The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Dinsdag, 19 september 2017
Hot Springs en een stukje geschiedenis
De vrieskou was vannacht weg maar het heeft flink gewaaid en aangezien we onder hoge bomen stonden maakte dat best wel wat kabaal. We hebben prima geslapen en zelfs uitgeslapen tot half 8. Rustig aan gedaan, Jacky en Emma hebben vandaag gedoucht en na een simpel ontbijt met céréal zijn we rond 9 uur vertrokken. Jacky moest de key cards afgeven en kwam weer naar buiten en wilde in de verkeerde camper stappen. Ik zat in de auto te roepen maar ze hoorde me niet, we kwamen niet bij van het lachen.

Als eerste naar de zaak gereden waar Road Bear ons heen heeft gestuurd. Nou die doen het dus niet meer dus daar hadden we niks aan. Precies tegenover die zaak was de weg naar de Geological Hot Springs die we wilden gaan bekijken. Grotendeels verhard maar de laatste 2 mijl was gravel. Ik heb de wagen op een gegeven moment gewoon op een parking gezet en het laatste stukje zijn we gaan lopen. De parking bij de Hot Springs was wel verhard en best groot, lol. Vanaf daar hadden we al zicht op de Springs. Dit had ik niet verwacht, het was prachtig, net de geysers in Yellowstone in het klein en zonder hordes toeristen! We zijn via het pad een stuk naar beneden gelopen, daar zagen we dat er ook erupties in de Springs waren, van modder of zo. We vonden het geheel erg indrukwekkend.

    

    

    

    

Hierna reden we naar Convict Lake, volgens alle fora "geweldig mooi". Het was best een mooi meer maar lang niet zo mooi als Parker Lake of Barrett Lake. Convict Lake is veel gecultiveerder, bootjes, een weg er langs, parkings met auto's etc. We hadden al besloten dat we hier niet zouden gaan wandelen.

    

    

Via de SR 395 zijn we tot in Bishop gereden, het is trouwens een mooie weg met aan beide kanten bergen!
In Bishop heb ik eerst getankt, en Jacky heeft meteen 2 schnebbelkes voor mij meegenomen. In Bishop zijn we toen naar de K-Mart gegaan voor wat boodschapjes en we hebben er voor $ 25 een groter tentje voor René gekocht en 2 opdekmatrassen voor in de camper. De K-Mart had wifi dus heb ik even de mail gecheckt. We hebben er bij Little Ceasar (In de K-M) een pepperoni pizza voor $ 5 gekocht en die hebben we buiten zitten opeten. Toen nog even ernaast naar Von's voor wat ze bij de K-Mart niet hadden.
Bishop zag er best leuk uit, maar we moesten aan het eind van Bishop zijn. Hier lag de 2e zaak die we van Road Bear hadden doorgekregen maar die wilden niet eens kijken, geen tijd..... Nou is vanochtend gelukkig de ijskast aangesprongen (op gas) en heeft het de hele dag netjes gedaan, dus we rijden in Vegas wel eens langs Road Bear.

In Independence hebben we nog even (lekkere) koffie gehaald bij een tankstation, we hadden nieuwe bekers nodig die we morgen in de auto kunnen zetten met onze eigen koffie. Vlak na Independence zijn we gestopt bij Manzanar, een Japans interneringskamp uit WO II. Het was best interessant en triest om te zien en lezen wat er in die jaren met Amerikaanse Japanners gebeurde.

    

    

Uiteindelijk kwamen we in Lone Pine. Vanwege het ijskastprobleem zijn we eerst bij een RV Park gaan kijken maar Jacky en Emma vonden het niks, dus terug naar de Whitney Portal Road omdat we een plek op Lone Pine campground hadden gereserveerd.
De camping ligt prachtig en ziet er ook zo uit. Veel privacy en stil. De zon gaat wel vroeg achter Mt. Whitney, die hier op spuugafstand vandaan ligt, lol.

    

We hadden een pull through, plek 18, gereserveerd maar daar stonden we ontzettend scheef en het was drie keer niks. Dus zijn Emma en ik gaan kijken of er een betere plek voor ons vrij was. We vonden plek 26, Emma heeft hem met haar leven verdedigd en ik ben naar de camp host gegaan. Die was het een zorg waar we gingen staan, dus hoppa naar 26. Maar ook daar kregen we hem niet vlak, ook niet met de levelers. Ik had nog een plek gezien die me geschikt leek en daar heb ik Emma en Jacky heen gestuurd, en ja, zij vonden die ook geschikter, dus daar ging ik weer...... En alles back in op kleine plekjes..... Nou hoor je in een camper constant wel gekraak en zo, maar het dakraampje bleek nog open te staan (op het stukje van 26 naar 32) en er stond een boom...... Lang leve René en de Duct Tape!
Plek 32 is een prachtige plek maar deze hele camping is gewoon niet geschikt voor RV's. Het asfalt is overal kapot waardoor je snel in een kuil staat. Maar, het is wel prachtig. Er waren heel veel kleine vliegjes dus de insectenspray is nu ook gebruikt. We wilden ook al binnen eten maar toen de zon achter de bergen was, waren ook de vliegjes weg.
René heeft de fire pit aangemaakt en we hadden in alu bakjes garnalen, tilapiafilets, knof, olie en kruiden gedaan en dat op de grill. Nog een pakketje met de dikke folie met erpelschijfjes in olie. We hebben heerlijk buiten zitten smikkelen, tomaten ceasar salade erbij en een brioche-achtig iets als toetje.

    

    

Na het eten was het snel donker en hebben we binnen zitten lezen, het verslag gemaakt en zoals elke avond vroeg slapen.
Morgen gaan we de hel in: Death Valley.

Wildlife: chipmunks, dappertjes, squirrels en een grote groep herten.
Het weer: zon, 28 graden.
Gereden: 128 mijl
Camping: Lone Pine campground, plek 32, $ 31,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 20-9-17