebben zitten vloeken want hun zogenaamde wifi werkte voor geen meter, en toen ik ging douchen bleek dit de tweede lauwe douche te zijn van de vakantie, voor mij dan, maar deze was meer fris dan lauw...... Rotcamping! Jacky, René en ik zijn later nog een rondje over de camping gaan lopen en toen ik vroeg bij de office naar de wifi gaf ze me de tip mee om het met de laptop in de office te proberen, en dat werkte inderdaad beter. We hebben een tweede kamer in Lancaster erbij geboekt voor de laatste nacht, zodat Jacky en Emma stil kunnen slapen.
We hebben ook 7 muffins besteld voor morgenvroeg: banana-coconut, apple-cinnamon, blueberry en raisin bran. Die worden morgen gebakken en halen we dan op.

    

Jacky had weer gekookt: koteletjes met salade. Dit was de derde avond dat Emma, René en ik rummykub spelen, een cadeautje van Raymond en Eva voor op vakantie, best leuk!!

Wildlife: herten en chipmunks.
Het weer: zon, 25 graden.
Gereden: 95 mijl
Camping: Thousand Lakes RV Park, Torrey, plek 39, $ 40,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 30-9-17