The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Dinsdag, 17 oktober 2017
Tonto NM, wandelen in Oracle SP en terug in Catalina SP
We stonden zoals elke dag weer vroeg op. Het was vannacht warm en we hebben coyotes gehoord. Mooi!
We stonden om 8:05 bij Tonto National Monument. We zijn daar afgelopen maart ook geweest en wilden ook dat Emma het zag. We waren de enigen in het NM het was dan ook pas vijf minuten open. En omdat het gewoon bloedheet wordt hier, vonden we het verstandiger dat we er vroeg bij zouden zijn.
We zijn de berg weer opgekretst tot bij de cliff dwelling. Hier stond een volunteer die ons een privé tour heeft gegeven en waar we een tijd mee hebben staan praten. Ik had nog met een andere volunteer staan praten over wat de Indianen die hier woonden, allemaal verbouwden qua planten, erg interessant.
En het uitzicht van bovenaf blijft schitterend!! En ook Lake Roosevelt vonden we nu erg mooi, zonder de massa's trailers en enorme rigs aan het meer.

    

    

    

    

We hebben nu al een paar dagen geen enkele huurcamper meer gezien, de laatste waren in de Grand Canyon, In Wupatki en Sunset Crater, noppes, in Flagstaff welgeteld 1 Cruise America op de KOA maar onderweg niks en op de campings ook niet. Je merkt dat we buiten het geijkte rondje van toeristen zitten, en we vinden het heerlijk!! Zo kun je tenminste in alle rust van parken genieten.

De weg van Tonto naar Oracle gaat via Globe, hier zijn we even gestopt bij McDonalds voor een frappé en de wifi, maar dat werkte niet. In Winkelman heb ik goedkoop getankt. De weg vanaf Globe is een Scenic Highway en erg mooi, weer over hoge bergen en met zicht op bergen overal om ons heen.

In Oracle State Park zijn we eerst naar het Visitor Center geweest waar we boekjes hebben gekocht over dieren en planten en we hebben gekletst met de ranger. We zijn daarna de Granite Overlook Loop gaan lopen, op het heetst van de dag, zo zeg, dat hebben we geweten!! We hebben het toch in een uur gedaan, maar het was afzien. Niet slim dus en we moeten ons alweer aanpassen.
Na de Trail hebben we op de stoep in de schaduw wat fruit zitten eten, wat kip van gisteren en gedronken.

    

    

    

    

    

    

En toen zijn we naar Catalina State Park gereden, we staan op de camping, Loop A, plek 46, een enorme plek, maar de meeste plekken zijn hier enorm. En er is wifi!!
We hebben het tentje opgezet en toen zijn we gaan douchen, eerst ik en daarna de rest. Het is bloedheet in de camper, 39 graden maar liefst.
We hebben buiten vlees op de grill gedaan, salade erbij en een stukje cake als toetje. Nog een tijd buiten gezeten, maar er kan hier van alles lopen..... dus uitkijken geblazen.

    

Wildlife: een cottontail rabbit, Gambel's Quails, Black Tailed Rabbit, Red Tailed Hawk, een Wren.
Het weer: Zonnig, 36 graden.
Gereden: 138 mijl
Camping: Catalina State Park Campground, Oro Valley, plek 46 Loop A, $ 30,00

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 18-10-17