The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 25 september 2017
Zion NP, Cedar Breaks NM, Bryce NP en Kodachrome Basin SP
Vannacht was het weer heerlijk stil en donker. Goede geslapen dus. Toen ik wakker werd om 6 uur was het nog donker dus ik kon nog niet opstaan. Maar toch ben ik rond half 7 opgestaan en heb de fluitketel weer opgezet. Dat haalt meteen de ergste kou uit de camper. René heb ik om 7:10 wakker gemaakt. Hij begint dan meteen met het opruimen van het tentje samen met Jacky en ik begin aan het ontbijt: vandaag worstjes en gebakken ei.

Voor het dames sanitair lag een dode tarantula. Rond 8 uur zijn we weer vertrokken. Richting noorden, een stukje parallel aan de 15, toen de 15 weer op tot de afslag Zion NP, Kolob Canyons. Daar waren we al vroeg. We zijn eerst het Visitor Center in gegaan, wat info gevraagd, een kaart en Emma spaart overal stempels in mijn bijbeltje.
We zijn toen de weg ingereden tot het eindpunt. Wat een prachtige weg is dit, heel veel pull outs en prachtige uitzichtpunten. En heel weinig mensen! Op het eind van de weg ligt een prima parking en van hier hebben we de Timber Creek Overlook Trail gelopen. Héél erg mooi. En een prachtig uitkijkpunt op het eind. Uiteraard moest Jacky weer kakken en liep weer snel terug. Wij hebben nog even genoten van het uitzicht.

    

    

    

    

    

Op de weg naar beneden zijn we nog bij een paar uitkijkpunten gestopt. Dit stuk is prachtig en echt bijna geen mensen.

Toen de 15 weer op tot in Cedar City. Hier zijn we eerst naar de Walmart gegaan voor melk, fruit en een t-shirt voor Mariecke. Ik ben nog even bij een tankstation gaan vragen voor propane, maar dat is echt niet overal te krijgen. We hebben pas 1 (van de 4 lampjes) uit maar ja, de fridge gaat op gas tijdens het rijden (en als we geen hook-up hebben), en uiteraard ook het gasfornuis en de water heater, dus ik wil hem wel vullen als we de kans krijgen. We hadden 2 broodjes gekocht bij de Walmart en die hebben we in de magnetron verwarmd, bij een ander tankstation, tip van de Walmart caissière. We hebben er meteen koffie/chocomel gehaald en hebben zitten lunchen in de camper.

We lagen qua tijd nog steeds op schema omdat we maar 1 trail in Zion hadden gedaan en reden nu weg 14 boven langs Zion. Een schitterende weg weer! Hier hebben we ook de Bristlecone Pine trail gelopen. Op het eind is een uitkijkpunt over Zion. Je ziet zelfs The Narrows liggen. Deze korte trail was ook de moeite waard, veel Bristlecones staan hier.

    

    

    

    

    

Even "om de hoek" ligt Cedar Breaks NM. Hier zijn we eerst naar het Visitor Center gegaan, weer een stempel voor Emma en informatie. Hier zijn we naar het uitkijkpunt gegaan, daar valt je mond van open, prachtig!! We zijn naar de drie uitkijkpunten geweest en het is overal ongelofelijk mooi. Ook de omgeving is hier schitterend, veel alpenweide's met her en der bomen. Je zit hier op ruim 10.000 voet (ruim 3000 meter), er lag ook verse sneeuw.

    

    

    

    

De route verder naar Panguitch was ook erg mooi, velden, grote valleien, bergen, lavavelden en meren. Panguitch is een nette, verzorgde plaats in een grote vallei. Hier reden we langs de KOA en ik zag een propane tank staan. Ik ben omgedraaid en gaan vragen bij 2 hele aardige dames. Ik kon zonder probleem propane krijgen en "het meneertje" werd erbij gehaald want propane mag je niet zelf tanken. Er ging maar 3,8 gallon in, voor $ 11, maar we zitten weer vol.

    

    

    

Vanaf Panguitch was het nog maar een stukje rijden naar Red Canyon waar we het Visitor Center weer zijn in gegaan voor info en kaarten. Het is hier ook erg mooi en we hopen morgen terug te komen om te wandelen.

    

Vlak voorbij de afslag naar Bryce Canyon is de weg best eng, behoorlijk steil naar beneden en met een afgrond aan de rechterkant. Ik weet gelukkig hoe ik de tow/haul moet gebruiken en ik gebruik hem zo ongeveer elke dag. Andere auto's en campers zijn continue aan het remmen en ik raak de rem niet eens aan.

We zijn vervolgens langs Bryce NP gereden en gestopt bij de Mossy Trail. Dit is een hele mooie wandeling naar een grot met mos (hence the name) en een waterval. En natuurlijk de typische Bryce rotsen. Prachtig. Er wordt vaak een beetje minderwaardig gedaan over deze trail, maar geen idee waarom.

    

    

    

    

Het laatste stukje naar Kodachrome Basin SP was ook weer een mooie route. De camping is vol. We hebben vannacht plek 9, geen hook-up, maar de 2 nachten erna verhuizen we naar plek 2 met een full hook-up.
Jacky en René hebben het tentje weer opgezet. We hebben een enorm grote plek met een pontificaal uitzicht op een rots in de vorm van een piemel. Tja, Mariecke zou het geweldig vinden!!
Het sanitair is modern en Emma en ik hebben lekker gedoucht. Op het grasveldje naast het sanitair zitten constant een bende Cottonwood Tail Rabbits en Black Tail Jack Rabbits (dit zijn eigenlijk geen konijnen maar hazen, stomme naam dus....).

    

    

    

Jacky heeft gekookt: vegetarische kip teriyaki (er zat geen kip in) met bonen. Het vuur weer aangemaakt en later heeft Emma nog 2 erpel erin gedaan voor haar en mij.
Als de zon onder gaat koelt het erg snel af, we zitten nu nog buiten, maar niet meer voor lang.
Overigens is het volgens Jacky met mij bijna elke dag "Farty Time". I do not care, lol.

Wildlife: een paar konijnen, een paar hazen, een fat squirrel, chipmunks, een kudde "elk", een groep Mule deer, en een paar andere herten, en een Pinyon Jay die mee wilde eten.
Het weer: zon met 26 graden, later bewolkt, regen met 20 graden.
Gereden: 151 mijl
Camping: Kodachrome Basin SP, Basin campground, plek 9, $ 28,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 26-9-17