The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Maandag, 18 september 2017
Wandelen bij Mammoth Lakes
En alweer was het heel erg koud vannacht, iets boven het vriespunt. We hoorden de ijskast proberen aan te springen en toch werkte ie. Vreemd. In de loop van de dag ging ie alweer uit en Jacky heeft nog eens naar Road Bear gebeld. Morgen gaan we langs een bedrijf, kijken of ze het kunnen fiksen.

Jacky zorgde voor het ontbijt vandaag, banana pancakes, lekker en gezond. Om 9 uur vertrokken we van deze mooie camping. We reden de Mammoth Scenic Loop, een mooie weg. We zijn in Mammoth Lakes eerst naar de Mammoth Mountain Ski Area gegaan. We waaiden uit onze sokken, Emma heeft een muts gekocht en kon hem meteen ophouden!

    

Vanaf hier nog even een stukje verder de weg omhoog naar de Minaret Vista, we hadden een geweldig uitzicht vanaf hier, maar ook hier was het erg koud, we zaten dan ook boven de 9000 foot.

    

Onze eerste wandeling was de Heart Lake Trail, deze zou easy zijn, maar omdat je zo hoog zit en deze wandeling alleen maar omhoog ging, zijn we uiteindelijk omgedraaid. Maar we hebben er toch een uur gelopen.

    

    

    

    

De volgende stop was bij George Lake. Hier zijn we langs het meer gelopen en de trail naar Barrett Lake. Hier was het ook alweer ontzettend mooi, en zo heerlijk rustig! We hebben op een rots aan het meer ons broodje gegeten.

    

    

    

    

    

    

    

    

We zijn nog even gestopt bij de Twin Falls Overlook en later bij Twin Lakes. We merken dat we op grote hoogte wandelen. We hebben allemaal af en toe last van hoofdpijn door de ijlere lucht. Zelf merk ik dat ik door deze lucht totaal geen moeite heb met ademen en de pijn in mijn long is hier zelfs minder dan op lagere hoogte. Blijkbaar is deze schone en ijle lucht goed voor mijn Valley Fever. En dat terwijl we van te voren geen idee hadden welk effect dit voor mijn gezondheid c.q. long zou hebben.

    

Om 14:00 uur waren we op de camping. We hebben een prima plek, de badkamers liggen meteen achter ons. René en ik hebben gedoucht, lekker na 4 dagen, lol. De koelkast werkt nu op de stroom, maar hopelijk wordt het morgen wel gemaakt want dan staan we zonder faciliteiten op Lone Pine.
Jacky heeft gewassen, ik heb een reservering afgehandeld en we hebben van alles kunnen opzoeken, heerlijk als je goede wifi hebt!!

    

We zijn nog een heel stuk door Mammoth Lakes gelopen, op zoek naar het postkantoor. Maar ik heb eerst wat te eten gehaald bij een tankstation want ik eet echt veel te weinig. Mammoth heeft geen sfeer maar uiteindelijk zijn we nog lang aan het lopen geweest.
Vanavond eten we simpel, iets uit de magnetron.

Wildlife: chipmunks en eekhoorntjes.
Het weer: zon, 20 graden, frisse wind.
Gereden: 43 mijl
Camping: Mammoth Mountain RV Park, plek 238, $ 56,77

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 19-9-17