The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 2 oktober 2017
Sneeuw en canyons
Het was een onrustige nacht, het heeft geregend en af en toe hoorde ik het waaien. Ik stond weer als eerste op maar het was al bijna half 8. En ook vandaag ging de kachel weer eventjes aan. Jacky heeft voor het ontbijt gezorgd: bananenpannenkoeken. We hadden nog goede wifi en ik heb even met Mariecke gechat. We hebben rustig gedaan op de KOA want we wilden niet te vroeg weg. Ook hebben we even de black en grey water tanks geleegd bij het dumpstation.
Om half 10 reden we richting Moab. Jacky heeft eerst nog even suiker gekocht en toen richting Canyonlands NP (Islands in the Sky section). We wilden graag een plekje vinden op Horsethief campground, deze kun je niet reserveren en dus wilden we er op tijd bij zijn, maar niet te vroeg want anders zijn mensen nog niet vertrokken. We reden de rechter loop en vonden plek 21 mooi en groot genoeg voor onze wagen. Er hing wel een blaadje op maar die mensen zijn vandaag vertrokken, dus de plek is nu 2 nachten van ons. Ondertussen was de regen overgegaan in natte sneeuw.....ongelofelijk. Het zou vandaag ook erg koud zijn, dus tja, je past je aan.
We hebben rond 11 uur zitten picknicken in de wagen, lol, broodjes, kipsalade, boterhammen met Nutella, Franse worst en koffie erbij, lekker. De wolken hingen erg laag en we wisten dat we niet veel zouden zien in Canyonlands, maar in de wagen blijven zitten is ook alweer zoiets. We zouden naar het Visitor Center gaan en dan verder zien.

Helaas vonden we bij het Visitor Center geen parkeerplek (er waren helemaal geen RV plekken, hoe is het mogelijk?!) dus ik moest doorrijden. Het eerste uitkijkpunt was de Shaefer Trail Outlook. Ook al was het bewolkt en was veel zelfs verscholen in de wolken, dit was wel spectaculair om te zien. De Shaefer Trail is een "weg" die ik nooit zou willen rijden..... Eigenlijk zag het er nu met de wolken heel bijzonder uit.

    

    

    

Kijkend op de kaart besloten we nog een stukje verder te rijden om naar Mesa Arch te lopen, maar ook daar was geen parkeerplek. De paar RV plaatsen die er zijn worden gewoon door auto's in beslag genomen. De rest van de dag ben ik op gewone auto parkeerplekken gaan staan, het zal me nu ook echt worst wezen. We wilden ook niet verder rijden en zijn terug gegaan, nog op twee plekken gestopt. De wolken waren nu hoger en het werd wat lichter. Het is toch wel erg mooi!
We besloten wel even naar het Visitor Center te gaan, 2 parkeerplekken in beslag genomen, om te "klagen" over het gebrek aan RV-plekken en het gebrek aan controle op het parkeren. Het advies was om via internet onze ervaringen per park door te geven. De ranger vertelde ook dat de parken een reserveringsysteem aan het overwegen zijn, om de aantallen bezoekers in goede banen te leiden. We zullen zien.

Omdat we toch langs de afslag van Dead Horse Point State Park kwamen, besloten we dit ook vandaag te doen. Het eerste uitkijkpunt lag achter het Visitor Center, zo zeg, dat was indrukwekkend!! We hebben nog een tijdje met een stel Zweden staan vertellen.

    

    

    

Nadat we hier rond hadden gelopen reden we tot het eind, Dead Horse Point. Hier stond een touringcar dwars over de RV-plekken dus heb ik weer 2 autoplekken bezet, stel schmucks!
We hebben hier ruim een uur gewandeld, via de West Rim Trail tot aan The Neck en via de East Rim Trail terug. Wow, wat een prachtig punt is dit. We zagen de Shaefer Trail, de Potash Ponds, de Horseshoe Bend, de Colorado River en de Ghost Horse.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

We vonden Dead Horse Point SP weer mooier dan het grote en bekendere (en dus drukker bezochte) Canyonlands NP. In de Nationale Parken rij je vaak best ver van punt naar punt en een State Park is compacter, en vaak ook nog indrukwekkender. Uiteraard is gevoel en ervaring in een park een heel groot onderdeel van wat we van een park vinden. Drukte en ook de parkeerproblemen geven een negatief beeld bij ons. We zijn allergisch voor mensenmassa's en die proberen we te voorkomen, helaas lukt dat in Nationale Parken niet..... In State Parks, National Monuments en alles wat niet het predicaat "National Park" heeft lukt dat wel.

Het was toen al bijna 16:00 uur en we zijn terug gereden naar de camping. Ondertussen was het ook behoorlijk blauw geworden, maar het is de hele dag flink koud geweest. Jacky en René hebben het tentje opgezet, de komende nachten slaapt René weer buiten.
We hebben koffie gedronken en later heeft Jacky gekookt: bacon, roerei, cole slaw en wat erpelsalade. Ook de kachel hebben we aan moeten doen want het koelde heel erg snel af. Vannacht wordt koud! Maar morgen verwachten we een mooie, zonnige en warmere dag. We hopen het want dan staat Arches NP op de planning.

    

's Avonds weer rummykub gespeeld en Jacky heeft zitten lezen.

Wildlife: een chipmunk en een Desert Cottontale bunny.
Het weer: Bewolkt, regen en sneeuw, 10 graden.
Gereden: 78 mijl
Camping: Horsethief campground, Moab, plek 21, $ 15,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 3-10-17