The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Donderdag, 21 september 2017
Death Valley, part 2, of toch niet
Gisteravond hebben we nog buiten gezeten, sterren kijken, maar helaas zijn er altijd mensen die alle lampen laten branden en ja, donker was het dus niet. Wij lagen, zoals elke avond, al voor 21:00 uur in bed. Alle ramen open maar het was hele warme lucht die naar binnen kwam. Ik kreeg het zo benauwd dat ik midden in de nacht toch de airco heb aangezet. Bij ons bed kwam amper wat koelere lucht en dus heb ik mijn kussen op het voeteneind gelegd. Nóg later heb ik de temperatuur van de airco lager gezet naar 17 graden en toen koelde het eindelijk wat af. De airco maakt een hels kabaal maar het voordeel is dat we René z'n gesnurk niet horen!
We hebben gisteren ook nog met de buren aan beide kanten gekletst, allemaal Hollanders (bij de pool met een stel uit Limbricht). Eén stel had een mooie RV van 26 ft van Apollo, de anderen waren 4 vriendinnen met een camper van 30 ft, ook van Apollo. Ik heb ze allebei van binnen mogen bekijken, die van 26 ft vond ik helemaal super!

Vandaag werd ik om 6:10 wakker en we wilden de zonsopkomst zien en ook vroeg weg vanwege de hitte. Dat is goed gelukt, alleen even koffie gemaakt en gedronken, de boterhammen had ik gisteren al klaar gemaakt.

We waren dan ook om 7 uur al bij de Mesquite Sand Dunes, en het was al warm. We waren er niet de eersten, maar het was heerlijk rustig. We hebben heel veelsporen van dieren gezien, van slangen tot grote katachtigen. Het was erg mooi!

    

    

    

Toen wilden we naar de Visitor Center, daar zou een tankstation zijn om even de bandenspanning te checken. Gesloten. Toen zijn we even het Visitor Center ingelopen, dat was net open (8 uur). De weg erheen hebben we fikse storm gehad, zand en rukwinden, niet fijn om te rijden met de camper. Je kon ook niet echt buiten lopen dus we hebben ons plan aangepast en besloten Badwater maar over te slaan.
Wel zijn we naar Zabriskie Point gereden, daar gestopt en omhoog gelopen. Het was mooi, maar ze moesten mij vasthouden anders waaide ik zo van de berg af, lol. Wat mij betreft is Death Valley niet voor herhaling vatbaar, de Dunes en Zabriskie Point waren wel mooi, maar verder vond ik het niet indrukwekkend. En, het grootste deel van het jaar raden ze je af om te wandelen dus wat kun je verder doen?

    

    

    

    

    

De route naar Pahrump was niet spectaculair, het bleef flink waaien en het was een soort van maanlandschap waar we doorheen reden. We kwamen bij een tankstation waar we even de banden hebben gedaan. Er tegenover lag een Dollar General waar we nog goed geslaagd zijn voor van alles en nog wat.
We wilden nu eindelijk ook weer eens rustig door de Walmart lopen dus dat hebben we gedaan. Veel gekocht. Ernaast lag een Albertson's waar we kip voor vandaag en morgen hebben gekocht.
Door het wijzigen van de plannen waren we al rond 13:00 uur op de camping. Het is een hele mooie camping, rondom een meertje, grote plekken en, nu in elk geval nog, heerlijk rustig. Jacky heeft gewassen en we hebben kunnen douchen. En hoera, wifi is goed!

    

Wildlife: niks.
Het weer: zon met 29 graden en bewolkt met 24 graden.
Gereden: 91 mijl
Camping: Lakeside Casino & RV Park, plek 15, $ 45,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 22-9-17