The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Vrijdag, 22 september 2017
Spring Mountain Ranch SP en rode rotsen
Vanmorgen ben ik, zoals altijd, weer rond half 7 opgestaan. Ik heb voor het eerst de kachel aangezet, da's bij ons de airco maar dan op "furnace". Als eerste zet ik dan water op voor de koffie. We hebben weer simpel ontbeten, cereal, een yoghurtje en een English muffin uit de broodrooster. Ik heb nog koffie gemaakt voor onderweg en nog voor 8 uur zijn we weer vertrokken.
Vanuit Pahrump richting Las Vegas was een 4-baans weg, goed te rijden dus. Het laatste stukje ging een beetje door lagere bergen en toen zagen we de Strip liggen in de verte. Overal waar je kijkt zijn bergen. Nog voordat we in de bewoonde wereld kwamen zijn we afgeslagen naar Spring Mountain Ranch SP. Na het betalen van de entrance fee en het parkeren van de RV, zijn we gaan wandelen. Via de Overlook Loop en de Lake Harriet Loop (gesloten vanwege renovations) hebben we de Sandstone Canyon Loop gelopen. Het is hier prachtig!! Het deed ons een beetje aan Tucson denken, hier zag je meer cactussen. We vinden dit alweer veel mooier dan Death Valley.

    

    

    

    

    

    

Na ruim een uur vertrokken we weer, richting Vegas. Maar eerst even getankt en een schnebbelke gehaald. Ik sta er nog van versteld dat ik zo maar met de camper door Vegas ben gereden..... We wilden eerst even bij Road Bear langs met wat kleine mankementen en het verhaal van de ijskast die niet aansprong vorige week. We hadden dus een klein lijstje gemaakt en ze zouden alles nalopen en maken. Jacky's gordel ging moeilijk dicht (nu doet ie het goed), de sewer hose was niet compleet (we hebben nu een nieuwe), de koelkast ignition is vervangen door een betere, de hendel van de black water valve is vervangen en alle hendels zijn geolied, het mechanisme van de slide out is geolied en het dakraampje in de badkamer is vervangen. Al met al hebben we maar 35 minuten moeten wachten, we konden even op internet en hebben gratis koffie en koeken gehad! Er is ons toegezegd dat we geld terugkrijgen als we hem inleveren, voor het ongemak van de ijskast. Dat mag ook wel vinden wij. Maar de camper is nu weer helemaal goed, hopen we.
In de buurt van Road Bear zijn we bij de Burger King gaan lunchen, dezelfde aanbieding als in Tucson: 2 cheeseburgers, 1 friet en 1 fris voor $ 3,29 en nog een chickenburger voor $ 1. Wie doet je wat?! Emma heeft nog wat Green Tea bij de Starbucks gehaald en toen zijn we weer verder gereden naar Henderson.

We hebben de weg gereden door Lake Mead NRA. Een mooie weg, maar je ziet eigenlijk niks van het meer, dat ligt te ver weg. We zijn daarom even naar Calville Bay gereden maar dat was niet mooi. Dus verder richting Echo Bay waar we een plek gereserveerd hadden. Vlak voor ons stak een dier de weg over en ik dacht dat het een hert was. Er was precies daar een pull out dus ben ik gestopt. En toen zagen we dat het een hele groep longhorn sheep waren, prachtig!

    

    

Een paar mijl voor de afslag naar Echo Bay lag de Redstone Trail die we hebben gelopen. Zoooo mooi!! We hebben weer genoten! En heel veel foto's gemaakt.

    

    

    

    

    

Toen we bij Lake Mead RV Village kwamen zagen we dat we iets verder moesten rijden om in te checken. Ze hadden ons plek 6 gegeven maar we hebben meteen gevraagd of we een andere plek konden uitzoeken en we kregen een kaart mee met beschikbare plekken. We staan nu op plek 16, aan de rand met vrij uitzicht en nergens in de buurt buren. Lekker. We hadden alleen wat issues met de keycards voor de dames toiletten/douches, maar op een gegeven moment deden ze het wel en toen ben ik gaan douchen. Helaas was het water niet echt warm, maar ik ben weer schoon.

We hebben lekker buiten zitten eten, ceasar salad met rotisserie kip van gisteren. De zonsondergang was prachtig met de bergen en palmbomen om ons heen. Kaarsjes aan en ook de temperatuur was aangenaam. En we zagen een desert kitt fox over de plek naast ons lopen.

    

Toen we binnen zaten heb ik het verslag gemaakt en de rest zat te lezen of op de laptop.
En alweer op tijd naar bed, morgen veel wandelen en hopelijk kamperen aan de "crick".

Wildlife: een groep bighorn sheep, een Desert Kitt Fox, een salamandertje en kleine muisachtigen.
Het weer: zon met 28 graden.
Gereden: 140 mijl
Camping: Lake Mead RV Village, plek 16, $ 33,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 23-9-17