The Wild West 2017

TERUG NAAR PLANNING

Zaterdag, 16 september 2017
Mooie tufa's en de Parker Lake Trail
Afgelopen nacht was het weer koud. Je merkt goed dat we hier boven de 2000 meter zitten, brrrr. Ook vandaag stond ik weer om half 7 op om een teske koffie te maken en de camper te verwarmen met het gaspitje. Elke nacht gaan we vroeg naar bed, we zijn lichamelijk moe van het buiten zijn, actief zijn en de vele indrukken die we opdoen.

Om 8:10 zaten we in de auto, na een eenvoudig ontbijtje van céréal. De eerste stop was bij de South Tufa Trail. Het was een klein stukje onverharde gravel maar het ging prima. De trail was heel erg mooi!! We hebben, alwéér, genoten!

    

    

    

    

De volgende stop was de Panum Crater Trail, althans, dat was de bedoeling, maar de weg erheen was voor de RV niet te doen, dus die konden we niet doen. Later bleek dat dat maar goed was ook, anders hadden we bij de Parker Lake Trail niet meer kunnen parkeren en nu wel.
De weg naar de Parker Lake Trail was 1,2 mijl, onverhard, gravel en vlak voor de parking met enorme kuilen, oef, dat was een stukje waar ik met de billen bijeen geknepen heb gereden..... De parking was ook even behelpen, we stonden hartstikke scheef naar beneden en ik was blij dat ie er nog stond toen we klaar waren met de trail.
De Parker Lake Trail was ook weer overweldigend mooi. Eerst flink omhoog, toen door een soort van veld, toen een bos, we zagen ook best wel wat sequoia's, en uiteindelijk kwamen we bij Parker Lake. Hier hebben we onze boterhammetjes zitten opeten. Onderweg hadden we ook al een stukje French sausage zitten oppeuzelen.
We kwamen een aantal mensen tegen maar allemaal Amerikanen, toeristen zie je hier niet.

    

    

    

    

    

    

We waren daarna vrij snel op de camping bij June Lake, een mooie camping aan een mooi meer. Omdat het pas 14:00 uur was zijn we daarna naar Mammoth Lakes gereden, 12 mijl, om boodschappen te doen bij Von's. Sodeju was is alles poepduur in Californië, niet normaal!
Terug op de camping hebben Jacky en Emma het tentje opgezet waar René de komende 2 nachten slaapt, hebben wij even een stille nacht. Ik heb de boodschappen opgeruimd. Omdat ik barstende koppijn had en even wat tijd voor alledaagse dingen wil (o.a. het verslag) hebben we besloten om morgen niet met de camper weg te gaan, even rustig aan.
Op de camping lopen veel chipmunks (onze animatie) en diverse hertenfamilie's, mama's, papa's en veel jongen. Zo leuk, en alleen bij onze loops, niet bij die andere loops dus we boffen. Jacky heeft rösti van zoete erpel gemaakt en Emma heeft burgers gedraaid die René op de grill heeft gelegd.

    

    

    

We hebben nog wat camper tips van de Engelse buren gekregen, altijd prettig! 's Avonds was het weer fris dus hebben we binnen gezeten. Om 21:00 uur zijn we gaan slapen onder een hele dikke stapel dekbedden.

Wildlife: chipmunks, squirrels, redwinged black birds, een haas en heel veel herten.
Het weer: zon, 26 graden.
Gereden: 81 mijl
Camping: Oh Ridge June Lake, plek Coyote 83, $ 27,50

TERUG NAAR PLANNING

Klik hier voor de volgende dag 17-9-17