The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Dinsdag, 26 september 2017
Bryce Canyon NP en Red Canyon
Ook de afgelopen nacht was het muisstil op de camping, en donker. Hier ligt de camping aan het eind van het State Park, in een soort van Basin (Ehhh, hence the name Basin campground??), dus geen weg in de buurt en Cannonville ligt 8 mijl weg. En ik heb me dus verslapen, werd pas wakker toen René op de deur klopte, het bleek al 7 uur te zijn, nou moe.
Het was maar 9 graden in de camper, we slapen met 2 dekbedden en een doudountje en nóg hebben we het frisjes. Ik heb toch maar eens gekeken of ik de kachel aan kon zetten, onze furnace zit in de airco en dan heb je eigenlijk stroom nodig. Maar de furnace ging zowaar aan, na wat sputteren, dus ik heb hem even laten branden tot het aangenamer was. Jacky en René kwamen terug van het douchen in een lekkere camper.
Voor ontbijt hadden we boterhammen en we hebben broodjes voor strakjes gesmeerd.
Om 8:20 vertrokken we naar Bryce Canyon NP waar we om 9 uur aankwamen. De weg van Kodachrome Basin SP naar Cannonville is ontzettend mooi! Ik blijf genieten.

In Bryce NP zijn we als eerste even bij het Visitor Center naar binnen gegaan.
Wij zijn niet met de shuttle gegaan omdat we naar het eindpunt, Rainbow Point wilden gaan en de shuttle komt niet zo ver, die doet alleen de bekende punten aan. We hebben nog even genoten bij Fairview Point en bij de Natural Bridge Viewpoint. Bij het eindpunt zijn we gaan kijken bij Yovimpa Point en hebben we vervolgens de Bristlecone Loop Trail gedaan, erg mooi weer! Ik vind de Bristlecones zooooo mooi, vaak lijken ze dood, maar ze leven wel degelijk. Het zijn echte kunstwerken van de natuur!

    

    

    

    

    

    

    

Hierna reden we de weg weer naar beneden en zijn nog gestopt bij Ponderosa Canyon en Agua Canyon lookouts. Erg mooi allemaal. We merkten ook dat het ondertussen drukker was, op de weg en bij de parkeerplekken.

    

Aan het begin van de weg zijn we nog een keer bij het Visitor Center geweest want Jacky had gezien dat ze daar wifi hadden dus ik heb even de mail gecheckt.
In Bryce Canyon City (est. in 2007....) heb ik eerst getankt en hebben we wat tornado's en een hotdog gekocht voor de lunch, die hebben we in de camper opgegeten.
We zijn daarna even bij Ruby's Inn (General Store etc.) binnengelopen, Jacky heeft er een trui gekocht.

Dat was Bryce voor ons voor vandaag. We hebben 's middags een prachtig stuk gelopen in Red Canyon. We hebben vier trails gecombineerd: Pink Ledges, Hoodoo, Birdseye en Photo Trails. Dit was toch wel weer zo ontzettend mooi!! Er liepen maar heel weinig mensen, je ziet de auto's, campers en caravans langs sjezen. Allemaal op weg naar Bryce of Zion, en dit soort pareltjes worden, gelukkig voor ons, overgeslagen, want daar neemt niemand zich de tijd voor.

    

    

    

    

    

    

Hierna reden we terug naar de camping, een klein uurtje door een hele mooie omgeving. Op de camping hebben we nu ook een hele mooie plek, met full hook-up, wel weer fijn na 3 nachten niks. De tent moest weer worden opgezet en Emma en ik zijn nog eens gaan douchen. Precies op tijd want daarna komt de rest. De camping is vannacht niet vol.
We hebben een grote steak op de grill buiten gelegd en Jacky heeft zoete en gewone erpel samen gemaakt ŕ la rösti. De Pinyon Jay kwam weer kijken voor een hapje.
Overigens is deze plek ook een hele mooie, we hebben vannacht vrij uitzicht uit de slaapkamer, lol.
Jacky, René en ik wilden nog een rondje over de camping doen maar kwamen bij een stel Nederlanders die op onze plek van gisteren stonden, aan de praat over de campers. Daarna zijn we even naar de wc's gegaan en terug naar de camper. Nog wat gekeuteld allemaal en vroeg naar bed.

    

Wildlife: een paar konijnen, een paar hazen, chipmunks, heel veel Mule deer, een groep Pronghorn herten, kalkoenen, Perigrine Falcon en een Pinyon Jay.
Het weer: zon met 24 graden.
Gereden: 107 mijl
Camping: Kodachrome Basin SP, Basin campground, Cannonville, plek 2, $ 34,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 27-9-17