The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Donderdag, 28 september 2017
Kodachrome Basin SP en een heel versteend woud
Het was weer erg koud vannacht en we hebben maar weer eerst even de kachel aangezet. Koffie gemaakt en Jacky heeft voor het ontbijt appelpannenkoeken gemaakt, lekker. We hadden vandaag alle tijd want we hoefden maar een stukje te rijden. Het was eerst bewolkt maar klaarde gelukkig op. We hebben het tentje rustig laten drogen, alles rustig opgeruimd en zo, en ja, om 9 uur zijn we dan toch echt wel klaar. Nog wat tijd gerekt maar om half 10 reden we weg van onze mooie plek op deze super camping.
We wilden de Grand Parade Trail nog lopen in Kodachrome SP en ik kon daar mooi parkeren. De trail liep over de canyon floor en we kwamen door twee box canyons. De steenformaties hier zijn heel vreemd, alsof er van modder torentjes zijn gemaakt. Maar erg mooi. Al met al reden we rond 11 uur weg. We zijn nog even bij het Visitor Center naar binnen geweest en hebben ze een compliment gegeven over de prachtige camping en sanitair. Alles was zeer verzorgd en schoon.

    

    

    

    

    

    

    

In Cannonville zijn we nog even bij het Visitor Center geweest en hebben we koffie gehaald bij een tankstation. En toen weg 120 vervolgd naar Escalante. Een mooie en goede weg. We waren rond 12 uur in Escalante waar we ook eerst bij het Visitor Center zijn geweest, er lijkt overal wifi te zijn dus ik kan mooi mijn mail checken. We zijn nog even "door het plaatsje" gelopen, tja, daar valt niet veel over te zeggen. We hebben voor de lunch een broodje van de Subway gegeten en in een general store twee gallon water gekocht. Nog even met een medewerkster daar gepraat over Trump en what not, onvoorstelbaar dat er Amerikanen zijn die geen idee hebben wat er speelt in hun eigen land en al helemaal niet in de rest van de wereld.

    

    

    

We kwamen om 14:00 uur op de camping waar niemand in het kantoor was dus we hebben onze plek opgezocht, camper gezet, tentje gezet en toen koffie/thee gemaakt. Het niveau van het meer is erg gezakt. De camping doet wat rommelig aan maar ze hebben hier een tijdje terug een flinke hoosbui met modderstromen gehad en dat zie je. Ze zijn nog hard bezig met opruimen en schoonmaken.
We zijn ons om 15:00 uur nog even gaan melden bij de ranger en zagen dat er wifi in het Visitor Center is, yes!

    

Maar we wilden als eerste de Petrified Forest Trail lopen, zooooo mooi!! Vooral de loop Trail of Sleeping Rainbows, niet te geloven, zo mooi en indrukwekkend. Het lag er overal bezaaid met versteend hout, van hele grote stronken tot kleine stukjes, en in de prachtigste kleuren, wit, bruin, zwart, oranje, geel, rood, paars, etc. We hebben enorm genoten!! Maar het was ook wel even werken, best steil op stukken.

    

    

    

    

    

    

    

Terug op de camping ben ik met de laptop in het Visitor Center gaan zitten, even de mails afhandelen en zo. Terug in de camper merkten we dat de wifi ook tot de plek reikt dus dat is wel handig.
Carella had gemaild en we proberen nog met haar af te spreken op 20 oktober.

We hebben heel eenvoudig gegeten, erpeltjes en bonen uit blik, met een bakje chili met extra mais.

Wildlife: een paar konijnen, kalkoenen en een Utah Prairy dog.
Het weer: zon en deels wat bewolkt, 23 graden.
Gereden: 46 mijl
Camping: Petrified Forest SP campground, Escalante, plek 17, $ 28,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 29-9-17