The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Woensdag, 20 september 2017
Alabama Hills en Death Valley, part 1
Vannacht had ik niet veel rust in mijn kont, we stonden, ondanks de levelers, niet level en 2 van de 4 achterbanden zweefden en de wagen was gewoon wiebeligger.
Het was vannacht ook best warm, vanochtend was het nog 18 graden.
Ik heb voor het ontbijt gezorgd, bacon en eieren, lekker!

    

Om 7:50 uur zijn we van de camping vertrokken voor de Arch Loop Trail door de Alabama Hills. Het was weer een stukje onverhard, het is met name de stukken wash board die vreselijk zijn om te rijden. Maar, het was het alwr waard. De temperatuur was heel aangenaam en de lucht strak blauw. Overal rotsen en bergen. Bij de Mobius Arch hebben we met een stel Duitsers staan praten! We hebben ook wat tips uitgewisseld.

    

    

    

    

In Lone Pine zijn we naar het Visitor Center gegaan waar we wat info hebben gehaald. Helaas was Owens Lake niet toegankelijk en dus zijn we doorgereden naar Death Valley. Ik schrok me 3 keer te barsten omdat er een enorme straaljager laag overkwam, ik heb gegild als een kalkoen blijkbaar, want Emma vroeg zich af waar de kalkoen was, lol. Nou, het kostte me moeite om de wagen op de weg te houden, zo schrok ik.
Bij het bord "Death Valley" hebben we alweer met Duitsers staan praten en die vertelden dat ze bij de Father Crowley Vista een straaljager door de canyon hadden zien vliegen. Daar hoopten wij natuurlijk ook op. Bij de Vista zijn we naar het eindpunt gelopen waar een stel kerels de pilotenradio aan het luisteren waren en op een bepaald moment zeiden ze dat er een spitfire aankwam. Dus we hebben die door de canyon zien vliegen, best spectaculair.
Bij de Vista hebben we boterhammen gegeten, da's dan wel makkelijk als je je huis bij je hebt.

    

    

    

    

In Panamint Springs hebben we ijsjes en een koffie gekocht. Verder was er niet veel te zien. Toen alwr een enorme berg over en weer af, pffff, ik heb al heel wat bergwegen bedwongen sinds we hier zijn!!

We waren om 14:00 uur al in Stovepipe Wells. Nadat we de hook-ups hadden aangesloten zijn we gaan zwemmen, heerlijk. We hadden de pool helemaal voor onszelf, maar je merkte dat er steeds meer mensen aankwamen, die kwamen ook naar de pool. Na het zwemmen hebben we even gedoucht, lekker.
Emma en ik zijn toen in de Saloon op de wifi gegaan, it sucks! Gelukkig was er niks wat ik moest afhandelen. We zijn even in de General Store gaan kijken en toen terug naar de camper waar Ren de kleine bbq in elkaar heeft gezet. Het is hier HEET!!!! Binnen in de camper was het 36 graden C dus hebben we de airco maar aangezet. Buiten gaf de thermometer 100 graden F aan.
Jacky, Ren en ik hebben buiten gezeten, Emma binnen.

Vanavond eten we erpeltjes en bonen met knof en bieflapjes van de bbq. Morgen verkennen we datgene wat kan met deze temperaturen. Bij de Visitor Center vertelden ze dat het onverantwoord is om nu te wandelen, en dat voelen we zelf ook wel.

Wildlife: chipmunks, een salamandertje, konijntjes en een haas.
Het weer: zon, 39 graden.
Gereden: 91 mijl
Camping: Stovepiepe Wells, plek 2, $ 33,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 21-9-17