The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 23 september 2017
Valley of Fire State Park
Vannacht was het heerlijk stil en hier was het vanochtend vroeger licht en ben ik om 6:10 weer als eerste opgestaan. We hebben buiten zitten ontbijten met cereal en koffie. Het was al vroeg lekker qua temperatuur en het was ook weer blauw. Om 8:10 zijn we vertrokken, naar Valley of Fire State Park. Bij de ingang was ook de Elephant Rock en we hebben een stukje van de trail daar gelopen. De rotsen zijn hier echt donkerrood, erg mooi met een blauwe lucht er boven.

    

    

We waren ook al vroeg bij het Visitor Center waar we even wat hebben rond gelopen. Er was een kleine uitstalling bij van dieren en planten in het park. Bij het Visitor Center hebben we ook het kleine trailtje naar Balanced Rock gelopen. Niet heel bijzonder, maar wel leuk.

    

    

    

    

Voordat we thuis vertrokken waren we nog in de veronderstelling dat de White Domes Trail nog steeds gesloten was maar de ranger zei dat ie gewoon open was, dus we zijn als eerste daarheen gereden. Er was een grote parkeerplaats, erg fijn voor ons. We hebben de trail gelopen en deze was heel anders dan we hadden verwacht, maar ontzettend mooi!! Een stukje ging zelfs door een slot canyon. We hebben ervan genoten, ook al omdat er maar weinig mensen waren.

    

    

    

    

    

Op de terugweg wilden we de Fire Wave Trail doen maar hier konden we helaas niet parkeren en dan moet je je aanpassen. We zagen vanuit de wagen dat de mensen hier zo ongeveer in polonaise lopen, je moet er maar zin in hebben..... Hierdoor zagen we trouwens wel weer 3 bighorn sheep langs de weg. We reden verder naar Rainbow Vista, waar we eerst een broodje hebben gegeten en toen een stukje van de trail hebben gedaan. Ondertussen was het ook behoorlijk druk en we vonden het mooi geweest.

Voordat we het park uitreden zijn we nog naar de rotstekeningen op Atlatl Rock gaan kijken, deze waren erg mooi.

En toen via de andere kant het park uit. De freeway, weg 15, is vreselijk saai. Het waaide weer behoorlijk en dat voelde ik goed in de camper.
In Mesquite zijn we van de freeway af gegaan om eindelijk eens naar een Dollar Tree te gaan waar we natuurlijk weer met een tasje naar buiten kwamen.
Aan de overkant lag de Walmart waar we nog wat boodschappen hebben gehaald.

Het was toen nog een kleine 20 mijl naar de camping, die nog net in Arizona ligt. We konden deze niet reserveren en omdat het zaterdag is wisten we niet of we plek zouden vinden of niet. Maar, er is meer dan genoeg plek. We hebben nu 2 plekken naast elkaar gepakt, een pull through voor de camper en een tentpad voor René z'n tent. Hij heeft de laatste nachten weer behoorlijk liggen snurken maar de komende campings zou de tent erbij geen probleem moeten zijn. Op deze camping betalen we maar $ 4 per plek per nacht, een lachertje dus. Er zijn zelfs flush toilets, maar verder niks.

    

Na het installeren op de camping heb ik wat thee en koffie gemaakt en zijn we nog even de trail naar de Virgin River gelopen. Daar zagen we een klein zanderig kikkertje. Toen de berg weer omhoog gekretst want het zag er qua weer niet goed uit. We waren net in de camper toen het begon te waaien en regenen. Hopelijk blijft het tentje staan......

    

    

We zouden buiten wat op de grill doen maar dat bewaren we voor morgen, hopelijk kan het dan wel. Vandaag eten we een salade, zelfgemaakte rösti en knakkers. En vanilla cream horns als toetje.

Wildlife: een paar Gambell's Quails, 2 bighorn sheep, een ground squirrel en een kikkertje.
Het weer: zon met 26 graden, later bewolkt, regen met 20 graden.
Gereden: 118 mijl
Camping: Virgin River Canyon campground, plek 23 en 25, $ 8,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 24-9-17